Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה פאביה ספורט 1.2 TSI ידני 2010/2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופה האחרונה אני חושב לקנות את האוטו הזה מיד שניה, ואני לא מצליח למצוא בשום פינה בפורום הסבר על השילוב הזה בין גיר רגיל למנוע הTSI. כל הדיונים היו על תיבת הDSG שכביכול בעייתית.

האם יש בעיות אמינות עם הדגם הספציפי הזה ? האם יש בדיקות או שאלות שצריך לשאול לפני שקונים את המכונית הזו ? אשמח לחוות דעת על רמת הגימור הזו.

חיפשתי המון ואני לא מוצא את תשובה מספקת, אם אכן יש אשמח להפניה לדיון רלוונטי ועמכם הסליחה.

תודה

פורסם (נערך)

אני מכיר מהשנים ההלו את השילוב הידני+מנוע MPI והוא היה מאד אמין וחסכוני. ייתכן שלא נמכרו הרבה מ ידני+TSI . בדיוק בשנים שאתה מחפש VW עשו את המעבר ממנוע MPI למנוע מוגדש TSI.

הפאביה 1.2TSI יוצרה בשני דגמים : 85 ו 103 כ"ס. ההבדל ביניהם גדול וההמלצה היא ללכת על השני. (יש שטוענים שיש יותר סוסים באורווה ממה שרשמתי). רוב הידניות , אם נמכרו ,היו מהדגם החלש.

כמובן שהשילוב ה TSI אמור לתת יופי של כח עם צריכת דלק טובה. הרכב דיי ספרטני ולי מרגיש קצת קטן וקשיח. הצריכה היתה 1:17 בממוצע רגוע. היבואן נותן התקנת בלו טות' מקומית וגם מרימי חלונות. תשאל את זקני הפורום אם ה TSI1.2 מהשנים הללו סובל מבעיות ילדות (טיימינג?)

דרך אגב היתה גם פאביה RS עם 178 כ"ס. לדעתי מעולם לא נחתה בארץ אבל כנראה רכב מקפיץ... אבל מה שהרבה עשו עם הדגם "ספורט" שהוא הדגם עם 103+ידני זה הכניסו שיפורים בתוכנה (etuners או ריבו) ועוד כל מיני כדי להגיע 140 כ"ס. אז אם אתה מוצא את הדגם הבכיר תבדוק שלא הרסו אותו במירוצי בית.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תודה על המענה המפורט !

האם היה לך ניסיון עם האוטו בגרסת ה105 כ"ס ?

רציתי לדעת יותר פרטים, למשל סחירות ביד שניה, האם מוכרים במחיר מחירון או שניתן להוריד במחיר ?

האם יש בעיות עם הטורבו הזה או המנוע שעלולות להטריד אותי בהמשך מאחר והאוטו לא באחריות.. ?

האם עדיף ללכת על הדגם של 1.6 רגיל לא מוגדש ?

פורסם

צר לי. הניסיון שלי עם הדגם החלש+ידני הוא ניסיון קצר.שוק יד2 קשה לכולם.אבל הסחירות של רוב המיני יחסית סבירה בגלל החסכוניות שלהן. זה לא כמו מה שקורה לרכבי מנהלים. לגבי האמינות: תצטרך פה מישהו שהחזיק יותר.

פורסם

אני רק יודע שהיה בעיה של המותחנים, כתוצאה מזה השרשרת קפצה והשביתה מנועים. הבנתי שהחליפו למותחן עמיד יותר בקמפיין רחב (בדוק אם הוחלף).

הדגם הרגיל 1.6 הוא אמין יותר מ 1.2TSI.

לבת דודה שלי יש פאביה 1.2TSI ידנית עם 86 כ"ס. היא אמרה לי שלא היה לה שום בעיה, רק טיפולים שוטפים. הרכב שלה משנת 2012 עם מעל ל 100,000 ק"מ. סגנון הנהיגה שלה לא עדין במיוחד

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

יכול להיות שהוחלף מותחן אך הייתה בעיה במנוע לאור התקלה ? ז"א אני לא רוצה לקנות אוטו שהחליפו לו ראש מנוע או חלקים מרכזיים במנוע.

יש לך מושג מה עלויות האחזקה באופן כללי ?

תודה !

פורסם

לגבי השאלה הראשונה - לא יודע. לא רוצה לענות סתם.

עלויות טיפולים זה בסביבות 600 ש"ח לטיפול קטן ובסביבות 1,200 ש"ח לטיפול גדול.

ביטוח זה תלוי בהיסטוריה שלך.

אגרת רישוי סביב ה 1,200 ש"ח

פורסם

העלויות האלה הן לפי מה שלוקחים בצ'מפיון נכון ?

עוד שאלה קטנה שצצה במהלך החיפושים שלי. מההתרשמות שלי ביד שניה, המחירים שמבקשים הם קרובים למחירון, האם זה מחיר השוק או שהם סתם מגזימים ?

פורסם

כן, זה בערך העלויות של צ'מפיון. מן הסתם הרכב לא יהיה באחריות, אז אם אתה באיזור המרכז יש את מוסך רון שמאוד מומלץ וזול יותר.

לגבי המחירים, זה עניין של ביקוש והיצע. יש לא מעט רכבים. יכול להיות שמישהו שמוכר את הרכב רואה בכמה אחרים מפרסמים ואז הוא משווה את המחיר שלו, למרות שהיה מתמחר נמוך יותר. תמיד יש מקום למשא ומתן. זה תלוי במצב הרכב, כמה יש מהסוג הזה למכירה, איך טיפלו בו, כמה המוכר/קונה לחוץ למכור/לקנות את הרכב וכו'

פורסם

תודה רבה, כנראה אני אלך על זה. האוטו נראה כמכלול ממש מספק.

חשבתי על סיאט איביזה באותן שנים, אך אני מרגיש שאיכות ההרכבה והחומרים בסיאט ירודה יחסית. משום מה הסיאט היא בעלת 5 כוכבי בטיחות לעומת 4 של הפאביה.

האם מומלץ לשקול סיאט 1.6 ידנית או שהפאביה הזו עדיפה ? (כמובן ברמות גימור גבוהות)

פורסם (נערך)

חברים, אני מקפיץ כי רציתי לשמוע את דעתכם בקשר לאיביזה 1.6 ידנית 5 דלתות (2010/2011) לעומת הפאביה המדוברת. במה הייתם בוחרים ולמה ?

(*אשמח אם תספרו לי איך עורכים את הכותרת הראשית. )

עריכה אחרונה על ידי seat2005
  • תוכן חדש...