Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת אף אוזן גרון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

זאת שאלה שהעלתי בכמה דפי פורום רפואת אף אוזן גרון אבל מסתבר שכל הרופאים נמצאים החודש בחופש. אשמח אם מישהו שיש לו ניסיון עם התופעה יוכל להגיב:

כבר שנים שאני סובל מתופעה של נזלות והתעטשויות אקראיות. בעבר לא ייחסתי לזה חשיבות אך ככל שהזמן עובר אני מרגיש כי מדובר על תופעה שפוגעת לי באיכות החיים.

להלן התסמינים:

1. כשקר לי מעט, האף מתחיל בתהליך של גירוי חזק ב-2 הנחיריים. לאחר כמה שניות עד דקות מתחיל תהליך ההתעטשויות.

2. ההתעטשויות שלי יוצאות דופן. הן חזקות מאוד ויוצאת נזלת שקופה ש״עפה״ בכח מן האף.

3. שמתי לב שהרגישות שלי בעקבות זאת לקור גדלה והיום אני נמצא במצב שאו שחם לי, או שקר לי. לרוב אין מצב שהוא באמצע.

4. כאשר אני שותה אלכוהול (באופן טבעי מתרחבים כלי הדם) לאחר כחצי שעה עד שעה התהליך מתחיל.

5. כדי להתמודד עם הבעיה עד כה הייתי קצת לוחץ את הנחיריים באיזור הגירוי שהוא החלק העליון של האף ו״מושך״ עם האף. מדובר בטיפול זמני אך אינו מונע במאה האחוזים, לרוב בסופו של דבר אמצא את עצמי מתעטש כדי ״להשתחרר״.

לא עובר יום שבו אני לא סובל מהתעטשות אחת לפחות. לרוב מדובר על 10+ ביום. אני תמיד מסתובב עם נייר טישו בכיס, כשההתעטשויות מתחילות קשה לי להתרכז או לעשות משהו אחר מלבד להתמודד איתם. אני בטוח שככל שאתבגר התופעה תהיה חמורה יותר.

רקע: אני בן 31 בריא שעוסק בכושר גופני. עברתי ניתוח אף בעבר, אך הבעיה קדמה לניתוח.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

גזונטהייט, את חרמנית

תשכחו מהצטננות או רגישות לאבק: מחקר מגלה כי התעטשות יכולה להתפרש כסימן לתשוקה. מתברר שבזמן גירוי מיני, מערכת העצבים שלנו עלולה לשלוח סימנים דווקא לאף, מה שגורם לנו להתעטש בזמן שמה שאנחנו באמת רוצות זה סקס פרוע

The first one to get angry loses

פורסם
נבדקת בעבר לאלרגיות?

שלילי. יתכן ומדובר באלרגיות כל הזמן ?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

שנים ועוד לא עשית בדיקת אלרגיה?

תקבע תור, אתה נכנס לרופא, הוא מצייר לך טבלה על היד ומזריק לך לכל נקודה חומר (בערך 30 נקודות). אתה יוצא ל10-15 דק' ונכנס והוא בודק ממה יש לך גירוי.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

יתכן מאד שמדובר בנזלת לא אלרגית אלא תגובה לאיזה גורם אחר, למשל קור. אבל רק הרופא שלך יוכל לאבחן ולתת טיפול.

ניקו, הרגישות אינה לאבק אלא לאיזה חרק זעיר שקרוי "קרדית אבק הבית".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטרף לשרשור - סובל מפגיעה משמעותית באיכות החיים וללא פתרון באופק, אולי מישהו יוכל לעזור פה כי הרופאים לא הצליחו.

בוצעה בדיקת אלרגיה - אין אלרגיה לכלום, בנוסף בדיקת אלרגיה מורחבת לא מצאה אלרגיה כלשהי, בדיקות דם תקינות, 3 מומחי אאג מהדסה וכללית טענו שהאף שלי הוא פשוט תמונה של מה שלמדו שנקרא אלרגיה ואני אלרגי, האף סתום כמעט כדרך קבע ואני נושם מהפה ומושך באף הרבה.

ניסיתי כדורים, תרסיסים למיניהם אך אין פתרון.

אשמח אם מישהו יודע משהו או יכול להפנות אותי לרופא מומלץ, תודה רבה חברים

פורסם

ניסית להפסיק לחלוטין חלב ומוצריו לכמה שבועות?

לגמרי, קרא תוויות של כל מה שנכנס לך לפה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
יתכן מאד שמדובר בנזלת לא אלרגית אלא תגובה לאיזה גורם אחר, למשל קור. אבל רק הרופא שלך יוכל לאבחן ולתת טיפול.

ניקו, הרגישות אינה לאבק אלא לאיזה חרק זעיר שקרוי "קרדית אבק הבית".

אני לא אוהב להיות קטנוני, אבל אם התחלת :)

באבק יש מספר אלרגנים וביניהם גם קרדית האבק. כך שהאמרה שהאלרגיה היא לא לאבק לא נכונה. האבק מכי הרבה אלרגנים [וביניהם הרקדית] מה שהופך אותו לאלרגן הנפוץ ביותר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם כבר מתקטננים, אז זה לא בדיוק לצואה, אלא לנאדים בלבד. הגז שנפלט הוא אבארת'ודין שיוצר תגובה אלרגית.

:shock::oops::|

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תכל'ס נראה לי לצואה והאבארת'ודין הוא גז שמגיע ממקום אחר,

ונכון יותר לכתוב אבארטודין, שהוא גז אציל - והיחיד הידוע שיכול לגרום

גירוי אלרגי לבלוטת הברטולין בזכרים.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...