Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הילד גבוה, הילדה גבוהה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה מגניבים אתם, הכי כיף להסתלבט על אנשים שיש להם שגיאות כתיב כמו בדוגמאות שנתתם.

אתם רק מודעים לכך שיתכן שחלק מאותם אלה ש“מעצבנים“ ו\או מצחיקים אתכם סובלים מדיסלקציה כזו או אחרת שמקשה עליהם לכתוב בסטנדרטיים שלכם ועצם פתיחת הדיון המאוד “משעשע“ הזה רק קוברת להם את הבטחון העצמי עוד יותר נמוך באדמה?

זה בסדר, אל תעצרו, בואו נפתח שרשור על אנשים מעצבנים שמעכבים אותנו עם הכסא גלגלים שלהם ומשם נמשיך להסתלבט על השרמוטה שלא נתנה לנו לזיין אותה כי חוותה אונס בעבר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, הדוגמאות ברובן הן על שגיאות דקדוק ותחביר, לא שגיאות כתיב. וגם ה"מחלה" הזאת פושה בקרב חלקים גדולים מדי של הציבור בשביל שאפשר להאשים בה את הדיסלקציה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חלק ניכר מהדוגמאות שהובאו הינן שגיאות כתיב אבל זה לא העניין, גם כשזה מגיע לתחביר ודקדוק יש כאלה שלהם יכולות ורבליות טובות יותר ואחרים עם יכולות פה טובות, אני חושב שהתחיל לצחוק על זה בפורום אינטרנטי שמטרתו לשתף- זה מיותר ולא במקום.

יש הבדל בין לפתוח פוסט במטרה טובה וחיובית של ללמד לבין פתיחת פוסט שהופך לבדיחה על מי שלא התברך בכישורי כתיבה\דיבור.

נכון, לא כל מי שכותב עם שגיאות הינו דיסלקט אבל ניתן להניח שישנם גם כאלה שאכן סובלים מדיסלקציה כלשהי וטופיק אוהד שכזה יותר מזיק מאשר מועיל להם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

רוני לא יכלת להגדיר זאת טוב יותר.

אין בין 90% מההטעויות שהוזכרו כאן ובין דיסלקציה ולא כלום.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אוקיי. עדיין סלנג, כנראה קצת פחות בזוי ממה שחשבתי... תודה לשניכם על ההבהרה.

זה שיבוש, שמקורו קדום יותר. זה הכל.

ועוד: יש להבדיל בין הטיה מכוונת של מילה בצורה לא כל כך תקינה לצורך ביטוי לשוני, לבין שיבוש עילג.

אתם רק מודעים לכך שיתכן שחלק מאותם אלה ש“מעצבנים“ ו\או מצחיקים אתכם סובלים מדיסלקציה כזו או אחרת שמקשה עליהם לכתוב בסטנדרטיים שלכם ועצם פתיחת הדיון המאוד “משעשע“ הזה רק קוברת להם את הבטחון העצמי עוד יותר נמוך באדמה?

יכול להיות שיש 1% (או פחות) שזה המצב אצלם. אבל זה בשום פנים ואופן לא אומר ששאר ה-99% צריכים לטבוע בשיבושים לשוניים רק בגלל שאולי יש מישהו שמתקשה.

יש גם אנשים שלא יכולים/מצליחים לחנות ברוורס. אז בגלל זה אני צריך לחנות עקום? או לקבל חניה עקומה כדבר תקין?

דני

פורסם

בלי קשר ישיר,

שפה חיה נבנית ומתחדשת כל הזמן ע"י דובריה והם 'הקובעים' האחרונים,

גם אם נדרש זמן רב עד שמילת סלנג או שיבוש לשון נטמעים והופכים לחלק 'לגיטימי'.

חלק לא קטן מהעברית שנחשבת "גבוהה" כיום מקורו בשיבושי מילים או צירוף

מילים למילה אחת, שפות זרות ועוד, וכך בכל שפה חיה בעולם.

מפרספקטיבה מסויימת, ניסיון לתקן טעות נפוצה לכאורה נדון לכשלון.

למתעניינים יש כמה ספרים טובים בנושא ובין השאר 'גלגולי לשון' של גיא דויטשר.

"בראשית המאה ה-21 כבר ניתן למצוא משפחות רבות שבהן העברית הישראלית היא שפת האם של שלושה דורות - הסבים, ההורים והנכדים. ההבדלים הבין-דורײם העיקריים הם באוצר המלים - הבדל הניכר בשפות מדוברות רבות - ובהסדרת מערכות לשוניות או ביטול הבחנות לשוניות מסובכות. למשל, ההבחנה בין זכר ונקבה במספרים המונים פחתה בקרב צעירים דוברי עברית ישראלית. מערכת ההחלפה בין עיצורים סותמים לחוככים המכונה "כללי בג"ד כפ"ת" השתנתה במידה ניכרת והותאמה למערכת המורפולוגית של העברית הישראלית (כך, למשל, בקרב צעירים, יש נטייה לשמור על איכות העיצור לאורך כל נטיית הפועל, כך ששומעים *ספּרתי/לספּור ותפֿרתי/*לתפֿור, במקום ספֿרתי/לספּור ותפֿרתי/לתפּור - ראו השתנות פונמית לאורך זמן). תהליכי ה"הסדרה" קורים בצורה מואצת, והם מאפײנים את העברית הישראלית כשפה שנוצרה משילוב בין רבדים לשונײם היסטורײם שונים שאין ביניהם בהכרח התאמה בכללים הדקדוקײם. בנוסף, העברית הישראלית מתפתחת בסביבה רב-לשונית. מחצית המשתמשים בה אינם ילידײם, וגם הדוברים הילידײם לומדים בדרך-כלל לפחות שפה זרה אחת. במצב זה, מושפעת העברית הישראלית בצורה אינטנסיבית משפות זרות".

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%AA

The first one to get angry loses

פורסם

רוב השוגעים לא נולדו בארץ או צברים שבילו שעות גלישה רבות בים וזה משהו שיש לקחת בחשבון

אני מתאר לעצמי שאם ישימו את רוב הצברים הדקדקנים בכיתה בביס באנגליה הם יהיו לקלס (אה איזו מילה הבאתי בתור אחד שקוראים לו בוריס) ולצחוק

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
הם יהיו לקלס (אה איזו מילה הבאתי בתור אחד שקוראים לו בוריס) ולצחוק

:) :)

אחד הדברים ה-משעשעים בעיני הוא לשלוף "מילים מהאולפן",

שהן נדירות בשיחה יומיומית, ולשלב אותן. קרה לי כבר לשמוע כמה מילים

וביטויים כאלה במבטא רוסי :) :) קראתי עכשיו " חם יחיו לקלס" וזה חזק :)

מצטרף לכמה דוגמאות נהדרות ששמעתי, צריך לזכור את זה

תודה !

פורסם (נערך)

גיסי פעם סיפר לי שהוא רכש דבר מה ב"עשר שקל".

תיקנתי אותו "עשרה שקלים".

והוא בתגובה: עשר אני אומר לך, אני שילמתי.

לדעתי הגשש עשו את זה קודם, אאל"ט - אופ סייד סטורי

זה נכון ששפה מתקדמת ועכשיו הדיון לאן

האם בעתיד האקדמיה תקבל ש"אני ילך למכולת" זה לגיטימי?

האם צומת תהפוך לרחבה?

למה קשה לנו בפורום לקבל ש"אני יעשה פוליש לאוטו" אבל בודדים (ואולי אפילו רק אני) מתעצבנים על "אופניים חשמליות"

איפה הגבול בין עלגות לחדשנות?

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לרוב אי אפשר לשרטט קו גבול לתהליך אבולוציוני,

זה קורה לאט לאט ומעט מעט. כמו שב-סמס עם חברים

למשל פשוט לכתוב למשל 'מקורה' [מה קורה ],

ראיתי פעם הודעה שכתב ילד - 'אין בצפאאאאא'

[שזה מביע שמחה שהתבטלו הלימודים, אין בית-ספר] וכל מיני כאלה.

אין גבול כי אין עצירה בתהליך ו'עילגות' היא הגדרה

מאוד בעייתית ולא רק בהקשר הזה.

פורסם

בתור פותח השרשור - ממש לא התכוונתי שהוא יהפוך לשרשור חבטות או משהו בסגנון(!!), רק רציתי להפנות את תשומת לבכם לשגיאה הזו של גבוה/גבוהה, היות ואני שם לב שהיא שכיחה בטירוף, והיות ואני לא מתכוון לתקן אנשים בפורום באופן פרטני בשביל לא להיראות כשמוק.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

איפה הגבול בין עלגות לחדשנות?

נראה לי שכאשר השפה תהפך ל"חחחחח" ולא יותר - כנראה שכבר הגבול יהיה מאחורינו.

דני

• תוכן חדש...