Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאור30 יש לי שאלה.

איך אתה יכול לבדוק את הרצועה? אתה טלפת? בעל ראיית רנטגן?

זה שהיא נראית ויזואלית טוב לא אומר כלום.

השיניים יכולות להיגזר בפתאומיות גם ברצועה שנראית טוב.

לי זה קרה אישית בפיאט אונו.

לכן קבעו מועדי החלפה קשיחים. לא צריך להתחכם בעניין קריטי שכזה.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שאמרתי לך אני הייתי נצמד להוראות יצרן או יבואן .

אבל גם לפי השיטה שלךאפילו כשבודקים רצועת אבזרים מפרקים ובודקים. ברצועת תזמון יש דברים שלא תוכל להבחין לדוגמא התארכות של החגורה , דבר שיכול לגרום לחגורה לקפוץ.

אז יכול להיות שהמלצת לכמה חברים לסחוב עוד שנה ולא קרה כלום. תסחוב גם טיפולים אחרים ולא בטוח שתרגיש הבדל .

פורסם
מאור30 יש לי שאלה.

איך אתה יכול לבדוק את הרצועה? אתה טלפת? בעל ראיית רנטגן?

זה שהיא נראית ויזואלית טוב לא אומר כלום.

השיניים יכולות להיגזר בפתאומיות גם ברצועה שנראית טוב.

לי זה קרה אישית בפיאט אונו.

לכן קבעו מועדי החלפה קשיחים. לא צריך להתחכם בעניין קריטי שכזה.

ברכבים שניתן כמובן אתה מסיר מיכסה עליון של הטיימינג ומריץ כמה סיבובים של המנוע ידנית ורואה את מצבה גם חיצונית וגם פנימית. ישנם נקודות שאתה יכול אפילו לתפוס עם גישה טובה את הרצועה ולסובב את החלק הפנימי שלה לכיוונך. עובר הייטב ורואה את כמות הבשר שבה ואם קיימים בה סדקים או קרעים כלשהם ברצועה בלוייה ייראו גם סדקים בחלקה החיצוני ולאו דווקא בצד הפנימי היכן שהשיניים. הרצועה ללא תסמינים מקדימים של בלאי לא נקרעת סתם ככה אלא אם לא בדקת אותה כמו שצריך וכן היו תסמינים שלא זיהית או שהייתה נזילה של שמן עליה מאחד המחזירים ולא זיהית בזמן שהיא מתחילה להיכרך או כשל בייצור הרצועה והיתפוררות הגומי דבר שלא ניתקלתי בו תאמת. את האונו אני מכיר הייטב והרצועות שם באמת דקות מאוד וצרות אך עדיין מחזיקות יופי. שהייתי עושה טיימינגים לפונטו למשל הרצועות שהייתי קונה עד היום בעצם עולות בין 60 ל 80 ש"ח רק הרצועה ומחזיק יופי!

פורסם
כמו שאמרתי לך אני הייתי נצמד להוראות יצרן או יבואן .

אבל גם לפי השיטה שלךאפילו כשבודקים רצועת אבזרים מפרקים ובודקים. ברצועת תזמון יש דברים שלא תוכל להבחין לדוגמא התארכות של החגורה , דבר שיכול לגרום לחגורה לקפוץ.

אז יכול להיות שהמלצת לכמה חברים לסחוב עוד שנה ולא קרה כלום. תסחוב גם טיפולים אחרים ולא בטוח שתרגיש הבדל .

התארכות של רצועה?! ממתי ומהיכן הבאת זאת? רצועת טיימינג מיתגמשת ולא מיתארכת למיטב ידיעתי וגם אם היתארכה במילימטר זה לא ייגרום לה להקפצה אלא אם מדובר בכשל אחר במערכת התיזמון.

מזכיר שמדובר ברצועת טיימינג ולא בשרשרת.

פורסם

אני החלפתי רצועה ברכב בן שנתיים וחצי ו50K, הרצועה הייתה יבשה והעדפתי לא לקחת סיכון.

בק"מ והשנתון הזה אין צורך בהחלפת משאבת מים, אפשר להסתכל ולראות אבל רוב הסיכויים (כמו אצלי) שהיא תיהיה במצב מעולה.

רצועה ומותחנים מקוריים + עבודה - לדעתי לא אמור לעלות לך יותר מ1800 שח

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

בדיוק העניין הרוב מחליפים בזמן ולא מגיעים למצבים האלו..

אבל אתה נעול על זה שאתה יכול לאבחן את החגורה בשיטות שלך , מאחל לך בהצלחה.

פורסם (נערך)

נראה שהנידון הנ"ל לא מוביל לשום מקום ,אלא פשוט תמיד יהיו אלו האנשים שכל רעש או צקצוק שהם חשבו ששמעו או שחלמו ודיימינו ירוצו כמו פקק לחץ למוסך בגרר ,ויחליפו לפי עצת המוסכניק הישר ,חצי רכב . ויש את הקיצוני לצד השני שמחלפים רק מתי שהרכב עומד (ומגיעים גם בגרר!)

זה הכל עניין של אופי וחכמת חיים (בכל תחום בחיי היום יום) צריך תמיד לקחת את האמצע והגבול הטעם הטוב

גילוי נאות: במקרה שלנו אני מסכים ב100 אחוז עם דברי מאור ,אין שום טעם וסיבה להחליף בזמן הקרוב ,ושיפסיקו כל היפי נפש להתהדר ביושרות ולהפחיד ,מה יקרה עם עוד חצי שנה תקרע.. כי את השאלה זה לא חכמה לשאול ,אלא זה מבחינתי לסגור את העיניים ולא להסתמך על הידע שלך. החכמה היא לדעת במקצוענות להגיד זה בסדר אין צורך להחליף! ולעמוד מאחוריי המילה שלך.. הכי קל להגיד תחליף וזהו.. אבל לא עזרת ולא חסכת ללקוח כלום ואתה לא איש מקצוע בכלום! כי את זה גם השכן הזקן מלמטה יודע להגיד!

עוד נושא אחד שנתקלתי בו מניסיוני.. רוב הטיימינגים הקרועים שנתקלתי היו דווקא הרבה לפני הזמן שלהם, ואלו שלא נקרעו לתדהמתי היו גם אחרי כפול מהזמן שלהם!

דוגמא הרכב של חמי, לפני שלוש שבועות, לנסר 2005 עם טיימינג שעשה סה"כ 60000 קילומטר ושנתיים על הכביש, נקרע בנסיעה ודפק ראש.

אימפרזה של אמא של חבר שבאה אליי בגרר במוצאי חג סוכות ,עם טיימינג של 800 קילומטר "במורשה" בעלות של כמה אלפים ,ובום כביש 6 והרכב נכבה ,פתחתי מיכיסיים והופ אחד הפולים הפשוטים עם המיסב נשבר (הוכחה לזה שאולי גם במורשה ישנם עובדים שאוהבים לסגור הכל אבל הכללל עם פטיש אוויר)

לולא התערבותי ושיחות עם האחראי שירות במוסך רצו לחייב אותה בראשי מנוע ועבודה חדשה ,באמרם שאין קשר לעבודה שלהם!!!

חוצפה שכזאת ,הסוף הטוב לאחר שהעמדתי אותם על המקום שהכל מצולם ובדרך לאיגוד המוסכים ,הרכב שם עדיין בשיפוץ על חשבונם

פולקסוואגן פולו קלאסיק של אחי שמתומו חשב שרצועות אביזרים זה הטיימינג ,ואמר שהחליף במוסך הכל ,עד שאחרי הסיבוב הבא של ה90k בא אלי להחליף והבין שלא זה מה שהחליפו לו בפעם הקודמת ,ואכן ראו זאת היטב על הרצועה ,אבל עובדה היא הייתה עדיין חיה וקיימת ,ולא התפרקה בידיים!

בקיצור זה רק מראה שלא תמיד זה תלוי בנו ואנחנו לא יכולים לדעת בוודאות אף פעם מה יקרה ,כי זה בכל מקרה יקרה!

צריך לקחת הכל בפורפורציות ,וכדאי וראוי להסתמך על ידע ,נסיון ,ובדיקה וויזואלית

בברכה

רמי

עריכה אחרונה על ידי rami.v
פורסם

יש הנחיות ויש נהלים ,תפסיקו עם הקומבינות. ישראלי טוב תמיד יודע יותר טוב מהיצרן/ יבואן.

לא שמעתי אפילו על מכונאי ותיק ביותר שיגיד ללקוח שלו .הסתכלתי על הרצועה תבוא עוד שנה ,היצרן סתם מקשקש .

פורסם
תביא 3000 שח וגם אני יקדים לך תרופה על כל צרה שלא תבוא בריכבך! רק מזל שניזכרתי שאני לא גובה כסף. :)

לא עניין של כסף. תגובה של חצי עמוד של הסוחר שמכנה מי שמטפל ברכב כפי הנדרש "יפה נפש".

כנראה שזה הגישה שלו לרכבים שהוא מגלגל..

פורסם
הקליאו III ידנית בת 4, עם 30,000 ק"מ.

המוסך אומר (וכך לפי ספר הרכב) שאחרי 4 שנים (או 90,000 ק"מ, המוקדם מבין השניים) יש להחליף טיימינג.

הצעת המחיר שהתקבלה עבור כל הטיפול הגדול: 3,100 ש"ח. (מוסך מורשה רנו).

אני מודה שאני לא מבין כלום במחירים, אבל לי זה נראה הון.

האם בכלל יש הצדקה להחלפה בקילומטרז' כזה נמוך?

תודה!

אל תקשיב לכל הקשקשנים פה שנותנים לך עיצות של חובבנים שמבינים ברכב כמו שאני מבין באפיית עוגות.

טיימינג ברכב שלך זה אכן כל 4 שנים (או 120 אלף ק"מ) וזה הוראות יצרן ברורות לא קיצור זמנים של היבואן ולא כלום!

תעשה וזהו לא לבדוק ולא לחשוב ולא חסוך בעניין הזה כלל..מורשה או לא זה כבר שיקול אחר שאני משאיר לך להחליט

פורסם

אם כבר עסקינן בזמני החלפה של רצועות,

אם אני לוקח נניח C4 NFU, ומתקין לה סט טיימינג שכולל:

מתחן, רצועה, גלגלת סרק, של חברת DAYCO.

לוקח עוד רכב זהה ומתקן לו את הסט המקורי של חברת INA.

לוקח עוד רכב ומתקין סט אחר, נניח רצועה של קונטיננטל.

עברו מספר שנים וקילומטרים והגיע הזמן לעשות לשלושת ה- C4 שוב פעם טיימינג, הרצועות יצאו במצב שונה?

בתנאי שהרכבים נסעו את אותם תנאי הנסיעה?

רועי

• תוכן חדש...