Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי שמן גיר בגטס 08 ב110K כאשר השמן הוחלף כ60K לפני זה, שתי הפעמים במורשה

הורגש שיפור שולי בהחלפת הילוכים כשהרכב קר, ובכל מקרה הגיר עבד בצורה מעולה כאילו יצא אתמול מהחברה

עכשיו יצא לי להחליף שמן גיר בלנסר בת 16 עם 200K כאשר אין לי מושג אם בוצע החלפה בעבר או לא, השמן שיצא בניקוז לפעמים היה אדום ולפעמים צהוב והפילטר היה דרעק מיט פפר Made In China, פילטר הוחלף למקורי ושמן SP3 כמו שצריך - הגיר עובד נפלא, הכל מרגיש יותר חלק, מרגיש כאילו גילחתי כמה שנים מהגיל שלו.

מנגד היו לי ג'ימני 2000 ובורה 2001 ובשניהם לא הוחלף שמן גיר מעולם, (ג'ימני עם מעל 220K, בורה נדמה לי 180) ההחלפות היו מאוד "דביקות" ומרעישות, כל מוסך שראה את הרכבים אמר לא לגעת עד שהגיר יתפרק כי החלפת שמן רק תזרז את התהליך.

בזמנו כשחיפשתי בפורום על הנושא נתקלתי בהמון דעות סותרות, אני לא יודע אם אי פעם תהיה מסקנה חד-משמעית לגבי הטיפול הזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בבקשה תפסיקו לכתוב שחלק מכאני כלשהו מתרגל למשהו..

יקיר התשובה היא כן וכן.

אם הגיר לא שחוק למוות, החלפת שמן יכולה לעדן משמעותית את הפעולה שלו.

אם הגיר שחוק למוות, החלפת שמן עלולה לגרום לבעיות.. בעיות שכניראה ממילא יגיעו בקרוב.

נקווה שהגיר לא גמור אני אצטרך להתייעץ עם מוסכניק בשביל להבין את המצב .

תודה על העזרה!

Honda Civic 2006 1.6

פורסם

אם מוסכניק יראה שמן גיר שחור ושרוף, הוא ככל הנראה ימליץ לך לא להחליף, עקב חשש מהחמרת המצב.

הוא יסכים להחליף אבל אציין בחשבונות שזה ללא אחריות.

אתה לוקח פה סיכון מסויים, יכול להיות שתפקוד הגיר ישתפר ויכול להיות שאחרי החלפת שמן יהיה צורך בשיפוץ. כאשר ללא החלפת שמן יכלות למשוך אולי עוד כמה זמן.

בנסוף לסיבות שפורטו כאן בגיר מאוד בלוי עם שמן ישן, השמן מלא בשחק מתכתי שהוא בעצמו צשםרר את החיכוך בקלאצ'ים גמורים והאוט איכשהו נוסע. במצב זה כשמחליפים לשמן חדש, הקלאץ'ים השחוקים מתחילים להחליק.

פורסם (נערך)

על הדרך אני רוצה לשאול שאלה,

האם ישנם יצרני רכב שנותנים הוראה כמו טיפול תקופתי גם החלפת שמן גיר?

מדבר בעיקר על יצרנים עממיים ומכוניות פשוטות. אם לא, אז איך יכול להיות שמכונאים מחליטים על דעת עצמם להחליף? או יותר גרוע, למה יצרן לא מורה את זה אם יש עדויות שזה משפר? אולי באמת כי זה 50-50 לטוב ולרע והיצרן לא רוצה לקחת סיכון?

ברור שהיצרן רוצה שהגיר יילך באיזשהו שלב, אבל לא נראה לי שב100K זה התכנון שלו.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

באלמרה יש הנחיה (בספר טיפולים האירופאי) להחלפה חלקית כל 30 (כל טיפול שני) והחלפה מלאה כל 60.

לא הרגשתי הבדל בתפקוד הגיר אחרי החלפה מלאה ע"י מכונה.

פורסם
על הדרך אני רוצה לשאול שאלה,

האם ישנם יצרני רכב שנותנים הוראה כמו טיפול תקופתי גם החלפת שמן גיר?

מדבר בעיקר על יצרנים עממיים ומכוניות פשוטות. אם לא, אז איך יכול להיות שמכונאים מחליטים על דעת עצמם להחליף? או יותר גרוע, למה יצרן לא מורה את זה אם יש עדויות שזה משפר? אולי באמת כי זה 50-50 לטוב ולרע והיצרן לא רוצה לקחת סיכון?

ברור שהיצרן רוצה שהגיר יילך באיזשהו שלב, אבל לא נראה לי שב100K זה התכנון שלו.

הונדה ציינה מרווח החלפה לשמן גיר בגיר הפלאנטרי שלה בדגם הסיוויק לפחות עד שנת 2012.. לאחר מכן לא יצא לי לבדוק.

מוסכי המיבואן בארץ, אגב, לא ביצעו את ההחלפה כפי שדורש היצרן ולא חסרים מקרים שבגלל זה הגיר מתחיל לבעוט בין 2 ל3 בסביבות ה120K ק"מ

יום טוב גם לך

פורסם

בסוזוקי באלנו בספר יצרן רשום כל 160 אלף(או משהו באזור ה100 אלף +-).

בכללי לא קיים נוזל שלא מאבד מערך התכונות שלו עם הזמן.

אל תשכח שיש גם הגדרות לטיפול לתקופתי לפי סוג הנסיעות שעושה הרכב.

פורסם

מיצובישי צאמפ שנת 94 עם למעלה מ 250 אלף ק"מ באמתחתה. הגיר התחיל לעשות בעיות. הוחלף שמן גיר והרכב חזר לתפקד כמו גדול. האוטו עדיין נוסע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

היכן נמצא פילטר שמן גיר בקורולה 2001 ובינדאי I20 ? האם כדי להחליף פילטר שמן גיר צריך לפרק את הקרטר של הגיר או שזה חיצוני כמו החלפת פילטר שמן מנוע?

פורסם

בI20 אכן הפילטר גיר נמצא מעל הקרטר ונדרש פירוק קרטר להחלפתו.

בקורולה בסבירות גבוהה זה גם המצב אבל אישית לא יצא לי להחליף שם

יום טוב גם לך

פורסם
בI20 אכן הפילטר גיר נמצא מעל הקרטר ונדרש פירוק קרטר להחלפתו.

בקורולה בסבירות גבוהה זה גם המצב אבל אישית לא יצא לי להחליף שם

יש לך מושג אם יש פילטר בסיריון?

פורסם

אפשר להגיד שרוב פילטרי הגיר הם פנימיים.

סובארו משנתון מסוים עברו לפילטר חיצוני.

מיצובישי לנסר שנת 2000 פילטר גיר חיצוני.

Stay Dirty

פורסם
בסוזוקי באלנו בספר יצרן רשום כל 160 אלף(או משהו באזור ה100 אלף +-).

בכללי לא קיים נוזל שלא מאבד מערך התכונות שלו עם הזמן.

אל תשכח שיש גם הגדרות לטיפול לתקופתי לפי סוג הנסיעות שעושה הרכב.

לפי ספר ההדרכה לנהג - גם בסויפט וב-SX4 (תה"ל פלנטריות) ההמלצה להחליף כל 165,000 ק"מ או 11 שנים. בקרוסאובר (תה"ל רציפה) כל 160,000 ק"מ או 8 שנים.

אושריקו - עד כמה שאני זוכר בקורולה 1998 ההנחיה היתה להחליף שמן תה"ל אוטומטית כל 80,000 ק"מ, אבל זה מזכרון די ישן, מכרתי את המכונית לפני כ-5.5 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...