Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחרונה המיסב הימני בגלגל התחיל לעשות בעיות, מזהים ישר כשמרימים את הרכב ו"מנערים" את הגלגל שיש חופשיות בגלגל-דהיינו מיסב גמור(כל זאת בנוסף לרעשי רקע בזמן נסיעה).

במקרה ביום שישי האחרון, הייתי באזור רעננה והחלטתי לקפוץ למוסך עד-רעננה כדי לבצע החלפת המיסב.

לפני הכל חשוב לציין, שבכל הקשור לנחמדות, קפה טוב וקרואסונים טובים - המוסך מצוין (שדרך אגב בעלי המוסך החליטו לפנק ביום שישי את הלקוחות שלהם ב "קפה בוטיק", עמדת קפה וקרואסונים איכותית עם מלצרים)

אז הרמתי טלפון למוסך, ביקשתי להגיע לצורך החלפת מיסב, הודיעו לי מראש שיקח מעט זמן ושאגיע עם סבלנות.

כשהגעתי מהר מאוד לקחו ממני את מפתחות הרכב, לאחר כמה דקות הרכב זז! מאוד התפלאתי הרי אמרו שייקח זמן איך כבר הרכב נלקח לעבודה?

לבסוף נאמר לי שכל הרכבים שמגיעים מאוחסנים בחנית עפר עד שמגיעים אליהם.... :(

לאחר כ 3 וחצי שעות וקצת דחיפה ממני, האוטו על ליפט.

מהר מאוד קוראים לי בבהילות לראות את הרכב ומודיעים לי חגיגית: "הרכב שלך מפורק מלמטה, עדיף לך לזרוק אותו" - חוצפה כך להעליב את המאזדה שלי.

"נזילת שמן"-מילאתי שמן כשבוע לפני ונשפך לי מעט.

משולשים מפורקים? תושבות גמורות? (הרי הוחלפו לפני כשנה במוסך מורשה)

שום מילה לגבי המיסב שביקשתי לבדוק ולהחליף.

שאלתי את מנהל העבודה, מה עם המיסב? קיבלתי מהר מאוד נזיפה שהרעשים שאני שומע הם בוודאות מהליקויים שהוא מצא (מישהו ביקש ממנו לחפש?)

התחלתי לנער את הגלגל כדי לקבל מעט צומת לב ואיזה יופי, מנהל העבודה מיהר להוסיף "מיסב תקול" לדף הליקויים שמילא.

טוב, באתי בשביל מיסב, אפשר הצעת מחיר ולהתחיל בעבודה הטובה?

קיבלתי הצעה לכ 500 שקל למיסב חלופי, שאלתי לגבי האחריות-מנהל העבודה קבע בנחרצות שעל חלק חלופי אקבל חודשיים-שלוש....

ביקשתי מיסב מקורי, עם אחריות ארוכה- אין במלאי, לחזור בשבוע הבא(עם עוד 300 שקל תוספת).

טוב, הבנתי שיום הסידורים החשוב שלי נשרף, ביקשתי שישחררו אותי.

אין בעיה אדוני, רק שלם על הבדיקה 180 שקלים - אבל לא ביקשתי בדיקה, רק להחליף מיסב שאין לכם...

אחרי החיוב, התברר כמובן שלא מדובר על 180 שקלים, אלה על 210+.... (הרי מע"מ לא מגיע אליהם למה לציין אותו)

כמובן שהתרגזתי, פעמיים אפילו.

1. בזבזו לי את הזמן, 4 שעות.

2. חייבו אותי על בדיקה, שביצעו על דעת עצמם.

כשפניתי למנהל המוסך חיים, הוא הצביע לי על שילוט שמציין שבדיקה עולה כסף.

לסיכום, קוראסונים טובים, קפה טוב, אבל יקר מאוד (במקדונלדס יכל להיות זול יותר הסיפור)

שי.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומה מוסר ההשכל בכל הסיפור הזה?

להרים טלפון ולשאול האם יש במלאי מיסב מקורי-היה חוסך לך כמה שעות טובות.

אם המיסב היה קיים, דיינו.

במקום לשבת בחדר ההמתנה ולטחון קוראסונים ( :wink: ), היית צריך לשבת על הוריד של המוסכניק ולהתעקש שיטפלו לך אך ורק במיסב ולא בשום דבר אחר ושבדיקה אינה נדרשת מכיוון שהרכב כבר נבדק על ידי מוסכניק אחר.

פורסם
ומה מוסר ההשכל בכל הסיפור הזה?

להרים טלפון ולשאול האם יש במלאי מיסב מקורי-היה חוסך לך כמה שעות טובות.

אם המיסב היה קיים, דיינו.

במקום לשבת בחדר ההמתנה ולטחון קוראסונים ( :wink: ), היית צריך לשבת על הוריד של המוסכניק ולהתעקש שיטפלו לך אך ורק במיסב ולא בשום דבר אחר ושבדיקה אינה נדרשת מכיוון שהרכב כבר נבדק על ידי מוסכניק אחר.

אתה צודק, הייתי צריך לנדנד למוסכניקים.

אבל מיסב מקורי, ציפיתי שיהיה. במיוחד אחרי שהודעתי בטלפון שאני מגיע להחלפת מיסב..

פורסם

אני החלפתי בעבר למיסב סיני ב200 שח כולל עבודה (לא כולל מעמ כמובן) המכונאי גירז אותו חזק וכבר שנתיים שהכל בסדר...

אם מזמינים אותך לעוד שבוע ועוד אתה משלם על זה שאין להם במלאי זו חוצפה.

לדעתי, אני בטוח שיש שחולקים, אדם שבא למוסך לא צריך לברר אם יש להם חלפים זה דבר מאוד בסיסי! לא מדובר בחלק נדיר, מיסב זה דבר שאמור להיות במוסך מורשה! ואגב לא אמור לקחת שבוע עד שמזמינים כזה דבר... יש את זה אצל כל חנות חלפים...

פורסם

אתם מיתעסקים כרגע במיסב שאתם מפספסים את השתלשלות האירועים שהיו שם ועל זה רותח פוח השירשור ובצדק. למה לגעת ברכב במקומות אחרים בלי שביקשו?! הבחור בא בדרישה של "תחליפו לי מיסב" והפכו לו את התיקון הזה ל "על הדרך"! פשוט חוצפה מעין כמוה! "עדיף לך לזרוק את הרכב"? מה לעשות שלא לכל אחד יש מוסך שהוא יכול להרשות לעצמו רכב חדש!!

איילצבי - הדג מסריח מהראש והראש אמר את דבריו כך שלשבור את המלה של הראש בטוח לא יבוא בחשבון!

לתת ללקוח להמתין 3 וחצי שעות רק כדי שהוא יעלה על הליפט?! נשמע הגיוני? חשבתם על לגשת ללקוח ולשאול לשלומו ולעדכן אותו שייקח עוד קצת זמן אם הוא מעוניין להמתין? סתם לתת לו להשמין מהבורקסים שכמובן ייכנסו לחשבון בסוף? בעצם ניכנסו לחשבון כבר כחלק מה 210 שח!

בקיצור - התנהלות כושלת ומבזה מוסך שלא בטוח שמכבד את עצמו.

ולפותח השירשור - אתה לא מאתמול בפורום ומכיר את הנפשות הפועלות פה ואת העזרה שאתה יכול לקבל טרם הגיעך למוסך. להבא, בקש פה עזרה אתה תקבל מייד אני חותם לך. להחליף מיסב גלגל באמת זו לא עבודה מורכבת שאנשים יישמחו לתת לך בה יד בחפץ לב.

פורסם
אתם מיתעסקים כרגע במיסב שאתם מפספסים את השתלשלות האירועים שהיו שם ועל זה רותח פוח השירשור ובצדק. למה לגעת ברכב במקומות אחרים בלי שביקשו?! הבחור בא בדרישה של "תחליפו לי מיסב" והפכו לו את התיקון הזה ל "על הדרך"! פשוט חוצפה מעין כמוה! "עדיף לך לזרוק את הרכב"? מה לעשות שלא לכל אחד יש מוסך שהוא יכול להרשות לעצמו רכב חדש!!

איילצבי - הדג מסריח מהראש והראש אמר את דבריו כך שלשבור את המלה של הראש בטוח לא יבוא בחשבון!

לתת ללקוח להמתין 3 וחצי שעות רק כדי שהוא יעלה על הליפט?! נשמע הגיוני? חשבתם על לגשת ללקוח ולשאול לשלומו ולעדכן אותו שייקח עוד קצת זמן אם הוא מעוניין להמתין? סתם לתת לו להשמין מהבורקסים שכמובן ייכנסו לחשבון בסוף? בעצם ניכנסו לחשבון כבר כחלק מה 210 שח!

בקיצור - התנהלות כושלת ומבזה מוסך שלא בטוח שמכבד את עצמו.

ולפותח השירשור - אתה לא מאתמול בפורום ומכיר את הנפשות הפועלות פה ואת העזרה שאתה יכול לקבל טרם הגיעך למוסך. להבא, בקש פה עזרה אתה תקבל מייד אני חותם לך. להחליף מיסב גלגל באמת זו לא עבודה מורכבת שאנשים יישמחו לתת לך בה יד בחפץ לב.

אני מכיר את המוסך ובעליו הרבה שנים ופעם ראשונה אני שומע תלונות על המוסך הזה .

המוסך הזה וכמו כן עד כפר סבא הם ברמה גבוהה מאוד .

יתר על כן , שמענו רק צד אחד של הסיפור ואין צורך להתלהם .

פורסם

נכון, שמענו רק צד אחד של הסיפור אבל זוהי מהותו של פורום באינטרנט. הרי לא נחכה כל פעם שעולה פה פוסט עד שבעל המוסך יענה לפותח השרשור. ההנחה היא שפותח השרשור מספר אמת ואין לנו שום סיבה להאמין שלא.

לדעתי המוסך נהג בחוצפה שמאפיינת מוסכים רבים אחרים בהם מבצעים עבודות רבות שלא התבקשו, במחיר מפולפל. כמו כן כל טעות של המוסך, למשל החלפה של חלק שאין בה צורך, מגולגלת על כיסו של הלקוח. גם אני למדתי את הלקח בדרך הקשה, וכשאני רואה מוסך שיש לו עמדת המתנה יפה, כיבוד, או עובדים שלבושים כמו במשרד עורכי דין אני פשוט מסתובב והולך משם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

עוד לא הבנתי מה הבעיה ?

לקח להם 4 שעות להכניס את הרכב לליפט, אבל הודיעו לך בטלפון עוד לפני שהכנסת את האוטו שזה יקח זמן.

עשו לך בדיקה מקיפה לרכב, מן הסתם זה מוסך יבואן, בשנייה שהרכב עולה על ליפט בודקים תושבות ובלמים, מסבים את תשומת הלב שלך לשאר הפגמים באוטו, החלטת הטיפול היא ביידים שלך

אתה קורא לזה חוצפה, אני קורא לזה הגדלת ראש וכן גם דרך להכניס כסף על פגמים שכבר קיימים.

לגבי ההמתנה, הגעת למוסך, כמו שאתה מגיע לבית חולים ולא באה אחות כול כמה דקות לשאול אם הכול בסדר, כך גם לא יעשו שם.

כמו שאתה מחכה שבועות לראות רופא ממוחה, כך גם לחכות לבדיקה של הרכב היא הגיונית (ושוב, הודיעו לך שזה יקח זמן)

לאחר הכול, הציעו לך 2 פתרונות, או שתחליפי עם אחריות ל 3 חודשים (שזאת האחריות אני חושב שעל כול חלק חילוף לא מקורי)

או שיזמינו לך חלק מקורי.

את החלקים המקוריים הם מזמינים מ"דלק מוטורס" ואם אני לא טועה פעם בשבוע יש הזמנה משם.

לכן, מכסים את התחת ואומרים לך שבוע אבל זה בטוח פחות מזה.

לגבי העלות בדיקה,

זה הגיוני שכשתכנס את הרכב,מחשב,מזגן, טלוויזה לכול מקום שאמור לטפל בו יהיה סכום מסוים של כניסה לבדיקה ופייר שיתקזז בעלות התיקון אם אכן תחליט לתקן.

עד כה, אני לא יודע מה הבעיה ?

ואגב, כבר הייתי במוסך שבעל המוסך אמר ללקוח "אדוני, או שאתה מפסיק להציק למכונאי וחוזר לשבת בחדר ההמתנה, או שתיקח את האוטו שלך ותלך למקום אחר"

אז גם להציק לבעל מקצוע... לא יהיה תמיד חכם במצב הזה.

אתה ממהר ? שים את האוטו ותפנה לעיסוקך

אומרים לך שהרכב מפורק ואתה לא רוצה לתקן, אל תתקן

העליבו את המאזדה, אני בטוח שהיא לא נעלבה :)

אתה רוצה לוודא כמה עולה לבדוק את הרכב בלי תיקון, תשאל מראש.

צר לי על ההרגשה שלך מהמוסך, אבל עד כה, לא רואה משהו לא תקין שהתנהל שם.

פורסם

הי לי נסיון טוב איתם, תקלות קורות, פנה אליהם תן להם הזדמנות לתקן.

להבא אל תבוא ביום שישי... או שתגיע מוקדם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זה שהם הציעו לו לזרוק את האוטו זה לא יפה, אבל אין מה לעשות: מוסך זה לא אל על שמחייבים את העובדים לדבר יפה וללבוש עקבים.

זה שאין להם מיסב וזה שהם מחייבים פעמיים בגלל שאין להם חלק זה כבר בעייתי, מאוד בעייתי.

להבא: הרכב שלך לא חדש ואפילו כבר אמרו לך משהו על זה, תעשה לעצמך טובה ותחפש מוסך אדיב ולא יקר, להחליף מיסב זה לא דבר כל כך מסובך תאמין לי שאתה לא תתחרט... ולגבי המיסב: מה האחריות של המקורי תתן לך? אם לא תשתולל והמיסב מסוג טוב יהיו לך לפחות כמה שנים של שקט... ואם תשתולל והמיסב יישבר לא תקבל אחריות...

יש לי ניסיון עם כמה רכבים וכמה מוסכים ומעולם לא יצא לי להרוויח משהו מהאחריות שקבלתי. ככה זה אצלי לפחות...

פורסם

מה יותר פשוט מזה שלקוח מגיע לצורך מטאה ספציפית ומבקש שיחליפו לו מיסב בלבד? אם היה מבקש בדיקה כללית שייסתכלו ויעברו על מה שצריך לסדר הוא לא היה פותח את השירשור הזה ומקבל את רוע הגזרה על הממצאים. למה שיחייבו על בדיקה אם זה לא מה שהוא רצה שיעשו? סהכ ביקש שיחליפו מיסב ואפילו את המיסב הם לא בדקו עד שהוא הראה להם בעצמו. אחת הטעויות הנפוצות של מוסכים זה שהם לוקחים מובן מאליו שכל לקוח שניכנס אליהם הוא תמים וקשה להם לקבל לקוחות שמבינים עניין בתחום. רואים פה את התסמין הידוע של לעשות קופה וכמה שיותר וחבל שזה בא ממוסך שלפי מה שאני מבין מהשירשור לא מעט מכירים אותו ומהללים אותו לטובה. באמת חבל.

• תוכן חדש...