Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני שאתה מחליף חוטי הצתה תבדוק את ההתנגדות שלהם באבומטר דיגיטלי. ( גם אם תקנה במיוחד זה בערך 50 ש"ח - יותר זול מחוטי הצתה).

ההתנגדות צריכה להיות פחות מ5000 אום לפי אחד המקורות שראיתי. בפונטו מודל 1995 כל חוטי ההצתה היו מתחת ל1000 אום, כך שאין צורך להחליף רק בגלל חשד.

בהצלחה

יהודה

פורסם

לא שווה.

כדי לבדוק כבל הצתה שמעביר מתח גבוה לא מספיק מד התנגדות פשוט.

יש צורך במגר , אשר מודד התנגדות במגה אוהמים , וזהו מכשיר יקר - שנמצא בד"כ אצל חשמלאים.

יותר פשוט לקנות סט חוטים.

פורסם

יש לי תחושה שזה קורה לך דווקא במז"א לח ולא קר - הגומי של חוטי ההצתה סדוק ובורח לך ניצוץ.

אחרי שתחליף חוטים אשמח לשמוע אם זה זה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שמר כתב:

"כדי לבדוק כבל הצתה שמעביר מתח גבוה לא מספיק מד התנגדות פשוט.

יש צורך במגר , אשר מודד התנגדות במגה אוהמים , וזהו מכשיר יקר - שנמצא בד"כ אצל חשמלאים."

גם מקורות אמינים טוענים שיש לבדוק במד התנגדות פשוט ( בנוסף לבדיקות ללא מיכשור: ראיה , בריחת ניצוץ ) :

http://ca.autos.yahoo.com/maintain/ignition_system2.html

A professional mechanic can spot a bad plug wire with too much resistance in it by watching for an unusually high firing voltage on his scope. Resistance can also be checked with an ordinary ohmmeter.

popular Mechanics megazine:

http://www.signonsandiego.com/marketplace/autocenter/001214sparkplugs.html

do a resistance check.

A conventional plug wire has a resistance of 10,000 to 15,000 ohms per foot of length—if it’s measurably higher, the wire probably is bad. An absolutely failed wire will have a hairline break somewhere, and the resistance will be infinity.

בברכה

יהודה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כשהלך ראש מנוע עשינו גם חוטי הצתה.......

לפחות ביקשתי מהם לעשות יחס דחיסה.ביקשתי מהם להוריד 0.7.חשבו שאני דפוק-אבל עשו.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
שלום לכולם.

הטווינגו שלי מתנהגת מוזר.מחר אני קופץ לתל אביב לקנות לה פלאגים,חוטי הצתה,פילטר אויר ועץ ריח.

למישהו יש מושג מה עוד יכול להיות?

לרכב הודרתי ממיר והחלפתי שמן,פלאגים ופילטרים כולל דלק לפני בערך 1000 ק"מ.

נשמע כמו סתימת דלק(פילטרים מזרקים)

ו\ או דלק מהול

והכי סביר ניצוץ בורח .

תנסה החלפת כבלי הצתה ודווח על התוצאות.

ניצן

פורסם

למה אינך מנסה לבדוק את תקינות חוטי ההצתה לפני החלפתם - הבדיקה יחסית פשוטה ותלמד אותך לפעמים הבאות בהן אולי לא תוכל להשיג חוטים בזול. חנה באזור חשוך לגמרי, פתח את מכסה המנוע וחפש ניצוץ הקופץ מחוט הצתה כלשהו כלפי המנוע/ראש או כל חלק מתכתי אחר. לעיתים קשה לראות זאת ויש לטלטל מעט את חוטי ההצתה. בנוסף, מתח ההצתה בפועל תלוי בהתנגדות המצת לקפיצת ניצוץ, ולחיצה על דוושת הדלק מגדילה את הלחץ בצילינדרים, מעלה את המתח הנדרש להקפצת ניצוץ ולכן מגדילה את הסבירות לבריחת ניצוץ חיצונית שתוכל לראות. אם המנוע שקט יחסית ניתן לעיתים גם לשמוע את הניצוץ הקופץ לגוף המנוע. בהצלחה.

יוסי

פורסם
נראה לי שפיספתם את הנקודה...

הבחור כבר עשה ראש מנוע.

לא חבל ? לא היה עדיף להחליף חוטים ? סתם לזרוק כסף... :roll:

:screwy::ladysman:

פורסם

תבדוק, אולי זה ראש מנוע .

אני ממליץ להשתדל לא לנסוע לאסוף בנות זוג באזור שינקין עד שלא תוודא שזה לא זה.

אם זה כן זה, יש לי מוסך להמליץ לך עליו, מוסך רנו, לא המרכזי, אבל אחד ששולחים אליו הרבה רכבים דרך סוכנויות ביטוח.

:wink:

נ.ב. בתקופת המבחנים מתחילות כל הצרות.

הלך לי מצבר אתמול בבוקר כשמיהרתי לבחינה.

(נשבר שיא עולם בחצי מרתון בעקבות תקרית זו)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...