Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - קיה ספורטאז' 2.0 ליטר EX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהתרשמנו מקיה ספורטאז' בהשקה, לקחנו את גרסת 2.0 הליטרים המאובזרת לבדוק מה מקבלים עבור המנוע הגדול יותר וחבילת האבזור המורחבת.

המבחן המלא כאן

4.jpg6.jpg8.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

תודה על המבחן. מתברר שהרכב מרשים כמו שהוא נראה.

אגב, כדי לקבל רמת LX צריך להוסיף 30,000 ₪ (יחסית לדגם הבסיס) שתמורתם מקבלים:

גג פנוראמי.

מנוע 2 ליטר.

גלגלי 17".

חיישני גשם.

בקרת שיוט.

זה אחלה דברים, אבל הפער במחיר הוא די גדול.

השאלה, האם דגם האורבן הבסיסי לא אוכל להם את המכירות של הדגמים המאובזרים יותר?

פורסם
מערכת המולטימדיה מקומית

תודה על הביקורת

תוכל לפרט קצת יותר על המערכת? נוחות תפעול, האם כל כפתורים של ההגה עובדים?

כרגע הרכב בא עם מע' בסיסית של קיה שהיא פשוטה אבל התפעול מאוד נוח ושימושי (לי חסר רק וייז)

פורסם

המערכת נוחה לתפעול, צימוד הטלפון הנייד קצת מוזר כי צריך ללחוץ על עוד כפתור אחרי שהוא מאתר את הטלפון ולא ישר על הזיהוי של המכשיר כמו במערכות אחרות, זה שטויות כי באמת שעושים את זה פעם אחת ודי, זה פשוט לא אינטואיטיבי כמו במערכות אחרות.

התצוגה טובה בחדות ובגודל הפונטים. התפריטים רצו טוב מאוד במכונית המבחן, כך שלא היו רגעים שהיא מגיבה לאט מדי ואז אתה לוחץ שוב ושוב ופתאום אתה ב״הגדרות״ בתוך תפריט שכנראה מכייל את עוצמת תאורת הקרב של צוללת סובייטית באנטרטיקה.

באור יום ממש חזק וישיר המסך קצת קשה לקריאה.

כפתורי ההגה שולטים בכל הפונקציות, לא נתקלתי בבעיה.

מה שכן, בניגוד למערכות מקוריות שפשוט לא מאפשרות התעסקות בתפריטים היותר מורכבים בזמן תנועה - זו כן, את זה פחות אהבתי בהיבט של היסח דעת.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
המערכת נוחה לתפעול, צימוד הטלפון הנייד קצת מוזר כי צריך ללחוץ על עוד כפתור אחרי שהוא מאתר את הטלפון ולא ישר על הזיהוי של המכשיר כמו במערכות אחרות, זה שטויות כי באמת שעושים את זה פעם אחת ודי, זה פשוט לא אינטואיטיבי כמו במערכות אחרות.

התצוגה טובה בחדות ובגודל הפונטים. התפריטים רצו טוב מאוד במכונית המבחן, כך שלא היו רגעים שהיא מגיבה לאט מדי ואז אתה לוחץ שוב ושוב ופתאום אתה ב״הגדרות״ בתוך תפריט שכנראה מכייל את עוצמת תאורת הקרב של צוללת סובייטית באנטרטיקה.

באור יום ממש חזק וישיר המסך קצת קשה לקריאה.

כפתורי ההגה שולטים בכל הפונקציות, לא נתקלתי בבעיה.

מה שכן, בניגוד למערכות מקוריות שפשוט לא מאפשרות התעסקות בתפריטים היותר מורכבים בזמן תנועה - זו כן, את זה פחות אהבתי בהיבט של היסח דעת.

תודה רבה :)

פורסם

הרכב מאוד מרשים, במיוחד במפרט הטכני והאבזור שהוא כופה על הסגמנט.

אישית, פחות אהבתי את מערכת שמירת הנתיב וזה כי היא ...איך אני אגיד...מרגישה כמו איזה פשרת ביניים שעדיין לא בשלה לחלוטין.

נתחיל מהתחלה, אתה מפעיל את המערכת, והרכב עוקב אחרי תוואי הכביש בצורה מרשימה, גם במהירויות תלת סיפרתיות (כמובן שמדובר על עיקולים קלים בדרך 4, לא נס הרים ולא יציאה ממחלפים).

אם אתה מרים ידיים מההגה בשביל לראות איך ההגה מסתובב לבד, חיישני משקולת מזהים שאתה לא עם הידיים על ההגה והמערכת מתחילה לצפצף בכדי שתחזיר ידיים להגה.

גם זה מצויין.

מה פחות מצויין, שאם אתה שם ידיים על ההגה, הייתי מצפה מהמערכת שתרגיש את זה (הרי יש חיישנים) ותבטל (או לפחות תרדים) את המערכת.

רק שהיא לא עושה את זה, וכך אתה מוצא את עצמך נוהג עם המערכת פועלת, עם הידיים על ההגה וכל הזמן מרגיש את ההגה זז ומזיז לך את הידיים בלי שבכלל רצית או ניסית.

אותי זה בהתחלה הפחיד ואח"כ סתם הרגיז.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי מערכת המולטימדיה - אחת המערכות המקומיות היותר טובות שמותקנות נכון לרגע כתיבת שורות אלו בארץ, שניה אולי רק לזו של כלמוביל ועדיפה פי אלף מאתיים בערך על אלו של צ'מפיון שקיימות בסקודה. הבעיה היא שהיא עדיין לא "אפויה" עד הסוף, ובגלל זה היא מאפשרת כניסה לתפריטים שונים - ועם קצת התעסקות גם כל דבר אחר כולל דפדפן אינטרנט, אימיילים, ואנגרי בירדז - בזמן נהיגה. בשיחה עם החבר'ה מקיה (לא זוכר שמות, מנהלי מוצר/מכירות או משהו בסגנון) בהשקה של הספורטאז', אחרי שסיפרתי להם שהייתי בערך לחיצה אחת מלשים על מסך הבית תמונה של טוסון, אמרו לי שהם מודעים לזה ושהם עובדים על לסגור את הפינות האלו. זו גם הסיבה שלקוחות שמקבלים עכשיו את הרכב, מקבלים אותו בלי מולטימדיה (אותה כולם יקבלו מאוחר יותר, כנראה במרץ). בגדול, ואני אומר את זה כמו ששמעתי את זה, השאיפה היא שעד שהלקוחות יקבלו את המערכות כל החורים האלה ייסתמו ולמשתמשים לא תהיה גישה לאפליקציות שהן לא ניווט/טלפון וכאלה תוך כדי נהיגה, ול"קרביים" של המערכת בכלל. אני מקווה שהם באמת יעמדו בזה ויעשו את זה.

בגירה, המערכות האלה (כל אחת שהתנסתי בה) נועדו להשאיר אותך בתוך הנתיב אם אתה לא שם לב לכביש או נרדם. לא בתור Party Piece שנועד להרשים כוסיות עם "תראי איך האוטו נוהג לבד". לכן זה מצויין שהוא ממשיך לעקוב אחרי התוואי כשאתה עם ידיים על ההגה, כי ככה אתה מתעפ"ץ או לא שם לב, ומצויין שהוא מתנתק כשאתה מנסה לגרום לו לנהוג לבד. הסיבות היחידות לעזיבת הידיים במהלך נסיעה היא איבוד הכרה או מוות, וגם אז זה לא מחייב כי השרירים לא מרפים ישר. אם אתה מאבד הכרה במהלך הנהיגה, כנראה שירידה לשוליים תזיק לך פחות מאשר המשך נסיעה עד הצומת הקרוב וקבלת T-בון ממשאית, ואם אתה מת, נו אז למי אכפת כבר.

בכלל המערכת בספורטאז' היא אחת הטובות שנתקלתי בהן, גם מבחינת דיוק וגם מבחינת אינטנסיביות העקומות שהיא מסוגלת להחזיק. היחידה שעבדה יותר מגניב (לא יודע אם יותר טוב) הייתה באאודי TT שממש שמרה את המכונית במרכז הנתיב ותיקנה כל הזמן, לא רק כשהרכב החל לסטות.

אה כן, לגבי המהירות - המערכות האלה בנויות לעבוד במהירויות שיוט ובדרך כלל אפילו מתנתקות מתחת ל-70 קמ"ש, כי בעיר יש נטיה הרבה יותר רווחת לעבור נתיבים בלי לאותת ופעולתה של מערכת כזו יכול "להציק" לנהג, שעקב כך ינתק אותה גם בכבישים מהירים ואז לא יקבלאת ההגנה שהיא נותנת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אחת מהמעלות הגדולות של המערכת ואני לא צוחק, זה שהיא מטריפה אותך אם אתה נוהג לעבור נתיבים ללא איתות, אולי עכשיו עם ישראל ילמד לאותת במעבר נתיבים, או יפתח שרשורים על איך מנתקים את הצלצול המעצבן...:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם אני מאד התרשמתי מה2.0 אחרי נסיעת מבחן (אם כי עושה רושם שמשמעותית יותר קצרה מזאת שאתה לקחת :) ). הנסיעה בשטח עירוני הייתה מאד חלקה ונעימה (מה שנקרא 'לא הרגשתי את הכביש') ובסה"כ מאד התרשמתי.

האוטו הרגיש לי מאד מרווח - בצורה די משמעותית מהדור הקודם (אם כי גם עליו נסעתי רק פעם בנסיעת מבחן כשהתלבטתי אם לקנות בשנה שעברה ובסוף ויתרתי) ולדעתי משפחות ירגישו מאד בנוח במכונית.

בכל אופן מה שאותי שכנע סופית ללכת על הספורטאז' החדשה זאת המערכת בטיחות שהתקינו בדור הנוכחי - מבחינתי כל השאר זה סתם גימיקים, מה שחשוב זה לדעת שאתה מסיע את המשפחה שלך במכונית שתשמור עליה.

בכל אופן, אחלה ביקורת! מאד נהנתי לקרוא!

פורסם

תודה על המבחן.

עיצוב הדשבורד נראה ממש רע לדעתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
תודה על המבחן.

עיצוב הדשבורד נראה ממש רע לדעתי.

עניין של טעם. לא בזה תיפול התמורה הטובה שהוא מציע ביחס למחיר שלו.

תודה על המבחן, היה מעניין.

פורסם
תודהזה אחלה דברים, אבל הפער במחיר הוא די גדול.

אף פעם לא הבנתי את המשפט הנ"ל, כי אם הפער היה קטן לא הייתה אמורה להיות התלבטות בכלל.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...