Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הילד גבוה, הילדה גבוהה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקטורן זה נכון אבל אני מתכוון למשהו יותר עתיק. הצעה של בן יהודה שלדעתי לא התקבלה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מציק לי שאנשים רושמים שבממשלה יושבים "מושחטים" במקום מושחתים. טעות נפוצה ומעצבנת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קראתי פעם מאמר של רוביק רוזנטל, שם הוא מסמן את הבעיה הגדולה ביותר של השפה העברית כרגע- הפעלים הטורפים. הכוונה לשימוש בפועל בתור תחליף לפועל אחר שהיה נכון יותר לאותו משפט, למשל:

"לעשות"- עשיתי גבות, עשיתי פאנלים, לעשות דיטיילינג לאוטו (ראיתם איך קישרתי לפורום?) וכד'. זה הפועל הטורף ביותר.

עוד דוגמא, שציינתי קודם בשרשור- "הבאתי" במקום "קניתי"\"רכשתי".

יש עוד דוגמאות, לא עולה לי בראש כרגע. הבעיה הגדולה היא שהפעלים המקוריים שהיו צריכים להיות במשפט הולכים ונעלמים וככה מצטמצמת השפה כולה. בעוד דור או שניים אף אחד כבר לא יגיד "מרטתי גבות", כי המילה הזו כבר לא תהיה קיימת.

פורסם

הלשון המדוייקת נופלת קורבן לכמה דברים:

1. עילגות ובורות - כגון אותם "עשיתי" ו"הבאתי".

2. קיצורים מוגזמים - צומת לב, בצפר.

3. בעניין דומה - המסרים המיידיים, על שלל הקיצורים המקובלים בהם.

4. בוז להשכלה, או, כפי שאני שמוע מפעם לפעם "אל תהיה כזה אשכנזי".

יש תהליכים של התפתחות שפה. כגון בניין "התפועל", מילות סלנג שנכנסות לשפה הרשמית, הטיות וצורות חדשות, מלים משפות זרות שנקלטות בעברית. כל אלה מעשירים את השפה. התהליכים שמניתי לעיל דווקא גורמים לה להיות דלה, ולתקשורת להיות פחות מדויקת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשמע כמו שרפרץ (כסא גלגלים. כמובן לא רשמי).

רוצים להנות ממילים חדשות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד דבר שעדין מוטל אצלי בספק אבל שמעתי אותו - שמערבל בטון זו הפעולה (ואולי גם המתקן עצמו) אבל כל המשאית כולה נקראת ערבל בטון אם רוצים לדייק, עדין לא מצאתי לזה סימוכין

הרבה אנשים פשוט קוראים לזה מיקסר (גם למשאית,וגם למכשיר עצמו אם אתה מזין חומר ידנית)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
קרוואן בעברית הוא מעונוע.

לא לשכוח למלאות אותו בדלק לפני שיוצאים לדרך.

יפה.

אותם צריכים לשמוע את יהורם גאון מבטא זאת.

מה עם הג'קט?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
מציק לי שאנשים רושמים שבממשלה יושבים "מושחטים" במקום מושחתים. טעות נפוצה ומעצבנת.

ת'כלס הם גם ככה שוחטים אותנו (באופן כשר),אז מה זה כבר משנה ;)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

ג'קט לפי בן יהודה הוא יעקובית.

כי ג'ק מקביל ליעקב.

בקשר לפעלים טורפים, יש את ההשתלטות של הפועל "לשים".

במקום: לגרוב גרביים, לנעול נעליים, לענוד שעון או תכשיט, לחבוש כובע, לעטות צעיף וכו', היום פשוט שמים את הכל. וחבל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
קראתי פעם מאמר של רוביק רוזנטל, שם הוא מסמן את הבעיה הגדולה ביותר של השפה העברית כרגע- הפעלים הטורפים. הכוונה לשימוש בפועל בתור תחליף לפועל אחר שהיה נכון יותר לאותו משפט, למשל:

"לעשות"- עשיתי גבות, עשיתי פאנלים, לעשות דיטיילינג לאוטו (ראיתם איך קישרתי לפורום?) וכד'. זה הפועל הטורף ביותר.

זו בהחלט מגיפה, נתקלתי במשפט: "תעשה לי טלפון" (במובן של להתקשר מאוחר).

-

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מאנגלית, make a call.

כמו "לקחתי תמונות יפות בטיול","קח הפסקה של 5 דקות".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עוד דוגמא, שציינתי קודם בשרשור- "הבאתי" במקום "קניתי"\"רכשתי".

יש עוד דוגמאות, לא עולה לי בראש כרגע. הבעיה הגדולה היא שהפעלים המקוריים שהיו צריכים להיות במשפט הולכים ונעלמים וככה מצטמצמת השפה כולה. בעוד דור או שניים אף אחד כבר לא יגיד "מרטתי גבות", כי המילה הזו כבר לא תהיה קיימת.

וכמובן - לשים כובע, לשים משקפיים, לשים נעליים, לשים חולצה, לשים מעיל.

או עם קצת יותר התאמה נושאית - ללבוש כובע, ללבוש נעליים.

• תוכן חדש...