Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, ברשותי גרנדה פונטו 2011 ידנית, שמתי לב שלפעמים נדלקות בלוח המחוונים 2 נורות אזהרה (צהובות, לא אדומות), חקרתי קצת ומדובר בנורות שמעידות על בעיה בESP ובמערכת הHill Holder (הבנתי שזה די בא ביחד).

על הדשבורד יש כפתור ASR OFF שבעצם לחיצה עליו מבטלת את המערכת, כששתי נורות האזהרה דולקות, דולק גם הלד של הכפתור הזה כאילו הוא לחוץ והמערכת מבוטלת, אבל לחיצה עליו לא עושה שום דבר והוא נשאר דלוק.

העניין הוא שזה קורה רק לפעמים ולכן אני לא בטוח מה לעשות עם זה. לעתים הנורות לא נדלקות גם במהלך נסיעה ארוכה, וגם כשהן כן דלוקות הן לפעמים נעלמות אם מכבים ומתניעים שוב את המנוע.

למישהו יש נסיון עם הרכב או יכול לייעץ מה לעשות? מהתיאור של הבעיה, יכול להיות שמדובר בתקלה רצינית במערכת הESP? כדאי לקחת את הרכב למוסך לבדיקה? ואם כן, מה סדר גודל המחיר של זה?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי b321
פורסם

עדכון - חייב עזרה ועצה איך להתקדם חבר'ה.

לקחתי את הרכב למורשה פיאט בצפון, התחברו עם המחשב (הבדיקה הזאת עלתה לי 200 ש"ח) ואמרו לי שיש בעיה בחיישן הזווית של ההגה החשמלי וזאת הסיבה שמערכת הASR והHILL HOLD נכבות לסירוגין.

מפה לשם הם טוענים שהפתרון הוא להחליף את מוט ההגה, ואפילו למזכירה לא היה נעים למסור לי את הצעת המחיר - 5700 ש"ח. הם אומרים שבינתיים אפשר להמשיך לנסוע ככה, אבל אני לא רגוע.

קודם כל, אין עוד מישהו שיש לו נסיון עם העניין הזה? אולי התקלה נובעת ממשהו אחר? מישהו מכיר בעל מקצוע נורמלי (לא מורשה יבואן) שמכיר פיאט בצפון ויכול לתת חוות דעת נוספת ואולי פתרון שפוי יותר?

פורסם

לי הייתה בעיה דומה בפונטו איבו 2010 . בדיוק כמו שאתה אומר, ובנוסף הייתה נדלקת גם הנורה של ההגה. גם לי הציעו במוסך היבואן להחליף את המוט הגה במחיר גבוה, או להמשיך לסוע עם זה קצת.

נסעתי עם זה דיי הרבה זמן עד שנמאס לי והחלטתי לתקן.

תיקנתי במוסך של דושי בתל אביב. הוא מתעסק עם הבעיה הזו דיי הרבה. הנה האתר שלהם:

http://www.elieteli.co.il/

אפשר או להחליף בהגה משופץ או לשפץ את שלך. המחיר היה בסביבות 2000 ש"ח, כך שזה גם לא זול.

אתה יכול למצוא סרטונים שמראים מה זה החיישן הזה וכו'.

זו בעיה דיי מעצבנת, הייתי צריך לחזור אליו פעמיים עד שהסתדר כמו שצריך, אבל אני גר יחסית קרוב אז זה לא היה נורא. והוא נתן לי שירות טוב.

אתה יכול לחפש מידע על זה גם בפורום של פיאט קלאב.

פורסם

מרתיח תמיד זה בטוח, רק שבהגיון שלי חמש שמים על הכביש מרגיש מוקדם מידי. חבל שהעולם לא עובד על פי הלוגיקה שלי.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
אהלן, ברשותי גרנדה פונטו 2011 ידנית, שמתי לב שלפעמים נדלקות בלוח המחוונים 2 נורות אזהרה (צהובות, לא אדומות), חקרתי קצת ומדובר בנורות שמעידות על בעיה בESP ובמערכת הHill Holder (הבנתי שזה די בא ביחד).

על הדשבורד יש כפתור ASR OFF שבעצם לחיצה עליו מבטלת את המערכת, כששתי נורות האזהרה דולקות, דולק גם הלד של הכפתור הזה כאילו הוא לחוץ והמערכת מבוטלת, אבל לחיצה עליו לא עושה שום דבר והוא נשאר דלוק.

העניין הוא שזה קורה רק לפעמים ולכן אני לא בטוח מה לעשות עם זה. לעתים הנורות לא נדלקות גם במהלך נסיעה ארוכה, וגם כשהן כן דלוקות הן לפעמים נעלמות אם מכבים ומתניעים שוב את המנוע.

למישהו יש נסיון עם הרכב או יכול לייעץ מה לעשות? מהתיאור של הבעיה, יכול להיות שמדובר בתקלה רצינית במערכת הESP? כדאי לקחת את הרכב למוסך לבדיקה? ואם כן, מה סדר גודל המחיר של זה?

תודה.

שלום לחברים וסורי על ההתייחסות לשרשור ישן אך חשוב שכולם יידעו: יכול להיות שהתקלה בכלל במתג בלם, תיקון זול ופשוט. חבל לרוץ להחליף מוט הגה ב6000 שח. נסו את זה לפני כן (כ150 שח כולל החלק...).

ואל תאמינו תמיד למחשבים בחברה.

• תוכן חדש...