Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנסה להסביר.

אדם עובד בעבודה נוחה מבחינת גמישות וקרבה למקום מגורים, 5 שנים. הבעיה שהמנהל שלו לא מעריך אותו - בונוסים נמוכים, העלאות שכר מצחיקות, בקיצור מחזיק אותו על אש קטנה למרות שהוא עובד מצויין. כשהוא בא לדבר על שכר הבוס מנסה להציג תמונה טובה למרות שברור שנעשה פה עוול כלשהו.

אותו אדם לא מטורף על הרעיון לעזוב, אבל גם מרגיש שלא יכול להשאר פראייר.

בהנחה ואותו אדם מתקבל לעבודה במקום אחר עם שכר גדול בכ-30 אחוז, האם להשתמש בזה ובעת מעמד ההתפטרות לבקש השוואת תנאים או פשוט לפתוח דף חלק במקום אחר?

עד כמה ״מצליח״ מהלך בו הבוס מחליט כן להשוות תנאים רק בשביל להשאיר אותך בעבודה?

תודה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העובד ישאר רק אם יוכיח שהוא כזה שמועיל למקום העבודה ויהיה חבל להחליף אותו,

לדעתי עובד שמעוניין לקבל העלאה בשכר אסור לו לאיים על הבוס אלא להסביר לו בצורה כזו שהוא יבין שלא מדובר במשהו אישי אלא ברצון אמיתי לקבל שכר גבוה יותר ושיש מקום שמוכן לשלם לו את השכר הזה.

המנהל יעשה את החושבים שלו ויחליט עם הוא נלחם בשבילו או נות לו ללכת.

בכל מקרה האיום של עזיבה עובד פעם אחת בלבד.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

האיום בעזיבה צריך להיות רק במקרה ויש אלטרנטיבה, אחרת אתה סתם מציג עצמך כמישהו שמאיים ולא עושה.

מצד שני אם כבר יש לך משהו אתה לא תשאר בלי עבודה.

עכשיו השאלה היא האם למנף את זה בשביל לקבל עוד כסף? ואם זה אכן יצליח האם זה משתלם לטווח הארוך יותר? או ללכת בדרך חדשה וזהו?

פורסם

זה הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות.

ההמלצה היא שאם קיבלת הצעת שכר במקום אחר תעבור לשם, בשום אופן לא להתפתות להשאר גם אם מעלים לך את השכר מעל למה שהציעו במקום העבודה האחר.

הסיבה היא שאם אתה נשאר אתה כבר מסומן כלא נאמן, כאחד שכל הזמן מרחרח בחוץ ויברח ברגע שיוכל ומהר מאד תמצא את עצמך בחוץ.

פורסם

יש כאלה מעסיקים שככה זה עובד אצלם, עד שמישהו לא בא ומאיים בעזיבה - לא מעלים לו את המשכורת.

מבלי להיכנס להשלכות של כזה דבר, חייבים לקחת בחשבון שמדובר באינטרסים שעובדים לשני הצדדים, וה"מאיים" יכול לקבל את מבוקשו למרות שהמעסיק יכול בעצמו לחפש אלטרנטיבה וביום בהיר לפטר את ה"מאיים".

בכל מקרה זה לא נעים להישאר כ"כ הרבה זמן במקום שלא מעריך אותך. מצד שני אם במקום אחר נותנים לו 30% יותר בשכר, זה מעיד על כך שככל הנראה באמת לא מעריכים אותו במקום הנוכחי - או שחסרים כאן המון פרטים (היקף שעות עבודה ומה בתכל'ס אתה עושה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה מצב בעייתי,

כשכיר חוויתי את הסיטואציה הזאת של לתת מעצמי המון למקום עבודה ולקדם את העסק בצורה ניכרת ללא התקדמות משמעותית בשכר, עד שיום אחד חתמתי חוזה עם חברה חדשה ומשם הלכתי למשרד של הבוס שלי ו"השארתי אצלו את המפתחות".

מהצד השני כמעסיק, היו לי 2 סיטואציות של עובדים ש"איימו" לעזוב אם לא ישודרג שכרם, עם אחד העובדים זה אכן הסתיים בשדרוג השכר כי אותו עובד אכן היה חשוב לי ולמרות שהשתכר יפה מאוד החלטתי לשדרג לו את השכר.

עם העובד השני זה הסתיים שונה, בשניה שהוא "איים" ביקשתי מתנהלת החשבונות להכנס למשרד, בישרתי לה שלצערי העובד החליט להתפטר ושתכין לו את מה שמגיע לו.

העובד היה די המום באותם 5 דקות שכתבתי לו מכתב המלצה ו-10 דקות מאוחר יותר נפרדתי ממנו בלחיצת יד ואיחולי הצלחה בדרכו החדשה.

לפני שעושים מהלך כזה חשוב שהעובד יבדוק לא רק כמה הוא חושב שהוא טוב- שינסה להבין כמה הוא חשוב לעסק בראייה הכוללת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

איך עובד יכול לדעת עד כמה הוא חשוב למערכת?

בגדול אני בספק כי מדובר בתעשיה בה יש תחליף לכל אחד.

תודה על התגובות אגב.

פורסם

זו לא שאלה של יש או אין תחליף. אם עובד מאיים לא משנה כמה הוא חיוני הוא לא ישאר אצלי כי אני לא יודע מתי זה יקרה שוב (וזה יקרה בנקודה שאני תלוי בו ולא אוהב שמחזיקים אותי בביצים).

אפשר לדבר באופן כללי על העלאה ואם התשובה שלילית או לא מספקת להגיד שאתה לא ממשיך בתנאים האלה ושאתה עוזב תוך מתן הודעה מראש כמחוייב בחוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אנסה להסביר.

אדם עובד בעבודה נוחה מבחינת גמישות וקרבה למקום מגורים, 5 שנים. הבעיה שהמנהל שלו לא מעריך אותו - בונוסים נמוכים, העלאות שכר מצחיקות, בקיצור מחזיק אותו על אש קטנה למרות שהוא עובד מצויין. כשהוא בא לדבר על שכר הבוס מנסה להציג תמונה טובה למרות שברור שנעשה פה עוול כלשהו.

אותו אדם לא מטורף על הרעיון לעזוב, אבל גם מרגיש שלא יכול להשאר פראייר.

בהנחה ואותו אדם מתקבל לעבודה במקום אחר עם שכר גדול בכ-30 אחוז, האם להשתמש בזה ובעת מעמד ההתפטרות לבקש השוואת תנאים או פשוט לפתוח דף חלק במקום אחר? לדעתי כן, אבל רק אם יש לך באמת הצעה כזו אמיתית ואתה יכול כמובן לממש את "איומך" ולעבור למקום השני במידה ולא יושגו השוואות תנאים. אחרת - "זאב - זאב..." ואתה בוודאי מכיר את ההמשך של הסיפור הזה

עד כמה ״מצליח״ מהלך בו הבוס מחליט כן להשוות תנאים רק בשביל להשאיר אותך בעבודה? אם הצלחת או לא - תראה בעתיד. הבעייה היא שבמצב של היום - מאמין שניתן להביא לכ"א מחליף (ברמה זו או אחרת) ובאותו השכר (לצערי).

תודה.

תשובתי בגוף שאלתך

alfa 156 2.5.

פורסם

בכל הפעמים בהם ביקשתי וקיבלתי העלאת שכר לא היה לי שום משרה ממתינה בחוץ.

כמחלק שכר ( אסרו עלינו להיקרא מעסיק או מעביד ) ברוב המקרים בו באו לבקש העלאה היא נענתה בחיוב , ניסיתי להקדים בד"כ את מקבל השכר ולהציע לו ביוזמתי.

מי שלא התאים הלך הביתה.

מעטים פרשו מיוזמתם, סימן שכל מכלול התעסוקה התאים למקבלי השכר .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין תשובה אחת נכונה, זה תלוי במעסיק (האם הוא רציונלי / רגשי וכו'), תלוי בך בתור עובד עם סט יכולות מסוים, ותלוי באיך אתה ניגש לכל העניין.

לי יצא להיות בצד של העובד במקרה דומה למה שאתה מתאר, והשורה התחתונה תורגמה להרבה מאוד משאבים. אני לא אכנס כאן לפרטים אבל כל הצ'יזבטים שאנשים מעיפים כאן בלי למצמץ - היו ההיפך הגמור ממה שאני חוויתי. אני כמובן לא טוען שזה מה שיקרה לכל אחד, אבל התמונה המצוירת כאן ע"י חלק מהמשתתפים כאילו כל אחד שעוסק בנושא הוא מוקצה מחמת המיאוס... מגוחכת.

מה שאני ממליץ לך - וזו עצה שתופסת לעוד הרבה דברים אחרים בחיים - תעמיד את עצמך בנעלי האחר (במקרה הזה: הבוס). נסה להבין אם אתה היית הבוס, איזה ארגומנטים היו 'מגיעים' אליך. בשביל לעשות את זה אתה צריך להיות מסוגל להסתכל על עצמך מהצד בצורה "אובייקטיבית", חשוב שלא ליפול למלכודת של 'איך הייתי רוצה שהוא יתנהג' ולהיצמד ל'איך אני מאמין שהוא יתנהג'.

אז אם יש לך מעסיק רגשן, ייתכן שתבין שאין בכלל טעם להציג את זה שיש לך אלטרנטיבה ולתקוף את הנושא מזוית אחרת (אני מאוד נאמן למקום, כבר שנים רבות, מעוניין להמשיך להיות טוב ונאמן, אבל צריך את הסיוע שלך). אם יש לך מעסיק מחושב/רציונלי אתה יכול להסביר שיש לך אלטרנטיבות אחרות ולא הגיוני עבורך להשאר בתנאים נוכחיים ואיך אפשר לעבוד יחד ולהגיע לעמק השווה, וכו' וכו'.

כמובן שכל הנ"ל זו רק הערכה, והכל יכול להתפוצץ לך בפנים אם ההערכה שגויה. זה הימור, וזה הרי חייב להיות הימור אחרת כולם היו עושים את זה כל הזמן. השאלה היא איך מצמצמים את הסיכון ב'הימור' למינימום, וכמובן האם שווה להכנס להימור הזה מלכתחילה.

אם המעסיק יבין את נק' המוצא שלך (בין אם יודה בזה ובין אם לא), הוא כנראה יפגין פחות אנטגוניזם לבקשות.

ובנוגע לענייני ה'לכל אחד יש תחליף': אולי לכל אחד יש תחליף, אבל למצוא ולהכשיר את אותו תחליף יכול להיות יקר יותר בסדרי גודל מאשר לפרגן לעובד קיים בשיפור תנאים, בטח ובטח כשמדובר במקרים בהם דרישת העובד היא הגיונית. שוב - זה תלוי בפרמטרים שתוארו בפסקה הראשונה.

בהצלחה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הסיבה היא שאם אתה נשאר אתה כבר מסומן כלא נאמן, כאחד שכל הזמן מרחרח בחוץ ויברח ברגע שיוכל ומהר מאד תמצא את עצמך בחוץ.

נאמנות עיוורת למקום עבודה זה דבר מאוד מטומטם, וזאת אולי גם הסיבה שאותו הבוס מרגיש חופשי לנצל את העובד.

ברגע שהעובד יבין מה הוא שווה (במידה והוא אכן כזה שקשה להחליף מסיבה כזו או אחרת), יתחיל לרחרח בחוץ ויהיה מוכן להצביע ברגליים, אז היחס יהיה שונה, והבוס יחשוב אם שווה לו להיכנס לכאב ראש של להתחיל עכשיו לחפש עובד חדש ולהכשיר אותו, או ללכת לקראת העובד הקיים ולשפר לו את התנאים.

בדרך כלל אחרי מהלך כזה, במוקדם או במאוחר הצדדים ייפרדו

בכל עבודה הצדדים ייפרדו מתישהו. היום כבר לא נשארים באותה עבודה מאחרי צבא ועד הפנסיה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שוב תודה על התשובות המעמיקות.

המצב הוא שעליית השכר, שאמורה להיות ע"פ מדיניות החברה נגזרת של הביצועים, לא תאמה את הביצועים לאורך השנים. העניין תורץ באופן מתחמק ולא מציאותי בנסיון לצייר תמונה הגיוניתלמרות שהיא כלל לא כזאת.

האדם רציונלי לחלוטין - לא מבקש או מצפה לעליה גרנדיוזית אולם מה שניתן לו הוא בגדל הבדיחה\פגיעה באינטליגנציה.

אותו אדם מרוצה באופן כללי מהמקום, והעזיבה לא תהיה קלה. בדיוק בגלל זה הוא כן היה רוצה לשנות את התמונה איכשהו, אבל מדובר באטימות או חוסר רצון (לא מאמין שבאמת אין יכולת). מצד שני התחושה שאתה "פראייר" יושבת כמו אבן - למה שאני אשקיע אם אין השקעה בי חזרה? מה ייתן את המוטיבציה?

יש תחושה של פספוס.

פורסם

אור, כל מה שאמרת נכון עד לנושא איום ב"יש לי הצעה אחרת וטאם לא אז אני הולך".

עובד שמנהל מו"מ עם מקום אחר לפני שבכלל בא לדבר איתי הוא עובד שלא ארצה אצלי במערכת בלי קשר כמה יעלה לי להכשיר מישהו אחר כי ברור לי שגם אם יקבל בדיוק את מה שיבקש ימשיךך לחפש ויבוא שוב. מעדיף שיעשה את זה במקום אחר.

זו לא שאלה של נאמנות עיוורת או נאמנות כלשהי אלא של יושרה והגינות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...