Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רשום לי במדבקה komfort 30 וקדימה 33..

ובשורה למעלה כתוב 38 קדימה ו35 מאחורה.

עכשיו לשאלה הבנתי ש38 ו35 זה לביצועים יותר טובים. כך גם מילאתי רציתי לבדוק אם עשיתי טעות? רכב ראשון בכל זאת אשמח לתשובה ומה עדיף וכל העניין הזה בשביל לחסוך+ביצועים טובים ולא לפגוע בצמיגים.

תודה

פורסם

הלחץ הגבוה יותר מכוון לחסכון בדלק, השני כמו שהבנת לנוחות.

ניסיתי את שניהם ולא הרגשתי הבדל גדול במיוחד בנוחות לטובת הלחץ הנמוך יותר אז חזרתי לגבוה.

פורסם

צמיג, חוץ מהיותו החלק המקשר בין הרכב לכביש, משמש גם כחלק ממערכת המתלים. הצמיג הוא למעשה "כרית אוויר" אשר יש ביכולתו להשפיע גם על נוחות הנסיעה. לחץ אוויר נמוך מתבטא ביכולת ספיגת זעזועים משופרת אך גם עלול לפגום באחיזה, להקשות על סיבוב ההגה ולהעלות את צריכת הדלק. לחץ אוויר גבוה יהפוך את הרכב לנוקשה יותר, את ההיגוי לקל יותר וברוב הפעמים גם אחיזת הכביש משתפרת.

לחץ האוויר המומלץ הוא פשרה של יצרן הרכב שמשלב בין נוחות, אחיזה וצריכת הדלק. אם טוב לך עם הלחץ הגבוה אני מציע שתישאר איתו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השאלה היא כזו אם זה הגיוני הלחץ 38 קדימה ו35 אחורה פשוט אני רגיל למלא 33 גג ופוחד להזיק לרכב ותודה על התגובות חברים!

פורסם

בהחלט הגיוני.

מעבר לדבריו של איתמר, הצמיג אינו בלון. יש לו שכבת רשתות פלדה ששומרות על צורתו גם בניפוח בלחץ גבוה (יחסית) ולכן שום דבר ממשי לא נגרע מביצועי הצמיג מלבד פגיעה מסוימת בנוחות הנסיעה.

דווקא חוסר בלחץ האוויר הוא זה שפוגע כמעט בכל פרמטר של ביצועי הצמיג והוא זה שמוביל להתפוצצות צמיגים עקב גמישות רבה יותר של הצמיג שיוצרת יותר חיכוך וחום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

לחץ נמוך יותר - צמיג עגול יותר, פחות חיכוך עם הכביש, יותר שחיקה נקודתית באמצע הצמיג, פחות נוחות.

לחץ גבוה יותר - צמיג רחב יותר, יותר חיכוך עם הכביש - משפר נוחות! שחיקה אחידה של כל הצמיג.

תבחר.

נ.ב

לא באמת תראה שינוי בצורה שלו,

אך הצמיג משמש גם כבולם, מתרחב ומתקבץ [גמישות] בהתאם לתנאי הדרך, והשינוי מורגש שמה.

* אני עם איביזה נועל - 215.45.16 - ממלא 34.

עריכה אחרונה על ידי MichaelCohen

Seat Ibiza FR

פורסם

אם זה היה צמיג דיאגונלי אז היית צודק, אם כי לדעתי יצא לך הפוך.

בצמיג רדיאלי צריך ממש להפריז בלחץ האוויר כדי להשפיע על צורת המדרס.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אצלי הוא רדיאלי, שיערתי שגם אצלו [גם סיאט איביזה, כנראה לא FR ומפה הצמיג השונה]

בתור טכנאי מטוסי קרב לשעבר, זה היה מאוד מאוד מורגש במהלך השירות - השינוי בכמות החנקן לאופן השחיקה.

Seat Ibiza FR

פורסם

אני ממלא כבר 20 שנה אותו לחץ 34 קדימה 32 אחורה, באיביזה, פולו, גולף, הצמיגים נשמרים לאורך זמן ונוחות הנסיעה טובה.

פורסם

בגלל זה השאלה נשאלת.. גם אני רגיל למלא גג 33

אבל הלכתי לפי מה שכתוב במדבקה בגלל זה היה נשמע לי קצת מופרז 38 קידמי ו35 אחורי..

למרות שיש שיפור משמעותי מרגיש אחיזה מטורפת הכל נהיה יותר נוח.

כולם פה ממלאים גג 34 לפי מה שאני רואה. יש סיבה לכך?

פורסם (נערך)

38 זה מוגזם לפי דעתי, אתה לא מרגיש את הרכב קשיח יותר שאתה נכנס למהמורה בכביש? תנסה 34 קדימה ו 32 אחורה.

דבר חשוב ביותר תקנה מד לחץ אויר ותבדוק אחרי מילוי אויר, עוד לא פגשתי מד לחץ אויר מדויק בתחנות דלק כולם מזייפים.,

תקנה מאיביי Air Pressure Gauge Tester.

עריכה אחרונה על ידי d300
פורסם

הרכב נוקשה בשני הלחצים, ניסיתי את שניהם באותו תוואי נסיעה.

ההבדלים בצריכת הדלק פחות מטרידים אותי ולא בדקתי את ההבדלים.

מה שכן אני מאמין שהלחץ הגבוה יפחית שחיקה בכתפי הצמיגים הקדמיים.

פורסם

אף פעם לא היתה לי שחיקה בכתפי הצמיג בלחץ נמוך, וזה אחרי שנים של ניסיון.

וכמו שהצעתי תקנה מד לחץ, אולי אתה ממלא בכלל לחץ לא מדוייק.

פורסם
הרכב נוקשה בשני הלחצים, ניסיתי את שניהם באותו תוואי נסיעה.

ההבדלים בצריכת הדלק פחות מטרידים אותי ולא בדקתי את ההבדלים.

מה שכן אני מאמין שהלחץ הגבוה יפחית שחיקה בכתפי הצמיגים הקדמיים.

לחץ גבוה יגרום לשחיקה ממוקדת יותר באזור האמצעי של הסוליה,

זה גם לא בריא ולא נותן הרגשה נוחה בנסיעה.

Seat Ibiza FR

• תוכן חדש...