Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אישתי הצליחה "לקבל" פנצ'ר שני תוך חודש. הרכב הוא יונדאי אקסנט 2003, מידת צמיג 175/70/R13.

הצמיגים שמורכבים כרגע הם Yokohama BlueEarth בני שנה וחצי בערך (מזה נסעו כשמונה חודשים בערך).

העניין הוא שהצמיג הרזרבי הוא הצמיג המקורי שהגיע עם האוטו, כלומר שנת 2002.

חשבתי להחליף את הרזרבי לחדש ולתקן את הפנצר, אך קצת חבל לי להשקיע בצמיג חדש ולשים אותו בתא המטען.

מחיפוש קצר מצאתי שצמיגים במידה הנ"ל לא מאוד יקרים (GoodYear EfficientGrip Compact באתר i-tire עולים כ 270 ש"ח לצמיג),

אז חשבתי אולי עדיף להחליף זוג לחדשים ולשים אחד מהצמיגים במקום גלגל הספייר).

מה אתם הייתם עושים?

אגב, מחיפוש קצר אני רואה שהמידה לא מאוד נפוצה, אתר טיירקלאב מביא רק אופציה אחת (סיני ב 220 לצמיג), טיירס פור יו לא נותן אפילו את זה.

עריכה אחרונה על ידי oleg_kra
פורסם

אני מבין שהגלגל הרזרבי הוא במידת הצמיגים הרגילים?

כמובן שהאפשרות השניה שהצעת טובה יותר.

אבל זאת בתנאי שתמשיך להשתמש בצמיג שתשים כרזרבי ככזה,

ולא תגיעו למצב שבו אתם נוהגים ברכב עם צמיג חצי שחוק וישן יותר (ובעל מדרס שונה) מאשר הצמיג השני על אותו הסרן.

טיירס4יו עבר לאתר חדש בשיתוף יד2 ומציג תוצאות נוספות, אם כי הגודייר והיוקוהמה הן הבחירות היותר מוצלחות שם:

http://tires.yad2.co.il/%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92-%D7%9C%D7%A4%D7%99-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92?diameterID=3&aspectRatioID=16&widthID=15&tireTypeID=-1&areaID=-1

אגב, דיון ברכב ומידת גלגלים זהים (שנתון אחר):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?565100-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%A0%D7%98-2005

פורסם

תודה על התשובה.

הרזרבי במידת שאר הצמיגים, וכמובן בכל מקרה על אותו הסרן יהיו אותם הצמיגים ובאותו מצב השחיקה פחות או יותר.

פורסם

במקרה שהרזרבי הוא צמיג רגיל אני תמיד הייתי מכניס אותו לסבב הגלגלים, כלומר כאשר אתה עושה את הסבב כל 5K - 10K תכניס את הרזרבי לפעילות ובמקומו אחד הצמיגים הקיימים.

בדרך זאת אתה משיג את שחיקת הצמיגים אחידה וגם הצמיגים משרתים אותך יותר זמן.

פורסם
במקרה שהרזרבי הוא צמיג רגיל אני תמיד הייתי מכניס אותו לסבב הגלגלים, כלומר כאשר אתה עושה את הסבב כל 5K - 10K תכניס את הרזרבי לפעילות ובמקומו אחד הצמיגים הקיימים.

בדרך זאת אתה משיג את שחיקת הצמיגים אחידה וגם הצמיגים משרתים אותך יותר זמן.

אמנם שחיקת הצמיגים כך יותר אחידה (כל החמישה), אך אני ממש לא בטוח שכדאי לעשות זאת, לא מבחינה בטיחותית ולא מבחינה מעשית. אני פשוט עושה רוטציה בין הקדמיים לאחוריים.

פורסם (נערך)

לפי הוראות משרד התחבורה הצמיג והטיפול בו אסור להרכיב צמיג מעל 8 שנים מתאריך יצורו גם חדש משומש

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

אין הנחיה כזו.

יש הנחיה לבעלי המקצוע לא לתקן צמיג בן יותר מ-8 שנים, ולהמליץ לבעל הרכב על החלפת הצמיגים מטעמי בטיחות.

החוק קובע לצמיגאים שאין להתקין צמיג חדש בן יותר מ-6 שנים או צמיג משומש בן יותר משנתיים.

חוץ מזה, לא מבין מה הקשר לזה עכשיו, הרי שתי האפשרויות שהעלה פותה"ש כוללות החלפה של הצמיג הרזרבי באחד חדש יותר.

אגב, חוברת "הצמיג והטיפול בו" שהוציא משרד התחבורה עברה עדכון לשנת 2015, וכוללת מספר תיקונים פלוס מספר תוספות כולל לגבי מערכת TPMS:

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/TyreHandling.pdf

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עבר קצת זמן מאז, אבל אני רוצה לעדכן ולשבח את השירות והיחס של ירון.

לאחר ההזמנה שמתי לב שלא קיבלתי את ה 5% הנחה שהובטחה לחברי הפורום, יצרתי קשר עם ירון והוא אמר שיטפל בזה.

לאחר זמן מה ירון הודיע לי שלא מצליח לעשות החזר ושאל האם אפשר לשלוח לי צ'ק במקום.

אז היום קיבלתי את הצ'ק (עם סכום החזר גבוהה ממה שהייתי אמור לקבל), יחד עם כובע ומד לחץ אוויר דיגיטלי במתנה.

אז ירון - תודה רבה על הכל! ממליץ לכולם לבדוק אצלו לפני רכישת צמיגים חדשים.

אולג

• תוכן חדש...