Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הילד גבוה, הילדה גבוהה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה לי שכאשר השפה תהפך ל"חחחחח" ולא יותר - כנראה שכבר הגבול יהיה מאחורינו.

דני

אני מניח שזה יכנס כמילה\היגד סטנדרטי,

כש-"חח" זה מעט מצחיק, "חחח" זה מצחיק רגיל והרבה ח' - משקף כמה נקרעת.

יכלנו להתבטא מתימטית כך לגבי 'כמה זה הצחיק אותי' בכוכביות, ***.

ובקרוב גם נכתוב 'הצחיקותי', וגם זה בסדר, ככה אני כותב לאחי סמסים,

מקורה מתיתבא תציך משו דבריתי.

אבל אני גם תורם לעברית והחלפתי את המילה !YAY ב-יי !

יי !

The first one to get angry loses

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש להבחין בכמה מצבים:

1. לשון דיבור שבה הביטוי ספונטני, מול לשון כתובה בה יש אופציה להגהה. ועדיין יש הבדל בין שגיאה פה ושם לבין שגיאות עקביות.

2. פליטות מקלדת הנובעות ממיומנות הקלדה נמוכה (אישית אני לוקה בבעיה זו, כיון שהתחלתי להגליד בגיל מבוגר יחסית ולא קיבלתי הדרכה מסודרת). אין קשר בינן לבין לשון עילגת.

3. למקלדת, בעיקר זו של המכשירים הניידים יש פונקצית "תיקון שגיאות" שבמקרים רבם דווקא גורמת שגיאות, אפילו מביכות.

4. יש מצבים בהם השגיאות גורמות לחוסר בהירות או סתירה פנימית. לדוגמא "אני יילך" - או שאני אלך או שהוא יילך. השילוב אינו מתקבל.

5. ההבחנה בין זכר לנקבה היא עניין די בסיסי בעברית. האופניים החשמליות מוציאים (נראה כי העברית מתיחסת לאנדרוגינוס כאל זכר) אותי מדעתי. גם בכביש וגם על המסך. אופניים חשמליים רק בכביש.

אייל - טכס וטקס שניהם לגיטימיים. המקור יווני.

ולכל הכותבים כאן - דיסלקסיה (dyslexia) לא דיסלקציה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאורך זמן הפרקטיות קובעת את השפה והיא שייכת למשתמשים בה.

מילים שאתה עושה בהן שימוש כיום נחשבו בחלקן בעבר לסלנג נמוך וקלוקל.

כשאתה מסמס לחבר ורוצה להיות פרקטי, עדיף לכתוב 'מתציךמני' מאשר מה-אתה-צריך-ממני.

ממילא אומרים זאת ככה, 'מתציךמני ?'

זכר נקבה - חבל שדברים כאלה 'יוציאו אותך מדעתך', מתציך אתזה ?

אולי גם זה יעלם, באנגלית מסתדרים יפה בלי,

הציפורים מצייצים בכיף שלהם אותו הדבר, וכל צומת הוא מסוכן, מסוכנת, מסוכנים,

העיקר להבין זאת ולהביט לצדדים. השפה בהווה רלוונטית רק למבחנים שנכתבים

לגביה ומנסים להקפיא רגע בזמן בתהליך שאין לו סוף.

עזובתך

The first one to get angry loses

פורסם

2. פליטות מקלדת הנובעות ממיומנות הקלדה נמוכה (אישית אני לוקה בבעיה זו, כיון שהתחלתי להגליד בגיל מבוגר יחסית ולא קיבלתי הדרכה מסודרת).

מה שנקרא, נאה דורש ונאה מקיים. יפה! :-D

לגבי שינויי השפה, מארק טווין כבר הציע כמה שיפורים בשיטה זו:

For example, in Year 1 that useless letter "c" would be dropped to be replased either by "k" or "s", and likewise "x" would no longer be part of the alphabet.

The only kase in which "c" would be retained would be the "ch" formation, which will be dealt with later.

Year 2 might reform "w" spelling, so that "which" and "one" would take the same konsonant, wile Year 3 might well abolish "y" replasing it with "i" and Iear 4 might fiks the "g/j" anomali wonse and for all.

Jenerally, then, the improvement would kontinue iear bai iear with Iear 5 doing awai with useless double konsonants, and Iears 6-12 or so modifaiing vowlz and the rimeining voist and unvoist konsonants.

Bai Iear 15 or sou, it wud fainali bi posibl tu meik ius ov thi ridandant letez "c", "y" and "x" -- bai now jast a memori in the maindz ov ould doderez -- tu riplais "ch", "sh", and "th" rispektivli.

Fainali, xen, aafte sam 20 iers ov orxogrefkl riform, wi wud hev a lojikl, kohirnt speling in ius xrewawt xe Ingliy-spiking werld.

דני

פורסם (נערך)

כל פצעי הגדליו והפסקתי לאכול גלידה (כמעט).

וברצינות, לפחות פעם בשבועיים אני מתנצל בפורום על ההקלדה הלקויה שלי.

בכל מקרה, השיא היה אצל עמית שבמקום לבקש מהמזכירה לזמן לקוח בעוד שבועיים הוא ביקש לזין את הלקוח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

~

סיוויק - אתה חופר עוד יותר ממני. ריספקט!

חברה שאילתא.

איך אומרים טקס או טכס.

אשמח לסימוכין לכאן או לכאן.

"טקס – הכתיב טֶקֶס משקף את העיצור k ואילו הכתיב טֶכֶס מתאים ל-כ רפה, כמו במילים נֶכֶס, מֶכֶס, סֶכֶר, מֶכֶר. מכיוון שבימינו ההגייה המקובלת של המילה היא ב־k, נקבע הכתיב טקס. להרחבה: http://hebrew-academy.org.il/2012/04/23/טקס-או-טכס/"

הנושא נדון בתחילת השבוע בדף הפייסבוק של האקדמיה, משם נלקח הציטוט.

אני לא מתכוון לתקן אנשים בפורום באופן פרטני בשביל לא להיראות כשמוק.

לא שמוק, לשונאצי. נא לדייק.

אם כבר עסקינן בנושא השפה העברית, האם יש המלצה לספר שמלמד ביטויים

וניבים?

תעיף מבט ביצירות של חנניה רייכמן, במיוחד התרגומים למשלי קרילוב. שיעור מאלף בעברית למבוגרים ושעות של הנאה לילדים.

פורסם

אני לא נוהג לגלוש באתר האקדמיה, ואת הפוסט הקודם שלי בעניין הטקסים\טכסים כתבתי לאחר בידקה במילון אבן שושן (כמובן, מהדורה מלפני 35-40 שנה לפחות). אפשר ללמוד מכך על הדינמיקה של השפה, או על התישנות מקורות מודפסים.

כקוריוז - מצאתי אצל אמא שלי אנציקלופדיה "מסדה" שקניתי לעצמי מתלושי הספרים שקיבלתי לבר המצווה. טענת שעדיין מסתייעת בה בפתרון תשבצים.

פורסם

~

אחד המשפטים הראשונים ששמעתי באוניברסיטה הוא: "אם מצאתם את זה בספר - סימן שזה כבר מיושן". :-)

חוץ מזה שהאקדמיה הפכפכה יותר מביבי, אז קשה לעקוב אחריהם.

פורסם

קצב התפתחות הידע גרםלי לעשות דבר שהיה מנוגד לחינוך שקיבלתי: להשליך ספרים לאשפה. אבל מה לעשות, ספרי הלימוד שלי מהטכניון כבר לא רלונטיים, ואני מניח שבספריית המוסד אפשר למצוא את המהדורות ההיסטוריות.

לפחות האנציקלופדיה הבלתי גמורה (שלושים ומשהו כרכים של העברית) ואטלס "כרטא" נתרמו לבית ספר שספרייתו הושמדה בהצפה. יוכלו ללמוד את כרך ו' המפורסם ("ארץ ישראל").

פורסם

ג'קט הוא מקטורן. קראוואן, מעולם לא בדקתי.

• תוכן חדש...