Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה 2000 - 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, אני צעיר בן 18 שמחפש רכב ראשון ויש לי תקציב של 20,000 פלוס מינוס. אני מחפש אוטו אמין שלא זולל הרבה, נוסע סבבה, נוח ומאובזר בצורה סבירה לפחות. המטרה היא נסיעות בתוך העיר ומעט מחוץ לעיר אך לא ארוכות.

שמתי עין על הקורולה מודל 2001 ויש לי שתי שאלות:

1. יש לקורולה מינוסים עיקריים שכדאי לשים אליהם לב?

2. לדעתכם יהיה חכם לקנות קורולה שמורה בסביבות 15,000 ולהשאיר את העודף להוצאות נלוות או שישנה חלופה טובה יותר בסכום שציינתי (מקסימום חריגה של 2000)? יש לי עבודה קבועה כך שגם בלי הרבה חיסכון אוכל להסתדר עם ההוצאות הנלוות.

3. ואחרונה אחרונה - הרבה אומרים לי שלנהג צעיר עדיף רכב קטן ולא משפחתי אבל כשאני שואל למה אני לא מקבל תשובה הגיונית, מישהו מכיר את הטענה ויכול לייעץ לי מה עדיף? הבנתי שמבחינת בטיחות עדיף רכב משפחתי על קטן.

*אני מחפש רכב נוח ואמין שיעשה את העבודה, לא רכב כדי לקרוע אותו.

תודה רבה רבה - איתמר

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי itamars191
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכב אפור בן 16 ב₪20,000? בגלל שזה טויוטה?

יש הרבה מאוד רכבים משנים 2008 עד 2010 בתקציב הזה, למה ללכת על משהו כל כך ישן עם סבירות גבוהה לתקלות, בטיחות נחותה וכו'?

בשליפה מהמותן - סוזוקי אלטו, פיאט פנדה, יונדאי אקסנט וגטס, קיה ריו, שברולט קרוז, סובארו אימפרזה, מיצובישי לנסר קלאסיק

כל אחד מהם הייתי מעדיף על פני קורולה עתיקה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בלי קשר אם המחיר יקר לרכב משנת 2001 או לא, אני יכול להעיד ממקור ראשון שזה רכב מצויין, אמין בצורה מופתית, צריכת דלק טובה, זריז יחסית וזול לאחזקה. לשלילה ניתן לציין תא מטען קטן יחסית וצפיפות במושב האחורי עקב בסיס גלגלים קצר.

פורסם
רכב אפור בן 16 ב₪20,000? בגלל שזה טויוטה?

יש הרבה מאוד רכבים משנים 2008 עד 2010 בתקציב הזה, למה ללכת על משהו כל כך ישן עם סבירות גבוהה לתקלות, בטיחות נחותה וכו'?

בשליפה מהמותן - סוזוקי אלטו, פיאט פנדה, יונדאי אקסנט וגטס, קיה ריו, שברולט קרוז, סובארו אימפרזה, מיצובישי לנסר קלאסיק

כל אחד מהם הייתי מעדיף על פני קורולה עתיקה

שים לב שזה ממש לא בתכנון להשקיע בו 20,000 - זו פשוט תקרת התקציב שאני מוכן להשקיע ברכב כרגע. אני מתעניין בקורולה כי אני רוצה רכב בטוח יחסית למחיר, זול לתחזוקה ונוח לנהיגה. האמת שאני אפילו אוהב רכבים ישנים (כל עוד הם שמורים היטב) אפילו יותר מחדשים ולכן שמתי עליו עין - על אף שזה לא שיקול מרכזי

לגבי שאר הרכבים שהזכרת - על רכבים כאלו כבר נדרש לעשות ביטוח מקיף מן הסתם לא? אני קונה רכב יחסית ישן דווקא בגלל שאני רוצה לוותר על הביטוח המקיף שמקפיץ את הביטוח ל8700 בשנה לפחות.

פורסם
שים לב שזה ממש לא בתכנון להשקיע בו 20,000 - זו פשוט תקרת התקציב שאני מוכן להשקיע ברכב כרגע. אני מתעניין בקורולה כי אני רוצה רכב בטוח יחסית למחיר, זול לתחזוקה ונוח לנהיגה. האמת שאני אפילו אוהב רכבים ישנים (כל עוד הם שמורים היטב) אפילו יותר מחדשים ולכן שמתי עליו עין - על אף שזה לא שיקול מרכזי

לגבי שאר הרכבים שהזכרת - על רכבים כאלו כבר נדרש לעשות ביטוח מקיף מן הסתם לא? אני קונה רכב יחסית ישן דווקא בגלל שאני רוצה לוותר על הביטוח המקיף שמקפיץ את הביטוח ל8700 בשנה לפחות.

אף אחד לא מחייב אותך לעשות מקיף לצורך העניין על אימפרזה 2008 ועל קורולה 2001 לא. אתה יכול לעשות צד ג' בלבד לשניהם או מקיף לשניהםץ

אני רוצה ברשותך לרגע "להיתקע" על האימפרזה - קורולה זקנה ב8 שנים לא תהיה יותר נוחה לנהיגה או זולה לתחזוקה, אם כבר אז ההפך הוא הנכון.

המחיר במקרה של טויוטה פשוט לא תואם את התמורה, לצורך העניין יש לי "רכב פילגש" לנסר שנת 2000 שקניתי ברבע ממה שאתה רוצה להוציא על קורולה מאותה שנה.

מה הקורולה עושה פי 4 יותר טוב מהלנסר? כלום וחצי.

במחיר של 20K אני מבטיח לך שלא הייתי קונה לנסר. וגם לא קורולה.

אין שום סיבה להתפשר על רכב כל כך ישן עם תקציב מכובד כמו שלך, שום סיבה.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אתה אוהב רכבים ישנים וזה בסדר גמור, אבל כשאתה משווה רכב בן 15 לרכב בן 7-8, גם אם הישן מטופל בקפדנות ע"י פדנט, עדיין הרכב מתיישן וחלקים דורשים תיקון\טיפול\החלפה. זו רק נגיעה בעניין השנתון והטיפולים השוטפים, ולא מדבר בכלל על בטיחות, נוחות וכן הלאה של רכב חדש יותר.

פורסם
אף אחד לא מחייב אותך לעשות מקיף לצורך העניין על אימפרזה 2008 ועל קורולה 2001 לא. אתה יכול לעשות צד ג' בלבד לשניהם או מקיף לשניהםץ

אני רוצה ברשותך לרגע "להיתקע" על האימפרזה - קורולה זקנה ב8 שנים לא תהיה יותר נוחה לנהיגה או זולה לתחזוקה, אם כבר אז ההפך הוא הנכון.

המחיר במקרה של טויוטה פשוט לא תואם את התמורה, לצורך העניין יש לי "רכב פילגש" לנסר שנת 2000 שקניתי ברבע ממה שאתה רוצה להוציא על קורולה מאותה שנה.

מה הקורולה עושה פי 4 יותר טוב מהלנסר? כלום וחצי.

במחיר של 20K אני מבטיח לך שלא הייתי קונה לנסר. וגם לא קורולה.

אין שום סיבה להתפשר על רכב כל כך ישן עם תקציב מכובד כמו שלך, שום סיבה.

ברור שאף אחד לא מחייב, אבל ברכבים חדשים יותר העלות של התיקונים תעלה יותר? אם כן, מזה אני חושש

ולפי מה שהסברת על הקורולה - על איזה רכב כן היית ממליץ שהולך עם הקריטריונים שלי? הלכתי על דווקא הקורולה בעיקר בגלל המוניטין האמין מאוד שיש לה.

רק לא לנסר, שמעתי הרבה על צריכת הדלק שלה, ודברים דומים על הגטס

פורסם
אתה אוהב רכבים ישנים וזה בסדר גמור, אבל כשאתה משווה רכב בן 15 לרכב בן 7-8, גם אם הישן מטופל בקפדנות ע"י פדנט, עדיין הרכב מתיישן וחלקים דורשים תיקון\טיפול\החלפה. זו רק נגיעה בעניין השנתון והטיפולים השוטפים, ולא מדבר בכלל על בטיחות, נוחות וכן הלאה של רכב חדש יותר.

אם ככה על מה אתה ממליץ?

פורסם
ברור שאף אחד לא מחייב, אבל ברכבים חדשים יותר העלות של התיקונים תעלה יותר? אם כן, מזה אני חושש

ולפי מה שהסברת על הקורולה - על איזה רכב כן היית ממליץ שהולך עם הקריטריונים שלי? הלכתי על דווקא הקורולה בעיקר בגלל המוניטין האמין מאוד שיש לה.

רק לא לנסר, שמעתי הרבה על צריכת הדלק שלה, ודברים דומים על הגטס

על איזה תיקונים אתה מדבר?

אם זה מהסוג שמשהו מתקלקל לך בבוקר והרכב לא מניע - הרי רכב בן 8 יעשה את זה בסבירות יותר נמוכה מאשר רכב בן 16, אל תחשוב שבגלל שהקורולה עוד מעט מתגייסת אז להחליף מנוע וגיר עולה שם 500 שקל, זה לא המצב.

הלנסר שלי שותה 1:10, הייתה לי גטס שעשתה 1:12.5, אל תשלה את עצמך שהקורולה תפיק נתונים יותר טובים.

• תוכן חדש...