Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הילד גבוה, הילדה גבוהה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה מאנגלית, make a call.

כמו "לקחתי תמונות יפות בטיול","קח הפסקה של 5 דקות".

ולא לשכוח את "לקחתי החלטה" הזוועתי. (ממי לקחת אותה?)

דני

נ.ב. אם זה לא ברור, החלטה מחליטים, תמונה מצלמים, וכן הלאה.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

~

לקחתי החלטה זה תחום אפור, יותר שפה נמוכה מאשר לא תקנית, כי לקבל החלטה למשל זה לגיטימי. יש שפות כמו רוסית בהן חל איסור מפורש על שילוב פועל ושם עצם מאותו השורש כמו "החלטתי החלטה", "שתיתי משקה" וכו'. אני נוטה לקבל את התופעה הזאת בהבנה, למרות שעדיין מאד מפריע לי כשאנשים מותחים ביקורת במקום להעביר אותה.

אבל כל זה כאין ואפס לעומת מה שעושה בת זוגתי. כלומר בתי החורגת, שאותה אני מזכיר בכל פעם כשאני בכלל מנסה לדבר על אשתי... אם היו בישראל מעמדות כמו באנגליה, המילה הזאת הייתה כנראה הדרך הכי פשוטה ומהירה לזהות מישהו ממעמד הפועלים. אלה שתמיד מוזיזים משהו בשביל להשים אותו במקום אחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"לקבל החלטה" נשמע נכון, "לקחת" לא. לא יודע למה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אפשר גם לקבל החלטה. כמו שאפשר לקבל פנים, לקבל עול ולקבל סמכות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם היו בישראל מעמדות כמו באנגליה, המילה הזאת הייתה כנראה הדרך הכי פשוטה ומהירה לזהות מישהו ממעמד הפועלים. אלה שתמיד מוזיזים משהו בשביל להשים אותו במקום אחר.

פששש דריש, סחטיין.

תגיד, לאיזה מעמד היית משייך את אלה שלא יודעים ש'להשים' היא מילה תקנית ?

The first one to get angry loses

פורסם
החלטה מחליטים - לא מקבלים.

אני משער (לא בטוח) שזה הגיע מהצבא או מהתחום העסקי, היכן שהחלטה מתקבלת ע"י ועד ולא מוחלטת ע"י אדם אחד.

תגיד, לאיזה מעמד היית משייך את אלה שלא יודעים ש'להשים' היא מילה תקנית?

אל תתבלבל בין תקני לרלוונטי. אנשים שאומרים "לשים" אבל רושמים "להשים" עושים זאת מתוך עילגות ולא מתוך הבנה מקיפה של השפה.

פורסם
~

לקחתי החלטה זה תחום אפור, יותר שפה נמוכה מאשר לא תקנית, כי לקבל החלטה למשל זה לגיטימי.

בהחלט לא, כפי שנראה:

~

אלה שתמיד מוזיזים משהו בשביל להשים אותו במקום אחר.

עוד זוועות לשוניות. הצילו.

החלטה מחליטים - לא מקבלים.

בדיוק.

לדעתי אפשר גם לקבל החלטה. כמו שאפשר לקבל פנים, לקבל עול ולקבל סמכות.

נכון: את כל אלו מקבלים ממקום אחר. אז אם המנהל החליט, אני יכול לקבל את ההחלטה שלו - או להתפטר. אם אני הייתי המנהל, הייתי יכול להחליט את ההחלטה בעצמי, ואז לא הייתי מקבל אותה מאחר.

דני

פורסם

דריש,

אולי הם מתנגדים להעברת תנועת ה-ה' אל ה-ל',

שכן המילה 'לשים' היא הסלנג והשיבוש של 'להשים'.

לטהרנות בשפה אין גבול וזו הסיבה שהיא רעיון רע,

שכן השפה נוצרת בכל עת ע"י כ-ל דובריה [מכל "מעמד", הו הו הו]

למשל, אתה היום מצדד בצורה שטהרנים קודמים היו מתנגדים לה.

להוזיז, אגב, מגיע מאותו מקום של להוזיל :

להוזיל היתה בעבר שגיאה וכיום - ראה זה פלא - נחשבת תקנית,

כך שאתייחס לסייפא של דבריך שנכון מסתמא גם לגבי חלק מהמבקרים,

"

עושים זאת מתוך עילגות ולא מתוך הבנה מקיפה של השפה".

אולי לא 'עילגות', אולי הייתי בוחר מילה אחרת, משהו יותר פחות מתנשא, יעני

פורסם

~

כל אלו דיבורים ברומו של עולם, במישור הפרקטי זה לא עובד ככה. קודם תלמד את החוקים ותעבוד לפיהם, אח"כ בסביבה מבוקרת ובאופן מסודר אפשר לפתח חדשים אם המציאות מחייבת. אם כל אחד יקח את השפה בכיוון שלו ויכתוב או ידבר איך שבא לו, מה הטעם שבכלל תהיה שפה משותפת?

שוב, תבדיל בין מדובר לכתוב - אנשים כותבים ככה כי הם לא יודעים לכתוב אחרת, כלומר החוק לא חל עליהם. הטיפוסים האלה הם שק קמח על כתפיהם של "טהרנים" כמוני כלשונך שבסה"כ מנסים להיצמד למערכת אחידה המאפשרת לכולם לתקשר באופן אפקטיבי. אין בכך שום התנשאות, להפך, אם אני כמהגר הצלחתי ללמוד את השפה באופן תקין אין שום סיבה או תירוץ שמי שנולד פה לא יצליח, ואל תספר לי שהם עושים זאת מתוך מחאה פילוסופית עמוקה או בשביל להגן על האבולוציה התרבותית.

פורסם

זה נכון. כמו שכתבתי כבר כאן בשרשור, יש הבדל גדול בין מי שמטה את השפה לנוחותו, גם אם בצורה לא מקובלת - לצורך יצירת ביטוי מתאים למשל, כמו שאפריים קישון נהג לעשות, לבין מי שאינו יודע וכלל אינו רוצה לדעת כיצד אומרים מילה זו או אחרת.

דני

פורסם
~

כל אלו דיבורים ברומו של עולם, במישור הפרקטי זה לא עובד ככה....

*** אני מציע פרספקטיבה שונה, וסליחה על המטא לינגוויסטיקה, אבל ככה בדיוק 'זה עובד'.

זו השפה שלמדת בכשרון רב ובה אתה כותב כעת : שפה שבכל נקודת זמן קדומה הייתה 'טהורה' נכון לאותה עת,

עברה "אונס" והגיעה אליך כמות שהיא בנקודת הזמן בה פגשת בה -

שפה שעוברת בהווה את אותו ה"אונס" ע"י מי שציינת ותגיע אחרת לדור הבא ולזה שאחריו.

המילים ה"נכונות" בהן אתה משתמש, ההטיות ובכלל, כל רבדי השפה הנהדרת שלך -

כמעט כולם ילדים ממזרים שנולדו מהאונס שכפו דוברי השפה [ = בעליה] לאורך הדורות.

זו בדיוק אבולוציה, וכדרכה של זו היא עיוורת ותוצריה נבררים בדרך הטבע, ואם 'תלכנה'

הופך ל'תלכו', נגמר הסיפור. הניסיון להכתיב נכון או לא נכון בשפה משול לניסיון לעשות זאת באמנות.

... שבסה"כ מנסים להיצמד למערכת אחידה המאפשרת לכולם לתקשר באופן אפקטיבי.

*** וזה כמובן היגד נכון והוא הבסיס לדברי, לא לגישה שמנסה לכפות על ההמונים שיהוי נכון של גימל הפועל

בתרווד משנה. דני מעלה נקודה שנכונה בהרבה מקרים, בעיקר בתחומי הקומפוזיציה השונים : ה'הבדל'

אותו הוא מציג נכון במישור האקדמי בלבד ואינו רלוונטי ביישום. דעתכם "נכונה" לפי ספרי הלשון

ונכונה בעוד מישורים, אבל תמיד נסגה, נסוגה בהווה ולנצח תיסוג מפני הפרקטיקה.

While slang may be condemned by purists and schoolteachers, it should be remembered that it is a monument to the language's force of growth by creative innovation, a living example of the democratic, normally anonymous process of language change, and the chief means whereby all the languages spoken today have evolved from earlier tongues.

=================

Of all the words that exist in any language only a bare minority are pure, unadulterated, original roots. The majority are "coined" words, forms that have been in one way or another created, augmented, cut down, combined, and recombined to convey new needed meanings, The language mint is more than a mint; it is a great manufacturing center, where all sorts of productive activities go on unceasingly.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Pei

==========

“It seemed to a number of philosophers of language, myself included, that we should attempt to achieve a unification of Chomsky's syntax, with the results of the researches that were going on in semantics and pragmatics. I believe that this effort has proven to be a failure. Though Chomsky did indeed revolutionize the subject of linguistics, it is not at all clear, at the end the century, what the solid results of this revolution are. As far as I can tell there is not a single rule of syntax that all, or even most, competent linguists are prepared to agree is a rule.”

John Rogers Searle (/sɜrl/; born July 31, 1932) is an American philosopher and currently the Slusser Professor of Philosophy at the University of California, Berkeley. Widely noted for his contributions to the philosophy of language

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Searle

פורסם

אני רק אניח את זה כאן; בציר.

וגם "גמע 200 קילומטרים"

איך מכונית לוגמת קילומטרים לעזאזל?!

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תמיד לזכור - 'גומאים' מרחקים, 'גומעים' נוזלים.

* חוץ מבספר בראשית, כמובן, שם ביקש העבד 'הגמיאיני מים' ותרם להרס השפה !

מצד שני הוא היה עבד וזה משקף את מעמדו.

מצד שלישי, לא הוא כתב את הטקסט.

פורסם

תשמע אתה חד.

:roflmao:

נ.ב. - כן, אני יודע שהוא לא יכול לשמוע על דפי הפורום. אל תהיו קטנוניים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...