Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נכנס ברכב של אבא שלי אופנוע. אבא שלי האט בירידה והוא נכנס בו , הוא מודה באשמה והכל הבעיה היא שאין לו ביטוח לא חובה ולא צד ג ולא מקיף .

)אף אחד לא נפגע והוא לא רוצה לערב ביטוח מן הסתם .)

השאלה מה כדאי לעשות כיוון שהנזק במקומות שחוץ ממקומות שמתעסקים בpdr לא ידעו לתקן ולכן יהיה סיכוי לירידת ערך גדולה.

האם כדאי להביא הערכת שמאי ולתת לו לשלם את הכל .

או למצוא מקום שיתקן את זה , יצבע מה שצריך ואת הנפילת ערך של הצביעה לקחת על עצמי?

מצורף תמונוץ של הנזק....uploadfromtaptalk1429715448454.jpguploadfromtaptalk1429715457821.jpguploadfromtaptalk1429715469246.jpguploadfromtaptalk1429715480662.jpguploadfromtaptalk1429715495755.jpguploadfromtaptalk1429715505934.jpguploadfromtaptalk1429715558555.jpg

מבחינתי להחליף פנס ואת השריטות הקטנות לא קריטו הבעיה החריטות והמעיכה בבגאז...

פורסם

יש שתי אופציות, או להביא הערכת שמאי, לתקן הכל וכו' ולהגיש לו חשבון. מה שיכול להיות זה שהוא יתחיל לחזור בו, להכחיש וכו' ואז תצטרך לתבוע בבית משפט.

אופציה נוספת היא ללכת לאיפה שהוא רוצה ושהוא יסגור את החשבון עם המוסך. האופציה הזאת פחות טובה היות ולא יודע אם המווסך הזה יהיה מקובל עליך.

מה שברור הוא שמעכשיו, כל שיחה להקליט, כל מה שניתן.

בהצלחה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

אין לו ביטוח ?

שישלם מכיסו, כך זה עובד.

לא רוצה לשלם ?

יש בית משפט לתביעות קטנות + תלונה למשטרת ישראל, יעלה לו הרבה יותר, באחריות.

מזלו של הרוכב שלא נפגע, הרבה שנים הוא היה שוכח את התאונה הזו. :-D

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זב"שו.

לשכור שמאי, לתקן במוסך המקובל עליך ולהגיש לו את החשבונות. לא ירצה לשלם - תביעה משפטית (במסלול בהתאם לגובה התביעה).

מקווה שיש לך גם תיעוד מצולם של האופנוע המעורב.

תביא בחשבון שהמוסך-של-אח-שלו צפוי לעשות עבודה חאפרית, הרי הפוגע הוא זה שיזמין את העבודה, ויש לו רק אינטרס אחד - לצמצם את המחיר.

דו"ח שמאי עשוי להיות חיוני בתביעה משפטית (השמאי אמור להיות אובייקטיבי) - הן לגבי עלות התיקון והן לגבי ירידת הערך (המסחרית, לא הטכנית שצפויה להיות קטנה), וכמובן ששכ"ט השמאי יכלל בסכום התביעה בבית המשפט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

BTW, אם אין לו ביטוח חובה עד כמה שאני מכיר כל הגעה למישור המשפטי(גם אם זה אשמתך המלאה בבית המשפט) תהיה בעיה, כי ביטוח חובה כשמו כן הוא...חובה, ורכיבה בלי ביטוח חובה הינה עבירה על החוק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

צריך לקחת מהבן אדם את כל הפרטים האפשריים, כולל שם ושם משפחה, צילום ת"ז, מס" פלאפון וטלפון בבית, כתובת, צילום רשיון הקנוע, צילום נזקים שיש ברכב, כולל בקטנוע, אם אפשרי אז גם להקליט אותו מודה באשמה ו... זהו בערך.

לאחר מכן לקבל הצעת מחיר מפחח טוב, וליצור קשר עם הבן אדם ולנסות להגיע איתו להסכמה על תשלום מלא בגין הנזק, ולקבל ממנו את מלוא הסכום, בגין תיקון הרכב. כמובן גם לתקן את הרכב. היה והוא מהסס או מורח או מנסה להעביר את הזמן, למלא תביעה קטנה ולשלוח הביתה, כולל כל הממצאים שציינתי למעלה.

ככה תקבל את כל הכסף בחזרה, כולל ההוצאות, אפילו לא יותר מחצי שנה.

מניסיון לשעבר.

פורסם

שאלה היפוטית לחכמי הפורום, אם יש לי ביטוח מקיף, במצב דומה ואני כן מחליט לערב את הביטוח, אז חברת הביטוח אמור לטפל ברכב ואז לרדוף אחריו ולייצג אותי במקרה של משפט שבו הביטוח תובע את הנאשם ? או שגם עם ביטוח מקיף אני אמור להתמודד איתו לבד ?

פורסם

הביטוח המקיף מטפלת בהכל, אתה משלם השתתפות עצמית, שאתה יכול להוציא אותה ממנו בחזרה בדיון.

בשנה הבאה, עקב הפעלת הביטוח, לא יהיה לך היעדר תביעות והפרמיה תעלה.

פורסם

אבל אם יוצא זכאי ולא אשם בתאונה אז לא כן אמור להיות לי היעדר תביעות והפרמיה צריכה להישאר אותו דבר ? כמו בעצם בתאונה שמישהו עם ביטוח נכנס בי והוא אשם בצורה מלאה..

פורסם

מדובר במשפט אזרחי, לא פלילי, על כן אין אזם או זכאי.

אבדן ה.ה.ת. וכן הכתם על הפוליסה שעלול לגרום לך קושי בביטוח בעתיד (במיוחד אם תהיה לך תביעה נוספת) נובעות מעצם התביעה ולא מהאשמה בתאונה, וימחקו רק אם חברת הביטוח תזכה בתביעה נגד הפוגע (מה שנקרא תביעת שיבוב) ותזכה אותך בסכומים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שמעו יש את הפרטים הכל . לא הקלטנו אותו אבל יש בכתב יד שלו את פירוט המקרה .

בכל מקרה גם אם הוא יכחיש הוא לא שמר מרחק ככה שאין ממה לפחד.... ויש מצלמת דרך שרואים שהמהירות סבירה והכל והנסיעה רגילה עד ששומעים בום.

הענין הוא שהערכת שמאי כוללת ירידת ערך + תשלום לשמאי סכ"ה יכול להגיע בכיף ל5000 6000 אלף שקל .

ואז הוא יתחיל לבקש שנלך למוסך שלו וכאלה .

אז זאת ההתלבטות להביא לי חשבון של הכל כולל הכל עם ירידת ערך או בלי...

פורסם

הוא יכול לבקש עד מחר.

הוא אשם בתאונה, הוא נסע בלי ביטוח חובה, ויש לו חוצפה עוד בכלל לבקש מכם משהו? הוא צריך להתחנן אליכם שלא תעשו מזה סיפור כי הוא יכול להסתבך הרבה מעבר לכמה אלפי שקלים של תיקון.

אני הייתי מציב לו 2 אפשרויות.

1. אתם מחליטים איפה לתקן (לא ללכת להכי יקר כדי לדפוק אותו, ללכת לזה שאתם סומכים עליו) והוא משלם את התיקון עד השקל האחרון. כמובן שגם מחתימים אותו על העניין הזה.

2. לא שואלים שאלות מיותרות ומעבירים את הפרטים לחברת הביטוח. לכם זה יעלה את הפרמייה אלא אם חברת הביטוח תגרום לו לשלם.

מבחינתי, שימכור את הקטנוע וישלם על התיקון, 2 ציפורים במכה אחת. גם פחות מטומטם (לא כי הוא אופנוען אלא כי הוא אופנוען שנוסע בלי ביטוח) אחד על הכביש וגם הרכב שלכם יתוקן.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

לפי דעתי יש פה נזק יותר גדול מ6 אלף, לכן ממליץ לך בחום לעדכן את חברת הביטוח לקחת שמאי רכב שיתן לך פירט של הנזק לאחר מכן תעדכן את הבחור.

אם הוא מסרב לשלם אז לך לבית משפט או תפעיל את הביטוח, זה בעיה שלו שהוא נוסע בצורה לא זהירה ובלי ביטוח.

פורסם

אינני שמאי, אך נראה לי שמי שמעלי קצת הגזים כלפי מעלה בהערכתו.

אני הייתי מטפל בזה בצורה קצה שונה:

מזמין שמאי ומקבל הערכת מחיר לתיקון. מבקש מהפוגע תשלום כולל עלות הערכת שמאי, ירידת ערך וכו'

לא רוצה לשלם מיד? מודיע לו שתדווח למשטרה על התאונה כולל העובדה שנסע ללא ביטוח ,נוסף לעובדה שתתבע אותו בתביעות קטנות.

לדעתי מי שנתפס נוסע ללא ביטוח במזיר (כלומר מעולם לא היה לו ביטוח על הרכב הספציפי או שאין לו ביטוח מעל שנה) יש לקבוע בחוק שלילת רישיון חובה לזמן ארוך. נהגים שמרשים לעצמם לנהוג ללא ביטוח מקומם לא על הכביש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...