Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה,

בקיצור עלויות קבועות של כ- 2000 ש"ח בשנה ביטוח + רשיונות. לפי מה שאני מבין מהטבלה, כל אופנוע מעל 500 סמ"ק משלם אותו דבר. 501 סמ"ק כמו הארלי 1700.

עלויות משתנות תלויות בעלויות אחזקה ונסועה.

עכשיו נשאר להחליט על אקזמפלרים מעניינים וללכת לראות. בינתיים לא אתרחק מאזור המרכז.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה,

בקיצור עלויות קבועות של כ- 2000 ש"ח בשנה ביטוח + רשיונות. לפי מה שאני מבין מהטבלה, כל אופנוע מעל 500 סמ"ק משלם אותו דבר. 501 סמ"ק כמו הארלי 1700.

עלויות משתנות תלויות בעלויות אחזקה ונסועה.

עכשיו נשאר להחליט על אקזמפלרים מעניינים וללכת לראות. בינתיים לא אתרחק מאזור המרכז.

הביטוח יותר קרוב ל1,000ש"ח למישהו עם וותק כמו שלך , תשתמש במחשבון:

http://car.mof.gov.il/Parameters/Get?next_page=2&curr_page=1&playAnimation=true&fontSize=12

וכן , משום מה הביטוח ודרגת הרישיון לא מסונכרנים , אולי מתישהו יתאמו בניהם והביטוח יהיה לפי A2\A1\A.

פורסם

אני אמור להוריד 75% מהתוצאה?

וזה רק החובה, בנוסף יש צד-ג' ויש רשיונות רכב ועלות הטסט. לכן נראה לי שה- 2000 קרוב מאוד.

אפרופו וותק, בשנת 1985 קבלתי רשיון לא מוגבל לכל אופנוע. (הופתעת?)

פורסם (נערך)
אני אמור להוריד 75% מהתוצאה?

וזה רק החובה, בנוסף יש צד-ג' ויש רשיונות רכב ועלות הטסט. לכן נראה לי שה- 2000 קרוב מאוד.

אפרופו וותק, בשנת 1985 קבלתי רשיון לא מוגבל לכל אופנוע. (הופתעת?)

כן, או שפשוט תכניס בשימוש אספנות וזה יחשב לך את זה לבד (עם הרבה פחות שנות וותק ממך זה נותן לי 1,000ש"ח בשנה לביטוח עם השתתפות עצמית גדולה ו1,400ש"ח לרגיל).

צד ג' זה בסביבות 400 ש"ח בשנה.

עלות הרישוי היא 225ש"ח - 300ש"ח :

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:agrot-rechev-risayon&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1060:agrot-rechev-klali&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182

אז בוא נגיד ש1,500ש"ח בשנה די סוגר את הפינה הזאת.

לא נורא בכלל , ולכן אני בחיפושים קדחתנים של אופנוע אספנות ראוי :)

אם אתה ממש רוצה לצמצם את ההוצאות האלו (לטעמי מיותר) אתה יכול לבטח אותו רק לחלק מהשנה ולחסוך עוד קצת אבל זה כל כך זניח (פחות מ-150ש"ח לחודש) שזה לא שווה את הטרטור.

עריכה אחרונה על ידי ohadohad2
פורסם

העלויות הקבועות באמת זניחות.

אני חישבתי שאני מוכן להשקיע בעלויות כוללות כ-500 ש"ח בחודש או 6000 בשנה.

מניח שהאופנוע יעשה 2500-3000 ק"מ בשנה.

פורסם

אל תשכח שמדובר באופנוע ישן, שמור ככל שיהיה צריך להיות מוכנים נפשית להפתעות טכניות שעלולות להשבית את האופנוע לתקופה ארוכה ולעלות הרבה כסף, על אחת כמה וכמה אם אתה לא מתכוון לטפל בו לבד. זה פשוט חלק מהעניין.

בהצלחה

פורסם (נערך)
כמה מכס יש על חלפים?

אפשר לקנות בחו"ל עוד אופנוע זהה ב- $2500, לפרק לגורמים ולשלוח כחלפים לארץ? :-)

יש עוד אופציה אבל היא לא הכי סטנדרטית.

אתה יכול לקנות זירו יד שנייה (אופנוע חשמלי) , הביטוחים שלהם גם זולים (כמו 50סמ"ק) , אבל הטווח והשוק יד 2 שלהם לא ברור. מצד שני זה עם אחריות ומנוע חשמלי זה עניין פשוט ואמין בטירוף.

http://www.yad2.co.il/Cars/Motorcycle.php?AreaID=&ModelID=251&SubModelID=&MotorcycleTypeID=&FromYear=&UntilYear=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

אופציה נוספת היא לייבא מאירופה ולא מארה"ב זה מוריד קצת את עלויות השילוח.

http://www.mobile.de/

עריכה אחרונה על ידי ohadohad2
פורסם

תודה אוהד,

רעיון נחמד החשמלי אבל:

1. לא מכיר את החברה ואת אמינות המותג

2. טווח נסיעה יחסית קצר - ואני קונה אופנוע לטייל בשבתות ולא הלוך ושוב לעבודה.

3. ירידת ערך - כמו שכתבת, כרגע אין 'שוק' לאופנועים החשמליים ולכן כנראה שהערך יורד מהר.

4. Touring - זה מה שאני מחפש ולא ראיתי שיש להם משהו בסגנון הזה

5. אחרון אבל חשוב מאוד: כתבתי שנפרדתי מאופנוע לפני 15 שנה ואני מתגעגע. בעיקר חסר לי הרעש והוויברציות שמייצר מנוע 4 פעימות. לא יהיה לי את זה בחשמלי.

תודה

פורסם
תודה אוהד,

רעיון נחמד החשמלי אבל:

1. לא מכיר את החברה ואת אמינות המותג

2. טווח נסיעה יחסית קצר - ואני קונה אופנוע לטייל בשבתות ולא הלוך ושוב לעבודה.

3. ירידת ערך - כמו שכתבת, כרגע אין 'שוק' לאופנועים החשמליים ולכן כנראה שהערך יורד מהר.

4. Touring - זה מה שאני מחפש ולא ראיתי שיש להם משהו בסגנון הזה

5. אחרון אבל חשוב מאוד: כתבתי שנפרדתי מאופנוע לפני 15 שנה ואני מתגעגע. בעיקר חסר לי הרעש והוויברציות שמייצר מנוע 4 פעימות. לא יהיה לי את זה בחשמלי.

תודה

כל הסיבות שאני לא הולך על זה , לא אמרתי שזאת האופציה המושלמת אלא רק העלתי אותה למודעות :)

תראה איזה VMAX חתיך (לדעתי) :

1.jpg2.jpg3.jpg

הוא מבקש מחיר היסטרי וגם המודל שלו לא אספנות , אז לא תרגמתי את המודעה לגלות מה הסיבה מעבר לשינויים הקוסמטיים.

אבל זאת אחלה דוגמא למה זנב , פנס ונגיעות קטנות אחרות עושות לאופנוע. אני לא חושב שיש פה הרבה מעבר.

פורסם

ואם בשינויים עסקינן, איך משרד הרישוי מקבל את השינויים כשבאים לעשות רשיונות ישראליים?

בג'יפים לדוגמא, יש בעייה רצינית עם שינויים / שדרוגים שנעשו בארץ או בחו"ל.

פורסם
ואם בשינויים עסקינן, איך משרד הרישוי מקבל את השינויים כשבאים לעשות רשיונות ישראליים?

בג'יפים לדוגמא, יש בעייה רצינית עם שינויים / שדרוגים שנעשו בארץ או בחו"ל.

ככל הידוע לי , אבל אני ממליץ לבדוק עם מישהו בעל יותר ניסיון , טסט באופנוע זה די בדיחה ובאספנות עוד יותר.

מעבר לכך , שינוי של מושב ופנס (לדעתי) לא נחשבים שינוי מבנה שאסור על פי חוק.

פורסם

אני החלטתי לחפש משהו יחסית אמין, שקל לטפל בו בארץ ולמצוא חלפים.

מנוע 750-1000 (לא כבד מידי) ומשנתנים 83 ומעלה. אין לי סיבה ללכת על טכנולוגיה ובטיחות של שנות ה-70. (זה כנראה פוסל את רוב הבמוו). לא מחפש אופנוע ישן מידי או יחיד במינו, לא מחפש שהערך יעלה או לא ירד.

העיקר זה להנות ממנו וכמה שפחות לתחזק.

פורסם
דרך אגב , (אנשים מביני דבר) התחילו לבאס אותי על ה-VMAX שהוא מסובך ויקר לתחזוקה :-(

אחד המנועים המסובכים ביותר שקיימים.

• תוכן חדש...