Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתי מחליפים בולמים בקורולה 2008? בכמה קמ? ברור לי שאין מס מדויק, אבל מנסיונכם.

לא החליפו אצלנו אף פעם לדעתי לפי מה שראיתי בהיסטוריית טיפולים שהיבואן הדפיס לי, האוטו מטופל קבוע אצל היבואן , כיום הוא בכ130-140K.

האם זה משהו שבודקים בטסט ויגידו לי אם לא תקין? אם כן מעולה - יש טסט עוד 4 חודשים.

מה המחיר המשוער בדרכ להחלפת בולמים במוסך יבואן?

לצערי אני לא מכיר מספיק את הרכב כדי לדעת אם התגובה שלו שונה. נוהג בו פעם ב.. בשאר הזמן הוא אצל האישה.

פורסם

היה איזה שרשור של בולמים ממש לא מזמן, כדאי לעשות חיפוש.

אם אתה בכל זאת מחליט על החלפת בולמים אז לא חייבים במוסך היבואן. ניתן להשיג בולמים של חברת KYB שהיא יצרנית ה OEM של טויוטה בעלות נמוכה משמעותית מבולמים מקוריים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הי איתמר, תודה על התגובה.

מנסיונך:

1) האם במסגרת הטיפולים השנתיים אצל היבואן היו אומרים לי האם יש בעיה בבולמים?

בדברים כאלו אני תמיד מחליף אצל היבואן, גם כשזה יקר יותר.

2) כל כמה קמ נהוג להחליף בקורולה מהשנתון הנל?

עשיתי חיפוש כמובן, ולא מצאתי שירשור שרלוונטי לרכב הנל.

פורסם

לא תמצא כי אין כלל או דרישה להחליף את הבולמים (לפחות לא בטויוטה). בהכללה גסה ניתן לומר שאורך חייו האפקטיבי של הבולם הוא בין 100-150K ק"מ.

אם לוקחים את הרכב לנסיעת מבחן, עובד מוסך שמכיר את ההתנהגות של רכב תקין ידע לומר לך מה מצבו של הרכב שלך והאם הוא חושד שיש בעייה בבולמים. במכוני בדיקה יש מכשור ייעודי שמרעיד את הרכב ובודק את יעילות הבולמים, אבל אני לא יודע עד כמה המכשור הזה מדוייק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

בולם לא תקין לא יעשה את עבודתו, הרכב לא יהיה יציב "ירקוד" אחרי כל קפיצה, כמו כן ברוב הפעמיים יהיה ניתן להבחין בנזילת שמן מבולם שניכשל (נזילה זה מה שיבדקו בטסט).

לגבי מתי מחלפים? מחלפים כשמרגישים שהרכב לא יציב "ואין את אותה תחושה שהייתה לפני", כמובן בולם שנוזל חובה להחליף.

יש כאלו שיגידו להחליף אחרי X ק''מ (בדרך כלל 75K) ויטענו שבולם עייף יפגעה במרחק הבלימה, חיי הבולם תלוי במצב הכבישים שנסעו בהם. בולם יכול להחזיק בין 40-200 אלף ק''מ.

עריכה אחרונה על ידי x-Anton-X
פורסם

ברשותי קורולה 99', אני ידוע שבולם אחד של חברה נורמלית כמו KYB עולה 400 ומשהו.

בנוסף, לאורך כל דורות הקורולה בארץ, לא יצא לי לשמוע על קורולה שהחזיקה יותר מדי עם בולמים מקוריים (אמנם שלי מקוריים אבל בהחלט האוטו לא הכי יציב).

לדעתי לא הייתי נוגע סתם אם אין באמת בעיה. זה באמת יקר-תוסיף עבודה של מוסך...

פורסם

לגבי מתי מחלפים? מחלפים כשמרגישים שהרכב לא יציב "ואין את אותה תחושה שהייתה לפני", כמובן בולם שנוזל חובה להחליף.

יש כאלו שיגידו להחליף אחרי X ק''מ (בדרך כלל 75K) ויטענו שבולם עייף יפגעה במרחק הבלימה, חיי הבולם תלוי במצב הכבישים שנסעו בהם. בולם יכול להחזיק בין 40-200 אלף ק''מ.

200 אלף זה מוגזם ולדעתי גם 150 אלף.

היה דיון על זה בעבר ובעקבותיו בדקתי יותר לעומק את השפעת שחיקת הבולם על האחיזה, מרחקי העצירה וכדומה והגעתי למסקנה ש-60-75 אלף זה באמת קצת מופרז בשם הזהירות, אבל להמליץ על החלפה כל מאה עד 120 אלף קילומטר זה בהחלט סביר, גם אם אין ממש תחושת חוסר ריסון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

לרכב הפרטי שלך אתה מחליף רביעיית בולמים כל 60, 70 או 120 אלף?

vardump אמרו לך נכון תן לבעל מקצוע שמכיר את הרכב למשל מוסך המורשה של טויוטה בו אתה מטפל לתת לך חוו"ד.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

100-120 אלף - כן. אחרת אחיזת הרכב קטנה משמעותית.

כמו שאמרתי, כתוצאה מהדיון הקודם בינינו הגעתי למסקנה שהמלצות בטווח ה-60-80 אלף הן קצת מופרזות, כי הירידה באחיזה עקב השחיקה של הבולמים בנסועה כזו אמנם קיימת ומורגשת - אך לא כל כך קריטית.

פורסם (נערך)

יאללה תוכיח, תעלה צילום חשבונית של רבעיית בולמים שהחלפת לרכב שלך רק כי הגיע הזמן

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

את הרכב הקודם שלי קניתי עם 94k, בולמים הוחלפו ב98k.

את הרכב הנוחכי קניתי עם 65k והבולמים הוחלפו מהר מאוד לפני שהוחלפו לפני חודש שוב [לא עברו 6k] אבל הפעם בשביל סט קוילאוברים.

לצערי בארץ יש בורות גדולה בנושא ואני רואה רכבים עם מס קמ רב שלא הוחלפו בהם בולמים.

לכל יצרן יש המלצה לקמ בו צריך להחליף בולמים בדיוק כמו החלפת שמן או מסנן אך מוסכים ובעקבותם מר ישראל ישראלי בוחרים לחלוטין להתעלם מכך.

dan, אם תרצה אני יעלה חשבוניות שלי ושל מספר מכרים [במקרה שלהם רכבים משפחתיים לחלוטין] שבכולם הוחלפו בולמים וההבדל הוא גדול!!

הקמ הרצוי הוא בין 100-120, אני אישית מחליף בפחות.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם (נערך)
יאללה תוכיח, תעלה צילום חשבונית

אין לי כזו בשלוף, אבל חכה להחלפת הצמיגים הבאה שלי. צמיגים אני מחליף באותה צורה ובמרווחי זמן הרבה יותר קצרים: אחרי שגיל הצמיג הכולל הגיע לארבע שנים לכל היותר.

אני לעולם לא ממליץ על משהו שבדיתי מראשי הקודח או על משהו שאינני מיישם, לא בתחזוקת הרכב ולא בנהיגתו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...