Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוד שמש לא מחמם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בדוד של כרומגן בו שנתיים. בכניסה לדוד מותקן מסנן עם כדורי סיליפוס נגד אבנית (עדיין במצב טוב).

לפני כשבוע, בניגוד למזג האוויר החם, ירדה עוצמת החימום של המים בצורה מורגשת ביותר , בהערכה גסה יש הבדל של כ 15 מעלות ומקלחת במים מרגישה קרירה אפילו ואני מדבר על מקלחת בשעות הצהריים בשיא החום... בדקתי את הדוד לוודא שאין נזילות וגם ניקיתי את הקולטים מאבק.

עד לפני שבוע הדוד עבד מצויין ולא היה צורך בהפעלת גוף החימום החשמלי אפילו בחורף..

מה יכול לגרום לתופעה?

שימו לב שהשאלה לגבי דוד השמש שניזון מקולטי שמש. לא מדובר בבעיה חשמלית מן הסתם.

פורסם
סתימה בקולטים.

לא נראה לי.. שני הצינורות המובילים אל הקולטים ומהם חמים מאוד

וחוץ מזה לא קיימת ירידת לחץ בזרם המים

פורסם (נערך)

ערכתי לאור תשובתך הקודמת.

הצינור מהקולט (העליון) אמור להיות חם והתחתון (אל הקולט) קר ממנו.

אל תבדוק רק בצמוד לדוד אלא רחוק ממנו.

סתימה בקולט לא תשפיע על זרם המיים.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

אגב, בהעדר זרימה (סירקולציה), המיים בקולט, ובשני הצינורות המחוברים אליו, יהיו חמים מאוד, והדוד ישאר קר.

פורסם

הנקודה הראשונה שהייתי בודק היא האם יש כניסת מים מהקולטים לתוך הדוד.

סגור את אספקת המים לדוד, פרק את הצינור הנכנס לדוד ופתח בהדרגה את הברז המזין. וודא שמים פורצים גם מתוך הצינור המנותק וגם החוצה מהדוד.

הזהר כי המים עלולים להיות חמים.

יוסי

פורסם

אם אתה כבר מפרק: אני חיברתי בנקודה הזו T ושני ברזים. ברז אחד מאפשר לסגור את מעבר המיים לדוד, והשני מאפשר לנתב את המיים החוזרים מהקולט החוצה (חיבור מהיר לצינור גינה).

ככה, מבלי לפרק כלום, בסגירת ברז אחד ופתיחת השני, אני שוטף את הקולט בלחץ הצנרת. אני עושה זאת כטיפול מונע פעם בשנה שנתיים לפני החורף.

פורסם
הנקודה הראשונה שהייתי בודק היא האם יש כניסת מים מהקולטים לתוך הדוד.

סגור את אספקת המים לדוד, פרק את הצינור הנכנס לדוד ופתח בהדרגה את הברז המזין. וודא שמים פורצים גם מתוך הצינור המנותק וגם החוצה מהדוד.

הזהר כי המים עלולים להיות חמים.

יוסי

צדקת!

כניסה מהקולט לדוד (כניסה עליונה הייתה סתומה לגמרי!)

2015-07-30 09.18.05.jpg

מצב לפני הניקו

2015-07-30 09.18.12.jpg

מצב אחרי הניקוי

2015-07-30 09.23.23.jpg

פורסם
צדקת!

זה הרגל מעצבן שלו :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...