Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א' - זה אחד מהסרטונים היותר משעממים שראיתי בחיי (לא חזרתי על החוויה כעת).

ב' - אם אני זוכר נכון, מדובר במערכת של VW. זה לא אומר שהדבר תואם למצב אצלך, ויכולים להיות חיתוכים והנחתות שונים בתכלית (כמו גם הבדל בין ערוץ קדמי לאחורי למשל).

ג' - אי אפשר לייצר יש מאין. תיקון קל של תדרים זה בסדר, אבל יותר מדי (כלפי מעלה) עשוי להכניס עיוותים.

ד' - גרף שטוח זה לא ערובה לסאונד שנשמע טוב.

ד' - בסופו של יום מדובר בסרטון שיווקי של JL.

הנ"ל לא נאמר בכדי לצדד באפשרות זו או אחרת.

פורסם (נערך)

ב' - נכון, זה לא אומר שהדבר תואם למצב שלי, יהיו חיתוכים והנחתות שונים, אבל דבר אחד אני מתערב שישאר זהה בכל המערכות, וזו ההנחתה מתחת ל 40hz, פשוט כי *לכל* הרכבים בעולם (ובטח בישראל) יש רמקולים אינטגרליים פשוטים בדלת שלא מסוגלים לרדת נמוך יותר מ 40hz, ולכן כל יצרן חייב להגן עליהם בהנחתה מתחת ל 40hz, אחרת הרמקולים יעוותו את הצליל ואפילו עלולים להינזק כאשר הווליום יהיה גבוה. הדבר הזה אומר שמערכות סאונד אינטגרליות שתוכננו להזין רמקולים פשוטים בדלת הרכב, לא מתאימות להזין סאבוופר דרך יציאת ה- high level שלהן. נקודה.

ג' - גם אני דואג מהתיקונים הרבים שעושה ה- Cleansweep. תיקונים כאלו שאינם מוגבלים לאזור הבאס בלבד (שם אוזן האדם פחות רגישה לרעשים) בד"כ מובילים להגברת הרעש בסיגנל והתוצאה היא עיוות קל וצרימה קלה, לא משהו שאני מעוניין לחיות איתו.

ד' - נכון, גרף שטוח אינו ערובה לסאונד, ולהיפך, דווקא ערובה לסאונד יבש. אבל, בנקודה הזו לאחר שגרף ההיענות לתדר תוקן, ניתן בהחלט לשחק קצת עם האקולייזר של המערכת האינטגרלית כדי לקבל סאונד ערב יותר לאוזן האישית.

ה' - מדובר בסרטון שיווקי של JL בהחלט, אבל יש שם נתונים אובייקטיבים ונכונים על הבעייתיות של מערכות סאונד אינטגרליות שנבנו כדי להזין רמקולים זולים וקטנים מקרטון שתקועים בדלת הרכב. זה סרטון נהדר כדי להראות מדוע מערכות סאונד אינטגרליות לא צריכות להזין רמקולים aftermarket, אך זה לא סרטון שמוכיח כי JL Cleansweep הוא פתרון מספק לבעיה.

עריכה אחרונה על ידי noam23
פורסם

אני לא עוסק לרוב בהנחות. בדוק את המצב בפועל ואז נדבר.

הנחתות יכולות להיות גם חלק מהנדסת סאונד שנלקחה בחשבון בייצור הרכב (וזה כן משהו שקורה) ולא רק הגנה על הרמקולים שיכולים להגיע בתצורת קרוס בסיסי פסיבי על הרמקול עצמו או אפילו מעצם נקודת הרזוננס של הרמקול עצמו בה ההתנגדות עולה ומתקיימת הנחתה טבעית.

מאחר ועיקר ההתקנה אצלך היא מסביב ל"נקודה הבעייתית" הייתי מתחיל אולי בהתקנה פשוטה שכוללת מנחת נורמלי ואחרי זה דואג לנקודות התורפה. תוספת של מעבד וכד' לאחר מכן תהיה פשוטה.

פורסם

מסכים לגבי הגישה.

אני חושב שהתקנה ראשונה אשים באמת מנחת, ואז אשמע את זה. אם זה ישמע מעולה, סבבה הרווחתי (למרות שאני בספק מאוד גדול, במיוחד בתחום הבאס). במידה והסאונד לא ישמע טוב, אבדוק את גרף ההיענות לתדר ע"י חיבור יצאות המנחת ל- Spectrum analyaer, ואז אוכל לדעת האם הגרף תקין או דפוק. במידה והוא דפוק, אבדוק בדיוק היכן (רק תחום הבאס, או משהו יותר נרחב) ואז אנסח דרך פעולה מתאימה.

• תוכן חדש...