Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקליאו III ידנית בת 4, עם 30,000 ק"מ.

המוסך אומר (וכך לפי ספר הרכב) שאחרי 4 שנים (או 90,000 ק"מ, המוקדם מבין השניים) יש להחליף טיימינג.

הצעת המחיר שהתקבלה עבור כל הטיפול הגדול: 3,100 ש"ח. (מוסך מורשה רנו).

אני מודה שאני לא מבין כלום במחירים, אבל לי זה נראה הון.

האם בכלל יש הצדקה להחלפה בקילומטרז' כזה נמוך?

תודה!

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עלות טיימינג בכללי היא יקרה בכל רכב. בצרפתיות בדר"כ הטיימינג יקר יותר אך עדיין לא יודע לומר לך אם מצדיק תשלום של 3,100 ש"ח. אם הרכב כבר בן 4 אני מניח שניגמר לו האחריות כך שלמה בכלל לגשת למורשה? יש לא עט מוסכים שייסתדרו עם הטיימינג הזה. מה דגם המנוע אצלך?

פורסם

אסף, מאור:

זוהי הקליאו III הידנית שנת 2011, מנוע 1.2 (מספיק? אשמח להרחיב אם צריך).

אין התעקשות על מוסך מורשה, רק כדי שקונים עתידיים של הרכב יהיו שקטים (לפחות בפורום כאן מטיפים לזה).

אם כן אחליט לעשות טיימינג, אשמח מנסיונכם להמלצה על מוסך בנתניה / כפר סבא.

פורסם

לא חסר מוסכים מתמחים בצרפתיות מומלצים בפורום : גבע/שאפט באיזור ת"א,אורן שירותי רכב בחולון .

הרכב עבראת האחריות ובאמת שאין צורך במוסך מורשה יבואן.כל המוסכים הללו יעשו עבודה טובה לא פחות וגם לא יגבו את המחיר השערורייתי הזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ת"א/חולון הם לא באיזור שלי, על אף ההמלצות החמות.

יש משהו בכפ"ס?

ובאופן כללי- טיימינג אחרי 4 שנים?

פורסם
היבואן פה בארץ גוזר זמנים.

באוטודאטה זאת ההוראה:

Timing Belt - Renew

• Every 72000 miles or 72 months

ככה שיש לך עוד זמן.

מצורף המסמך:

[ATTACH=CONFIG]440297[/ATTACH]

אכן זאת ההוראה, אבל כמו שאתה וודאי יודע הדאטא לא נכתב לישראל בלבד.

אם תסתכל בהתחלה של הדאטא (לפחות מהימים שאני הייתי מתעסק עם טיימינג ואז היה לי ספר) יש הגדרות לADVERSE CONDITIONS.

התנועה והאקלים בישראל לעיתים קרובות נכנסים יופי להגדרות האלו. (פקקים, חום, אבק,התנעות מרובות)

על סמך מה אתה מודיע לבחור שיש לו זמן?

אגב האם כמו בדאטא אתה יכול לעשות לו טיימינג בשלוש שעות? הזמן אגב מתחיל להימדד כשהאוטו בחוץ והמפתחות אצלך ביד.

בברכה

גדי

פורסם

להחליף טיימינג אחרי 4 שנים או 30K כמו שהרכב של פות"ש עשה, זה חולני.

אפשר לפרק כיסוי טיימינג עליון ולבדוק את המצב של הרצועה רק ליתר בטחון.

לגבי זמן עבודה, כידוע לך אני עובד על בוקים בחצר, בלי ליפט, ובלי קומפרסור וכלי אוויר.

זאת לא תחרות, ולא עניין של זמן, בטח לא כשאני לא לוקח כסף על העבודה. לא ממהר לשום מקום, ככה העבודה נעשית בצורה מקצועית ונכונה.

לא בושה לעשות טיימינג ב-4 או 5 שעות.

Stay Dirty

פורסם

בקליאו 2 הוראות היצרן במקור היו 5 שנים או 120 אלף והן קוצרו ל 4 שנים או 90 אלף ברבות השנים.

יתכן והקיצור היה עבור אקלים חם בשילוב עם לקוחות שהתפגר להם הטיימינג לפני מועד ההחלפה המקורי.

יתכן ובקליאו 3 הקיצור נשאר, בכל מקרה הקפד להחליף בקיט מקורי גם אם לא תבצע זאת במוסכי היבואן.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

אני הייתי בודק ויזואלית את מצב הרצועה לכל אורכה ולא רץ כמו רובוט להחליף. חבל לגלות לאחר ההחלפה שלרצועה הזו נישארו עוד כמה עשרות אלפי קילומטרים טובים.

פורסם
להחליף טיימינג אחרי 4 שנים או 30K כמו שהרכב של פות"ש עשה, זה חולני.

אסף - אני ממש לא חושב שזה חולני.

מה תגיד (כבעל מקצוע) לבעל רכב כזה, שהמלצת לו (גם לפי בדיקה וויזואלית שעשית) לא להחליף טיימינג, ולאחר חציי שנה היא תיקרע, לא עלינו ?

מציע לפות"ש לקבל מס' הצעות מחיר ולהחליף.

alfa 156 2.5.

פורסם

רצועת תזמון זה לא משהו שניתן לדחות. הנזק הכלכלי במקרה שבו נקרעת רצועה ברוב המנועים הוא מאוד גדול.

לפי הבנתי את הנכתב פותח השרשור קיבל את ההצעה עבור כל הטיפול ולא רק עבור החלפת רצועת התזמון, כך שהמחיר נשמע הרבה יותר סביר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני בכלל חושב שרוב קריעות רצועות הטיימינג למיניהן קורה מסיבה שאינה קשורה ישירות לרצועה אלא לכל הגלגלות\מותחנים\משאבת מים אותן הרצועה מניעה...

ברגע שיש תקלה באחת מאלה, הרצועה מתחילה לעבוד בעומסים מוגברים ולכן היא נקרעת.

לכן לא תעזור לרוב בדיקה ויזואלית של הרצועה עצמה.

פורסם

האקלים בישראל בכלל לא קיצוני , חצי מהעולם החום הוא הרבה יותר גרוע כולל הקייץ האירופאי שגם שם הטמפ בקלות מגיע ל 35 + והקור בארץ בכלל לא קיים . כך שהמלצות האוטודאטה לגבי אקלים בכלל לא תקפות פה ומי שאומר אחרת לא היה כנראה בחול .

לגבי פקיים גם זה שטויות הפקק הממוצע בארץ הוא חצי שעה +- שזה ממש לא נוראי . כך שגם פה המלצות אוטודאטה לנסיעות קשות לא תקפה כלל . מה שכן 4 שנים זה זמן סביר לטיימינג לדעתי כי כמו שכתבו אם יקרע הרצוע בעוד חצי שנה המחיר יהיה הרבה יותר גרוע . נראה לי המחיר באמת מוגזם אפילו לצרפתיה. סט רצועות ומותחן לא אמור לעלות יותר מ 500 שקל אפילו אם גישה סופר קשה 1000 שקל על עבודה אמור להספיק . שאר הדברים בק"מ כזה נמוך לא שווה להחליף .

פורסם
אסף - אני ממש לא חושב שזה חולני.

מה תגיד (כבעל מקצוע) לבעל רכב כזה, שהמלצת לו (גם לפי בדיקה וויזואלית שעשית) לא להחליף טיימינג, ולאחר חציי שנה היא תיקרע, לא עלינו ?

מציע לפות"ש לקבל מס' הצעות מחיר ולהחליף.

בשביל זה פותחים מיכסה עליון בטיימינג ולפי מה שהבנתי ניתן להסיר מיכסה ברכב הזה ומיסתכלים על מצב הרצועה כולה לאורכה ולרוחבה בחלקה החיצוני והפנימי. אם הרצועה במצב תקין לחלוטין למה שתקרע בעוד חצי שנה? ופעם בחודשיים שלוש להוציא כמה ברגים כדי לראות את מצב הרצועה זה תמיד טוב. גם כאשר מחליפים רצועה מומלץ מידי פעם להיסתכל על החדשה אם זה ניתן לגישה בקלות על ידי הסרת מיכסה עליון.

• תוכן חדש...