Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם מחשבה שעברה בראשי

לאנשים יש תחביבים, ומן הסתם הם אוהבים לדבר על זה על אנשים אחרים באמצעות פורומים וכו',

אבל האם בעצם כול הפורומים זה לא יותר מאשר פרסומת אחת גדולה? עוד סתם חלק גדול מתרבות הצריכה שגורמ לנו רק לקנות יותר ויותר?

תחשבו על זה ככה, במהלך החיים, הייתי מדסקס הרבה בפורומים שונים בהתאם לתחביב, אם זה היה גיטרות, מחשבים ורכבים.

ובכול פורום יש את אותה תמונה- אנשים משקיעים אלפי שקלים,משדרגים ללא הבחנה, בשבל ניואנסים ממש קטנים שרק יקרבו אותם לדבר המושלם.

אפשר לחשוב על זה בתור- "כן, זה מה שקורה כשלאנשים יש תחביב מסויים. רוצים להשקיע בזה"

אבל מצד שני, כשאתה נמצא בפורום כמות זמן מסויימת, שבה כולם מדברים על כמה טוב X וכמה טוב Y, השדרוג התמידי הוא פשוט מתבקש. הפרסומת הסמוייה המושלמת.

מה דעתכם בענין? האם ניראה לכם שאילולא הפורום, היה לכם אותו רצון לשדרג את הרכב שלכם?

פורסם

עליי למשל זה לא משפיע. יש פה הרבה אנשים שנוטלים הלוואות כדי להגשים את אותם חלומות על שידרוגים, לדעתי זאת טעות שאנשים מבינים בדיעבד. בסופו של דבר אדם רציונאלי מתעשת ומשקיע את הונו בדברים שחשובים באמת.

פורסם

אכן יש לאנשים כאן נטייה לאוברקיל.

אבל - כל עוד זה מה שאתה אוהב, זה לא פוגע בך או בסובבים אותך, ויש לך את התקציב לממן את זה, אז למה לא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מחלק את הסוגיה לשתיים.

א - שדרוג מתמיד של מוצר אשר אני צריך - לדעתי טעות (רוב הזמן הוא יהיה .. בשידרוגים)

לדעתי - צריך לאסוף מידע לבנות. להגיע לתוצאה הרצויה, ולהנות.

אפשר לשדרג רק אם יש דבר חדש, אשר בו השידרוג באמת ישנה פלאים את התוצאה.

ב - שידרוג כתחביב לשם המחקר והתוצאות - כאשר הפרוייקט הוא משני ונועד סתם לכייף.

בדרך הזאת, אנו מפעילים את יכולות הסקרנות המחקר והלמידה , ולבסוף התוצאה.

לא תמיד זה מבוצע למטרת התוצאה, אפשר גם בשביל הסקרנות והפעלת היכולות שלנו.

לכן אדם המבקש ליצר מוצר שימושי, לא צריך כל הזמן לשדרג.

וכדאי לו להיצמד לנוסחה א .

ולאנשים אשר נהנים לחפור, סקרנים ורוצים ללמוד - מותר להעמיק זה תחביב וזה כייף..

בד" כ אני בונה בשתי דרכים.

ראשון - את המוצר / פרוייקט אשר אני צריך להשתמש בו, ונהנה ממנו כמוצר סופי.

השני - מוצר נוסף כתחביב למחקר ומשחקים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אין לי שום צורך לשדרג או לקנות משהו כדי להרשים אנשים בפורום. אני נהנה לדבר ולחלוק את התחביבים שלי עם אנשים אחרים בעלי עניין משותף, אבל מגיע הגיל שאתה מבין שאת הכסף צריך לשמור וכל ה"שופוני" מעניין לי תת**.

אני לא אומר לא להשקיע בתחביבים - להפך, חשוב שיהיו לאדם תחביבים וחשוב שהוא גם ישקיע בהם. אבל לעשות זאת במסגרת התקציב המאפשרת ולחשוב מה באמת צריך. סתם דוגמא - יצא עכשיו פנטום 4 (קניתי לא מזמן פנטום 3), ראיתי מה חדש וממש לא התלהבתי, אז לרוץ למכור את ה 3 ולקנות 4 כדי לעשות שופוני בקבוצת וואטסאפ של הרחפנים ? שטות גמורה.

ד"א, זה ידוע שגם כאן, המנהלים מקבלים תגמולים. למה אתם חושבים שמר עזב ? הוא קנה פרארי וטס לבהאמס :lol:

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

סליחה - אם שמר קיבל פרארי, זה לתחביב לסקרנות בדיקת עבירות, השוואה לצרפתיות

למחקר.

והוא עדיין ברכב (בפרארי), הוא נכנס לרכב הנמוך הזה, :lol: ולא מצליח לצאת, הגיל והתרגיל..

כמו יוסף מהעיריה (הגשש) - ולכן הוא בארץ לא בבהאמס.

לכן בנימה פילוסופית אוהדת, כמו כל תחביב - לא להגזים, חשוב על המחיר ואיך אתה יוצא.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני אענה מהצד שאל אספן דגמים (לינק לכתבה על האוסף שלי http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?593862-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%A9%D7%9C%D7%99).

אני עדיין מנהל פורום בתחום (וגם אחראי על התת פורום פה).

מצד אחד, לא יודע אם לקרוא לזה פרסומת או משהו אחר אבל התחושה שלי היא כמובן שרכש של מישהו מדרדר מישהו נוסף לקניה.

לדוגמא אחד האספנים קנה דגם של סיטרואן קקטוס, ראיתי ואהבתי וכמובן קניתי גם.

מצד שני, זאת קבוצת תמיכה, מאפשר מפגשים חברתיים

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

היה לא מזמן כבר שרשור שהציג את העופטופיק פה כפורום צרכנות.

נכון.

רוב השאלות (גם בטכני/קניית רכב/עוף) הם צרכנייות ברובן (גם השאלה לאיזה מוסך ללכת).

אם זו פרסומת סמוייה או כמה זה משפיע עליי - תלוי בכל אחד ואחד.

אנשים בדר"כ שמחים לשמוע על נסיון של אחרים וממה בעיקר להמנע.

alfa 156 2.5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפורום לא משמש כפרסומת, כי פרסומת זה למוצר או שירות ספציפי. הפורום משמש לך כבמה להשוויץ ברכש החדש שלך, בדיוק כמו שבהפסקה בבית הספר התלהבת מול חברים שלך על הפוגים החדשים שאבא קנה לך בסונול.

כלומר, אתה זה הפרסומת.

(אתה - הכוונה לכל המשתמשים, כולל הכותב)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא חושב שהפורום פה משמש הפרסומת אחת גדולה מהסיבה הפשוטה:יש כאן המון אנשים עם המון חילוקי דעות.

לדוגמא יש אנשים שיעדיפו רכב אמריקאי על פניו של רכב צרפתי או יפני וכן הלאה כמובן שיתנו בהמלצות על רכב שהם מעדיפים.

זה נכון שאנשים משקיעים באמת משקיעים המון כספים ויש הכוונות למוצרים ספציפיים אבל יחד עם זאת גם למוצרים אחרים באותה הרמה, לצורך העניין התחום שחביב עליי זה האודיו לרכב ותמיד אבל תמיד נשאף ליותר ונשקיע יותר כספים.

אני לדוגמא רוצה לשדרג את הסאב שלי כי הוא מתחיל להישמע לי רגיל ולא חזק כמו משהתלהבתי ממנו פעם אז כאשר יהיה את היכולת אני אשדרג, אבל לא בהכרח לפי כל ההמלצות של הפורום אלא מה שישמע נכון יותר לאוזן שלי.

בנוגע לשופוני, נכון יש מעט פעמים שאני מתלהב מהמערכת שלי באוטו וזה יכול להתבטות אצל אנשים אחרים שאני עושה פוזות ותראו יש לי וככה אבל זה בא ממקום של אהבה לתחום וממקום של וואלה הגעתי לתוצאה טובה ונראה איפה אני גם יכול לשפר לפי האוזן שלי. מסכים שאני אתעניין בדגמים המומלצים אבל לא בהכרח ילך עליהם.

אגב הרוב המוחלט שלי מבחינת הנסיעות זה בינעירוני זה משחרר אותי מכל הסטרס בבית ובעיקר בעבודה וזה לא מפריע לאף אחד אז אין בזה שום רע.

לשאלה שלך בנוגע לרכב האם הפורום גורם לי לרצות לשדרג את הרכב? לא יש לי רכב מעולה שמשרת אותי כמו שצריך למה שאני צריך, אני כאן בפורום כי אני מאוד נהנה מהקהילה האיכותית שפה ואני גם לומד מכאן המון.

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם (נערך)

בוודאי שמשפיע.

אני רואה את ההשפעה של הפורומים/פרסום על קהילת האודיופילים. בשנים האחרונות

התחילו להביא יותר ויותר מוצרי היי-אנד במחירים מאוד גבוהים וזה לא מרתיע אף אחד.

נהפכו -אודיופילים קונים מוצרים יותר ויותר יקרים. אמרנו פרסום חשיפה...

אישית אני משקיע פחות מאשר בעבר מכל מיני סיבות - למרות שהסכום הכולל (חדש) יכול להגיע למחיר רכב חדש. אין לי ספק שברגע שאמצא את עצמי שוב בתוך זה (עניין של זמן) אמשיך להוציא סכומים לא קטנים על התחביב. "היתרון" בתחביב הנ"ל שאף אחד לא יודע בדיוק כמה זה עולה

וזה גם לא גלוי לעין. (בניגוד לרכב)

תחביב זה משהו שהופך עם השנים להיות חלק בלתי נפרד מהאישיות שלנו.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא רק אודיופילים, גם בתחום הדיטיילינג.

ככה הופכים תחביבים לטרנדים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ערב טוב,

הדבר היחידי שגורם לי להוציא יותר כסף בגללו זו מודעות.

לפני שנרשמתי לפורום הייתה לי פחות מודעות לחלפים\שמנים\כלי עבודה איכותיים.

זה לא גורם לי לבזבז הון תועפות, לדוגמא:

עוד 150-100 שקל על שמן מנוע.

לא להתפשר על שום חלק סיני.

כלי עבודה לבחור ברמה הגבוהה, שלא ישבר לי בטיפול ושישאר לי לאורך זמן הכלים.

בנוסף, לאחר שנרשמתי לפורום התחלתי לטפל יותר ברכבים אז זה מצריך קנייה של כלים

שהם לפעמים לא זולים בכלל.

רועי

פורסם

מודעות =פרסום/פורומים. ככל שמתעמקים ולומדים יותר? המודעות עולה כך גם ההוצאות.

זה תקף בכל תחום. גם שהתעסקתי בדיטיילינג שנים רבות - בזכות הפורומים נחשפתי לחברות/שיטות שלא הכרתי לפני.

יחד עם זה חשוב לשמור על פרופורציות ואיזון בכל תחום.

• תוכן חדש...