Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לצערי הרב היום קיבלתי את הבשורה הקשה כי רכיב המולטיאייר ברכב שלי שבק חיים.

הכל התחיל יום שישי שעבר שהרכב בזמן עמידה בניוטרל עבר רעידות מאוד מורגשות. לאחר כמה דקות של נסיעה נורת ה Check Engine נדלקה גם - ובשלב הזה החלטתי להתקשר למוסך שלי (שלמה - מוסך פיאטון) שייעץ לי להמשיך בנסיעה - ולקחת את הרכב למוסך בהקדם האפשרי (יום ראשון).

בהמשך הנסיעה לכיוון הבית - הורגשו רעידות חזקות גם בסל"ד נמוך - לרכב היה מאוד קשה להתחיל כל הילוך, ובכלל המנוע גמגם באופן קשה. יום ראשון הכנסתי את הרכב למוסך והחלה הבדיקה, שבמהלכה נמסר לי כי באחד מהבוכנות אין קומפרסיה. ביקשתי מהם להמשיך בבדיקה ולפתוח את ראש המנוע.

היום התקשר אלי שלמה ואמר שאגיע אליו (אני מתכוון להגיע אליו בהמשך) לדון במה שאפשר לעשות.

אני רוצה לציין שאני היד השנייה של הרכב, שעשה 65 אלף קילומטר, שלוש השנים הראשונות של הרכב טופלו במוסך מורשה פיאט, ואני המשכתי את הטיפול ברכב בפיאטון. בינואר האחרון ביצעתי טיפול גדול לרכב, שכלל גם החלפת רצועת טיימינג. הוקפד להשתמש בשמנים ורכיבים מקוריים של פיאט.

לאחר בדיקה קטנה ברשת, גיליתי גם בעל רכב אחר שחווה בעיה דומה:

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=131212

מסתמן כי יכול להיות שיש כשל ייצור במערכת עצמה.

יצרתי קשר ממש היום עם נציגי שירות הלקוחות של סמל"ת והובטח לי כי נציג בכיר יחזור אלי בנושא.

מה אתם אומרים? איך עלי להתקדם מפה?

תודה מראש,

אמיר

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבנתי שהמקרים האלו קורים לא מעט במולטי אייר, יש המון שרשורים ברשת על זה בעיקר מחו"ל.

תתעקש מול המוסך המרכזי לקבל לפחות הנחה או השתתפות במחיר הנ"ל, אצלי זה קרה עם הרובוט ב 500 ואני לא קיבלתי עזרה מאף אחד למרות שפניתי לפיאט העולמית שהתעלמה מהפניה שלי לחלוטין

Opel Adam S 2017

פורסם

מצער לשמוע על זה... גם אני שקלתי לקנות את האוטו הזה לפני שקניתי את שלי.

אין לי דרך לעזור לך (נראה לי), אבל אני אשמח אם תעדכן כאן בהתפתחויות. אני לא שולל התכנות של תקלה כזאת גם אצלי במוקדם במאוחר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

רכשתי את הרכב בינואר 2015 - באותו החודש עשיתי לרכב טיפול קטן (נסע 52 אלף קילומטר). הטיפול כלל החלפת שמן מנוע AGIP 5W40 + מסנן שמן + מסנן אוויר.

לאחר מכן, לפני הטסט - בדצמבר 2015 - עשיתי טיפול גדול יותר (60,000 קילומטר) שכלל שוב שמן מנוע, מסנן שן, פילטר אוויר, רצועת טיימניג בנוסף.

הקפדתי מאוד לעשות את הטיפולים בזמן (לא בזמן המומלץ, אלא לאחר פחות משנה, לאחר כ10 אלף קילומטר שהרכב עשה).

מקווה לשמוע חדשות טובות מסמל"ת מחר, שישתתפו בהחלפת המולטיאייר הבעייתי.

מחר אצרף וידאו של הטיפול במנוע.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

בדוק האם לפני שהרכב הגיע אלייך, בוצעו טיפולים אחת לשנתיים או 30.000 ק"מ.

לפי הוראות היבואן סמל"ת.

במנועי המולטי-אייר , כאשר לא מחליפים שמן אחת לשנה, נוצרת בוצה ונסתמים מעברי השמן

של היחידות ההידראוליות של המולטי-אייר.

כיום מוסכי סמל"ת, מבצעים פלאשינג כמעט בכל טיפול במנועי המולטי-אייר .

עקב הבעיה של המלצה על טיפולי ה 30.000 ק"מ.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מבחינת טיפולים - פות"ש כנראה היה הסדר.

גם אני התכוונתי (כמו ליין מן) להסטורייה המלאה של הטיפולים.

רכב יחסית חדש שטופל לפי הספר (הספר כאן כנראה עקום)... - לא היה אמור לקרות.

ראה גם:

http://www.iaroc.org.il/forum/topic/10510-%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%AA%D7%9C%D7%AA%D7%9F-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7-%D7%9E%D7%91%D7%A7%D7%A9-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA/?hl=multiair#entry91930

http://www.iaroc.org.il/forum/topic/11389-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9F-multiair-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A-%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96%D7%99-%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%AA%D7%9E%D7%97%D7%94-%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90/?hl=multiair

alfa 156 2.5.

פורסם

תנחומיי .... (אני ההוא מהשרשור ב fiatclub ) .

אצלי הרכב עבר 75000 ק"מ לפני שהתקלה קרתה . גם שלי טופל לפי הספר במוסכים מורשים ועבר גם פלאשינג בטיפול 60,000 .

ככה שאם מישהו חושב שפלאשינג מרפא הכל , שיחשוב שוב ..

אני סקרן אם גם אצלך מדובר בשסתום של צילינדר מספר 3 .

אני מיהרתי לטפל בבעיה (להחליף יחידה ) וביצעתי את זה כמוך במוסך שמתמחה בפיאט אלפא ( התלתן בפ"ת ) אבל לא של רשת סמל"ת פשוט כי ההתדרדרות קרתה כ 300 מ' משם(המעבר משלב הרעידות בסרק לרעידות קשות ואובדן כוח) ולא חלמתי שזה יהיה המולטיאייר .קיבלתי הנחה מסוימת מהמוסך וסגרתי עניין .

בדיעבד אם הייתי מבצע את ההחלפה אצל מורשה סמל"ת ייתכן והייתי מקבל הנחה משמעותית יותר על החלק והעבודה .

המלצתי לך - דבר עם נציג בכיר של סמל"ת לפני שאתה מאשר למוסך להחליף ,יש להם רצון לעזור ואתה לא הראשון שנתקל בבעיה הזו ..

בהצלחה

פורסם

פלאשינג לא תמיד עוזר, אם יש סתימה באזור שקשה להסרה.

מדוע לבצע פלאשינג בכל טיפול אחת ל 30.000 ק"מ - במקום לשנות הוראות טיפול.

מאוד עוזר - לבצע טיפול אחת לשנה ועד 15.000 ק"מ, בשמן איכותי בתקן המתאים לרכב.

תקן השמן במערכת המולט-אייר הוא חשוב מאוד, ולא כל שמן 5W-40 מתאים.

אני מסכים עם שרשמו:

דבר עם נציג בכיר של סמל"ת

לפני שאתה מאשר למוסך להחליף,

יש להם רצון לעזור ואתה לא הראשון שנתקל בבעיה הזו ..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יחידה אלקטרו הידראולית להרמת שסתומי היניקה.

אותה מחלה בכל האלפות עם המנועים האלה שהדביקה את פיאט ואיזה אברט אחד או שתיים.

עריכה:

אגב.. אכן טיפול במרווחים "רגילים" של שנה או 15,000 בגדול מונע מהתקלה מלקרות

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

ברוך הבא למועדון...

גם אצלי זה קרה, כחודש לאחר תום תקופת האחריות על הרכב.

קיבלתי הנחה על החלק (לא זוכר כמה) ועל העבודה במוסך.

כמוך, גם אני עשיתי טיפול גדול לרכב כחודש לפני התקלה שכלל גם טיימינג.

בהצלחה.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

• תוכן חדש...