Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוקי עזוב,חבל על המאמץ שלי ושלך.הלקוח לא מוכן לשלם בדיקה,מה שמקובל במוסך ואנשים פה,לא יבינו שיש גם רמת שרות ומקצועיות, מסויימת שלא קיימת בכל מוסך.לא שאני אומר שהמוסך טלית,שכולה תכלת.אבל אנשים רגילים לחפראיים,במחירי קופיקס.מי שלא היה בשני הצדדים,תמיד יחשוב שדופקים אותו.אני מציע לכל החכמים,שהגיבו פה למה להיתווכח,מי אשם פשוט תילכו תשיגו מייסב מקורי.תחליפו אתם לפותח השירשור, הרי כולם פה מכונאים גדולים,בדיבורים.ניראה אם תילכו לחנות חלקי חילוף,ליד הבית שלכם.אם יש להם מייסב מקורי,במלאי או שצריכים להזמין.מאור 30,אתה אולי מכונאים חובב+מעולה.אבל עם לקוחות,אין לך עדיין נסיון,שאני כבר שבע מימנו.

נ.ב

לקוחות הם עם לא קל.

אני יכול להבטיח לך כאחד שעובד עם לא מעט אנשים בכל יום שכאשר הגישה שלך כלפי הלקוחות היא נכונה הם יהיו העם הכי קל בעולם. במיקרה הזה היה צריך להיתבצע משהו מאוד בסיסי ופשוט שזה להקשיב ללקוח. זה הכל!

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאור, אני אשאל אותך גם:

נניח מוסך הקשיב ללקוח, לא שאל שאלות- החליף מייסב. חייב בעלות מייסב + עבודה ולא שקל יותר. אבל עדיין יש רעש, כי היה זה ממשה אחר.

מה עושים?

פורסם (נערך)
אם נניח אתה בא לרופא, אומר שיש לך אנגינה, רופה בלי לבדוק אותך רושם איזה תרופה ג'נרית נגד אנגינה ומשחרר אותך, זה נראה לך תקין?

בוקי

אצל רופא זה לא נראה לי תקין.

אבל אצל מוסך- זה כן הגיוני אם אני רואה גומיה קרועה של ציריה ומבקש להחליף אותה. הגיוני לראות פנס עכור ולבקש לחדש אותו. הגיוני לבוא עם דרישה להחלפת מיסב אחרי שבדקתי בבית שהרעש מגיע מהגלגל הספציפי, הרגשתי שיש חופש בגלגל ונקישות כשנגעתי בבולם.

נכון, צריך ידע טכני מסוים כדי לאבחן תקלות ברכב אבל יש דברים שאפשר לגלות לבד.

אבל בוא נגיד שגם אם תלך לרופא עם אבחנה לצינון קל (ואתה צודק באבחנה) - לא נראה לי שהרופא ינסה לדחוף לך השתלת כליה.

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם

שלום חברים,

אענה על כמה שאלות:

1.הדיאגנוזה הבאתי לבד, מאוד הייתה פשוטה. הרמתי הרכב, זיהיתי שהמיסב תקול.

למה הגעתי למוסך? כדי לקבל חלק מקורי ואחריות רחבה והייתי מוכן לשלם על זה(כמעט פי 4-5 מהמחיר במוסכי מדרכה)

אם היה קורה מצב שהדיאגנוזה שלי לא טובה, הייתי סופג את זה (וזה קרה בעבר)

2. הנושא שהכי כואב כאן הוא הפסד הדדי - הכוונה שלי בכך: אני הפסדתי יום שלם במוסך(ולא תוקנה הבעיה - בגלל חוסר מלאי של המוסך) אז המוסך יספוג עליו את מחיר הקפה והכמה דקות שהקדיש לי.

שבת שלום ומבורכת לכולם,

שי.

פורסם
בוקי עזוב,חבל על המאמץ שלי ושלך.הלקוח לא מוכן לשלם בדיקה,מה שמקובל במוסך ואנשים פה,לא יבינו שיש גם רמת שרות ומקצועיות, מסויימת שלא קיימת בכל מוסך.לא שאני אומר שהמוסך טלית,שכולה תכלת.אבל אנשים רגילים לחפראיים,במחירי קופיקס.מי שלא היה בשני הצדדים,תמיד יחשוב שדופקים אותו.אני מציע לכל החכמים,שהגיבו פה למה להיתווכח,מי אשם פשוט תילכו תשיגו מייסב מקורי.תחליפו אתם לפותח השירשור, הרי כולם פה מכונאים גדולים,בדיבורים.ניראה אם תילכו לחנות חלקי חילוף,ליד הבית שלכם.אם יש להם מייסב מקורי,במלאי או שצריכים להזמין.מאור 30,אתה אולי מכונאים חובב+מעולה.אבל עם לקוחות,אין לך עדיין נסיון,שאני כבר שבע מימנו.

נ.ב

לקוחות הם עם לא קל.

תפסיק להסיט את הדיון להאשמת הלקוח הקמצן ועלויות המוסך השונות (סבבה, לנהל עסק זה לא פשוט אבל צריך לשמור על יושר).

מדברים על התנהגות המוסך הקלוקלת, עיכוב, המצאת סיפורים ותקלות לא קיימות רק כדי להצדיק את הגבייה השגויה שלהם על ה"בדיקה" .

ראבק, זיהיתי מיסב תקול, תחליפו את המיסב.

אני לא אוהב לכתוב את זה, אבל המוסך הזה והגישה שלך שמנסה להצדיק ולסבן לקוחות זו בדיוק הסיבה שלענף הזה יש את הסטיגמה הזו של "ערבוב לקוחות" וסיפור ה"אלמנט".

גועל נפש

עוד סיבה לחיזוק ענף הDIY בארץ..

שלומי

פורסם
תפסיק להסיט את הדיון להאשמת הלקוח הקמצן ועלויות המוסך השונות (סבבה, לנהל עסק זה לא פשוט אבל צריך לשמור על יושר).

מדברים על התנהגות המוסך הקלוקלת, עיכוב, המצאת סיפורים ותקלות לא קיימות רק כדי להצדיק את הגבייה השגויה שלהם על ה"בדיקה" .

ראבק, זיהיתי מיסב תקול, תחליפו את המיסב.

אני לא אוהב לכתוב את זה, אבל המוסך הזה והגישה שלך שמנסה להצדיק ולסבן לקוחות זו בדיוק הסיבה שלענף הזה יש את הסטיגמה הזו של "ערבוב לקוחות" וסיפור ה"אלמנט".

גועל נפש

עוד סיבה לחיזוק ענף הDIY בארץ..

אתה צודק, על בשרי הבנתי שלמוסך אסור להגיע מבלי לדעת מה התקלה.

בארץ כדי להתמודד עם בעלי מקצוע אתה חייב להיות מומחה בנושא בעצמך.

פורסם (נערך)
ממידע פנימי אני יכול לעדכן שיש הנחייה של דלק מוטורס שבדיוק הפוכה למה שעשה המוסך המהולל. חברת "דלק מוטורס" שמודעת לתדמית הלא כ"כ חיובית של רשת מוסכי הזכיינות שלה יצאה בהנחייה של תוכנית שירות הנקראת "קסם השירות".

לאור התגובה הזאת של beamvelavan, אני יכול רק לברך את דלק מוטורס על ההשקעה בחשיבה איזה שירות הלקוח רוצה לקבל כשמגיע למוסך (ועל כמה וכמה מוסך מורשה יבואן). אם אני יודע שזה השירות שאקבל במוסך - אלך לשם בלי לחשוב פעמיים.

מה שמפחיד אותי הכי הרבה במוסך זה להיכנס ותוך 5 דק' לקבל הערכה שהאוטו שלי מוכן לגריטה + 200 ש"ח על הבדיקה המקיפה. כשמלווים את הלקוח בתהליך הקליטה למוסך, הכל נהיה הרבה יותר קל.

לעניין פותח השרשור, כל מה שהמוסך היה צריך לעשות כדי לא לקבל ביקורת שלילית בפורום - להגיד ללקוח

1. אתה מבקש החלפת מיסב אבל אין לנו מיסב מקורי.

2. אם מעלים את האוטו על הליפט, זה יעלה לך 210 ש"ח (190 ללא מע"מ, אבל נגיד שזה מקובל בענף לא לכלול את המע"מ).

המוסך לא עשה את 2 נקודות האלה. גם אם העובדים שם הם המקצועים ביותר בארץ ונותנים עצות למהנדסים של מאזדה ביפן - המוסך הזה כושל בטיפול בלקוח ולא שווה לי להכנס אליו. אעדיף מוסך עם מכונאים עם הכשרה ממוצעת והתנהלות של נותני שירות.

עריכה אחרונה על ידי gollu
פורסם
שי שלום,

שאלה פשוטה מאוד יש לי..מה רשמו בכרטיס העבודה שפתחו על הרכב בתלונת לקוח?

היי.

אינני יודע, אשת השירות החזיקה בו ורשמה מה שאמרתי.

בגדול ביקשתי החלפת מיסב בצד ימין. המיסב רועש ורועד.

שי.

פורסם (נערך)

אז זה בדיוק מה שהיו אמורים לעשות ולא שום דבר אחר.

כל בדיקה אחרת שעשו בהתנדבות הם לא יכולים לחייב אותך עליה מבלי לידע אותך מראש ולבקש את הסכמתך.

פנה עם הסיפור הזה ליבואן כי יש כאן התנהגות לא תקינה של המוסך.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם
אז זה בדיוק מה שהיו אמורים לעשות ולא שום דבר אחר.

כל בדיקה אחרת שעשו בהתנדבות הם לא יכולים לחייב אותך עליה מבלי לידע אותך מראש ולבקש את הסכמתך.

תודה.

זה בדיוק מה שאני חושב.

בלי המצאות למניהן

שלומי

פורסם

שלומי היקר.אתה כניראה לא הבנתה משהו אחד,אני לא מאשים אף אחד.לא את הלקוח,ולא את המוסך.

לא שהמוסך היתנהל,נכון למרות שרק שמענו,צד אחד בסיפור.

כל מה שרשמתי פה,זה על סמך נסיון שלי בענף,וגם במוסך מזדה.אף אחד,לא מסבן פה את הלקוח.

אני מציע שפשוט תחליף אתה,את המייסב לפותח השירשור,בשיטתDIY.(שאין בה כל רע)

כי הרי אתה מכונאי,עם תעודת אומן והסמכה.שאתה נותן דין ודברים,על אנשי מיקצוע.

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

• תוכן חדש...