Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשנים האחרונות אני מנסה להעביר מסר לגבי מהו השימוש הנכון והיעיל ביריעות בוטיל - דהיינו

דיינאמאט אקסטרים, סטינגר רוד-קיל אקספרט, חומרים דומים מבית STP או כל יצרן אחר שמייצר יריעות בוטיל וזה נכון גם לגבי חומרים מתחום הבניין (ביתי)

אני לא אומר שזה "לא בסדר" לעשות כיסוי שלוש שכבות או שכבה מלאה של יריעת בוטיל על משטחי עבודה, המסר הוא שבמידה והמטרה שלכם היא להשתיק רזוננס פח - השימוש ביריעות הבוטיל צריך להיות סלחני בהרבה ממש שחשבתם.

לבידוד רעשים יש חומרים אחרים הרבה יותר יעילים וגם הרבה יותר קלים במשקל ולעיתים גם זולים בהרבה.

למשל -

CCF - ספוג צפוף תאים. (יש פתרונות יקרים יש פתרונות זולים - כולם יעילים)

MLV - ויניל במסה גבוהה (יקר אבל יש גם פתרונות זולים יחסית).

THINSULATE (פתרון יקר אבל סופר יעיל).

ספוגי ניאופרן

פלציב

וכך הלאה והלאה.

רציתי לשתף אתכם בשתי דוגמאות יפהיפיות לעבודת בידוד נכונה ויעילה ויש עוד רבים כאלה - נראה כי הפורומים בחו"ל כבר מתקדמים בידע, מקשיבים להמלצות יצרני החומרים הללו וגם משיגים את התוצאות הרצויות!

הביטו:

דוגמא ראשונה

http://www.diymobileaudio.com/forum/build-logs-project-install-gallery/257882-2012-accord-se-amateur-hour.html

דוגמא שניה:

http://www.diymobileaudio.com/forum/build-logs-project-install-gallery/254569-pop-can-96-civic-full-sounddeadenershowdown-treatment.html

מטרת השרשור היא לעזור לחברי הפורום לתכנן תקציב נכון יותר ורכשית חומרים נכונים יותר לעבודת בידוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האמת שחיכיתי לשרשור שלך של "איך לבודד את הרכב בצורה נכונה ויעילה", אך אני מאמין שהשרשור יגיע למצב הזה, בכל זאת שרשור מבורך בנושא שהוא מלא במיתוסים.

האם יש את הבד של 3M לרכישה בארץ?

פורסם

אני מתאר לעצמי שיש ל3M נציגות בארץ וניתן כנראה להזמין דרכם.

שטח כיסוי של החומר הזה שיכול להספיג לגג שלם של רכב ואולי אף לשתי דלתות עולה כ200 דולרים בערך לפני משלוח ומיסים - היות והחומר לא כבד אני מתאר לעצמי ששילוח אווירי כאן דווקא יהיה אופציה זולה יותר.

זה חומר קל מאוד לעבודה עם אפקטיביות יוצאת מן הכלל אבל לא זול. בכל זאת אם המטרה היא לבודד רכב לרמה של רכב יוקרה ופאר - שווה את ההשקעה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קראתי מילה במילה ויש לי משהו לומר בנידון..

אולי אתה באמת צודק (לא יודע, אבל לא פוסל)... אבל גם אם בן אדם אטם את כל הדלת ולא בחתיכות כאלה קטנות,

מה רע? בסדר..משקל, חוץ מי זה? כלום, רק הוסיף כובד לפח וכך הסיכוי לרזוננס נמוך מאוד.

לא מבין איפה הפואנטה לקחת "5 חתיכות" בגודל "30X30" ולהדביק ולקרוא לזה "איטום".

HU : Pioneer AVH-X5750BT AMP1 : Soundown Sax 100.4

AMP2 : Celestra FA475X Sub : Hertz ES300 Comp : Rainbow GL-C6.2

פורסם

משקל, זמן, עבודה, מחיר, מיותר לחלוטין, אולי תקבל שיפור אבל באמת מזערי, יש עניין של יעילות שאנשים מפספסים בזה שהם אוטמים כמו מטורפים 2 דלתות בכמות שיכלו למנוע רזוננס ברכב שלם.

פורסם
קראתי מילה במילה ויש לי משהו לומר בנידון..

אולי אתה באמת צודק (לא יודע, אבל לא פוסל)... אבל גם אם בן אדם אטם את כל הדלת ולא בחתיכות כאלה קטנות,

מה רע? בסדר..משקל, חוץ מי זה? כלום, רק הוסיף כובד לפח וכך הסיכוי לרזוננס נמוך מאוד.

לא מבין איפה הפואנטה לקחת "5 חתיכות" בגודל "30X30" ולהדביק ולקרוא לזה "איטום".

זה לא משהו "רע" זה פשוט שימוש לא נכון בחומרים האלה, זה לא להבין את הייעוד של כל אחד מהם.

ברור שאם תעשה בידוד של שלוש שכבות על כל דופן של כל דלת - בלימת הרעשים החיצוניים תהיה משמעותית אבל מצד שני -

העלות של שלושת השכבות האלה תהיה אסטרונומית.

כובד הדלת עצמה יהיה ברמה בה ראיתי כבר רכבים בהם הצירים התעקמו קצת והדלת כבר לא נסגרת טוב.

בזמן שהיית יכול להשתמש בחמישית מהחומר הזה ואז לשים שכבה אחת טובה של ספוג צפוף ולגמור את אותה הדלת עם אותה התוצאה של בידוד רעשים - בשליש מחיר ובעשירית המשקל.

זו הפואנטה.

יכול להיות במצב כזה גם שהיית מרשה לעצמך "לבזבז" עוד קצת תקציב על יריעת ויניל או יריעת צמר בידוד כלשהוא ולבודד את הדלת לרמה של שקט מופתי.

יש גם לא מעט יצרנים שמייצרים עיסות למריחה אבל השימוש בחומרים האלה נועד בעיקר למקומות בהם לא ניתן להגיע בעזרת יד אדם או למקומות שבהם לעובי יש משמעות קריטית כמו למשל רצפת הרכב והכוונה היא לא לחלק הפנימי של הרכב אלא ממש - להרים את הרכב על ליפט ולכסות את הגחון שלו בחומר בידוד - או למשל בתי הגלגלים הקדמיים.

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם
להרים את הרכב על ליפט ולכסות את הגחון שלו בחומר בידוד - או למשל בתי הגלגלים הקדמיים.

מת לעשות את זה.

אבל כנראה הסתפק בבתי גלגלים בלבד.

פורסם

בכל ארץ אחרת אני בטוח שהיית! למה כל דבר כאן חייב להיות כל כך יקר הא?

Pioneer TS-X150

פורסם

מסכים אתך, בגלל זה אני כאן עם אשה ושני ילדים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי שרשור שבאמת חייב שיהיה בארץ, רוב האנשים עצלניים מידי להתחיל לחפש בפורומים בחו"ל ולפעמים זה מגיע לבזבוז עצום של חומרים והוספה מוגזמת של משקל בכדי שהדלת תשמע כמו סלע.

מקווה שגם נתחיל ללמוד מהם איך לבדוק איטום של רכב ונפסיק להקיש עם האצבעות על פחים :lol:

[CENTER][B][COLOR=#ff0000]HU:[/COLOR][/B] DEH 80PRS [B][COLOR=#ff0000]Front Stage:[/COLOR][/B] Morel Elate 603 [B][COLOR=#ff0000]Subwoofer:[/COLOR][/B] Morel Primo 10 [B][COLOR=#ff0000]Amplifier:[/COLOR][/B] Leviathan II[/CENTER]

פורסם

הבדיקה עם ההקשה על הדלת יותר נועדה בכדי להתרשם מאפקט ה"מרצדס" - זה מקביל במידה מסויימת לבעיטה בגלגל בכדי לבדוק אם לחץ האוויר בו תקין - עוד תופעה ישראלית.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...