Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקרון אפשר לתבוע סעד הצהרתי, אבל זה באמת נראה לא נחוץ.

מה שכן, אם אתה באמת חושש ממנו - אולי תשלח מכתב מעו"ד שירתיע אותו קצת.

בעצם, זה עלול לעלות יותר מהצביעה.

פורסם

לדעתי:

נראה כי 2 השורות האחרונות בסעיף 10 נכתבו ע"י חאפר שכתב אותם בצורה מאוד לא ברורה ולכן הפרשנות נוטה לכאן ולכאן.

מה זאת אומרת "השוכר מתחייב לתשלום על צבע" ? הוא צריך לממן צביעה של הדירה ? צריך לקנות את החומר ? (מי הדביל שקונה רק את החומר ונותן למשכיר לצבוע בעצמו או להביא מי מטעמו ? זה מגוכח. או שאתה צובע או שאתה לא ! ממתי אתה משאיר לו כסף או משאיר לו חומר ? ).

מה הפירוש של המשפט האחרון בסעיף 10 ? "בכניסה לנכס המשכיר יצבע את הדירה בצבע לבן"

המשכיר יצבע את הדירה בעצמו לפני שהשוכר נכנס אליה ? מי צובע פיזית את הדירה, בעל הנכס או צבעי ? ובכלל, מה זה משנה ? לא יותר פשוט לרשום "השוכר יקבל את הדירה לאחר צביעה וכאשר יעזוב ידאג להשאיר אותה לאחר צביעה בצבע לבן" ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק

מה משנה מה היית כותב אתה בהסכם?

להבנתי השוכר קיבל דירה לאחר צביעה שבוצעה על ידי המשכיר / צבעי מטעמו.

השוכר צריך להחזיר את הדירה במצב בו קיבל אותה למעט בלאי סביר שנגרם עקב המגורים ( למרות שכך לא נכתב בהסכם ), אלא נכתב שהוא יספק את הצבע, וסביר שהמשכיר יבצע את אותה פעולה שעשה לפני ההשכרה לשוכר , ייעני יצבע את הדירה עבור השוכר החדש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ממה שאני מבין מהסעיף הנ"ל זה שלפני שאתה נכנס בעל הבית צובע את הדירה בצבע לבן ובפינוי אתה משלם את עלות הצביעה (צביעה בלבד. לא תיקון פגמים).

לפי הסעיף הנ"ל אתה מחזיר כפי שקיבלת אפילו ללא בלאי סביר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכולם על התגובות!

גם בהמשך להתייעצות עם עורך דין בפורום אחר

נאמר שעלי לקנות צבע, ולהשאיר את הדירה במצב אופטימלי מבחינתי ואם בעל הדירה יעשה בעיות לתבוע אותו על הפיקדון שאצלו והכסף שנשאר אצלו (יש אצלו כמה צ'קים עד לסוף ספטמבר) במידה והוא לא יחזיר.

בנוסף שוקל גם לצרף לתביעה את הסיפור שהיה עם בעל הדירה הנ"ל.

מה שקרה שרציתי לעזוב לפני חצי שנה והודעתי לו חודשיים מראש כפי שמצויין בחוזה ש"אנחנו נשארים אם זה באותם התנאים"

עבר זמן ושבוע לפני החידוש החוזה בעל הדירה החליט לעלות את שכר הדירה ב300 שקל לחודש. לא היתה לנו ברירה כי לא היתה לנו דירה אחרת.

פורסם (נערך)

גם לי זה קרה כשעזבתי דירה שכורה, בעל הבית דרש צביעה של הקירות,

צחקתי וניתקתי לו את הטלפון בפרצוף.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

בדירה הקודמת ששכרתי היתה דרישה בחוזה לצביעה של כל הדירה רק לאחר שלוש שנות שכירות ומעלה. לתקופה קצרה יותר נדרש להחזיר את הדירה במצב בו התקבלה למעט בלאי סביר. מכיוון שפיניתי את הדירה לאחר שנתיים, רק סגרתי עם שפכטל חורים שקדחתי וצבעתי מקומית. בנוסף קיר ראשי בסלון שהיו בו יחסית הרבה פגמים צבעתי במלואו. לבעל הדירה לא היו טענות.

פורסם

אני חושב שאתם מפספסים נקודה.

"לשלם על צבע" זה לא לקנות דלי צבע. צבע זה גם בעל המקצוע שצובע, ועליו השוכר אמור לשלם.

לא על TSEVA

אלא על TSABA

מסכים שהניסוח פה ילדותי ומוזר, אבל זה המצב.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

בתור שוכר ומשכיר, אני מציע לפות"ש להכנס רגע לראש של המשכיר ולשים את החוזים והפרשוניות בצד.

כשאתה באת לראות את הדירה הזאת לפני שנתיים, מה ראית? אני מניח שדירה מסויידת וצבועה, דבר שכנראה אך לא רק - גרם לך להבין שהדירה ראויה למגורים ושכרת אותה.

המשכיר מבחינתו, דאג לזה. ורוצה שהדירה תהיה באותו המצב לשוכר הבא. למה הוא צריך עכשיו להכנס בכלל למצב של התעסקות בנושא הזה? הוא מבחינתו, מוצא שוכר חדש, חותם חוזה וגמרנו. קיבלת דירה במצב מסוים? תחזיר באותו מצב. קצת אחריות אישית.

באותו עניין, ממש חורה לי העניין הזה שניהינו כמו האמריקאים, על כל שטות קטנה נכנסים למשפטים ותביעות ורק מחפשים איך לדפוק את האחר. בשביל מה?

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לא מסכים איתך.

לשכירית יש מחיר וחלק מההחלטה אם המחיר ראוי או לא זה גם כמה באיזה מצב צריך להחזיר את הנכס. אם המשכיר צובע כל שנה על חשבונו אז לא יהיה אכפת לי לשלם 100 שקל יותר כל חודש מאשר אם אני צריך לעשות את זה.

פורסם

עניין הכסף לא משנה כאן בכלל. תחשוב מצב קיצוני שאתה משכיר בית למשפחה עם ילדים. הילדים דואגים לשפץ לך את הקירות בצבעי פנדה וגואש במשך X שנים.

מחר המשפחה עוזבת. מי צריך לתקן את הקירות?

אז אותו הדבר, רק שפה מדובר על בלאי טבעי. אגב, זה לא כזה סיפור. כל עוד זה רק צבע פה ושם - זה עניין של שעות ספורות וסיימת.

עשיתי זאת בשתי דירות קודמות ששכרתי, לא כאב לי. נחמד יותר לסיים התקשרות על הצד הטוב ולא בענייני דווקא או דקדוק על מילה זו או אחרת שכתובה בחוזה.

פורסם
אז אותו הדבר, רק שפה מדובר על בלאי טבעי.

זה אוכסימורון ידידי.

ילדים שגורמים נזק זה לא אותו דבר כמו בלאי טבעי. ילדים [והצבע שהם השליכו על הקירות] זה נזק לא סביר ולא טבעי ועל כן הנזק באחריות השוכר. לעומת זאת, בלאי טבעי הוא באחריות המשכיר. כך לפחות לפי חוזה שכירות סטנדרטי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תסתכל מצד המשכיר, מה זה משנה מה גרם לדירה להיראות מוזנחת? בלאי טבעי שנוצר בזמן שהשוכר שהה שם\ילדים שצבעו בגואש.

בשני המצבים הוא לא יכול להעמיד את הדירה להשכרה במצבה הנוכחי.

משום כך, זוהי אחריות השוכר בלבד (בתנאי שקיבל אותה במצב הזה בזמן ההשכרה).

פורסם
עניין הכסף לא משנה כאן בכלל. תחשוב מצב קיצוני שאתה משכיר בית למשפחה עם ילדים. הילדים דואגים לשפץ לך את הקירות בצבעי פנדה וגואש במשך X שנים.

מחר המשפחה עוזבת. מי צריך לתקן את הקירות?

אז אותו הדבר, רק שפה מדובר על בלאי טבעי. אגב, זה לא כזה סיפור. כל עוד זה רק צבע פה ושם - זה עניין של שעות ספורות וסיימת.

עשיתי זאת בשתי דירות קודמות ששכרתי, לא כאב לי. נחמד יותר לסיים התקשרות על הצד הטוב ולא בענייני דווקא או דקדוק על מילה זו או אחרת שכתובה בחוזה.

לו אני בעל הנכס ורואה משפחה עם ילדים אני מעלה את המחיר כך שיכסה לי צביעה מלאה כולל תיקוני חורים והחלפת דלת או שניים או לחילופין שיחזירו את הדירה בדיוק כמו שקיבלו.

בשורה התחתונה לכל דבר יש מחיר.

• תוכן חדש...