Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הוזכרה כאן אינפיניטי Q50 שעולה 240K עם מנוע 2 ליטר טורבו וגיר אוטומטי (כאמור לפני הנחות). לרכב יש נתונים לא רעים בכלל, יחסית למחיר על הנייר היא מציעה הכי הרבה בסגמנט.

אבל בארה"ב היא עולה כ37K$, אלפא אמורה לעלות כ40K$ לפי הפרסום (וזה בדגם הבסיסי). ניראה לי הייתי קצת אופטימי עם הערכה של כ220K. בכל אופן, במחירים כמו המתחרות, סביר להניח שהרכב יהיה די נדיר במחוזותינו.

אני חושב שחכם יהיה להציע רכב כזה החל מרמת אבזור בסיסית למדי בלי תוספות שמנפחות מחירים בצורה גבוהה (מושבי עור, חישוקים ענקיים, שכלולים שונים שלא קיימים בסגמנט D). במצב כזה הדגמים הבסיסיים יוכלו לתת פייט יפה לסגמנט D עבור אנשים שמחפשים ערך מוסף וגם עבור אנשים שמחפשים רכב ספורטיבי הנעה אחורית במחיר קרוב להנעה קדמית. מבצעים של 200K יעשו לרכב הזה מה שמבצעים האלו עשו ל159 - היא התחילה להופיעה על הכביש.

במחיר כזה, באמת בארץ אין כרגע מתחרות אמיתיות. מעבר למחיר כזה, כבר אפשר להסתכל לצדדים וגם התקציבים של רוכשים פוטנציאליים כבר שונים (מי שקונה רכב ב17( יכול למשוך אולי ל200K, מי שקונה ב250K יכול למשוך ל300K והמבחר בתקציב כזה כבר אדיר).

מנגד, כמובן גירסאות בכירות צריכות להיות זמינות במחירים בהתאם ואבזור נדיב.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל זה נכון שהם צריכים להיות "זקנים", ואלו שאני מכיר שזוכר אות האלפות הללו , לא זוכר אותן בחיבה.

דוז פוואה!

ענית תשובה מלאה.

אין כ"כ מי שיזכור ואין כ"כ זכרונות טובים.

זה לא אומר שהג'וליה לא תזכה להצלחה שם, רק שנקודת ההתחלה שלה תהיה קשה יותר.

לגבי רשת סוכנויות: יש להם רשת ענקית (קרייזלר). אז אמנם אלפא תקבל אולם נפרד, אבל יותר קל לבנות רשת כשיש לך כבר רשת קיימת.

מהראיון שבקישור שססיפקת עם מנכ"ל אלפא רומאו ארה"ב, נראה שהם לא הולכים כלל להשתמש בתשתית הדילרים של קרייזלר/דודג' ואפילו נרתעים מהעניין

C/D: Speaking of dealers . . .

RB: Right now [there are] about 140 dealers in the U.S., but it’s continuing to change on a monthly basis and will likely spike as we get close to the on-sale date next summer. Right now it’s a mix of about 120 Fiat/Alfa Romeo dealers and 15 Alfa Romeo/Maserati stores; as the brand matures over the next few years, we’ll have stand-alone Alfa Romeo stores.

C/D: So the dealer strategy sort of follows your previous statements about keeping the Alfa brand unique and not just a collection of select corporate parts?

RB: That’s sacrosanct. You’ve seen scores of examples of people trying to masquerade a premium brand that is a rebadge of something else. The Giulia and 4C use chassis that are completely unique. The Giulia is built on the entirely new Giorgio platform, and if there is a parts bin that we are looking towards, it’s the Ferrari parts bin.

What’s unique about Alfa is that we can keep it in the pure-premium segment—and not have to get down in the $30K range where a lot of the German competitors are right now due to the addiction to [sales] volume. We’ve got that covered with our mass-market brands. The easy thing for us would be to roll the Giulia into the Chrysler/Jeep/Dodge/Ram stores and get 2400 dealers overnight. But that isn’t going to work, as rebuilding Alfa is a long-term journey. The cars need to be right, the cars need to be pure, and we need to create a separate experience from that of our mass-market brands.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

The punchline's at the end...

FHM not for Alfa males

''NOT that long ago, FHM, the men’s magazine, was selling nearly a million copies a month.

But figures show that back in the summer, its circulation had dropped to less than a tenth of that and now it’s gone to join Loaded, Nuts and Zoo in that great groin graveyard in the sky.

Which makes me wonder.

Have teenage boys grown weary of looking at naked ladies and amusing wounds, or are they perhaps getting their gratification elsewhere these days?

Someone said the other day it’s possible to find such things on the internet, but every time I type “sex” into Google, all I get is yet another picture of the Alfa Romeo Giulia QV''.

- Jeremy Clarkson

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כותבים בצדק שלרוב האמריקאים השם אלפא רומיאו לא אומר הרבה ולאלו שזוכרים אין בהכרח זכרונות חיוביים. מכאן קל להסיק שהחדרת הג'וליה ושאר הדגמים העתידיים לא תזכה להצלחה.

בהקשר מאוד דומה להלן דוגמא שסותרת לחלוטין לוגיקה זו : בשנות ה -80 ותחילת ה-90 מזארטי שיווקו בארה"ב את דגמי הבי-טורבו השונים. דגמים אלו היו לא אמינים ויצרו שם ממש רע למאזרטי בשוק האמריקאי. שנים רבות חדלו דגמי מזארטי להיות משווקים.

בשנים האחרונות FCA הצליחה להחדיר בהצלחה את המותג ודגמי הג'יבלי, ואף היקרים יותר, נמכרים היטב בשוק האמריקאי.

הכיצד ? מה עשו ?

מסעי פרסום אגרסיביים וחכמים, ניצול והדגשת הקירבה למותג פרארי שחוזקו ברור, כתבות מפרגנות במדיה.

טקטיקה דומה עשוייה להצליח גם עם אלפא רומיאו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לאמריקאים לא היו דגמים "מיוחדים" עם מנועים מסורסים של אלפא בשנים האלה בגלל ההגבלות המתקדמות שלהם בזמנו על זיהום אויר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מזרטי התחילה פה יפה, במיוחד בקליפורניה, אבל כרגע מצבם לא משהו. היצע הדגמים מיושן והרבה אנשים מאוכזבים. אומרים גם שהשירות לא משהו. יש ירידה במכירות. מוקדם עדיין להכריז על הצלחה.

emotion of motion

פורסם

הירידה של מזראטי בין 2014 ל 2015 (השוואה של עשרת החודשים הראשונים) היא 7.6%.

לא נעים. לא נורא.

בקשר למרוצים או לא והשרות, אין לי מושג.

מה שכן, אין לי ידיעה עד כמה הם מנסים לחדור לשוק הקנדי אבל הם לחלוטין לא מצליחים.

http://www.goodcarbadcar.net/2012/10/maserati-brand-sales-figures-usa-canada.html

הנקודה היא שגם פיאט לא הייתה מותג מוכר, והנה עובדה, מוכרים..

מוכרים בכל ארה"ב כמויות שסוכנות יונדאי בישראל מוכרת בחודש, אז כשאתה אומר "מוכרים" בא ניכנס לפרופורציות...

http://www.goodcarbadcar.net/2013/07/fiat-brand-usa-canada-sales-figures.html

פורסם
מוכרים בכל ארה"ב כמויות שסוכנות יונדאי בישראל מוכרת בחודש, אז כשאתה אומר "מוכרים" בא ניכנס לפרופורציות...

http://www.goodcarbadcar.net/2013/07/fiat-brand-usa-canada-sales-figures.html

אני אציג לך ניתוח סטטיסטי קצת שונה -

לפיאט אין הרבה דגמים בשוק האמריקאי מלכתחילה, ולכן להשוות אותם קונצרן מול קונצרן זו סטטיסטיקה פחות מעניינת (כאילו, תלוי אם אתה רוצה סטטיסטיקה שאומרת משהו או לא - זה אמור להיות ברור מאליו שמס' המסירות של קונצרן עם מעט מאוד היצע דגמים יהיה קטן).

מה שיותר מעניין לראות זה כמה הם מוכרים מהדגם הפופולארי שלהם, ביחס לסגמנט.

אז באותו אתר, אם אנחנו מפעילים פילטר לפי דגם, התמונה נראית אחרת.

פיאט 500 היא במקום הראשון בסך מספר המסירות ב'14-15, אציין כאן שאני לא לגמרי מסכים עם הסגמנט שהיא קיבלה ולכן 'הקשתי' עליה והסתכלתי קצת למעלה גם בסגמנט שיותר מתאים לה לטעמי (city car), שם היא במקום השני אחרי ניסאן מיקרה.

ואם זה לא מכובד עבור יצרן איזוטרי חסר דגמים עם מוניטין מפוקפק בשוק אולטרה תחרותי, אז לא יודע איך אתה מגדיר מכובד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
כן. הגיע הזמן להחליף הכל. תשווה את רשימת האבזור בסדרה 5 מול גיבלי.

תוכל להיות יותר קונקרטי?

בכל אופן, גם אם יש חוסרים מסויימים באבזור, אז פשוט משלימים אותם במסגרת עדכון שקט או פחות שקט (מתיחת פנים) - דבר שאגב, כבר קרה.

באותו עניין, אם נחזור לרגע לג'וליה, אז דווקא כאן יש רשימת אבזור מרשימה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
ולכן להשוות אותם קונצרן מול קונצרן זו סטטיסטיקה פחות מעניינת ...

אני אחזור שוב, הם מוכרים בכל ארה"ב אותה כמות מכוניות שזכיין יונדאי מוכר בישראל בלבד (לא בארה"ב).

פורסם

קראת את התגובה שלי, וזה כל מה שיש לך לומר? שהם מוסרים מעט מכוניות בארה"ב? נו טוב אז בוא אני אענה לך באותה רצינות

אני אחזור שוב:

לפיאט אין הרבה דגמים בשוק האמריקאי מלכתחילה ... זה אמור להיות ברור מאליו שמס' המסירות של קונצרן עם מעט מאוד היצע דגמים יהיה קטן).

:\

הכשל, הענק אגב, של הקונצרן הזה: יש לו סוס אחד מנצח, ואת כל השאר הוא השאיר למות באורווה. חבל, היו להם כמה יציאות נחמדות מאוד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...