Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצת שנפגם באופן מוזר ובעיה במערכת הצתה - פיאט בראבו T-JET

116_Veloce
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

מדובר בפיאט בראבו 1.4 שנת 2010. לפני מספר ימים בעת עמידה ברמזור, הרכב התחיל לגמגם ונדלקה נורת "CHECK ENGINE". נסעתי באיטיות רבה כ-800 מטר עד לתחנת דלק קרובה וכיביתי את המנוע. המתנתי כשעה (רק כדי לוודא שאין התחממות או אבדן שמן). הנעתי שוב והבעיה נשארה.

חבר הגיע ומסר לידי משדר דיאגנוסטיקה. יום למחר בבית כשחיברתי את האפליקציה דרך המשדר לOBD הרכב נתן את התקלה הבאה: P0302 CYLINDER 2 MISFIRE. מאחר והרכב עבר קילומטרז' לא מבוטל (כמעט 170,000) המסקנה המיידית היתה שנשרף סליל.

רכשתי סליל חדש והתקנתי אותו, אך הבעיה נותרה בעינה. הרכב עבד קצת יותר טוב אבל עדיין הרגיש כאילו רק על 3 צילינדרים. החלפתי בין המצתים של צילינדר 2 ו3, וכעת הOBD מדווח על התקלה בצילינדר 3!כלומר שכרגע המסקנה שלי היא שמדובר במצת.

הרכב אמנם עבר הרבה ק"מ אבל מטופל במוסך החברה ובאינטרוולים פחותים מהמומלץ (היצרן אומר כל 30,000, אני מבצע טיפול כל 15-20) ועם חלפים מקוריים בלבד, את מה שיקר בארץ אני מזמין מאיטליה. הטיפול האחרון היה לפני 7000 ק"מ.

השאלה שלי מה קרה למצת ומה התופעה הזו שנראית כמו מתכת שנמסה על האלקטרודה?

שאר החיווט עושה רושם תקין למרות שאיני חשמלאי ואין לי ציוד לבדוק התנגדויות מינוסים / פלוסים וכו'.

candela.jpg

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מישהו?

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משקעי פחם יש בכולם. אני דווקא מדבר על הלובן בקצה האלקטרודה והמחט שנראה למעשה כמו כספית מבריקה / מתכת שנמסה. השאלה ממה זה נובע. התחממות, קצר... וכו'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

לא קרה כלום למצת, ככה הוא אמור להראות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוחלפו לפני 7000 ק"מ במסגרת טיפול תקופתי (NGK, מקורי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקי. תודה למגיבים. מחר אני אשיג מצת ואחליף, נקווה לטוב ואדווח לכם. בקטלוג של NGK רשום שהמרווח מוכן מראש מאחר שזה מצת OEM אבל אבדוק בכ"ז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר שרכשתי סט מצתים נוסף חדש, הוחלף המצת - אך הבעיה לא נפתרה. מה שמוזר שהבעיה קודם לכן "עברה" מצילינדר #2 ל#3. אך נותרה שם היום לאחר כל מה שניסיתי. החלפות בין מצתים / קויל לא עזרו. אובד עיצות... :oops:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...