Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

יש לי מיצובישי סופר לנסר 97 מנוע 1600 גיר ידני.

אני רוצה לשפר את המנוע בכדי לקבל עוד כוחות סוס וליהנות מהכוח שיפיק לרכב.

השאלה מה אתם ממליצים לי לעשות בדיוק למנוע ? והאם אחרי שיפור המנוע הרכב ישתה יותר דלק או להפך?

תודה לעוזרים.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחיטוט קטן באינטרנט יש מנוע 2000 טורבו בחו"ל.

הכי קרוב למנוע הזה יש מנוע של גאלנט של שנות ה90 בלי הטורבו.

אבל בחייאת מדובר בדבר לא חוקי, שלא לדבר שתצטרך למצוא גיר למנוע הזה.

פורסם

פות"ש. אני באמת מבקר בפורום הספציפי הזה לעיתים רחוקות. אבל יש כאן בנעוץ את עשרת הדיברות למשפר המתחיל ממליץ לך לקרוא....

וסתם מהיגיון בריא. רכב שעונה להגדרה "גרוטאה" לא משפרים!!!!

פורסם

yb4 הגרוטאה הזאת ביחד עם גיר ידני והמנוע+משקל קליל נחשבה בזמנה לאחת הזריזות ביותר... ואני יודע את זה ממקור ראשון, בני דודים החזיקו בטרנטה הזאת שהייתה נוסעת ברמה מפחידה.

כל דבר יפני הוא גרוטאה?לפחות הוא שורד, חביבי.

בכל מקרה, לא הייתי מציע לך להיכנס לזה. אין מצב שהיה מנוע 2000 לנסר ידנית בישראל.

פורסם
פות"ש. אני באמת מבקר בפורום הספציפי הזה לעיתים רחוקות. אבל יש כאן בנעוץ את עשרת הדיברות למשפר המתחיל ממליץ לך לקרוא....

וסתם מהיגיון בריא. רכב שעונה להגדרה "גרוטאה" לא משפרים!!!!

האוטו שקינית אותו ב

הגרוטאה בגרסה הידנית הוא משאיר אבק על רכב חדש בפתיחות. תנהג בו אחר כך תבוא דבר. תודה בכל מקרה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא אותו מנוע כמו בגלנט?

מאיפה החלטתם שזו גרוטאה, ראיתם את המצב המכאני של הרכב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם אי אפשר לשפר למנוע 2000 אז 1800 אפשרי?

לא באופן חוקי. לא תוכל להחליף לקוד מנוע אחר מזה המופיע לך ברישיון הרכב. ולכן תוכל להישאר רק עם מנוע 1.6.

כמובן שהסבה של רכבך למנוע 1800 או 2000 היא אפשרית אבל היא

א. לא חוקית בארצנו.

ב. להחליף למנוע אחר ידרוש שינויים קיצוניים במערכות הרכב, חשמל, גיר , מחשב רכב וכו'.

ג. הסבה כזאת בצורה רצינית ומקצועית תעלה בסכומים של 5 ספרות.

ד. אם אתה מוסיף כ"ס לרכב כזה תצטרך להחליף לצמיגים גדולים ואוחזים יותר, מתלים טובים יותר וכמובן ברקסים חזקים יותר.

בקיצור אין שום היגיון בהסבה כזאת כי לרכב הזה אין שום פוטנציאל שיפורים או התנהגות כביש יוצאת דופן וזה בסדר, זה רכב משפחתי סטנדרטי של שנות ה-90.

בסכום הכסף שתבזבז בלנסות לשפר את הלנסר למשהו שהיא לא תוכל לרכוש רכב טוב וזריז בהרבה וכמובן חוקי.

פורסם

גורטאה או לא , בגירסא הידנית 1.6 במצב שמור , ניתן להגיע לתוצאה של 0-100 ב8 שניות ופחות.

שילוב מנוע של גאלנט בסופר לאנסר יוצר חיית ביצועים רעה במיוחד .

מהמון מפגשים שיש בדרום אני יכול להמליץ לך על דבר אחד , הרחבת בוכנות .

תשמור על הבלוק מקורי בחיצוניותו אך מנגד שפצר אותו .

יפני זה הכי אחי

פורסם
גורטאה או לא , בגירסא הידנית 1.6 במצב שמור , ניתן להגיע לתוצאה של 0-100 ב8 שניות ופחות.

שילוב מנוע של גאלנט בסופר לאנסר יוצר חיית ביצועים רעה במיוחד .

מהמון מפגשים שיש בדרום אני יכול להמליץ לך על דבר אחד , הרחבת בוכנות .

תשמור על הבלוק מקורי בחיצוניותו אך מנגד שפצר אותו .

מה זה הרחבת בוכנות ואה מוסיף לרכב אם מרחיבים אותם?

פורסם (נערך)

שמע חבר, ניסו לרמוז לך שאתה קופץ פה מעל הפופיק (וזה בלשון המעטה).

הרכב אמנם לא גרוטאה (כמובן תלוי במצבו המכאני), אבל גם לא משהו ששווה להשקיע בו.

כבר נאמר לך שכל שיפור, הוא לא חוקי במדינה הזו.

לגבי שאלתך מה ניתן לשפר מבלי להחליף בלוק, יש לא מעט דברים, אני אציין כמה דברים שהם כלליים היות ואני לא מכיר את המנוע הנ"ל ספציפית.

ניתן לקדוח את הצלינדרים (מה שאמרו לך הרחבת בוכנות) או להחליף סליבים. (נא לא לסקול אותי, אני לא יודע האם המנוע הזה מגיע עם סליבים או לא). כמובן שזה יצריך הגדלת בוכנות. תוכל אוליי גם לחפש קיט של גל ארכובה+טלטלים+בוכנות במידות שונות שיכולים להגדיל את נפח המנוע בכמה עשרות עד 100-200 סמ"ק.

כמובן שאתה יכול להוסיף גל זיזים חם, ופורטינג לראש המנוע, אוליי תידרש גם למזרקים בעלי ספיקה טיפה גבוהה יותר ואוליי ניהול מנוע חיצוני.

העלות המשוערת היא בתחום ה5 ספרות, ורחוקה מהקצה התחתון שלה, לגבי תוספת הכח קשה לי להעריך (שוב, לא מכיר את המנוע הנ"ל כלל).

כמובן שאתה תידרש לשפר את מערכת המתלים והבלימה בהתאם.

אגב, חבל שאתה מתעקש לא לקרוא מה שרשום בדביקים וגם לא לבצע חיפוש, שאלות כמו שלך נשאלות פה על בסיס יומי עם תשובה כמעט זהה.

לגבי צריכת דלק - כל שיפור שמטרתו הגדלת הספק המנוע תגרום להגדלת צריכת הדלק, המשוואה פשוטה: יותר דלק=>יותר כוח.

עוד עצה קטנה לאחר שעברתי על חלק מההודעות שפתחת, קודם תביא את הרכב שלך למצב תקין, כמו ביום בו יצא מן המפעל, תשקיע בצמיגים איכותיים, ותקח כמה קורסי נהיגה.

*וזה שצמיג עובר טסט, לא אומר שהוא צמיג תקין.

עריכה אחרונה על ידי yuraskor
פורסם

שמע חבר, ניסו לרמוז לך שאתה קופץ פה מעל הפופיק (וזה בלשון המעטה).

הרכב אמנם לא גרוטאה (כמובן תלוי במצבו המכאני), אבל גם לא משהו ששווה להשקיע בו.

כבר נאמר לך שכל שיפור, הוא לא חוקי במדינה הזו.

לגבי שאלתך מה ניתן לשפר מבלי להחליף בלוק, יש לא מעט דברים, אני אציין כמה דברים שהם כלליים היות ואני לא מכיר את המנוע הנ"ל ספציפית.

ניתן לקדוח את הצלינדרים (מה שאמרו לך הרחבת בוכנות) או להחליף סליבים. (נא לא לסקול אותי, אני לא יודע האם המנוע הזה מגיע עם סליבים או לא). כמובן שזה יצריך הגדלת בוכנות. תוכל אוליי גם לחפש קיט של גל ארכובה+טלטלים+בוכנות במידות שונות שיכולים להגדיל את נפח המנוע בכמה עשרות עד 100-200 סמ"ק.

כמובן שאתה יכול להוסיף גל זיזים חם, ופורטינג לראש המנוע, אוליי תידרש גם למזרקים בעלי ספיקה טיפה גבוהה יותר ואוליי ניהול מנוע חיצוני.

העלות המשוערת היא בתחום ה5 ספרות, ורחוקה מהקצה התחתון שלה, לגבי תוספת הכח קשה לי להעריך (שוב, לא מכיר את המנוע הנ"ל כלל).

כמובן שאתה תידרש לשפר את מערכת המתלים והבלימה בהתאם.

אגב, חבל שאתה מתעקש לא לקרוא מה שרשום בדביקים וגם לא לבצע חיפוש, שאלות כמו שלך נשאלות פה על בסיס יומי עם תשובה כמעט זהה.

לגבי צריכת דלק - כל שיפור שמטרתו הגדלת הספק המנוע תגרום להגדלת צריכת הדלק, המשוואה פשוטה: יותר דלק=>יותר כוח.

עוד עצה קטנה לאחר שעברתי על חלק מההודעות שפתחת, קודם תביא את הרכב שלך למצב תקין, כמו ביום בו יצא מן המפעל, תשקיע בצמיגים איכותיים, ותקח כמה קורסי נהיגה.

*וזה שצמיג עובר טסט, לא אומר שהוא צמיג תקין.

קודם כל הרכב שיש לי הכי שמור בארץ מסוגו. מכאני והכל.

שנית אחרי שקראתי את הסבר שלך כן באמת לא כדאי לבזבז כסף על שיפור כזה. למרות שהרכב מגיע לו.

תודה לך

• תוכן חדש...