Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן בצבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקמה מתוקה...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתקופת השרות שלי מגאן וקנגו הראשונות בדיוק נקלטו בצבא.

ליד פיזו' 205 וסיטרואן C15 עם 600.000 ק"מ הן נראו בערך כמו מרצדס S קלאס.

זוכר עד היום את הנהיגה הראשונה שלי בקנו צבאית חדשה כמעט לגמרי עם 5000 ק"מ על השעון.

5 חיילים עם ציוד התיישבו בפנים בנוחות מפתיעה...מזגן, רדיו, נעילה מרכזית, חלונות חשמל :-) שיא ההידור והפאר שלא נראו עד אז בכלי רכב צבאיים. הסתכלנו על מנורה פנימית שנכבית הדרגתית עם דימר ואמרנו "וואלה אין דברים כאלה [emoji3] "

האכזבה באה לאחר שילוב הילוך והרמת קלאץ' - הדיזל האטמוספרי פשוט לא סוחב את האוטו העמוס...

עדיין, היה אוטו נוח מאוד כרכב יחידה. הרבה יותר מכל מה שקדם לו וגם ממה שבא אחריו.

פורסם

את הקנגו החליף פורד קונקט, והיום יש ליחידות ברלינגו מולטיספייס (מעניין שלצבא הביאו את הדגם הזה ולא את הברלינגו הפשוטה יותר)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

נכון אבל לא באותן כמויות.

יש הרבה פחות קונקטים וברלינגו מולטיספייס ביחס לכמות הקנגו שהייתה בשנים 98-2004 בערך.

הרבה יחידות קיבלו במקום קנגו "פרייבט" כמו אקסנט וכו'.

פורסם

שירתתי בצבא בתקופה המדוברת בתור נהג ובתור אחראי על מספר רכבים.

המגאנים החליפו את ה 205 בתור רכב צמוד של סא"לים (ככה היה אצלנו בבסיס). באותה תקופה גם הגיעו פיאט פונטו שהוצמדו לחלק מהרס"נים. קנגו גם נכנסו בתור רכבי יחידה והחליפו את הסיטרואן C15 וסובאריות. הטרנזיטים נשארו. בנוסף לשברולט אסטרו / GMC ספארי הגיעו גם שברולט סוואנה. המגאן סדאן שהיתה עם מנוע DTI החליפה לאט לאט את הדייהטסו אפלאוז ואפלאוז קלאסיק בתור רכב צמוד של אל"מים. תא"לים היו מקבלים סובארו לגאסי / מזדה לנטיס (עם מנוע 1.8) ולאחר מכן סובארו B4. בלנטיס היה סאן רוף והיה אסור לפתוח אותו (בפקודה! :roll::lol: ). היו גם שברולט סונומה.

בנוסף היו רכבים "מיוחדים" ששימשו נכים. אני זוכר שברולט קורסיקה, מגאן בנזין , דייהטסו שרייד והרכב הכי מפתיע מבחינתי שהצבא החזיק - סיטרואן קסנטיה.

אסף

פורסם

כשהשתחררתי ב2007 ברוב היחידה היה לנו מגאן האצ'בק וקנגו, שניהם היו עגלות, אך בקנגו היה משהו מאוד מיוחד ויעיל ובהחלט הזדקנה יותר בכבוד לעומת המגאן, היו גם שמועות על מגן בגחון בדגמים של הקנגו ששרדו לא מעט התעללויות בשטח.

לקראת הסוף התחילו להכנס יונדאי גטס ואקסנט ליחידה והחליפו את המגאן, על הקנגו לא רצו לוותר עדיין.

פורסם

עידן הרכב הצמוד לסא"לים ומעלה נפתח ב 63', בתקופתו של צבי צור כרמטכ"ל.

המכונית הראשונה שהוצמדה לסא"לים היתה סיטרואן דה-שבו, עם דלתות הנפתחות הפוך (דלתות התאבדות).

את הדה-שבו החליפה בהדרגה הסוסיתא 12, משנת 66' ואילך.

את הסוסיתא 12 החליפה בתחילת שנות ה 70' הכרמל דוכס, פאר היצירה הישראלית. בניגוד לסוסיתא 12, שהיתה מכונית סבירה לזמנה, הכרמל דוכס היתה מכונית מחורבנת למדי גם כשהיתה חדשה.

באמצע שנות ה 70' הוחלפה הכרמל דוכס ברנו 4 המיתולוגית, שהרגישה כמו בנטלי ליד הכרמל..

בשנת 80' החלו לנפק לסא"לים רום כרמל במקום הרנו 4, במטרה לסייע למפעל בטירת הכרמל; הניסיון היה כשלון טוטאלי, ועד מהרה הוחלפו הרומים בפיג'ו 104.

באמצע שנות ה 80' החליפו בהדרגה את ה 104 ה 205 והרנו סופר 5, שניהן עם מנוע 1.1.

ב 88' נקלטו ראשונות ה 205 עם מנוע 1.4 ומזגן מקורי, וב 90' גם הרנו 5 עם מנוע 1.4.

תקופה מסויימת סופקו גם פיאט פונטו 75 HSD, אך עד מהרה שבו לרכוש 205, עד שזו הוחלפה בידי המגאן דיזל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בנוסף היו רכבים "מיוחדים" ששימשו נכים. אני זוכר שברולט קורסיקה, מגאן בנזין , דייהטסו שרייד והרכב הכי מפתיע מבחינתי שהצבא החזיק - סיטרואן קסנטיה.

אסף

יש מצב ששירתת במקשר"ר ?

הקסנטיה והקורסיקה זכורות לי בחניון של הקשר"ר ...

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

פונטו זכתה במכרז של משרד בהטחון בשנת 1996, אך ורק בזכות מחיר מאוד מאוד נמוך שסמל"ת הציעה. פונטו סופקה רק בשנים 96-7.

205 האחרונות גם סופקו ב 1997 למייטב זכרוני, סדרת מספרי "צ" שמסתיימת ב 283. המאסה הגדולה יותר של 205 האחרונות בצה"ל הייתה עם סיומת 282, מודלים 95-6. המוקדמות ביותר שאני זוכר היו עם סיומת 278.

205 ו C15 תוחזקו ב"מוסכי חוץ" כלומר במוסכי לובינסקי שזכו במכרז של הצבא. צבא גם סיפק להם חלק מהחלקים כמו סטרטרים ואלטרנטורים משופצים.

כמו כן, באופן מעט מוזר המכוניות האלו טופלו כל 20.000 ק"מ ולא כל 15.000 לפי הוראת פיז'ו.

אם הרכב היה מאחר יותר מ 500 ק"מ לטיפול, לא היו מוכנים לטפל עד שמישהו (אחראי על כלי רכב ביחידה) מקבל תלונה. למקומבנים לפעמים היו דואגים ל"תיקון ספידומטר"...

עוד משהו מעניין: למרות המכלולים הזהים, 205 הפגינה אמינות טובה בהרבה מסיטרואן C15.

השבתה של המכוניות והוצאה מהשרות נעשתה על בסיס מחיר תיקון. רכב שנמצא בשרות מעל X שנים - לא היו מאשרים לו תיקונים מעל סכום מסויים. נניח מגיעה למוסך 205 בת 6 שנים - מותר לבצע תיקונים עד 2000 ש"ח. אם נדרש תיקון יותר יקר -השבתה.

פורסם

לפני כמה שנים, בתורנות האחרונה שלי בשירות, הגדר האלקטרונית בחלק גדול מהבסיס הפסיקה לעבוד והתבקשתי לסייר לאורך הגדר.

מדובר בשביל עפר כבוש.לא בדיוק מיועד לפרייבט.

את הסיבוב הראשון עשיתי על קונקט יחסית חדשה. זה היה סיוט מתמשך. אחרי 4 שעות כאבה לי כל עצם וכל שריר בגוף.

משמרת שניה עשיתי בקנגו מתפרקת עם מאות אלפי קמ על השעון. לעומת הקונקט התחושה הייתה שאני בלינקולן על הפריווי.. אחרי 4 שעות משמרת הייתי רענן ושום דבר לא כאב לי.

אז אולי המנוע של הקנגו עגלה, אבל יש משהו טוב ברכב הזה.

יום טוב גם לך

פורסם
אני משרת ביחידה לאימונים בדרום

ואחרון הרכב שעומד לסיים את חייו מכל מכל הבסיסים בארץ מגיע אלינו לאימוני מילואים, יש לנו דימקסים שחוטות אבירים והאמרים חלודים פשוט מצב קו אדום, מה שמשבתים עכשיו זה את האבירים בהדרגה, במקומם המחליפים הם הפורדים f350 הישנות בזמן שהיחידות מתחדשות בדודג ראם החדש.

מל"י?

את הקנגו החליף פורד קונקט, והיום יש ליחידות ברלינגו מולטיספייס (מעניין שלצבא הביאו את הדגם הזה ולא את הברלינגו הפשוטה יותר)

היו גם ברלינגו/פרטנר מהצורה הקודמת בצבא, אתה תראה אותם בעיקר בתור רכבי שירות, אבל למפקד שלי (רנ"ג) הייתה פז'ו פרטנר 1.4 מהצורה הקודמת, זו עגלה שלא ברא השטן. היינו נוסעים 5 ברכב, סחב ממש על הפנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תתי אלופים לעולם לא קיבלו רנו 4 או סוסיתא.

בשנות ה 70' הם נסעו בפליימוט ווליאנט או וולבו 144 בצבע ירוק זית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רועי, אולי מדובר בדיוק בתא"ל שקודם מאל"מ ולא הספיקו להחליף לו רכב?

זה כמו שתראה סא"ל נוסע באיזו קיה ריו ישנה, כנראה שלא הספיקו להחליף לו עדיין לאטראז' חדשה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...