Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי רכב מהסוג הנ"ל.

לרכב יש מצבר משנת 2010.

הרכב נקנה לפני כחודשיים ובעת הקניה הרכב היה עם 112,000 קילומטרים בערך.

לאחר הקנייה, לקחתי את הרכב לכיוון של ההגה מכיוון שהוא לא היה מיושר,

ולשם כך החשמלאי ניתק את המצבר כדי להוציא את כרית האוויר ואז כיוון את ההגה.

לאחר שיצאתי בנסיעה מהחשמלאי, ראיתי שמד הקילומטרים ( כן כן, הראשי ) השתנה וכעת הרכב נמצא על 86,490 קילומטרים בלבד.

מיד חזרתי אל החשמלאי אשר טען שלא שיחק עם המד והוא לא מבין את המקרה, מהבחינה הזו אני תומך בו מכיוון שלכל אורך הטיפול ראיתי שהוא לא התעסק כלל עם המד.

לאחר כחודש וחצי בערך, ואחרי שנסעתי יותר מ1,500 קילומטרים, המצבר שלי התרוקן לאחר שלא התנעתי את הרכב כמה ימים, ולאחר שהתנעתי את הרכב גיליתי לתדהמתי שהרכב חזר שוב למספר הקילומטרים ההוא - 86,490 !

אז ההשערות שלי הם :

לרכב קרה מקרה מסוים בקילומטר 86,490.

כל פעם שהמצבר מתנתק/הרכב מאבד חשמל לגמרי - מד הקילומטרים חוזר למספר האחרון שהוא "זוכר".

אני משער שהעניין הוא שיש איזה מחשב במנוע שפשוט לא מצליח "לזכור" את הקילומטרים שהוא מבצע ובכל "הפסקת חשמל" הוא חוזר לזיכרון הקילומטרים האחרון שלו.

האם מישהו שמע על מקרה כזה ?

האם תוכלו להסביר לי באמת מה קורה ?

האם זה דבר שבכלל ניתן לטפל בו ?

תודה תודה תודה !

פורסם

קרה לי מקרה דומה באוטו אחר.

זו תקלה ברכיב אלקטרוני בלוח שעונים שאחראי על שמירת ק"מ. בפעם הראשונה שזה קרה פניתי למכון ספידומטרים ושם החזירו את הק"מ למצב הקודם (במקרה שלי ירדו איזה 200.000 ק"מ). אבל לא החזיק הרבה זמן, מספר חודשים לאחר מכן התחילו תקלות אחרות בלוח שעונים והיה צריך להחליף אותו.

פורסם

אוקיי, טוב שאני מתחיל לאט לאט להבין את הבעיה.

שאלה נוספת, מה הקשר לעובדה שרק שהמצבר "מת" או מנותק אז הקילומטרים שוב מתאפסים ?

האם הפתרון המומלץ על ידך הוא החלפת לוח השעונים ? במקרה כזה הבעיה היא שמספר הקילומטרים לא יהיה זהה.

תודה רבה.

• תוכן חדש...