Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמע, בוץ זה חרא גדול. אתה יודע איך אתה נכנס אבל לא יודע אם ואיך תצא.

הוא שואב אותך לפעמים ושום דבר לא יכול לחלץ אותך. גרוע במיוחד זה הבוץ ברמת הגולן. ממש נורא.

אמת. תכונה נוראית נוספת של הבוץ ברמה"ג הוא הריח של החרא-של-פרות שיש לו מלכתחילה.

אין שום בעייה של כח. הדרך היחיד לחצות בוץ היא במהירות יחסית גבוהה ובנסיעה רציפה. ככל שמכשול בוצי וארוך יותר - מהר יותר.

אני מסכים.

פעם אחת הייתי על הקצה בין היחלצות - וזה בסוף קרה בזכות השוונג עמו הגעתי - לבין היתקעות בבוץ עמוק עם ריח של חרא ברמה"ג. חד משמעית מה שהציל אותי באותו אירוע זו המהירות [היחסית] והתנופה עמה באתי, והרציפות שלהן. האוטו התחיל 'להסס' ולצודד אבל נשאר בתנועה קדימה ופשוט המשכתי בכח החוצה. שבריר שנייה של היסוס או קצת יותר איטיות והייתי נתקע בצורה סופר מצחינה.

The first one to get angry loses

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בקישור המצורף, אפשר ללמוד כמה דברים על נסיעה בבוץ.

מהקישור שצרפת למדתי להפעיל מגבים. בשום מקום לא כתוב שם על נסיעה ב-LOW וגם אם תמצא כזה מקום, אין בכך צורך.

אבל אם אתה מאלה שלומדים בהתכתבות, יש כאן מאמר טוב יותר ומקיף יותר על נסיעה בבוץ :

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1310-jeepolog-archive

עריכה אחרונה על ידי micha

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

קראתי בעיון את המאמר שצרפת, שמחזק את כל מה שידעתי לגבי הנסיעה בבוץ. למען האמת, אני די מתפלא שצרפת אותו, מאחר והוא די שולל את מה שאתה יודע. הדבר היחידי שאני חולק על כותב המאמר, זה הכניסה לאזור בוצי, שהוא מציין שניתן להיכנס ב- HIGH. נסיעה מהירה יחסית, ברוב המקרים, רק תעמיק את הכניסה לשטח הבוצי, מה שיקשה על החילוץ, כשהרכב יתקע. כמובן שאם מדובר ברצועה קצרה יחסית של בוץ, ניתן ונכון לעבור אותה בצורה מהירה יחסית, אבל במסלול בוצי, שתוואי השטח מוסתר ע"י הבוץ, נסיעה איטית, רציפה, בשילוב low, זו הדרך היחידה, הנכונה והבטוחה (שגם היא לא בהכרח תמנה שקיעה) לסיים את הטיול ללא נזקים.

ארז רונן

פורסם
לא מחפש להתפלפל ובוודאי שלא לבדוק למי יש ידע וניסיון רב יותר, רק אציין שהשקיעה לא נובעת מאובדן כח. ממש ממש לא. היא נובעת מכך שמקדם החיכוך בין בוץ לבין גומי שואף ל-0 ולכן - כאשר אין חיכוך, במקום שהגלגל ידחוף אותך להתקדם, הגלגל "חופר" לעומק.זאת שקיעה .

אין שום בעייה של כח. הדרך היחיד לחצות בוץ היא במהירות יחסית גבוהה ובנסיעה רציפה. ככל שמכשול בוצי וארוך יותר - מהר יותר.

+1

הדבר הכי גרוע שעושים בבוץ זה לעצור, בד"כ מחשש או חוסר ניסיון. אין לי מספיק אצבעות לספור את כמות הנהגים שהייתי צריך לחלץ כי נבהלו מהחלקה בבוץ [די בצדק]. אם כבר עוצרים אז כדאי בשיפוע קל למטה, ירידה, כדי שאחר כך תהיה תנופה לתחילת נסיעה.

לפות"ש אמליץ להימנע מעליות ולהישאר באזור מישורי. זה לא בגלל העליות עצמן, אלא יותר בגלל הירידה שאחר כך. כאמור, אחיזה שואפת ל-0 וגם אם תצמיד את הבלמים לטמבון הקדמי הרכב יחליק למטה [את הפיזיקה לא מנצחים].

אם בטעות הגעת לירידה ואין דרך להסתובב, אז עדיף לרדת עם עזרה [כננת למשל]. בכל מקרה לשמור על ההגה ישר, שמא נתהפך.

עריכה: עכשיו כשראיתי את עמוד 2 אני ממליץ בחום לקרוא את המאמר מג'יפולוג. הוא מעולה ואם אני זוכר נכון מכיל את מה שנכתב פה בשרשור בפירוט. אחלה מאמר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני חושב שההבדל בדעות לעיל נעוץ במילה 'מסלול' בוצי שארז מתייחס אליו,

לי בראש יש את ה-מעבר בוץ ההוא- "רצועה קצרה" - שהיה בשטח מישורי ברמה כשסביב הכל היה די רגיל

ואז אכן נכון לצלוח אותו בזריזות ותנופה, ולהבדיל, 'מסלול' בוצי ארוך כבר יכול להכתיב נהיגה אחרת

כפי שתיארז.

The first one to get angry loses

פורסם

שלל עצות מצוינות אחלה פורום, חקרתי את נושא הבוץ לעומק פשוט אני שנים בשטח ולא הצלחתי למצוא תרופה לבוץ שאני כלכך אוהב.

מהתיעצות עם יודעי דבר, ולאחר שראו את האזור ששקעתי בו מילתם האחרונה שאין סיכוי לצלוח את זה ברכב שמונע על גלגלים.(טרקטור כן מדבר על גיפים).

לא נאמרה מילה אחרונה בנושא אני חוקר בחול!!

זה מעצבן המחשבה שלא ניתן לעבור( למרות שכאמור כנראה צריך להשלים עם העובדות).

רק לציין ברור שאני עובד עם היגיון ולא משתולל לפני כניסה לאזור בעיתי יורד מהרכב דוגם ומריח את השטח.

מה לעשות שיש את הייצר ההרפתקני לעשות את הקצת מעבר לשביל.

הבעיה העיקרית היא שאת הטיולים שלי אנ י עושה לבד, ולכן פתחתי שרשור בכדאי להכיר דרכי חילוץ עצמאים ושיטות מענינות .

תודה בכל אופן.

פורסם

נסיעות לשטחי בוץ ומסלולים בעייתיים, עדיף לסוע עם רכב נוסף, ולהיות מצויידים ברתמות כננת וכל מה שאמור לעזור בזמן שנתקעים, ככה אחד יכול לחלץ. את השני.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

מיכאל, ברמת הגולן לדוגמא שקעתי עם נגמשים בבוץ, אז עם טראנו ועוד לבד?

אגב, יש איזה כלל בטיחות שאני מאוד מקפיד בו. לעולם לא יוצא לשטח רכב יחיד לבד. לעולם. עם כל הפיתוי של השקט שלי עם עצמי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

Disco מבין אבל לצערי הקולגות עיפות, א אישה ילדים משכנתא ואם אחכה להם עדיף למכור ולקנות פריבט. אגב אשמח להיצטרף לכל מי שמרים את הכפפה.

וואו נגמש ששקע מעניין מה מוציא אותו החוצה.

• תוכן חדש...