Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שליטה בהיגוי יתר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני יציע משהו שחלקכם כנראה יחלוק עליו.

להוסיף לאימון בפועל אימון בסימולטור, מספיק חבר עם הגה G25 ומעלה שיש ברשותו את אחד המשחקים בעלי ברמה טובה, כמה שעות בללמוד לתפוס החלקה ולהחזיר את הרכב יכול לדעתי להוסיף לך המון.

אתה תוכל לעשות דברים שבמציאות כמובן לא תעשה, אם זה אצל חבר, באפס עלות של צמיגים, דלק ובלי נזק פוטנציאלי.

אני לא אומר שזה צריך לבוא במקום קורס ואימון בפועל, אבל לדעתי התועלת ביחס לעלות ענקית.

אתה יכול ללמוד במשחק סדר פעולות נכון, אבל אין את תחושת הרכב (מההיגוי ומהכסא) אשר קובעת מתי מתקנים וכמה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא נכון.

בו נדייק.

לא דובר על "האם ה-ESP תמיד תמיד תציל אותך.

היא לא.

אם תכוון את הרכב לגדר, הוא יגיע לשם...

נשאל האם הבקרה תתקן דריפט שייגרם ממכה על הגז, והתשובה היא - כן.

אם במקביל גם תיתן היגוי הפוך לכיוון הגדר ותשאיר את הרכב בכיוון הזה, כי אתה מנסה לתקן לבד - תגיע לגדר...

אותו הבחור שסיפרתי עליו בהודעה מן הסתם שלא נסה לפגוע בגדר בכוונה...

הוא אפילו לא נכנס לסיבוב במהירות שהייתה נראית מוגזמת או מהירה מידי ביחס לתנאים בכביש...

זה פשוט רכב עם הנעה אחורית מאוד חזקה (לרכב יש 306 כ"ס) ואני משער שהוא כנראה נגע בגז קצת יותר מידי בתוך הסיבוב וזה נגמר במעקה בטיחות...

כמובן שהכל היה ביום גשום במידה והכביש היה יבש הבקרה בהחלט הייתה מצילה אותו...

פורסם
אותו הבחור שסיפרתי עליו בהודעה מן הסתם שלא נסה לפגוע בגדר בכוונה...

הוא אפילו לא נכנס לסיבוב במהירות שהייתה נראית מוגזמת או מהירה מידי ביחס לתנאים בכביש...

זה פשוט רכב עם הנעה אחורית מאוד חזקה (לרכב יש 306 כ"ס) ואני משער שהוא כנראה נגע בגז קצת יותר מידי בתוך הסיבוב וזה נגמר במעקה בטיחות...

כמובן שהכל היה ביום גשום במידה והכביש היה יבש הבקרה בהחלט הייתה מצילה אותו...

זה לא מה שקרה.

זה הסיפור שיותר בכבוד שלו לספר.

נהגתי ב-BMW חזקות בגשם, בקאיימן וב-370Z.

אף אחד לא מגיע לגדר במהירות נמוכה עם ESP בלי שהוא אשם בזה, ולא בגלל שהבקרה כשלה.

נ.ב. אם במגרש החלקה ESP מצליחה לתפעל את הרכב, גם בכביש רטוב היא תצליח...

פורסם

אז לא הבנת מה קרה.

אתה לא יודע מה הוא עשה עם הדוושות, מתוך הרכב.

מכת גז על כביש רטוב, עם ESP, לא תכניס את הרכב להיגוי יתר.

אבל לשם התחקיר, איזה חלק של הרכב פגע באיזו גדר?

לאן היה מופנה ההגה ברגע הפגיעה?

פורסם

הנה סיפור:

הוא נכנס לסיבוב מהר מדי, עזב גז, היגוי יתר קל מתחיל, יותר היגוי לתוך הסיבוב, הקדמיים מאבדים אחיזה בגלל זה, המערכת לא מספיקה לתקן שטות על שטות.

יש עוד אפשרויות.

פורסם

זו לא השורה התחתונה.

השורה התחתונה היא שאם הוא היה לוחץ פול ברקס וזהו, סביר להניח שהרכב היה יוצא מזה.

השורה הראשונה היא שאיבוד האחיזה לא קרה בגלל שהרכב חזק והוא הצליח לשבור את האחיזה של האחוריים למרות ה-ESP. הוא חייב היה לשלב מהירות כניסה גבוהה מדי עם כמה טעויות נוספות.

והקביעה שלך ש-ESP לא יעילה בכביש רטוב, בגלל מקרה אחד של נהג אחד לא מיומן - זו טעות.

אם הבעיה היחידה שלו היתה מכת הגז, ה-ESP היתה מסתדרת (דרך אגב, מכה קלה בזנב זו אחלה תוצאה...).

פורסם

כרגע אתה מייצר ספקולציות לגבי מה לדעתך קרה ואתה גם טוען איך הוא יכל לתקן את זה...

אני אומר דבר מאוד פשוט.

אני הייתי ברכב וראיתי את הרכב מאבד אחיזה על כביש רטוב עם בקרות פועלות...

היה ברור מאוד מהסיטואציה שאם הכביש לא היה רטוב הבקרות היה משתלטות על המצב.

אני לא רוצה שמצב כזה יקרה לי ואני רוצה לדעת איך לשלוט ברכב במצב כזה בכביש רטוב זה הכל!!

לסמוך על הבקרות בלבד ברכב שיש לו למעלה 320 כ"ס בגלגלים האחוריים ולא לדעת מה לעשות במידה והבקרות לא מצליחות לתקן לדעתי זו לא הדרך...

פורסם

אתה לא ראית את הרכב מאבד אחיזה, אתה ראית רכב מגיע לגדר.

אם היתה אחיזה או לא, אתה לא יודע.

מה עשה הנהג, אתה לא יודע.

מכאן הפלגת לתיאוריה שבקרות לא עוזרות בכביש רטוב...

זה פשוט לא נכון.

הכח זו בכלל לא הבעיה במצב הזה, כי הבקרה בין כה וכה לא נותנת לך להשתמש בו.

גם אם יש לך אלף כ"ס, זה לא בא לידי ביטוי.

וזו השורה התחתונה.

פורסם (נערך)

1+ ל falou

כאמור ובשפה ברורה יותר - אין סיכוי ש"מכת-גז", כדבריך, תוריד אותך מהכביש כאשר הבקרות פועלות. כמובן שאם תגיע מהר מדי לסיבוב ותבלום באופן חריף מספיק כדי לשבור אחיזה עם צמיגים רחבים של 335, אתה תפגוש גדר אבל שום בקרה אלקטרונית לא תהיה אשמה בכך - פיזיקה.

מניסיון אישי שלי ב ATS (משופרת 280+- כ"ס בנאבה), גשם ראשון על מגרש חניה ריק, ביטול מלא של הבקרות (שדורש לא פחות מלחיצה בת 10 שניות על ה ESP ואישור של שלוש אזהרות שונות בלוח השעונים) - כל הטיה פתאומית קלה של ההגה תחת מצערת מלאה מייצרת דריפט שלא פשוט לצאת ממנו לדרך הישר. זה נחמד מאוד לאחה"צ גשום במגרש חניה ריק אבל מסוכן עד כדי אידיוטי בכביש ציבורי ובנהיגה מנהלתית. תעשה טובה ותשמור על עצמך, רכבך ועלינו - אל תעז לנטרל בקרות ברכב שכזה בכביש ציבורי (ועוד רטוב..), זה לא משחק וזה ייגמר בבכי.

עריכה אחרונה על ידי nimikipod

...CASKA for life

פורסם
אפשר בכלל לעשות דריפטים בטעות בכביש רטוב עם בקרות פועלות?

אי אפשר.

לא מדוייק לגמרי,

בהחלט יש רכבים שבהם ניתן לעשות דריפט עם בקרות דלוקות.

אמנם זה מקרה קיצון אבל לי יצא לנסות את זה על ספצ'יאלה שבה יש גם בקרת דריפט שמונעת ממך להכנס לספין.

מעבר לזה גם ברכבים קונבנציונלים ניתן להכנס להיגוי יתר ברמה זו או אחרת כתלות ברמת הליברליות של בקרת האחיזה (אם כי מדובר רק בהיגוי יתר, לא דריפט).

אתה מבלבל בין היגוי יתר רגעי לבין דריפט.

עם בקרות עובדות אתה לא תכנס עם רוב הרכבים לדריפט, בטח לא עם 335, ואני מכיר את הרכב הזה היטב ואני נוהג על רכב "קצת" יותר חזק, כ-515 כ"ס במנוע.

מעבר לזה, בקרת אחיזה לא תציל נהגים שנותנים לטמטום יתר שלהם לנהוג ברכב.

בסופו של יום היא יכולה לבצע תיקונים במקרים מסויימים, לא לשבור את חוקי הפיזיקה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אמנם זה מקרה קיצון אבל לי יצא לנסות את זה על ספצ'יאלה שבה יש גם בקרת דריפט שמונעת ממך להכנס לספין.

מעבר לזה גם ברכבים קונבנציונלים ניתן להכנס להיגוי יתר ברמה זו או אחרת כתלות ברמת הליברליות של בקרת האחיזה (אם כי מדובר רק בהיגוי יתר, לא דריפט).

זה לא מקרה קיצון, זה מקרה פרטי.

מצב ייעודי בבקרה, שמאפשר דריפט (במידה כזו או אחרת) - לא רלוונטי לדיון (גם פרארי לא...).

פורסם
1

מניסיון אישי שלי ב ATS (משופרת 280+- כ"ס בנאבה), גשם ראשון על מגרש חניה ריק, ביטול מלא של הבקרות (שדורש לא פחות מלחיצה בת 10 שניות על ה ESP ואישור של שלוש אזהרות שונות בלוח השעונים) - כל הטיה פתאומית קלה של ההגה תחת מצערת מלאה מייצרת דריפט שלא פשוט לצאת ממנו לדרך הישר. זה נחמד מאוד לאחה"צ גשום במגרש חניה ריק אבל מסוכן עד כדי אידיוטי בכביש ציבורי ובנהיגה מנהלתית. תעשה טובה ותשמור על עצמך, רכבך ועלינו - אל תעז לנטרל בקרות ברכב שכזה בכביש ציבורי (ועוד רטוב..), זה לא משחק וזה ייגמר בבכי.

העברתי כמה חורפים עם הנעה אחורית, אומנם קצת יותר חלשה, אבל ברכב של לפני עשרים שנה.

כן, צריך להזהר כשאין ESP, אבל, יו קנואו, אפשר לנהוג...

הבעיה היא שהנהגים היום שכחו כבר איך מרגישים גלגלים מפרפרים ותחילת אובדן אחיזה.

• תוכן חדש...