Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שומע ורואה חדשות כל יום, פשוט בכביש הספציפי הזה לא יצא לי להיות ולכן השאלה.

לא יודע אם כל המקרים של פיגועי הירי והבקבוקי תבערה מתרחשים באיזור הזה או לא?

השאלה שלי היא עמוקה יותר - מדוע מאפשרים להם לעזאזל כניסה לאיזור הזה?

בהתחלה בעובדה שיש עשרות פיגועי אבנים ובקבוקי תבערה ביום... כן.

מדוע מאפשרים כניסה לאיזור זה? כי זה המדינה שלנו.

Seat Ibiza FR

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קצת היסטוריה: אחרי מלחמת ששת הימים הוצאו מספר סוגי לוחיות רישוי לערבים תושבי השטחים:

ירוקות - לתושבי ירושלים המזרחית.

כחולות - לתושבי הגדה המערבית

(תקנו אותי אם הצלבתי, חלפו מאז הרבה שנים)

לבנות עם האות "ע" בעברית ו-"ע'" בערבית - לתושבי רצועת עזה.

היו גם לוחיות לתושבי רמה"ג (נדמה לי אדומות) וגם משהו ייחודי לסיני, אולי אפילו עם חלוקה נפרדת לדרום סיני.

הלוחיות הירושלמיות עלמו די מוקדם לטובת לוחיות צהובות, לא זוכר איך נעלמו השאר.

הלוחיות הצבעוניות היו בתקופת ה"מנדט" הישראלי על הגדה ועל רצועת עזה.

עם הקמת הרשות בשנת 94 הוקם גם משרד רישוי ברשות ולוחיות ישראליות צבעוניות הוחלפו ללוחיות לבנות שיש היום.

פורסם
אליק - יש כאן כמה אנשים שרואים את הסכנות באזרוח הפלסטינים כישראלים. בכל מקרה - אתה מוזמן לעבור ל"שרשור הפוליטי שלאחר בחירות", יש שם התנצחויות אין סופיות בראשות M3, יבגניפ ושות'.

לא אוהב פוליטיקה יותר מדי, הנושא קצת הרגיז אותי פשוט.

ולהבא, קרא לי אלי :)

פורסם

מה קשורות ההערות לגבי האם הוא חי במדינה, רואה חדשות או וואטאבר? מקרינים בחדשות כל ערב את מפת הכבישים של ישראל ונותנים המלצות?

ההערה על מחסום בשטח C שאותו אנחנו יכולים לעבור ולוחיות P לא יכולות לא נכונה

בברטעה נוסעות מכוניות עם לוחית ישראלית ומכוניות עם לוחית פלסטינית. לא ביציאה ולא בכניסה לברטעה אין מחסום, משמע הם יכולים לצאת לכיוון כביש 65 בעירון באין מפריע.

לברטעה יש מחסום למי שבא מכיוון השטחים.

הרכבים בתוך ברטעה הם רכבים של תושבים שמורשים להסתובב עם הרכב רק בתחומי הכפר - אם ינסו להיכנס לכביש 65, הם יאבדו את האישור.

לא חסר מקומות על קו התפר שרכבים פלסטינאים יכולים להיכנס שהם מוגבלים רק לאיזור מסויים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לך לכל מחסום גדול שיש במדינה , יהיו לך מספר נתיבים:

רכב פרטי ישראלי

רכב פרטי עם היתר או משהו כזה.

וכו'

יש רכבים של הערבים שיש להם היתר כניסה לארץ, אותו הם מקבלים ביחידות מת"ק בצבא.

פורסם
וויז בהגדרות ברירית מחדל לא יקח אותך לשטחי A ו B, שטחים שנמצאים בשליטה של הרשות הפלסטנית ובעיקרון אסורה לשם כניסה לישראלים.

לישראלים אסור להיכנס לכל שטח שמוגדר שטח A, ולחלק משטחי B. ישנם חלקים משטח B שלישראלים מותר להיכנס.

העניין הזה מוסדר בצו של אלוף פיקוד מרכז.

אבל כן יקח אותך לשטחי C, שטחים שנמצאים בשליטה משותפת של ישראל ושל הרשות ויש שם תנועה של כלי רכב ישראליים ופלסטיניים.

כבישים ש shellcase ציין נמצאים בשטחים כאלה.

רק תיקון קטן.

שטחי C אינם בשליטה משותפת אלא בשליטה ישראלית מלאה (אזרחית וביטחונית).

שטחי B נמצאים בשליטה משותפת, חלק מהסמכויות הם של הצד הפלסטיני, וחלק של הצד הישראלי (הסמכות הבטחונית היא ישראלית, הסמכות האזרחית היא פלסטינית).

שטחי A הם השטחים שנמצאים בשליטה פלסטינית מלאה, לרבות ביטחונית.

לוחיות ירוקות יש רק למוניות. לכלי רכב רגילים של תושבי הרשות יש לוחיות לבנות.

עוד תיקון קטן, לכל רכב ציבורי (אוטובוס, מונית, רכב הסעות וכו') לוחית עם רקע ירוק וספרות בצבע לבן, לרכב פרטי לוחית עם רקע לבן וספרות בצבע ירוק, ולרכב ממשלתי לוחית עם רקע לבן וספרות בצבע אדום.

במסגרת עבודתי לא מזמן התפלאתי לגלות שאכן מצב זה יכול לקרות.

פגשתי ברופא פלסטיני תושב טול כם אם אני לא טועה עם רכב גולף מהשנתונים האחרונים (לא זוכר צבע) שמשיחה קצרה איתו הסתבר שהוא רופא שמגיע עם רכבו הפלסטיני, עם לוחית לבנה וכיתוב ירוק לתוך ת''א! יש לו אישור כניסה מיוחד עבורו ועבור הרכב.

מבירור יש כמה וכמה כאלה ולי אישית זה גם משהו חדש.

תשמע זה חתיכת חידוש והייתי שמח אם היית יכול לברר איתו יותר על העניין, זה ממש מסקרן אותי.

למיטב זכרוני משירותי הצבאי, לא רק שאסור לפלסטינים להיכנס עם רכבים בעלי לוחית פלסטינית לשטחי ישראל, אלא אפילו אסור להם לנהוג פה, גם אם בידיהם אישור כניסה חוקי לישראל והם מחזיקים ברישיון נהיגה פלסטיני.

אבל אני חייב לציין שבמהלך השנים נתקלתי בחיפה ב-2-3 לוחיות של אבו דאבי. זוכר אפילו שאחת מהן היתה טויוטה סיינה ברחוב הגפן.

רכבים כאלה נכנסים כמו כל תייר שרוצה להיכנס עם רכבו לישראל. ההבדל הוא שאבו דאבי היא מדינה שמוכרת על ידי ישראל, בעוד שפלסטין אינה מדינה אז על כן מדינת ישראל גם לא מכירה בזה ולא מאפשרת (לפחות בתקופה שבה שירתתי בצבא) לרכבים עם לוחית פלסטינית להיכנס לישראל.

התמונה ש-bmw ricer העלה היא אכן מראה חריג וממש מסקרן אותי לדעת האם הדברים השתנו או שמדובר בעבריין שמצא דרך להיכנס עם הרכב.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

ישנו איסור לפלסטיני לנהוג ברכב בעל לוחית רישוי ישראלית אך אין איסורים לנהיגה מעבר לזה.

גם לי זה חידש ואני עובד בשטחים כ 5 שנים... מסתבר שהכל יכול להיות.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בזמנו פיקדתי על פלוגת מ.צ מעברים שהייתה אחראית על פתיחת שערים חקלאיים לפשלתינים, בעצם שערים שנותנים גישה לשטחים חקלאיים בבעלות פלשתינים, השטחים החקלאיים נמצאים בתוך שטחי ישראל כיוון שהגדר שנבנתה לאחר האינתיפאדה השניה חצתה את השטחים והשאירה אותם בתוך שטחי ישראל.

הפלשתינים שנכנסים לתוך השטחים החקלאיים לרוב יכולים להכנס עם רכבם הפרטי (לפי מה שמפורט באישור המעבר שלהם)

חלק מהשטחים הם משתלות ולאו דווקא איזור שיש צורך בטרקטורים וכלי עבודה ובעלי המשתלות נכנסים לשם עם המרצדס והביואיק החדשות שלהם, יש להם גם אישור תנועה בתוך גבולות 67, שמצויירות בקו דימיוני על המפה אבל כוחות האכיפה יודעים לזהות איפה הגבול.

יכול להיות שרכב פה רכב שם זולגים מחוץ לגבולות 67, אני לא מכיר אישור כניסה עם רכב פלשתיני מעבר לגבולות 67, בטח מקרה נדיר

עברתי לסקייטבורד

פורסם

רק תיקון קטן.

שטחי C אינם בשליטה משותפת אלא בשליטה ישראלית מלאה (אזרחית וביטחונית).

רוב האוכלוסיה הפלסטינית גרה בשטחי A ו B, כל הערים הגדולות הן שטח A, אבל יש גם ישובים פלסטיניים בשטח C.

בישובים אלו אין מה שנקרא "שליטה אזרחית מלאה" של ישראל. למשל שרותי בריאות, חינוך, רישוי כלי רכב, שרותים עירוניים וכו' באחריות הרשות ולא באחריות ישראלית.

ישראל אחראית על קרקעות, תשתיות וכדומה.

פורסם

יצא לי לפני כשבועיים בערך, לנסוע באיזור גוש עציון ואחרי זה הגעתי לכפר דתי כלשהו, לא זוכר את שמו.

הדבר שהכי הדליק אותי, לראות את רכבי הפיג'ו שחונים אחרי המחסום, עם הלוחית הפלסטינית.

כל כך רציתי לשים להם פתק על החלון, אם הם מוכריל, איזה רכבי פיג'ו מדהימים!.

504, 405, 205, 404 והאמת שחיצונית, הם גם ניראו יפים.

לא היתאפקתי והצצתי פנימה אל הרכבים האלה, מדהים להביט ולראות את הספרטניות של הרכבים האלה מפעם, לעומת הרכבים היום.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

רק תיקון אחד נוסף:

שטחי C אינם "מדינת ישראל לכל דבר". החוק הישראלי לא חל עליהם, ובאופן רשמי הם פשוט לא חלק ממדינת ישראל.

הם בתפיסה צבאית, וזה אומר שהריבון שם הוא צה"ל באמצעות אלוף פיקוד המרכז.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה של השרשור.

נצפה השבוע בחניון של בית חולים ברזילי:

20161017_203003.jpg20161017_203039.jpg20161017_203051.jpg

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

מי שהזכיר לוחיות ירדניות - הן לא לגמרי נדירות, היו שנים בהן היה קו של מיניבוס מתחנת הרכבת חיפה מרכז לעמאן שהופעל עם לוחיות כאלה. אבל אני חייב לציין שבמהלך השנים נתקלתי בחיפה ב-2-3 לוחיות של אבו ט׳אבי. זוכר אפילו שאחת מהן היתה טויוטה סיינה ברחוב הגפן.

אני אפילו לא מבין למה אנשים מתפלאים - ירדן היא שכנה ומדינת שלום, שלא לומר בת ברית. אבו ט׳אבי (ושאר הנסיכויות באיחוד) גם היא מדינות ידידותיות, גם אם באופן פחות רשמי.

רכבת העמק שנפתחה לאחרונה היתה במקורה מסילה לחג׳אז (דרך ירדן) ולא רחוק היום שהיא תגיע לירדן, ואף מעבר לה.

אתה גם בישראל? שומע חדשות?

אני מודה שאני לא מבין את הצורך לפשפש בהכרת האקטואליה של הנהג. הבעיה שלו היא בעיה בניווט (הסתמכות עיוורת על ווייז) יותר מאשר אי הבנת המצב הפוליטי בשטחי C.

רק בישראל לראות את המהדורה מדי ערב נחשבת לחובה אזרחית....

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...