Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני כותב את הסיכום מנקודת המבט האישית שלי וייתכן מאוד שלא כולם יסכימו איתה.

לפני כשנה רכשתי וולוו s60t6 בצבע שחור, והדבר הראשון שהיה חשוב לי הוא לשמור על הצבע של הרכב.

לאחר קריאה בפורום ובשאר רחבי האינטרנט, החלטתי לעשות ציפוי נאנו לרכב, מתוך אמונה שזהו האוטם צבע האולטימטיבי.

לאחר סקר שוק קצר, החלטתי לבצע את העבודה בעלות של 1600 ₪.

כעבור מס׳ ימים הגיעו אל מקום העבודה שלי וביצעו את הציפוי (האיש שביצע את העבודה קיבל את כל התנאים שהיה צריך).

במהלך הציפוי נמסר לי כי יש סווילרים ע״ג הרכב שלא ירדו (קצת תמוה בהתחשב בעובדה שלא היו עמוקים מדיי). בנוסף, מכיוון שעל הפגושים היו סימנים, סוכם כי לא נבצע ציפוי, אלא רק לאחר צביעתם. למרות שצבעתי את הפגושים, הציפוי לא בוצע עד רגע זה.

לאחר סיום העבודה הרכב נראה מבריק, חלק והשארתי אותו יותר מ-24 שעות במקום סגור כדי שלא יתלכלך.

במהלך השנה הזו פעלתי ע״פ ההנחיות שניתנו לי ודאגתי לשטוף את הרכב בצורה ידנית בלבד, על ידי או בסוויס ווקס.

לאחר מס׳ חודשים ולאחר שהרכב עבר שטיפה בסוויס ווקס, הבחנתי כי ישנם כתמים של מים שאינם יורדים מהצבע.

בסוויס ווקס ציינו כי הנ״ל אינו קשור אליהם והמליצו לבצע פלסטלינה.

לפני ביצוע הפלסטלינה, פניתי אל הבחור שביצע את הציפוי וכאן נחלתי אכזבה ענקית- הבחור התחמק, עשה טובה שענה בכלל וכשהחליט לטפל בי, הפנה אותי לאדם אחר שעד היום ממציא מעשיות בכדי שלא לראות את הרכב ולטפל בתלונתי.

האם הציפוי לא אמור לדחות את הכתמים האלו?

לאחר שגם פלסטלינה לא עזרה, נאלצתי לבצע פוליש למכסה המנוע והגג ולשים אוטם צבע אחר. דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא שאם מעוניינים להוריד שריטה או כל דבר אחר באמצעות פוליש, מורידים בעצם גם את הציפוי.

לנאנו יש גם יתרונות וכיף וקל לנקות את הרכב כשיש את הציפוי. בנוסף, לרכב יש מראה יותר מבריק.

לסיכום: נראה לי שבגדול כדאי לבצע את הציפוי, אבל לי היה את החוסר מזל כשנפלתי עם אלו שביצעו את העבודה.

אני מצרף מס׳ תמונות של הרכב לאחר הציפוי וגם את הכתמים שהתגלו וחדרו את הציפוי. אשמח לקבל פידבקים מהמומחים כאן. ad6ef61eba7ad4964b7b7a1e7d9f6297.jpg9c7483921263c5eb9ae382ccccc997f4.jpg2c453a9ef1b4f670ae59f6a0323d0dc1.jpg2298476464d3bc8dc871b4bf8f6aaf2d.jpg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי המחיר נשמע שזה שכבה אחת. אני עשיתי 3 שכבות והרכב נראה טוב יותר מזה (גם שחור, 8 חודשים). מתכוון לעשות חידוש בעוד 4 חודשים. לדעתי שווה את זה.

פורסם

אני רק רוצה להבין, מי שעושה ציפוי נאנו צריך לחזור מידי שנה על כל התהליך כשהעלות היא כ-1500₪ ויותר? נשמע לי לא סביר להיכנס לכזו השקעה מידי שנה אלא אם כן מדובר ברכב מאוד יקר ובבעלים עם כיסים מפוצצים בכסף.

אני שוטף את הרכב לבד, עושה פלסטלינה, שם אוטם צבע ווקס וסוגר את הסיפור בעלויות זניחות יחסית. אישית גם אוהב לעבוד על הרכב ולטפח אותו. הרכב שלי אומנם בצבע לבן אבל חונה בחנייה לא מקורה במשך כל הזמן.

פורסם

אתה בטוח ששטפת רק ידנית?

אולי ידנית עם מטאטא?

כי לפי התמונות האחרונות הרכב פשוט מפוצץ בסווירלים,ולא רק כתמי מים.

פורסם

הציפוי הוא של חברת ננולקס.

הרכב נשטף ידנית בלבד בלי שום מטאטא, אלא עם מטליות ושמפו ייעודי. מעבר לזה, הרכב נשטף בסוויס ווקס בלבד.

את שמו של מי שביצע את העבודה אני לא חושב שכדאי שאחשוף, מכיוון שאני לא מעוניין לפגוע לו בפרנסה, לפחות עד שההתנהלות שלי מולו תסתיים ( מחר אני מתכוון לשלוח לו הודעה שמאפשרת לו לסדר את שעשה).

פורסם

כנראה שאתה לא הבנת את המהות של הציפוי, הוא נועד להגן על הצבע, משמע שהוא יחטוף את הסווירלים, את הכתמי אבנית, ואת כל המזהמים שבסביבה, בכדי שהצבע ישמר.

אין דבר כזה ציפוי שלא יהיו עליו כתמי אבנית אם הרכב התייבש בשמש.

וסווירלים נגרמים אך ורק עקב שטיפה לא נכונה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

משקעי מים (אבנית) לא יורדים עם פלסטלינה. יש חומרים מיוחדים לזה. או חומץ (פרסמו פה כבר כמה פעמים "מתכונים" לחומרים ביתיים להסקרת כתמי מים כאלה)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

חבל שיש בענף "בעלי מקצוע" שלא יודעים לתת מענה לאחר שקיבלו את כספם (והרבה)

זו התנערות מבזה שלדעתי נובעת מחוסר מקצועיות.

בכל אופן,יש לי הרגשה שזה לא כתמי מים? אלא הציפו עצמו שלא מיושם כראוי.

ככה זה נראה לי - כי ציפוי טוב אמור לדחות מים ולא להיספג בו. אפילו באוטם צבע בסיסי

לא נוצרים כאלו כתמים.

לאחר שתבדוק את זה, אשמח לקבל תשובה לתופעה הזו.

פורסם

קצת אבק + גשם\ נתזים = בידינג עם לכלוך + שמש + זמן = כתמי מים

גם על ציפוי.

לי יש קצת כתמי מים על אופטיקוט. קניתי בשביל זה חומר מיוחד (כבר היה לנו דיון על זה :) )

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...