Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Mx5 מול Z3

Niro18
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה נשמע כמו בחור צעיר, שאינו מהתחום, ולכן אמליץ לך מה שהיו אמורים להמליץ לך לפני כמה וכמה הודעות:

רד מזה לבינתיים, שים על HOLD ותחזור לזה בעתיד.

תרכוש רכב דינאמי שתוכל להכיר את עולם הנהיגה דרכו, נניח 206XS. יהיה זול בכמה עשרות אלפי שקלים, יחסוך עוד כמה אלפי שקלים באחזקה שוטפת, ואני לא נכנס אפילו לעניינים של טעויות של נהג צעיר (תתקן אותי אם אני טועה, אבל אתה נשמע כזה) שיהיו הרבה פחות כואבות על רכב שכזה.

הוא יהיה פחות כיפי מהמיאטה, אין ספק, אבל מבחינת יחס כיף לשקל, כשמשקללים 'יכולת' של הנוהג בו (שוב, בהנחה שאתה צעיר, אולי אני טועה), אני מאמין שהוא מנצח.

(יש כמובן עוד מלא אקזמפלרים אפשריים, סתם זרקתי לאויר אחד)

את האמת שאתה צודק אני צעיר, אבל הרבה אמרו לי פה שזה אחלה רכב ללמוד ממנו.

בנוסף (סתם בגלל שהדגם שהצעת הזכיר לי את זה), אני הבנתי שבגלל שפיג'ו כולה בנויה שכל רכב כל המערכת החשמלית שלו בנויה על המחשב של הרכב, ובכל בעיה הכי קטנה חשמלית גם אם היא לא קשורה להפרעה בנהיגה מצריכה החלפה של כל המחשב שעולה 10K+- זה נכון ? קיבלתי את המידע הזה כששאלתי לגבי פיג'ו 307CC שרציתי לקנות בהתחלה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני בספק גדול מאוד, טרם שמעתי על בעלים של 206 שהיה צריך להפרד מסכום שכזה עבור טיפול.

שים לב, זה שהרכב אחלה, וזה שאחלה ללמוד ממנו, לא אומר שום דבר בנוגע לצרכים שלך.

יש קטע כזה בפורום, שהרבה אנשים מגיבים מתוך נקודת המבט שלהם, בלי נסיון אמיתי להכנס לנעליים של פות"ש. בנוסף ענו לך על השאלה שהצגת, בעוד שהתגובה שלי לא קשורה ישירות לשאלה שלך אלא הסטה הצידה שלה, עקב המחשבה שזו תשובה שיותר נכונה עבורך.

אני לדוגמא רכשתי לפני מס' חודשים רכב באותו תקציב כמו שלך, ואני לא ממליץ לך עליו לא מפני שהוא לא טוב מספיק, אלא מפני שאני חושב שהצרכים/דרישות שלך שונים/שונות משלי בנקודת הזמן הנוכחית.

אבל רק לצורך העניין - מי כאן חושב שיותר הגיוני שהבחור הנחמד ירכוש מיאטה ב20K מעל התקציב, מאשר 206XS ב30K פחות? תרגישו חופשי להחליף את ה206 ב"רכב כניסה" אחר, נניח איביזה או משהו אחר בסגנון.

ושוב, שימו לב שאנחנו מדברים בנהג צעיר שזה כנראה הרכב הראשון שלו.

אני לא מבין איך השרשור הזה הגיע לעמוד 3 בלי שזה עלה עד כה...

קיצר, אני ממליץ שאת ההרפתקאות (ואל תתבלבל, לרכוש מיאטה זו הרפתקאה, לא בהכרח רעה אבל הרפתקאה none the less) תשמור לעוד כמה שנים קדימה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אני בספק גדול מאוד, טרם שמעתי על בעלים של 206 שהיה צריך להפרד מסכום שכזה עבור טיפול.

שים לב, זה שהרכב אחלה, וזה שאחלה ללמוד ממנו, לא אומר שום דבר בנוגע לצרכים שלך.

יש קטע כזה בפורום, שהרבה אנשים מגיבים מתוך נקודת המבט שלהם, בלי נסיון אמיתי להכנס לנעליים של פות"ש. בנוסף ענו לך על השאלה שהצגת, בעוד שהתגובה שלי לא קשורה ישירות לשאלה שלך אלא הסטה הצידה שלה, עקב המחשבה שזו תשובה שיותר נכונה עבורך.

אני לדוגמא רכשתי לפני מס' חודשים רכב באותו תקציב כמו שלך, ואני לא ממליץ לך עליו לא מפני שהוא לא טוב מספיק, אלא מפני שאני חושב שהצרכים/דרישות שלך שונים/שונות משלי בנקודת הזמן הנוכחית.

אבל רק לצורך העניין - מי כאן חושב שיותר הגיוני שהבחור הנחמד ירכוש מיאטה ב20K מעל התקציב, מאשר 206XS ב30K פחות? תרגישו חופשי להחליף את ה206 ב"רכב כניסה" אחר, נניח איביזה או משהו אחר בסגנון.

ושוב, שימו לב שאנחנו מדברים בנהג צעיר שזה כנראה הרכב הראשון שלו.

אני לא מבין איך השרשור הזה הגיע לעמוד 3 בלי שזה עלה עד כה...

קיצר, אני ממליץ שאת ההרפתקאות (ואל תתבלבל, לרכוש מיאטה זו הרפתקאה, לא בהכרח רעה אבל הרפתקאה none the less) תשמור לעוד כמה שנים קדימה.

אפשר דוגמאות על איזה רכבים אתה מדבר כ"כרכב כניסה" לפני שכולם יתחילו לענות לך גם ? חוץ מאיביזה ו206

פורסם

206XS היא מה שאני הייתי בוחר אם הייתי בנעליים שלך, רכב קטן, זריז, ישנן גרסאות מאובזרות טוב, אמין כשמטפלים בו כמו שצריך, ודי זול לרכישה.

ההגדרה שלי ל'רכב כניסה', כאשר כניסה מתייחסת לכניסה לצד הדינאמי של עולם הרכב: רכב קטן (סופר-מיני), ידני, עם 'פוטנציאל הרחבה' מתי שאפשר, שיהיה לא יקר לרכישה ותחזוקה. בנוסף בהתאם לשרשור שפתחת, אני לוקח בחשבון שחשוב לך מראה/פוזה ברמה מסויימת.

לכן ה"מתמודדות הטבעיות" הן 206 ואיביזה, בגרסאות הספורטיביות שלהן.

עוד רכבים נחמדים הם פולו (יותר נחשבת, אך יותר יקרה בסעיף האחזקה), 306XSI.

אם אתה בקטע של הרפתקאות בלי לשבור את הקופה, אז אפשר לנסות לדוג איזו A3 שהזדקנה יפה (רק שים לב שהאחזקה תהיה יקרה לאללה בנוגע לביטוח/טיפולים, והשנתון יהיה נמוך יותר).

יש שנותנים קרדיט לרנו קליאו ספורט, אני לא מכיר את הרכב ודגמים מומלצים אז לא יודע לחוות דעה.

ואני בטוח ששכחתי עוד טובים ורבים...

בגדול, זה מאוד תלוי בדרישות ובתקציב שלך. אם אתה אכן בחור צעיר ולא מגיע מבית עם אשראי פתוח, הייתי ממליץ להתכוונן על תקציב של ~30K, ואת השארית להשקיע ביישור קו לרכב, ושיפורים בעתיד (בהנחה שזה ידבר אליך). אבל אני לוקח כאן המון הנחות - אלו דברים שעדיף שאתה תבין עם עצמך לאחר חקירה של הנושא באינטרנט.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
כן אני נחשב נהג צעיר כמה בערך הביטוח יעלה יש לך מושג ?

המחירון של המיאטה מ2003-2005 זה 42K-52K ובין השנים 2006-2008 זה 68,700-91,600

נראה לך שמכוניות שעברו כבר ידיים יעלו בכל זאת מעל המחירון ? אני אכוון יותר לשנים המוקדמות אני חושב..

דרך אגב חוץ משינוי הצורה ולפי מה שהבנתי עשו שינוי קטן במנוע (אולי אני טועה) מה הסיבה של קפיצת המחיר הגדולה בין 2005-2006 ?

אני מבין שיש לך גם mx5 לפי החתימה ? איזו שנה ? ומה החוויות שלך ממנה בקשר לתחזוקה והנושא הכלכלי (בעיות שצצות וכ'ו ?)

תודה.

ביטוח יכול להגיע גם לאזור ה8000 וזה במקרה שיסכימו לבטח אותך.

זה רכב נישה אין לו מחירון יש היצע וביקוש. אנחנו לא מדברים על מאזדה 3, כאן היד לא משחקת תפקיד, זה רכב שמוגדר ספורטיבי, יותר חשוב שהרכב טופל כראוי ומתוחזק טוב.

אתה לא תמצא מיאטה NB (הדור השני) במחיר של 52. אלא אם כן הרכב לא מתוחזק טוב וכ'ו.

גם כשתמצא מיאטה, יש לך לעשות טיפול שנתי, טסט לרכב, צמיגים להחליף אם נדרש אבל זה יישור קו, תשמור לך בצד 5-10 ליישור קו.

בכל אופן הקפיצה במחיר נובעת כי מ2006 זה דור חדש במיאטה.

היום 2006 נמכרת סביב ה80000 לשמורה, שוב פעם, למחירון אין משמעות ברכבי ספורט.

לי יש 2008, הרכב לא יקר לתחזוקה אבל גם לא ממש זול. דלק אצלי זה 1 ל8 עד 1\10 (אני נוסע בתוך העיר רב הזמן, טנק מלא יוצא בערך 250 ש"ח, לי זה לא משמעותי כי אני לא נוסע המון).

הטיפולים יחסית זולים בין 550-900 לטיפול בסיסי, אתה כמובן יכול לחסוך כסף בעלות הטיפולים אם אתה קונה את החלקים לבד ומשלם רק על העבודה.

המיאטה מספקת המון המון כיף ביום יום, אני מאד מרוצה ממנה.

היא בעלת הנעה אחורית, תצטרך להכיר את הרכב ולדעת איך להתמודד עם הנעה אחורית, לפעמים העברת משקל קדימה גורמת לזנב להחליק, וזה יכול להיות מסוכן. אם תלמד את הרכב לאט ולא תעשה שטויות על ההתחלה אתה תהנה ממנו, אם אתה יודע שאתה לא תחזיק מעמד ותשתולל תוותר על הרכב, אתה יכול להשבית את הרכב.

אני לא אומר לך לא לקנות, אצלי זאת פעם ראשונה שנהגתי ברכב ידני עם הנעה אחורית, אבל אני יודע את המגבלות שלי (למרות שיש לי ניסיון רב והרבה ק"מ בכביש) ולכן אני נוהג רגוע יחסית ולא בוחן את הגבולות.

אם יש לך את הכסף ויכולת לקנות מיאטה אז תקנה אחת ורצוי ידנית.

אם אתה מחפש רכב "מירוץ" זו לא המיאטה.

CT200h

MX-5 :-P

Mini Cooper S - Sold

MX-5 - Sold:twisted:

פורסם
ביטוח יכול להגיע גם לאזור ה8000 וזה במקרה שיסכימו לבטח אותך.

זה רכב נישה אין לו מחירון יש היצע וביקוש. אנחנו לא מדברים על מאזדה 3, כאן היד לא משחקת תפקיד, זה רכב שמוגדר ספורטיבי, יותר חשוב שהרכב טופל כראוי ומתוחזק טוב.

אתה לא תמצא מיאטה NB (הדור השני) במחיר של 52. אלא אם כן הרכב לא מתוחזק טוב וכ'ו.

גם כשתמצא מיאטה, יש לך לעשות טיפול שנתי, טסט לרכב, צמיגים להחליף אם נדרש אבל זה יישור קו, תשמור לך בצד 5-10 ליישור קו.

בכל אופן הקפיצה במחיר נובעת כי מ2006 זה דור חדש במיאטה.

היום 2006 נמכרת סביב ה80000 לשמורה, שוב פעם, למחירון אין משמעות ברכבי ספורט.

לי יש 2008, הרכב לא יקר לתחזוקה אבל גם לא ממש זול. דלק אצלי זה 1 ל8 עד 1\10 (אני נוסע בתוך העיר רב הזמן, טנק מלא יוצא בערך 250 ש"ח, לי זה לא משמעותי כי אני לא נוסע המון).

הטיפולים יחסית זולים בין 550-900 לטיפול בסיסי, אתה כמובן יכול לחסוך כסף בעלות הטיפולים אם אתה קונה את החלקים לבד ומשלם רק על העבודה.

המיאטה מספקת המון המון כיף ביום יום, אני מאד מרוצה ממנה.

היא בעלת הנעה אחורית, תצטרך להכיר את הרכב ולדעת איך להתמודד עם הנעה אחורית, לפעמים העברת משקל קדימה גורמת לזנב להחליק, וזה יכול להיות מסוכן. אם תלמד את הרכב לאט ולא תעשה שטויות על ההתחלה אתה תהנה ממנו, אם אתה יודע שאתה לא תחזיק מעמד ותשתולל תוותר על הרכב, אתה יכול להשבית את הרכב.

אני לא אומר לך לא לקנות, אצלי זאת פעם ראשונה שנהגתי ברכב ידני עם הנעה אחורית, אבל אני יודע את המגבלות שלי (למרות שיש לי ניסיון רב והרבה ק"מ בכביש) ולכן אני נוהג רגוע יחסית ולא בוחן את הגבולות.

אם יש לך את הכסף ויכולת לקנות מיאטה אז תקנה אחת ורצוי ידנית.

אם אתה מחפש רכב "מירוץ" זו לא המיאטה.

אני מתחיל לקלוט שהעלויות יוצאות לאט לאט יותר ממה שחשבתי שיכול לצאת, אני צריך לעשות בדיקה ולראות איך אני מתקדם.

במידה ובסוף אני אראה שמבחינה כספית אך ורק כספית כי אני מאוד רוצה אותה לא אצליח לקנות אותה, מה אתה ממליץ לרכב ראשון אחר ?

פורסם
206XS היא מה שאני הייתי בוחר אם הייתי בנעליים שלך, רכב קטן, זריז, ישנן גרסאות מאובזרות טוב, אמין כשמטפלים בו כמו שצריך, ודי זול לרכישה.

ההגדרה שלי ל'רכב כניסה', כאשר כניסה מתייחסת לכניסה לצד הדינאמי של עולם הרכב: רכב קטן (סופר-מיני), ידני, עם 'פוטנציאל הרחבה' מתי שאפשר, שיהיה לא יקר לרכישה ותחזוקה. בנוסף בהתאם לשרשור שפתחת, אני לוקח בחשבון שחשוב לך מראה/פוזה ברמה מסויימת.

לכן ה"מתמודדות הטבעיות" הן 206 ואיביזה, בגרסאות הספורטיביות שלהן.

עוד רכבים נחמדים הם פולו (יותר נחשבת, אך יותר יקרה בסעיף האחזקה), 306XSI.

אם אתה בקטע של הרפתקאות בלי לשבור את הקופה, אז אפשר לנסות לדוג איזו A3 שהזדקנה יפה (רק שים לב שהאחזקה תהיה יקרה לאללה בנוגע לביטוח/טיפולים, והשנתון יהיה נמוך יותר).

יש שנותנים קרדיט לרנו קליאו ספורט, אני לא מכיר את הרכב ודגמים מומלצים אז לא יודע לחוות דעה.

ואני בטוח ששכחתי עוד טובים ורבים...

בגדול, זה מאוד תלוי בדרישות ובתקציב שלך. אם אתה אכן בחור צעיר ולא מגיע מבית עם אשראי פתוח, הייתי ממליץ להתכוונן על תקציב של ~30K, ואת השארית להשקיע ביישור קו לרכב, ושיפורים בעתיד (בהנחה שזה ידבר אליך). אבל אני לוקח כאן המון הנחות - אלו דברים שעדיף שאתה תבין עם עצמך לאחר חקירה של הנושא באינטרנט.

כן אני מבין אני אחפש את הדגמים, ואחשוב לפי הצרכים שלי מה מתאים (הם בערך מה שתיארת פחות או יותר)

אשמח אם תסתכל בתיבת ההודעות שלחתי לך הודעה גם בקשר למה שרשמת.

תודה

פורסם

נירו, אתה נשמע לי כבחור צעיר שמחפש רכב כיפי וייחודי, לא מכונית ספורט ייעודית.

אני במקומך הייתי מסתכל על יונדאי קופה - נראה טוב, מנוע חזק יחסית, הביטוח יהיה חצי משל המיאטה (ביטוח על רכב עם גג בד נפתח יעלה לבחור צעיר יותר מ10,000 ש"ח וזה בתנאי שתמצא מי שיבטח אותך, ואני לא מגזים או צוחק.

לקנות במוו בת 18 ב50,000 ש"ח נשמע לי מגוחך, בטח כשמדובר על Z3, בגסאות המנוע החלשות.

ולקנות מיאטה בגלל איך שהיא נראית - בזבוז של כסף, ואל תקח את זה לא נכון - אולי גם בזבוז של מיאטה.

אם בכל זאת תרצה מיאטה, בתקציב שלך נכנסת כנראה האוטומטית, אבל - אם כלכך בא לך על גג נפתח, מה רע ב206CC? הרכב יחסית אמין וזול לאחזקה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
Z3 של 250K? מעניין.

אם ככה, כמה שווה z4 חדשה? איפשהו בין המון למלאנתלפים?

Z4 חדשה בדגמים החזקים יכולה להגיע גם ל 400,000 ש"ח.

יש לאחד בבנין שאני עובד אחת לבנה..לדעתי מודל 2014.

יפייפיה.

עריכה אחרונה על ידי Master Chief
:twisted:Seat Leon FR 1.8T APR Tuned 2014 :twisted:
פורסם

יחי ההבדל הקטן, Z3 מזדקנת עדיין רחוקה (מאוד) מ250K.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

יש לעוד מישהו איזה חוות דעת שיוכל לרשום ?

פחות לגבי השאלה הראשית ויותר לגבי מה שכתוב בעמ' 2-3.

פורסם

בוקר טוב,

בניגוד לכל מה שהציעו לך - אם אתה רוצה מיאטה- לך על מיאטה.

לא מבין את הקטע של להמליץ על משהו שהוא לא רוצה, ולא מבין את הקטע של 'בזבוז'.

שיקנה מה שבא לו ועושה לו טוב.

אפשר לחשוב שכולם כאן קנו מיצובישי לאנסר משנת 1990 לפני שהם עברו לרכב העל 206XS או פאביה שפורט.

אפשר לחשוב שכל מי שהמליץ לו לוותר על המיאטה, מוותר גם בעצמו על החלום שלו.

כן, הוא צעיר בגיל, וגם נהג צעיר ומומלץ לשוחח קודם עם סוכן ביטוח על מנת לקבל אומדן לעלויות ביטוח חובה ומקיף לאוטו עבורו, אבל אם זה 'עובר' אצלו, ומתאים לו, שיקנה מיאטה. אף אחד כאן לא יצא מה XXXשלאמאשלו עם הגה ביד, ואין צורך להתנשא על זה שנולדתם עשור לפניו ויש לכם עשור נהיגה יותר ממנו.

קנה מיאטה, ותעשה קורסים של נהיגה מתקדמת, ותצבור נסיון וידע כבר מהרגע הראשון.

הלוואי שאני הייתי יכול כשהייתי צעיר לקנות משהו קרוב לזה. תהנה. רק תשתדל לא להתפרק על איזה עמוד חשמל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
בניגוד לכל מה שהציעו לך - אם אתה רוצה מיאטה- לך על מיאטה.

קראת את השרשור? כמעט כל התגובות כאן המליצו לו על מיאטה.. :)

לא מבין את הקטע של להמליץ על משהו שהוא לא רוצה, ולא מבין את הקטע של 'בזבוז'.

א. אם היית קורא את התגובות שלו חוץ מהראשונה היית שם לב שהוא "כן רוצה":

יש לעוד מישהו איזה חוות דעת שיוכל לרשום ?

פחות לגבי השאלה הראשית ויותר לגבי מה שכתוב בעמ' 2-3.

ב. זה פורום "ייעוץ ברכישת רכב", אני חושב שהמטרה העיקרית שלו היא לסייע לאנשים מתוך הנסיון שלך לקבל החלטה שהכי מתאימה להם. הרי אין לי שום דבר אישי נגד המיאטה, ושום דבר אישי בעד רכבים שהזכרתי בתור המלצה - המלצתי על רכבים שלדעתי מתאימים לו.

אפשר לחשוב שכולם כאן קנו מיצובישי לאנסר משנת 1990 לפני שהם עברו לרכב העל 206XS או פאביה שפורט.

אפשר לחשוב שכל מי שהמליץ לו לוותר על המיאטה, מוותר גם בעצמו על החלום שלו.

כן, הוא צעיר בגיל, וגם נהג צעיר ומומלץ לשוחח קודם עם סוכן ביטוח על מנת לקבל אומדן לעלויות ביטוח חובה ומקיף לאוטו עבורו, אבל אם זה 'עובר' אצלו, ומתאים לו, שיקנה מיאטה. אף אחד כאן לא יצא מה XXXשלאמאשלו עם הגה ביד, ואין צורך להתנשא על זה שנולדתם עשור לפניו ויש לכם עשור נהיגה יותר ממנו.

זכותך לייעץ לו איך שבא לך, אבל תעשה הפרדה בין 'לייעץ אחרת' לבין 'להתנשא'.

אני לא מתנשא מעליו, אני מייעץ לפות"ש כפי שהייתי רוצה שייעצו לי אם הייתי במקומו, גם טרחתי לנמק זאת בהרחבה ולא לרשום 'אל תתנהג כמו ילד' או איזו יציאה אחרת שהיתה עלולה להצדיק את התגובה שלך, זאת לעומת משפט כמו 'רכב העל 206XS' שלא קשור בכלל לשום דבר שנאמר ורק בא להקטין את מי שאמר אותו (אגב לא היה לי 206XS, ועל הפאביה לא המלצתי בכלל, טעות פרויידאנית?).

להתנהג עם שיקול דעת זה לא בהכרח שקול ללוותר על חלום, אני צריך לתת לך דוגמאות לאנשים שמתנהלים בצורה שאתה מתאר ואז בוכים על כך שקשה לסגור את החודש ואין כסף למשכנתא? בהנחה שאתה חי כאן בארץ, אני בטוח שאתה מכיר כמה וכמה כאלו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

• תוכן חדש...