Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנגו 05 מתחממת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כאשר אני נוסע אני נסיעות ארוכות המחוג של חום המנוע מגיע ל-3/4 מהסקאלה ונדלקת נורה שמתריעה שהמנוע חם.

לא פעם גם המזגן מפסיק לעבוד (יוצא אוויר אבל לא קר) כאשר המנוע חם.

בנוסף, הרכב מאבד מים, כל סופ"ש אני אני צריך למלא את המיכל. למרות זאת גם כאשר הרכב מתחמם עדיין יש מים במיכל יותר מהמינימום (אני בודק את זה לאחר שהוא כבר מספיק להתקרר והמים בגובה האמיתי), כלומר למרות שיש מים עדיין הרכב מתחמם.

הייתי במוסך זאהר בעוספיה - טען שיש נזילה מהפקק של מיכל המים (הפלסטיק, עם MIN/MAX) והוא החליף את הפקק. לא עזר.

במוסך ירכא אמרו בול אותו הדבר ושוב החליפו פקק.

הבוקר הייתי במוסך מת"מ בחיפה ושוב החליפו פקק!

כשיצאתי ממת"מ עליתי את העליה של בית-אורן והנורה הייתה ממש קרובה להדלק, והמזגן גם הפסיק לקרר בעליה. עוד יותר גרוע ממה שהיה לי עם הפקק הקודם.

איך למען השם אפשר לתקן את זה כמו שצריך?

תודה.

פורסם

צריך לבדוק שהרדיאטור לא סתום , שהטרמוסטט ניפתח כמו שצריך. שהמאווררים ניכנסים לעבודה בזמן. איבוד המיים זה ככל הניראה הלחץ בהיתחממות שגורם למיים לגלוש דרך מיכל הייבוי אחוצה. איזה נוזל קירור יש ברכב בתור התחלה? האם שמת לב שהמאווררים ניכנסים לעבודה?

פורסם

לגבי המזגן - מעל טמפ' מסויימת מחשב מנוע מנתק את המדחס כדי לשחרר עומס מהממוע.

כשסתדר את התקלה, רוב הסיכויים שמזגן יחזור לעבוד כמו שצריך.

מנוע שמתחמם במאמץ - יש בעיית סירקולציה של נוזל במערכת קירור:

טרמוסטט לא נפתח עד הסוף.

רדיאטור סתום.

משאבת מים עם כנפיים אכולות שלא מזרימה כמות נדרשת של נוזל.

פורסם

באתי הבוקר למוסך במת"מ ואמרתי לו שהבעיה לא נפתרה. הוא לא מצא בעיה בשום דבר אחר והחליט בדרך האלימינציה שצריך להחליף רדיאטור ותמחר את זה ב-1,200 ש"ח.

נסעתי היום ממת"מ הביתה ובאמצע נסיעה צמוד לכלא דמון האוטו נכבה ומת!

גרר הביא אותו למוסך בעוספיה שקבע שהרצועת טיימינג נקרעה ולתקן את זה יעלה אלפי שקלים, עוד לא ממש ברור כמה.

1. במהלך הנסיעה היום האוטו היה חם, אבל הנורה לא נדלקה וגם המזגן לא הפסיק לעבוד. יכול להיות שהאוטו התחמם וגרם לרצועת טיימינג להקרע למרות שאפילו לא הגעתי למצב שהנורה נדלקה (זה כאמור היה לא רחוק מזה)?

2. זה לא קצת חשוד שאחרי ביקור במוסך, שעד אז האוטו התחמם רק בנסיעות ארוכות, האוטו הגיע למצב שהוא מתחמם גם בנסיעות קצרות, ועוד יותר מזה - שהוא מת לגמרי?

3. איך בן-אדם אמור לשקם את עצמו אחרי שנופלת עליו הוצאה של אלפי שקלים?

יש לי את הרכב פחות משנה, ממש לא התכוונתי להחליף אותו. האמצעי היחידי שלי להחליף אותו/לתקן אותו זה לקחת הלוואה, אין לי את האמצעים.

פורסם (נערך)
לגבי המזגן - מעל טמפ' מסויימת מחשב מנוע מנתק את המדחס כדי לשחרר עומס מהממוע.

כשסתדר את התקלה, רוב הסיכויים שמזגן יחזור לעבוד כמו שצריך.

מנוע שמתחמם במאמץ - יש בעיית סירקולציה של נוזל במערכת קירור:

טרמוסטט לא נפתח עד הסוף.

רדיאטור סתום.

משאבת מים עם כנפיים אכולות שלא מזרימה כמות נדרשת של נוזל.

במבט לאחור(חוכמה קטנה מצידי,האמת..) - בוקי כנראה נתן את הפתרון.

משאבת המים ברכב זה מופעלת ע"י רצועת התזמון.כנראה שהמשאבה היתה תקולה ולא סחררה את נוזל הקירור באופן מספיק - מה שגרם להתחממות מלתחילה - עד שקרסה לחלוטין,התפרקה או נתפסה,

וגרמה לקריעה של רצועת התזמון.

מנקודת המבט שלי מה שהכי מתסכל בסיפור שלך שכן פנית למוסכים(שלושה!) ולא ניסית להתחכם,

והם בחוסר מקצועיות הביאו אותך למצב הנוכחי.

אני לא מומחה גדול בתביעות,אבל לפחות אחד מהם חייב לקחת אחריות על הביזיון הזה.

סיפור מקומם,משתתף בצערך.

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

מדהים אותי כל המכונאים שהחליפו לך את פקק המיכל, הרי מדובר בפקק עם שסתום לחץ, אם יש אויר במערכת (בגלל הנזילה), לא נבנה לחץ במערכת והנוזל רותח ברור שהוא יצא מהפקק..

לנושא המשאבה, adz אתה בטוח שהיא מונעת מהטיימינג. פות״ש לא ציין איזה מנוע יש לו, אבל לכל הפחות במנועי הדיזל של רנו המשאבה לא מונעת מהטיימינג אלא מרצועת האביזרים

יום טוב גם לך

פורסם

יש לי מנוע דיזל 1900, 65 כ"ס.

כשהייתי במוסך במת"מ לפני כמה ימים התלוננתי על כך שהרצועת אביזרים משמיעה רעש בבקרים, למרות שהיא רק בת כמה חודשים (לפני כמה חודשים היא נקרעה, אבל הנזק אז הסתכם רק ב-250 ש"ח). עכשיו הוא רק מתח את הרצועה. מה אפשר להסיק מזה?

זאת פעם ראשונה שאני מטפל במוסך במת"מ (ואחרונה), אם הייתה לי איזושהי הוכחה שהוא גרם לנזק הייתי המאושר באדם.

פורסם

במנוע F9Q של פותח השירשור המשאבת מים בודאות לא יושבת על הטיימינג. כאמור היא מונעת על ידי רצועת אביזרים.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אופס - הנחתי מראש שמדובר על מנוע בנזין,סליחה.

עדיין אני חושב שמכונאי שפיזית עובד על הרכב היה צריך לאבחן את הבעיה.

שתי שאלות לפותח השרשור:

1. האם כאשר נקרעה רצועת האביזרים הרכב התחמם?

2. מתי הוחלפה לאחרונה רצועת תזמון?

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תוכן חדש...