Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על פניו העלויות שצויינו כאן, ובלינק לפוסט של גנאדי ... נשמע לא זול, אבל גם לא מטורף כפי שהפחידו אותי רבים.

מעט יותר יקר מעלויות אחזקת אינפיניטי.

פורסם

בדגמי 2006-2008 זה הופך מטורף רק כשמגיעה הקטסטרופה. וכנראה שהיא תגיע.

Bore scoring וכשלים ב-IMS מאוד שכיחים במנועים הללו.

פורסם

הבנתי, אז כדאי להסתכל על 2009 ומעלה. זו קפיצה רצינית מבחינת העלות ... אבל אפשר לשקול את זה.

נהגתי על הרכב (2015) במסלול בארצות הברית ... הכוח לא זכור לי כמשהו מטורף (טוב, מודה, ירדתי מפרארי 458 ולמבורגיני הוראקאן...) אבל האחיזה וההתנהגות שלו פשוט היו משוגעים. רכב מאוד מהנה.

פורסם

למיטב זכרוני ישנו קיט משופר שמטפל בחוליה החלשה (IMS) ובעצם מאפשר לחיות עם המנוע הנ''ל באמינות טובה משמעותית, כדי לבדוק זאת ע''מ שלא תצטרך למתוח את התקציב שלך ...

פורסם (נערך)

השרשור הזה גדול עליי אז אתייחס רק לפוסט האחרון שמדבר על קיט לתיקון התקלה במנועים מבוססי IMS.

מדובר אך ורק בהחלפת המיסב הכדורי שנוטה להתפרק מסיבות כאלה או אחרות (הטענה הנפוצה היא שהגריז נפלט מהמיסב, כנראה ע"י שמן המנוע עצמו החודר את האטם, וכך המיסב נשחק עד התפרקות).

כלומר, עדיין נשארים עם הציר המרכזי (למי שגיגל IMS מובן במה מדובר).

כך שצריך לתת הרבה אמון במיסבים "המשופרים" האלה.

אני עוקב שנים בקריאה אחריי הנושא (ויש חומר די מקצועי ברשת), מהרושם שלי, בהחלט הייתי מתקין מיסב משופר כזה אך דואג להשגיח עליו/להחליף אותו לאחר תקופה ממושכת.

בזמנו חיפשתי מי שיבצע את העבודה עבורי, המוסך של היבואן צחק עליי, כדורי היו קצת יותר פתוחים אבל לא ממש נתנו לי ביטחון (אין כאן ביקורת עליהם, הרושם שלי מהם דווקא חיובי).

לא זוכר בקיימן אם צריך להוציא את המנוע והגיר או לא, אבל זה מידע שקל לחפש.

עריכה אחרונה על ידי Moonlight Theory

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בדיוק לא מזמן יצא ווידאו על החלפת המיסב ב-996:

לחלוטין יש להוריד את הגיר ורצוי כבר להחליף את הקלאצ'.

הכל ביחד יצא להם שם 3,500$ (לא זוכר האם כולל עבודה או שהם קיבלו את זה חינם) - אני מניח בארץ זה יהיה סביב 20,000 ש"ח ומעלה.

לא זול החרא הזה :x ...

לגבי עוליות שותפות - כמו שרשמתי באתר הרודסטרים - זה בכלל לא בשמיים.

טיפול "קטן" של שמן פילטר שמן עולה 1,500 ש"ח. עשיתי כזה גם אצל כדורי וגם במרכזי - המחיר היה כמעט זהה.

אם זה נשמע לכם המון - כנסו למוסך עם בימר 6 צילינדרים ותראו כמה זה יעלה לכם שם....

בלמים צריך להביא לבד מחול. זה עולה שם לא יקר וכל מכונאי יכול לשים אותם.

משאבת מים עולה סביב 1500 ש"ח חדשה (פלוס עבודה) - זה לא הרבה יותר יקר מהונדה/מאזדה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לדוגמא אם רכב ב100 אלף שקל עולה להתחזיק Y כסף. אז רכב שעולה 500 אלף שקל יעלה Y x 5.

ממש לא נכון.

לרכב ב-100K, נפוץ, יש חלפים לא מקוריים, חלפים מפרוק וכו'.

לרכב שעולה פי 5, (במיוחד ל-AMG) אין חלפים לא מקוריים, ואין חלפים מפרוק, ועלות תחזוקה יכולה לעלות הרבה יותר מאשר פי 5.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

נכון לגמרי. בארץ.

בחול יש מבחר חלפים תחליפיים לבימרים ולפורשה - אם ההבדל משמעותי ויש אפשרות אז כדאי מאוד לייבא.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

גנה קרוקודיל, להשבית אוטו ולחפש חלקים בחו״ל זה לא מתאים לרכב עיקרי. אולי לרכב פנאי.

מוצרי after market יש בחו״ל, אבל לתחזוקה שוטפת זה לא פשוט.

התגובה שלי התייחסה להערכה הנאיבית שעלות תחזוקה של רכב ייחודי יקר (כמו AMG) היא ליניארית ביחס למחירו מול משפחתית.

עלויות התחזוקה לא לינאריות בכלל.

זו הסיבה שכמשומשות מחירן צונח.

אנשים לא יכולים לתקן, או לתחזק בכלל, ומוכרים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...