Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משועבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה ימים הלכתי לקנות רכב מבחור שראיתי ביד 2.

נפגשנו עשינו בדיקה לאוטו ולאחר מכן הלכנו לדואר לבצע העברת בעלות, בדואר עשיתי בדיקה לבדוק האם הרכב משועבד ומסתבר שהרכב משועבד לבנק הפועלים. ששאלתי את בעל הרכב על זה הוא אמר שיום לפני הוא הסיר את השיעבוד אבל לוקח לזה זמן להתעדכן. ביצענו העברת בעלות, שילמתי לו בצ'ק דחוי וסיכמנו שהיום הוא ישלח לי מייל מהבנק שהשעבוד הוסר. נכון לעכשיו המייל עדיין לא נשלח והוא טוען שזה ישלח בקרוב.

דיברתי עם בנקאית של בנק הפועלים והיא אמרה לי שאני יכול להיות רגוע, שאם הצלחתי לעשות העברות בעלות זה אומר שהרכב לוא משועבד.

אני חייב את עזרתכם האם אני יכול להיות רגוע, מה עלי לעשות?

תודה.

פורסם

יש שני מקומות בהם רשום שעבוד על רכב:

1. ברשם המשכונות.

2. משרד הרישוי.

כאשר השעבוד רשום במשרד הרישוי אין אפשרות להעביר בעלות. כשאדם מחזיר הלואה השעבוד מוסר מיידית ממאגר משרד הרישוי, אך לעיתים הסרת השעבוד ברשם המשכונות מתעכבת או לא מתבצעת בכלל. במצב בו השעבוד רשום רק ברשם המשכונות חוקית הרכב משועבד אבל אין ביה להעביר בעלות.

הסרת השעבוד ממאגר רשם המשכונות לאחר שהוגשה בקשה להסרה, מבוצעת בד"כ תוך עד שבועיים ימים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
יש שני מקומות בהם רשום שעבוד על רכב:

1. ברשם המשכונות.

2. משרד הרישוי.

כאשר השעבוד רשום במשרד הרישוי אין אפשרות להעביר בעלות. כשאדם מחזיר הלואה השעבוד מוסר מיידית ממאגר משרד הרישוי, אך לעיתים הסרת השעבוד ברשם המשכונות מתעכבת או לא מתבצעת בכלל. במצב בו השעבוד רשום רק ברשם המשכונות חוקית הרכב משועבד אבל אין ביה להעביר בעלות.

הסרת השעבוד ממאגר רשם המשכונות לאחר שהוגשה בקשה להסרה, מבוצעת בד"כ תוך עד שבועיים ימים.

קודם כל תודה על העזרה.

לפי מה שאתה אומר אני יכול להיות רגוע? זה אומר שבודאות הרכב לא משועבד?

פורסם

תעשה שאילתא דרך האתר של רשם המכונות באינטרנט - זה עולה 10 שקלים ושווה את השקט הנפשי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
תעשה שאילתא דרך האתר של רשם המכונות באינטרנט - זה עולה 10 שקלים ושווה את השקט הנפשי.

ברשם המשכונות רשום עדיין שהרכב משועבד, אבל אמרת שלוקח לזה זמן להתעדכן ושכל עוד הצלחתי לעשות העברת בעלות זה אומר שהרכב לא משועבד.

הבנתי אותך נכון?

פורסם

כל עוד הרישום ברשם המשכונות קיים הרכב משועבד למרות העובדה שהבעלות עברה. העובדה שהבעלות עברה אומרת שהשעבוד במשרד הרישוי נמחק, אבל זה לא מספיק. כדי שהרכב יהי נקי מכל שעבוד יש לוודא שגם הרישום ברשם המשכונות יימחק. בדוק עוד שבועיים שוב כדי לוודא שהדבר בוצע.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
כל עוד הרישום ברשם המשכונות קיים הרכב משועבד למרות העובדה שהבעלות עברה. העובדה שהבעלות עברה אומרת שהשעבוד במשרד הרישוי נמחק, אבל זה לא מספיק. כדי שהרכב יהי נקי מכל שעבוד יש לוודא שגם הרישום ברשם המשכונות יימחק. בדוק עוד שבועיים שוב כדי לוודא שהדבר בוצע.

עצם העובדה שהשעבוד נמחק במשרד הרישוי נותן לי אינדיקציה שבעל הרכב הקודם באמת ביצע הסרת שעבוד לא?

אם אני יוציא רישיון רכב חדש לא יהיה רשום שם שהרכב משועבד נכון?

פורסם

נכון, אבל הנקודה היא שלמרות שלא רשום שהרכב משועבד הוא עדיין משועבד עד להסרת הרישום ברשם המשכונות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כפי שהחבר zvit הסביר מדובר על שני רישומים שונים.

הרישום ברישיון שנקרא 'שיעבוד' ונרשם במשרד הרישוי הוסר מיידית ולכן יכולתם להעביר בעלות.

הרישום השני שנקרא 'מישכון' נרשם ברשם המשכונות, ובמידה ונשלחו הטפסים תקינים לוקח שבועיים / שלושה עד שהוא יורד. אם ברשותך טופס ביטול המישכון אתה כיול לגשת פיסית לרשם המשכונות ולהסיר אותו מיידית.

הליכי המישכון והשיעבוד הם הליכים נפוצים ורגילים וכך גם הסרתם.

תוכל לבדוק אם המשכון הוסר באתר של רשם המשכונות. תן לזה זמן, כשבועיים לפחות. כל בדיקה עולה כ 10 שקלים.

אם תוציא רישיון חדש השיעבוד לא יופיע עליו.

פורסם
כפי שהחבר zvit הסביר מדובר על שני רישומים שונים.

הרישום ברישיון שנקרא 'שיעבוד' ונרשם במשרד הרישוי הוסר מיידית ולכן יכולתם להעביר בעלות.

הרישום השני שנקרא 'מישכון' נרשם ברשם המשכונות, ובמידה ונשלחו הטפסים תקינים לוקח שבועיים / שלושה עד שהוא יורד. אם ברשותך טופס ביטול המישכון אתה כיול לגשת פיסית לרשם המשכונות ולהסיר אותו מיידית.

הליכי המישכון והשיעבוד הם הליכים נפוצים ורגילים וכך גם הסרתם.

תוכל לבדוק אם המשכון הוסר באתר של רשם המשכונות. תן לזה זמן, כשבועיים לפחות. כל בדיקה עולה כ 10 שקלים.

אם תוציא רישיון חדש השיעבוד לא יופיע עליו.

תודה רבה לך ולzvit.

תיאורתית, יכול להיות מקרה שהשיעבוד יוסר ממשרד הרישוי אבל לא ממשרד המשכונות?

פורסם

תאורטית כן.

הבנק אמור להסיר את המשכון מרשם המשכונות וזה לוקח כמה שבועות. תמשיך לעקוב מול הבנק עד שיעלם המשכון.

במקרה שלי הבנק שלח אלי תדפיס של רשם המשכונות בו רשום שהרכב אינו ממושכן יותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שמע, עשיתי טרייד אין בסיאט והרכב שהחזרתי גם היה משועבד לבנק הפועלים, זה יכול לקחת כמה ימים ויכול לקחת שבוע וחצי, אצלי קבלת רכב החדש התעכבה בגלל שהעברת הטפסים בין סיאט לבנק לקחה זמן ולפי הבנק סיאט עשו בעיות ולפי סיאט הבנקית עשתה בעיות...

לא רוצה להגי לך יןתר מזה, כי לא ממש התסעקתי בזה...

אבל זה יכול לקחת איזה שבועיים נראה לי כל הבלגן הזה.

פורסם

שניה אני מנסה להבין משהו, האם למרות זה שהשעבוד הוסר ממשרד הרישוי והצלחתי לעשות העברת בעלות וברישיון רכב החדש לא רשום שהרכב משועבד, יכול להיות שבעצם כן קניתי רכב משועבד? או שבכל כבר סודר ועכשיו זה רק עניין של זמן עד שהכל יתעדכן.

פורסם

משכון = שעבוד. זה היינו הך ואותו דבר :)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...