Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם לאחר מחשבה רבה על פרויקט איטום לאחר שיחות רבות עם כמה אנשים ורבים עם ניסיון רב, אדי לדוגמא, החלטתי שאני צריך לפנות זמן ולהשקיע מאמצים בכדי לעשות איטום בכדי לנצל את הרמקולים כמו שצריך.

הנושא לא מיועד לסיפור שלי ולכן ישר אקפוץ ואגיד שאפשר לחסוך הרבה כסף - במקום לקנות דינמייט או חומרי איטום אחרים שממתגים את עצמם כ "מיועדים לרכב".

עלות בידוד שעלה לי ברכב שלי - גולף 2001, בידוד 2 דלתות קידמיות ובגאז' סביבות ה 250 שקל והגזמתי.

החומרים הראשי שמנטרל ויברציות ורעידות לא רצויות הינו חומר בניין לאיטום - Sika Multiseal - מגיע עם דבק בצד אחד והעבודה לא יותר מידי קשה - לחתוך להוציא את הדבק ולהדביק.

עם החומר הנ"ל ביצעתי איטום לפנים הדלת - לפלסטיקה ולכל דבר שניסה לנגן ברכב :roll:

לאחר מכן - לקחתי דבק מגע - ספריי והדבקתי ספוג אקוסטי - נראה כמו תבנית ביצים - במקביל לרמקול.

חומר הבניין האחרון שהשתמשתי בו הינו חומר בידוד - פולימרי http://www.vidoflex.com/document/185,0,15.aspx

נ.ב אבא בעל חברת בניין - אז ככה שזה לא עלה כסף.

זהו, מקווה שעזרתי ועיקר הטרד היה בנוגע לחומר הראשון Sika בגלל המחיר שלו - עלה לי ב - "טובול חומרי בניין" 160 שקל לגליל של 10 מטר - 15 ס"מ רוחב. ונשאר ספייר :twisted:

עריכה אחרונה על ידי itzikthejo

[CENTER][B][COLOR=#ff0000]HU:[/COLOR][/B] DEH 80PRS [B][COLOR=#ff0000]Front Stage:[/COLOR][/B] Morel Elate 603 [B][COLOR=#ff0000]Subwoofer:[/COLOR][/B] Morel Primo 10 [B][COLOR=#ff0000]Amplifier:[/COLOR][/B] Leviathan II[/CENTER]

פורסם

איציק,

החומרים מעניינים מאוד.

האם בדקת שהם לא רעילים? לא מדיפים ריחות ולא מכילים בתוכם תרכובת זפת או נפט?

יש עוד חומרים ביתיים טובים כמו מיקו פרו וספוגים סגורי תאים שאפשר לקנות בגרושים, חלקם מיושמים ברכב שלי.

האם הספוג שהדבקת בדלתות עמיד למים? אני מתכוון לתבנית הביצים.

ואיך התוצאה, מרוצה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

התוצאה מדהימה, המיד באסים רק 60 RMS ונותנים עבודה יפה מאוד בווליום לא קטן. השינוי הקריטי היה באקולייזר בין חורים שיצרתי בו בכדי שישמעו יותר טוב בגלל הצרימה. ולאחר האיטום האקולייזר כמעט ישר.

השיפור ניכר ושווה את ההשקעה וגורם לניצול מצויין.

לגבי השאלות של אדי, לא בטוח שהם לא רעילים - זה יריעה מחומר בוטילי - דף מידע http://www.gilar.co.il/images/article/sealing-and-restoration/Sika_MultiSeal_BT_HEB_PDS.pdf

יש גם עם אלומיניום.

לגבי הספוג הוא לא עמיד למים נגיע לחורף ונתמודד אם יצא, נעשה עם חומר אחר :)

[CENTER][B][COLOR=#ff0000]HU:[/COLOR][/B] DEH 80PRS [B][COLOR=#ff0000]Front Stage:[/COLOR][/B] Morel Elate 603 [B][COLOR=#ff0000]Subwoofer:[/COLOR][/B] Morel Primo 10 [B][COLOR=#ff0000]Amplifier:[/COLOR][/B] Leviathan II[/CENTER]

פורסם

תוכל לצרף תמונות מצולמות שלך של החומרים? (הסיקה בעיקר, לפי מה שאני מבין זה רצועות קטנות)

ואם אבא לא היה בעל חברת בניין מה העלויות? :lol:

פורסם

האם ניתן ליישם רק את ה-SIKA או שכדי לקבל איטום ראוי צריך ליישם את כל שלושת החומרים שצוינו?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

הSIKA לפי הנתונים לא מדיף שמנים או ממיסים - ככל הנראה לא רעיל - האם הוא מריח מזפת?

הספוג היה מתאים יותר לשימוש בתוך הרכב למקומות בהם אין חדירת מים - בדלתות - לא שימוש נכון.

הווידופלקס נראה דווקא מתאים לשימוש בדלתות ובכל הרכב למעט אולי מכסה מנוע - שם לא הייתי מהמר ומשתמש אך ורק בחומרים ייעודיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...