Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוסך שהחליף מיסב ולא זיהה שיש חופשים במשולשים או תותבים זה חובבני.

מוסך שזיהה חופשים כאלו יכול לא לאשר את הוצאת הרכב בנסיעה משטח המוסך.

אבל אני מסכים שניתן היה לגשת למוסך רגיל ולהחליף מיסב בעלות נמוכה בהרבה ממורשה.

למי שתהה על אספקת חלקים ,היבואנים שולחים כל יום חלקים למוסכים.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיפור היה שונה לגמרי אם:

כמו שהודיעו לו שזה יום עמוס, היו מודיעים לו שבלי בדיקה שעולה 210 לא נוגעים במכונית.

פורסם
מוסך שהחליף מיסב ולא זיהה שיש חופשים במשולשים או תותבים זה חובבני.

מוסך שזיהה חופשים כאלו יכול לא לאשר את הוצאת הרכב בנסיעה משטח המוסך.

אבל אני מסכים שניתן היה לגשת למוסך רגיל ולהחליף מיסב בעלות נמוכה בהרבה ממורשה.

למי שתהה על אספקת חלקים ,היבואנים שולחים כל יום חלקים למוסכים.

במיקרה הזה הוא חיפש חופשים ולא מצא את הבעיה הייקרית שלשמה הגיע הלקוח שזה המיסב, עד שהסב את תשומת ליבו של המכונאי. זה חובבני! שלא לדבר על כך שאמרו לו לזרוק את האוטו....זה סופר מקצועי מצד המוסך. לא הייתה פה שום מקצועיות ושום גישה נעימה עם הלקוח שלא יחזור לשם יותר.

פורסם

מאור- תודה על התגובה, בנוגע להחלפה לבד: הייתי באזור והיה לי זמן פנוי לבזבז ומאוד קרץ לי הרעיון של שנה אחריות ועל כך הייתי מוכן לשלם.

אבל על בדיקה מיותרת, ומקצועיות נמוכה לא הייתי מוכן.

איילצבי- אתה צודק, שמעתם רק את הצד שלי ומקווה שלא היה מעורבב ברגש.

ואם לא ציינתי, אנשי השירות היו מאוד נחמדים(מלבד המוסכניקים שזילזלו), קפה טוב, חיים בעל המוסך היה נחמד. אבל איני רוצה להגיע למקום נחמד אלה מקצועי ואמין.

סוללהדרך- אני כן מצדיק את ההמתנה הארוכה ליום שישי וכן ציינתי שהודיעו לי. איני מצדיק חוסר מקצועיות וזלזול.

שי.

פורסם

עד רעננה הוא מוסך בין הטובים,שיש ברשת דלק מוטורס.לדעתי לקחתה את הדברים,בפרספקטיבה שונה משצריך.

מזדה לנטיס,לא באה כל יום למורשה.ככה שלא שווה למחסנאי/מוסך,להחזיק מעבר לדברים בסיסים ללנטיס,חלקי בלאי של הזמן.כי הם לא הולכים אצלו.ואם הולכים הם כימעט ולא מוחלפים,במורשה.אני לא יכנס לנושא של מלאי,על פי ניסיון עברי במזדה.(ובדלק מוטורס) ביום שישי, אין אספקת חלפים.חוץ מהזמנות של יום לפני ככה,שאם היו רוצים להביא לך מייסב.צריך לישלוח במיוחד שליח,לדלק מוטורס שיביא מייסב. מניר צבי או,לחכות ליום ראשון לקבלת סחורה.

חובת המוסך,שכל אוטו שניכנס עובר בחינה,לפני ובחינה אחרי תיקון.לפחות מוסך נורמלי,ולא מוסך מדרכה.

ויכול גם לא לשחרר את האוטו, במידה ואלו רגקטיים,בטיחותיים לפי חוק.המוסך מצא רגקטיים יותר חמורים,מהמייסב שהיה טיפה בים,ועידכן אותך.אני לא מבין מה לא בסדר פה.אם האוטו היה עושה תאונה,אחרי שביקר במוסך.היה מיתגלה שעקב הליקויים,ניגרמה התאונה.אז את מי הייתה מאשים?

הוצע לך אופציה,של מייסב חלופי.ולא רציתה,היתעקשתה על מקורי.שאין בזה רע,אבל התוצאה לא סיפקה אותך.שזה כבר לא אשמת המוסך,אלו עובדות בשטח.ככה שאין בעיה בהיתנהלות המוסך.ולחלק האחרון תשלום,הבדיקה ניקבע ע"י דלק מוטורס,לא ע"י המוסך.אסור להם לקחת פחות.כל עניין שלא אומרים,מחיר כולל המע"מ,זה בכל ענף הרכב,זה לא חדש.גם אל תישכח זמן של אנשים,עולה כסף הבאים להיתפרנס,כמו שעורך דין או רופא לוקח על יעוץ,אותו דבר מוסך.הם בעלי מיקצוע,וזה לגטימי.לא מתאים לך,חפש מוסך שיתן לך רק מחיר, ולא יתן לך שירות+מחיר.קח הכול ברוח טובה,ותיראה את הדברים,בצורה חיובית.הכי קל להאשים ולא להיתמודד.

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם
עד רעננה הוא מוסך בין הטובים,שיש ברשת דלק מוטורס.לדעתי לקחתה את הדברים,בפרספקטיבה שונה משצריך.

מזדה לנטיס,לא באה כל יום למורשה.ככה שלא שווה למחסנאי/מוסך,להחזיק מעבר לדברים בסיסים ללנטיס,חלקי בלאי של הזמן.כי הם לא הולכים אצלו.ואם הולכים הם כימעט ולא מוחלפים,במורשה.אני לא יכנס לנושא של מלאי,על פי ניסיון עברי במזדה.(ובדלק מוטורס) ביום שישי, אין אספקת חלפים.חוץ מהזמנות של יום לפני ככה,שאם היו רוצים להביא לך מייסב.צריך לישלוח במיוחד שליח,לדלק מוטורס שיביא מייסב. מניר צבי או,לחכות ליום ראשון לקבלת סחורה.

חובת המוסך,שכל אוטו שניכנס עובר בחינה,לפני ובחינה אחרי תיקון.לפחות מוסך נורמלי,ולא מוסך מדרכה.

ויכול גם לא לשחרר את האוטו, במידה ואלו רגקטיים,בטיחותיים לפי חוק.המוסך מצא רגקטיים יותר חמורים,מהמייסב שהיה טיפה בים,ועידכן אותך.אני לא מבין מה לא בסדר פה.אם האוטו היה עושה תאונה,אחרי שביקר במוסך.היה מיתגלה שעקב הליקויים,ניגרמה התאונה.אז את מי הייתה מאשים?

הוצע לך אופציה,של מייסב חלופי.ולא רציתה,היתעקשתה על מקורי.שאין בזה רע,אבל התוצאה לא סיפקה אותך.שזה כבר לא אשמת המוסך,אלו עובדות בשטח.ככה שאין בעיה בהיתנהלות המוסך.ולחלק האחרון תשלום,הבדיקה ניקבע ע"י דלק מוטורס,לא ע"י המוסך.אסור להם לקחת פחות.כל עניין שלא אומרים,מחיר כולל המע"מ,זה בכל ענף הרכב,זה לא חדש.גם אל תישכח זמן של אנשים,עולה כסף הבאים להיתפרנס,כמו שעורך דין או רופא לוקח על יעוץ,אותו דבר מוסך.הם בעלי מיקצוע,וזה לגטימי.לא מתאים לך,חפש מוסך שיתן לך רק מחיר, ולא יתן לך שירות+מחיר.קח הכול ברוח טובה,ותיראה את הדברים,בצורה חיובית.הכי קל להאשים ולא להיתמודד.

נראה שיש לך עניין במוסך, אז אם כבר - לפחות אל תעשה את זה בדמגוגיה:

- העובדה שרכב כזה "נדיר" לא מגיע כל יום למוסך - לא נותנת לגיטימציה לעקוץ את הלקוח.

- תירוצים של יש/אין אספקת חלפים - די לבלבל את המוח, גם זה לא מצדיק עקיצה של הלקוח. תגידו מראש "אין לנו" ושחררו אותו. אבל לא - הם בחרו להרים את הרכב על הליפט ולמצוא שטויות כדי להוציא ממנו כמה מאות שקלים על כלום.

- לא אכפת לי איזה/כמה שליחים הם צריכים להזיז בשביל להביא את המיסב שהבחור ביקש - הוא רוצה להחליף מיסב, תגידו פשוט כמה אתם רוצים על זה (ותשקללו בתוך המחיר את כל ה"טרטורים" ועלויות המשלוח שלכם)

- אני לא אוהב את הדמגוגיה שלך והפחדת הלקוח לריגקטים בטיחותיים. פיסקה שלמה בזבזת על זה. נכון, אתה צודק - אם מוסך רואה ליקויים בטיחותיים מסויימים אסור לו לשחרר אותך ככה. אבל שוב - זה לא נותן לגיטימציה להמציא ליקויים בטיחותיים.

- "הוצע לך חלופי וזה בסדר, אבל זו לא אשמת המוסך.." - זו כן אשמת המוסך. אני בא ומבקש חלק ספציפי+עבודה. אין לכם? סבבה, תגידו אין לי ואמשיך למוסך אחר. למה להתחיל את ה"טיפול" בלקוח עד שהרכב על ליפט ולבצע בדיקות ולהמציא קשקושים? תגידו אין לי וזהו. אבל לא - אם הרכב יהיה מפורק, הוא לקוח שבוי. גועל נפש.

- עניין המע"מ בענף הרכב - הם, כנותני שירות חייבים לציין את כל המחיר כולל מע"מ, בלי בלבולי מוח מיותרים. העובדה שזה מקובל בענף הרכב לא עושה את זה לחוקי.

- אני לא אוהב שאתה מפיל עליו את האשמה, "קל להאשים ולא להתמודד", כי זה נראה בדיוק מה שאתה/המוסך עושה פה: מאשים ולא מתמודד עם ההתנהגות הפסולה.

יום טוב.

שלומי

פורסם

משנכנס עם רכב משנת 2001 למוסך מורשה יבואן שלא יצפה שלא ימצאו בעיות.

יש סיבה כשאתה מגיע למוסך לא משנה איזה חברה הרכב ומתחיל להגיד למוסכניק את כל התקלות חצי מהם השוללים על סמך גיל הרכב.

כמו:אכילת שמן,רעש חלש של דפיקה בשילוב הילוך כשהמנוע קר,נזילות הזעות וכדומה.

כמות הרכבים שאחריי 14 שנה שאפשר לאכול מהמנוע בגלל שתא המנוע כל כך נקי מכל מקום הוא נמוך מאוד.

פורסם

ממידע פנימי אני יכול לעדכן שיש הנחייה של דלק מוטורס שבדיוק הפוכה למה שעשה המוסך המהולל. חברת "דלק מוטורס" שמודעת לתדמית הלא כ"כ חיובית של רשת מוסכי הזכיינות שלה יצאה בהנחייה של תוכנית שירות הנקראת "קסם השירות".

הבעייה שחלק לא מבוטל מהמוסכים מזלזלים בהנחיה- או לא מבצעים אותה כלל או באופן חלקי.

במה מדובר :

אביא ציטוט ממוסך מורשה יבואן שדווקא מצטט את ההנחייה באתר שלו :

http://www.sarussi.co.il/161778/About

בימים אלו החברה עוברת את הכשרתה בתחום"קסם השירות" אותה מלווה דלק מוטורס וחברת תפן.

כלל הלקוחות מקבלים הערכת מחיר ובדיקה אינטרקטיבית ללא תשלום וזאת על מנת לשמור על שקיפות מלאה ומתן התחייבות לזמן ולמחיר בטרם תחילת הטיפול ברכב.

ועוד מרכז שירות שמפרט על הנוהל המחייב :

http://www.amalmotors.com/magic.asp

קסם השירות הינה תוכנית אשר מוסך עמל פורד מאזדה פועל על פיה

תוכנית זאת באה לשים את הלקוח במרכז כאשר מסביבו פועלים כל אנשי המרכז בשיתוף מלא איתו לאורך כל הפעילות. הלקוח נהנה מתיזכורת לגביי מועד הטיפול או הטסט ולקביעת מועד הנוח לו, מרגע שניקבע המועד מחכה ללקוח עמדת עבודה פנוייה וחלפים על פי מה שידוע לנו שנדרש לטיפול.

על בסיס תיאום מראש מחכה לכם נציג המוסך וביחד עם הלקוח מבצעים בדיקה משותפת. הלקוח זכאי לבדיקה כללית לרכב פעם בשנה ללא עלות מיוחדת ובמעמד זה הלקוח מקבל הצעת מחיר לטיפול/תיקון הרכב עם אומדן זמן במדוייק.

נוסף על כך מקבל הלקוח טופס מיוחד שמאפשר לו להבין את פירוט הטיפול הנדרש בחלוקה על פי צבעים:

ירוק הדברים התקינים

צהוב יש להתחשב ולקחת בחשבון צריך לבצע לא דחוף

אדום יש לבצע ללא דיחוי

יתרון הבדיקה המשותפת הוא בכך שההסבר ניתן ליד הרכב בסביבה נוחה ללקוח עם הסבר מקסימלי בשפה ברורה וללא הפתעות, לא בזמן והכי חשוב לא במחיר כך שהלקוח אשר בא לקחת את ריכבו מקבל למעשה חשבון אשר עבר עליו במשך היום עם הנציג המוסך כמה וכמה פעמים, והוסברו לו אמצעי התשלום אשר נוחים לו.

כלומר, למעשה המוסך שרבים סינגרו עליו חרג מהנחיות היבואן "דלק מוטורס" בכך שלא ערך בדיקה משותפת של הבוחן עם הלקוח לגילוי ושיקוף הליקויים- בדיקה שאמרה להעשות חינם !

פורסם

בלי שום קשר 3.5 שעות המתנה זה יותר מדי.

וללא קשר למה קרה, יש מיסבים טובים של חב' SKF. במחיר שיבלת אצלם תכל החליף לפחות 2 מיסבים קדמיים.

גש למסך רון בתל אביב. יש לו מכונאי שמטפל גם ביפניות אחלה בחור מקצוען ועובד נקי מליץ בחום!!!!

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

shlomi_e11 היקר.אני לא יודע מה הרקע שלך בענף,אבל אני חיי הרבה שנים,את הענף הזה. ועבדתי ביותר ממוסך אחד,וחלקי חילוף.אין לי שום קשר למוסך,מלבד האנשי מיקצוע,והדיאגנוזה שאני מכיר שם שהם ברמה גבוהה,ברשת דלק מוטורס.אין שום דמגוגיה, אף אחד לא ניסה,לעקוץ את הלקוח.יש סדר מסויים,שבו מיתנהל מוסך.מי שלא מהענף לא יבין את זה,כי הוא רק יודע,שמנסים לידפוק אותו.(מחוסר ידע)

אוטו מגיע פותחים לו כרטיס,שמגיע תורו לטיפול עובר לבחינה.אחרי הבחינה,בודקים את המימצאים.מעברים את הכרטיס למחסן,שהוא נותן הצעת מחיר לחלקים.הכרטיס חוזר ליועץ שרות,והיועץ שרות מזין את תימחור העבודה.מגיש ללקוח הצעת מחיר,וכל זה לוקח זמן. כמו שאתה,לא הייתה רוצה שבזמן שעובדים,לך על האוטו יעזבו אותו,ויעבדו על אוטו אחר,שהגיע עכשיו.ככה מיתנהל מוסך,נורמלי לפחות לא כמו,המוסכי מידרכה.שיש להם 5 מכוניות ביום,ושלקוח בא ואומר לו מייסב,הוא מחליף מיייסב.ולא מעניין אותו השאר. יש רמה,ויש תת רמה. לגבי שליח עד שהשליח,היה נוסע ומביא מייסב מהחברה.המוסך היה צריך ליסגור.אל תישכח יום שישי,הלקוח היה יותר מיתעצבן, שהבטיחו לו ולא עמדו בזמן.

לגבי ההפחדה,שציינתה שאני מפחיד.אני יכול להגיד לך,מנסיוני האישי.שאני שילמתי בדם,בגלל שהעלמתי עין על לקוח.שאמרתי מיסכן,אין לו כסף לשלם,אז לא ניתעקש שהמשולשים צריכים החלפה.אף אחד לא ממציא ליקויים,בוחן בודק את האוטו ומוצא ליקויים.הלקוח גם יכול ליראות,עם הבוחן את הליקויים.ככה שאף אחד,לא מסבן אותו.יכול להיות אבחנה שגוייה,שזה גם קורה אנחנו בני אדם.

החברה לא חייבת בכלל להחזיק,חלק מקורי של אוטו מעל 7 שנים.אז תיכנס לפרופורציות,הוצע לו מייסב חליפי,(שלפעמיים החליפי מייצר גם למקורי)ולא רצה אין מה לעשות.או שיבוא ביום ראשון,או שישאיר את האוטו.אף אחד לא פירק ללקוח כלום,ככה שהוא לא היה שבוי.לגבי עלות של בדיקה,זה לגטימי אף אחד לא עובד חינם.תאמין לי שאם היה רוצה,באמת להחליף מייסב אצלהם.היה חוזר ביום ראשון,והיו מקזזזים לו את עלות הבדיקה,מהעבודה.

החלק האחרון שציינתה,בתגובה אני לא מאשים.ואף אחד לא צדיק.אבל כמו שאתה מצפה ממוסך,צריך גם לדעת להיות לקוח.ולהבין עובדות בשטח.ושוב פעם אני מציין,אין לי שום קשר למוסך,חוץ מאנשים מיקצוע,שאני מכיר שהם ברמה!.רשמתי את התגובה.,הזאת בצפייה שתבין את הנפשות,הפועלות ולא כדי להצדיק,אף אחד קצת פורפורציות.

הונדה הציתה את הדמיון!

פורסם (נערך)
ממידע פנימי אני יכול לעדכן שיש הנחייה של דלק מוטורס שבדיוק הפוכה למה שעשה המוסך המהולל. חברת "דלק מוטורס" שמודעת לתדמית הלא כ"כ חיובית של רשת מוסכי הזכיינות שלה יצאה בהנחייה של תוכנית שירות הנקראת "קסם השירות".

הבעייה שחלק לא מבוטל מהמוסכים מזלזלים בהנחיה- או לא מבצעים אותה כלל או באופן חלקי.

במה מדובר :

אביא ציטוט ממוסך מורשה יבואן שדווקא מצטט את ההנחייה באתר שלו :

http://www.sarussi.co.il/161778/About

ועוד מרכז שירות שמפרט על הנוהל המחייב :

http://www.amalmotors.com/magic.asp

כלומר, למעשה המוסך שרבים סינגרו עליו חרג מהנחיות היבואן "דלק מוטורס" בכך שלא ערך בדיקה משותפת של הבוחן עם הלקוח לגילוי ושיקוף הליקויים- בדיקה שאמרה להעשות חינם !

משהו קצת מבלבל כאן :

לפי ההנחייה הראשונה ( הנחייה פנימית של מוסך) - הבדיקה חינם.

לפי השנייה (הנחייה במוסך אחר) - הבדיקה "ללא עלות מיוחדת" (שזו עלות לבדיקה רגילה/חינם/?)

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תיקון

alfa 156 2.5.

פורסם
shlomi_e11 היקר.אני לא יודע מה הרקע שלך בענף,אבל אני חיי הרבה שנים,את הענף הזה. ועבדתי ביותר ממוסך אחד,וחלקי חילוף.אין לי שום קשר למוסך,מלבד האנשי מיקצוע,והדיאגנוזה שאני מכיר שם שהם ברמה גבוהה,ברשת דלק מוטורס.אין שום דמגוגיה, אף אחד לא ניסה,לעקוץ את הלקוח.יש סדר מסויים,שבו מיתנהל מוסך.מי שלא מהענף לא יבין את זה,כי הוא רק יודע,שמנסים לידפוק אותו.(מחוסר ידע)

אוטו מגיע פותחים לו כרטיס,שמגיע תורו לטיפול עובר לבחינה.אחרי הבחינה,בודקים את המימצאים.מעברים את הכרטיס למחסן,שהוא נותן הצעת מחיר לחלקים.הכרטיס חוזר ליועץ שרות,והיועץ שרות מזין את תימחור העבודה.מגיש ללקוח הצעת מחיר,וכל זה לוקח זמן. כמו שאתה,לא הייתה רוצה שבזמן שעובדים,לך על האוטו יעזבו אותו,ויעבדו על אוטו אחר,שהגיע עכשיו.ככה מיתנהל מוסך,נורמלי לפחות לא כמו,המוסכי מידרכה.שיש להם 5 מכוניות ביום,ושלקוח בא ואומר לו מייסב,הוא מחליף מיייסב.ולא מעניין אותו השאר. יש רמה,ויש תת רמה. לגבי שליח עד שהשליח,היה נוסע ומביא מייסב מהחברה.המוסך היה צריך ליסגור.אל תישכח יום שישי,הלקוח היה יותר מיתעצבן, שהבטיחו לו ולא עמדו בזמן.

לגבי ההפחדה,שציינתה שאני מפחיד.אני יכול להגיד לך,מנסיוני האישי.שאני שילמתי בדם,בגלל שהעלמתי עין על לקוח.שאמרתי מיסכן,אין לו כסף לשלם,אז לא ניתעקש שהמשולשים צריכים החלפה.אף אחד לא ממציא ליקויים,בוחן בודק את האוטו ומוצא ליקויים.הלקוח גם יכול ליראות,עם הבוחן את הליקויים.ככה שאף אחד,לא מסבן אותו.יכול להיות אבחנה שגוייה,שזה גם קורה אנחנו בני אדם.

החברה לא חייבת בכלל להחזיק,חלק מקורי של אוטו מעל 7 שנים.אז תיכנס לפרופורציות,הוצע לו מייסב חליפי,(שלפעמיים החליפי מייצר גם למקורי)ולא רצה אין מה לעשות.או שיבוא ביום ראשון,או שישאיר את האוטו.אף אחד לא פירק ללקוח כלום,ככה שהוא לא היה שבוי.לגבי עלות של בדיקה,זה לגטימי אף אחד לא עובד חינם.תאמין לי שאם היה רוצה,באמת להחליף מייסב אצלהם.היה חוזר ביום ראשון,והיו מקזזזים לו את עלות הבדיקה,מהעבודה.

החלק האחרון שציינתה,בתגובה אני לא מאשים.ואף אחד לא צדיק.אבל כמו שאתה מצפה ממוסך,צריך גם לדעת להיות לקוח.ולהבין עובדות בשטח.ושוב פעם אני מציין,אין לי שום קשר למוסך,חוץ מאנשים מיקצוע,שאני מכיר שהם ברמה!.רשמתי את התגובה.,הזאת בצפייה שתבין את הנפשות,הפועלות ולא כדי להצדיק,אף אחד קצת פורפורציות.

אז לפי מה שאתה כותב אם אני רוצה להגיע למוסך שכזה על מנת לבצע תיקון נקודתי ולא מדבר על בדיקה כללית, לדוגמא הייתי במוסך קיבלתי אבחנה שהבעייה במיסב, בחרתי לגשת למוסך הזה ברעננה שיחליפו לי רק מיסב...בקיצור אין טעם לגשת אליהם על תיקון בסיגנון שכזה.

פורסם

חולגי - אתה צודק בהערתך.

אסביר - ההנחייה של "דלק מוטורס" לזכיינים (שהם כלל המוסכים, למעט זה בניר צבי) הינה לביצוע בדיקה משותפת כולל העלאה על ליפט שבה נוכחים הבוחן והלקוח יחדיו. הבוחן בודק לפי רשימת תיוג מקיפה, מסביר ללקוח ומראה לו כל הממצאים ונותן הערכת מחיר. תהליך זה מתבצע בחינם לגמרי. ברור שהדבר אמנם בחינם אבל משתלם למוסך כי בד"כ יניב אישור הלקוח לתיקונים בפרט כשהם מוצגים כחיוניים. אין שום מגבלה של "חינם פעם בשנה".

יש לי את המסמך הפנימי של דלק שבו זה מפורט. מטעמים מובנים לא אפרסמו.

במציאות (העגומה) אין אכיפה והקפדה על העניין. כל מוסך עושה הטוב בעיניו. יש המפרסמים זאת , מלא או חלקי, כמו הדוגמאות שהבאתי ויש מוסכים שכלל לא מבצעים הנחייה זאת וישר מחייבים את הלקוח על בדיקה שכלל לא הסכים ואישר מראש (עוד לפני התיקון). לזכות דלק יאמר שהם מבצעים ביקורות סמויות בניסיון לשפר את המצב.

לדוגמא, ידוע לי על מצב שקרה בו לקוח בא לבדיקה על תקלה שנאמר לו בפירוש ונכתב בדף ההזמנה - "יש לאשר כל תיקון ע"י הלקוח" - לאחר שעתיים נגשו ואמרו הרכב תוקן והגישו לו חשבון שמן בלי שאישר מראש.

יש מוסכי דלק שנוקטים בשיטה מתוחכמת/מתחכמת אחרת. כשלקוח בא לבדיקה על תקלה כלשהי הם טוענים:"דבר ראשון אנו עושים לרכב בדיקה ממוחשבת (התחברות לסורק תקלות). דע לך המחיר ... (לפני מע"מ). בד"כ המחיר 250-300. אם תבחר לתקן - העלות תקוזז, אם לא תרצה לתקן - שלם על הבדיקה שערכנו".

המילכוד הינו שגם אם תבוא עם תלונה על תקלה שאינה קשורה במערכת ממוחשבת הם מחייבים זאת כתנאי ראשוני ומקדים.

פורסם (נערך)

מאור30,בעל מיקצוע לא יכול לתקן,תקלה על סמך חוות דעת,של בעל מיקצוע אחר,מבלי אבחנה מראש.זה לא מיקצועי וחובבני.יכול להיות שההבחנה,של בעל המיקצוע שאמר להחליף,מייסב שגוייה.זה כמו שתילך לרופא,והוא יגיד לך צריך ליכרות לך,את היד.ותילך לרופא אחר,שיבדוק אותך ויגיד,שלא צריך ליכרות את היד,ויש טיפול.

עריכה אחרונה על ידי itamar_vtec

הונדה הציתה את הדמיון!

פורסם

אם הלקוח נכנס וביקש להחליף מיסב המסך צריך להחליף מיסב ולחייב בהתאם. אם החלפת המיסב לא תפתור את התקלה שלשמה הוחלף המיסב הבעיה היא של הלקוח שהגיע עם ה"פתרון" השגוי לבעיה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...