Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט כבר הרבה זמן לגבי רכישת רכב חדש, דיי חדש על הכביש ונהנה לנהוג, כבר לפני שלושה חודשים סגרתי על הקופרה, עדיין מחכים שתגיע כבר בעוד שבועיים.

רק אני קצת שואל את עצמי, שכולם מדברים על הספורטיביות של הרכב, למה באמת מתכוונים בזה? האם אדם שסתם נהנה מנהיגה, האצות, פניות וכ'ו, צריך רכב "ספורטיבי" או שאולי עדיף רכב "רגיל" עם מנוע חזק, ולקבל הרבה יותר LUXURY תמורת הכסף?

מכונית ספורטיבית זה דבר שמשתלם ובא לידי ביטוי עבור כל נהג, או שמא ההשקעה משתלמת רק לחובבי דריפטים, זריקות תחת, וכל הדברים ה"מקצועיים" למיניהם?

הנקודה עלתה לי, כששמתי לב שבכל הביקורות על הספורטיביות של VAG, התלונה העיקרית הייתה שהאוטו מהיר מאוד, ואוחז מאוד, אבל אין תת היגוי או היגוי יתר, וקשה לפרפר איתו, וכל מיני כאלה, וזה לא בדיוק מה שאני מחפש.. זה המהות של רכב "ספורטיבי"?

לא שלא נהניתי מהנסיעה על הקופרה, ברור שזה עולם אחר מכל רכב שנסעתי עליו עד היום, (אין לי רזומה מפואר..), אבל עכשיו אני רואה שעם תוספת של כ15%, אני יכול לקבל סופרב, עם אותו מנוע, והנעה אחורית, ופנים בליגה אחרת לגמרי, וזה אולי כבר יותר קורץ (מתכננים משפחה בעתיד הלא רחוק)

נ.ב. סתם שאלה שהטרידה אותי בחודשיים האחרונים, סיאט לאון זה רכב שממותג על ערסים חזק? וסתם מה דעתכם, הוא מושך את העין, או שהוא נבלע בנוף המזדות הישראלי בסוף היום?

סליחה על האריכות, תודה מראש.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תיקון קטן - לסופרב הנעה קדמית (או 4*4 בגרסאות מסוימות שאני לא בטוח שמיובאות).

תשובה לשאלתך זה ארוך יותר ודורש להיות ליד מחשב ולא מהטלפון

פורסם

אדם שנהנה מהאצות, פניות ונהיגה ירגיש מת ברכב רגיל אבל חזק.

כוח זה לא הכל ברכב, רחוק מזה.

בימינו יש רכבים שמצליחים להיות ספורטיביים ועדיין לשמש כמכונית סבירה ליומיום.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
תיקון קטן - לסופרב הנעה קדמית (או 4*4 בגרסאות מסוימות שאני לא בטוח שמיובאות).

תשובה לשאלתך זה ארוך יותר ודורש להיות ליד מחשב ולא מהטלפון

מחכים :)

ואני מדבר על הגרסא של ה4X4

פורסם

ואני אשמח אם מישהו ירחיב טיפה יותר, כי כל מה שאני שואל זה בגלל שכבר שבעתי מהקודים האלה של "פאן" "ספורטיביות" וכ'ו.

פורסם

מה יש להרחיב?

רכב ספורטיבי זה כמו סקס בלי קונדום, מרגישים יותר, נהנים יותר ולפעמים לוקחים את הדרך הארוכה יותר כדי שזה ימשך יותר זמן למרות שמחר צריך לקום ממש מוקדם בבוקר.

על פניו, עם קונדום זו אותה התוצאה, אבל הדרך מבאסת, אתה עושה אותה ויודע שיכל להיות יותר טוב.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
מה יש להרחיב?

רכב ספורטיבי זה כמו סקס בלי קונדום, מרגישים יותר, נהנים יותר ולפעמים לוקחים את הדרך הארוכה יותר כדי שזה ימשך יותר זמן למרות שמחר צריך לקום ממש מוקדם בבוקר.

על פניו, עם קונדום זו אותה התוצאה, אבל הדרך מבאסת, אתה עושה אותה ויודע שיכל להיות יותר טוב.

אם רק היה לי מקום בחתימה....

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אבל לי יש מקום... תודה אקסודוס.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

"ספורטיבי" הוא מושג מעורפל שיש לו משמעות אינדיבידואלית לכל חובב רכב.

לחלק זו היכולת של הרכב לבצע נהיגה טכנית ברמה גבוהה ולהגיע בזמן הכי מהיר מX ל-Y בכביש טכני.

לחלק זה הכיף שהרכב נותן על הגבול שלו, היכולת לשלוט ברכב על הקצה ולהנות מהאקרובטיקה והפירוטכניקה שהרכב מבצע, גם אם זה לוקח יותר זמן מאשר נהיגה טכנית נטו.

לחלק זה אפילו ללחוץ גז עד הסוף בקו ישר ולהאיץ במהירות. רובנו לא מסכימים עם ההגדרה הזאת, אבל בשביל נהג לא ספורטיבי- ההגדרה של רכב ספורטיבי ומהיר שקולה.

מהביקורות שקראתי כאן בפורום ושמעתי מאנשים שאני סומך על דעתם והמקצוענות שלהם בבחינת רכבים, כנראה שהקופרה מתאימה לסוג הראשון שציינתי.

זה לא בהכרח רע או טוב, הכל תלוי בך ובאיך אתה אוהב לנהוג את הרכבים שלך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

רכב ספורטיבי = הונדה סיביק 98 עם קיט קסנון וספוילר של אימפרזה....

סתם סתם...

זו דעתי,

רכב ספורט זה כרב שתוכנן בעיקר למטרת הנהיגה ופחות למסביב, לדעתי, כמה שהרכב קרוב יותר בתכנונו ובהגדרתו לרכב מירוצים הוא יחשב כיותר כרכב ספורט - פורשה וכאלה..

סופרב מתמקדת בעיקר בנוחות וחוויית הנהיגה היא רק אחד הפרמטרים שנלקח בתכנון ולכן לא תקבל רכב חווייתי לנהיגה טהור...

רכב רגיל שקיבל איזה טוויסט (מנוע חזק יותר לדוגמא) יכול להחשב לספורטיבי במידה כזו או אחרת.. הסופרב עם המנוע הגדול והחזק הוא איך שהוא רכב ספורטיבי לדעתי כי נכנס להגדרה זו.

פורסם

לטעמי רכב ספורטיבי הוא רכב שכיף לקחת איתו את הפניות. לא מוצא כיף גדול בנסיעה מהירה בקו ישר, אבל יש המון אנשים שכן נהנים מזה.

פורסם

A sports car (sportscar) is a small, usually two seater, two door automobile designed for spirited performance and nimble handling.[2][3] According to the Merriam-Webster dictionary, the first known use of the term was in 1928.[2]

...

The definition of a sports car is not precise, but from the earliest first automobiles "people have found ways to make them go faster, round corners better, and look more beautiful" than the ordinary models inspiring an "emotional relationship" with a car that is fun to drive and use for the sake of driving.

The first one to get angry loses

פורסם

רכב ספורט זה כרכב שתוכנן בעיקר למטרת הנהיגה ופחות למסביב, לדעתי, כמה שהרכב קרוב יותר בתכנונו ובהגדרתו לרכב מירוצים הוא יחשב כיותר כרכב ספורט - פורשה וכאלה..

דווקא מכוניות מירוץ שנועדו להגיע הכי מהר מא' לב' מתפשרות על קלות הניהוג וסביר להניח שרוב הנהגים כאן לא היו מגדירים אותן כמהנות לנהיגה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מה יש להרחיב?

נתת את התיאור הכי קולע :twisted:

קובי

:-)

• תוכן חדש...