Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחום הקונדיטוריה זה לא מן התחומים החזקים שלי (אין לי מושג איך להכין עוגה לצורך העניין), אבל יש בי עניין להכין דברים מורכבים ומדוייקים.

רכשתי פעם באיקאה את ערכת התבניות שלהם (15 שקלים), כדי להתנסות. כן כן, לא לא. - בסוף יצא שכן :lol:

אז, הצלחתי לשים יד על שוקולדים איכותיים במיוחד לצורך העניין (אני צורך אותם כבעניין שבשגרה, הפעם באמת עשיתי בהם שימוש חוץ מלאכול אותם סתם כך), למי שרוצה לדעת מדובר בVALRHONA .

לציפוי (החלק החיצוני)

עשיתי שימוש בשוקולד עם 70% מוצרי קקאו , ובנוסף בשוקולד עם ריבת חלב (מאוד טעים) - DULCEY זה שמו.(של אותו יצרן). (או שילוב של השניים - צמצום קערות בשלב הסופי)

המילוי (גנאש), תערובת בסיסית של שוקולד 57%, יחד עם שמנת וחמאה. את הבלילה חילקתי ל2 תערובות כדי ליצור כמה גרסאות.

לראשונה, הוספתי מעט בלק לייבל .

לשניה, מנה של אספרסו.

לחלק מהפרלינים הוספתי גם אגוזי לוז שלמים או פצפוצי שוקולד.

מה אגיד לכם,

הופתעתי מאוד מהתוצאה, יצא פשוט טעים! כל מי שטעם הופתע שאפשר להכין תוצרים שכאלה בבית, ובלי יותר מידי כלים מיוחדים.

לטמפרור - עשיתי שימוש במדחום פשוט מאיביי (10 שקל), את ההמסה של השוקולד עשיתי במיקרוגל כדי לחסוך בזמן (צריך להיות זהירים שהשוקולד לא ישרף ויתגבש)

התמונות לא באיכות מיטבית, הכל היה בגדר ניסוי. בפעם הבאה אוציא את הSDLR.

אני מחפש תבנית קשיחה מפוליקרבונט לפעם הבאה, הבנתי שהם נוחות משמעותית מאלו מהסיליקון או מהפלסטיק הלא קשיח.

תהנו

IMG-20150222-WA0009_zps2r0qtlos.jpeg

IMG-20150222-WA0011_zpsgobyahgx.jpeg

IMG-20150222-WA0006_zpsfape2zjn.jpeg

IMG-20150222-WA0017_zps1hfm7ow1.jpeg

IMG-20150222-WA0019_zpsie77i62b.jpeg

IMG-20150222-WA0021_zpsb8jvazmy.jpeg

IMG-20150222-WA0023_zpsqo2569px.jpeg

IMG-20150222-WA0025_zpsyhlm9sdp.jpeg

M-TECH E46

פורסם

לי זה נראה יפה מאד וטעים.

אם אתה רוצה להמנע מהשברים בתחתית, אתה צריך שפכטל נירוסטה רחב כדי "לנגב" ביסודיות אחרי שאתה יוצק את המכסה התחתון.

זה יעזור לך מאד לעבור לתבניות פוליקרבונט, למרות שצריך לרכוש מיומנות מסוימת כדי להוציא מהם את הפרלינים (מנסיון שלי זה מסתכם בעיקר בדפיקות איומות על השיש בדיוק בזמן שאתה רוצה לשמוע מה אומרים בחדשות הספורט).

אם אתה רוצה שהשוקולד יצא לך יותר מבריק ואחיד בצבע, אתה צריך להקפיד יותר על הטמפ' של הטמפרור. וזה יקרה רק אם לא תתעצל ותמיס על באן-מרי.

(מהנסיון שלי, זה פשוט אומר ששבוע אחרי זה, כשאתה מכין שניצלים, אתה עדיין מבחין בגווני שוקולד על השיש הלבן באיילנד)

ועד כאן הביקורת של שתחיה, הקונדיטורית הצמודה שלי :-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בן מארי=אמבט מרים בעברית, fun fact שנתקלתי בה כשקראתי בגוגל.

מעולם לא חשבתי שאומר זאת לגבר, אבל הפרלינים שלך נראים ממש טוב. ישר כוח.

מוסיפים מנה אחת של אספרסו, זה אמור להספיק להרגיש טעם, אבל שלא יהיה רק קפה. למכורים ממש אפשר כפול.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על הפידבקים.

אני מודע לעניין השברים, השפכטל הזעיר שאיקאה צרפו לקיט הוא בקנה מידה של התבניות שלהם - בינוני.

מכירים חנויות שמחזיקות תבניות פוליקרבונט במחירים הגיוניים? (נכנסתי לאיביי, לא זול - והמשלוח הופך את זה ללא כלכלי בכלל).

לגבי השפכטל - אני סבור שאין צורך להשתגע כאן - צמד סטנדרטי מטמבור יעשה את העבודה?

לעניין הטמפרור - כנראה שבפעם הבאה אני כן אבחר בבאן מרי, מהסיבה שהכלי לא מחזיק את החום כמו שצריך, זה בא לידי ביטוי בכך שאני ממלא תבנית - מרוקן, חוזר חלילה, ובתבנית השלישית - השוקולד המומס כבר מאבד מהנוזליות שלו (ועם שוקולד "למריחה" אי אפשר לעבוד..). אולי האדים יוכלו לשמור על הכלי בטמפרטורה הנכונה לזמן ממושך יותר.

היחס של האספרסו היה מנה קצרה על 200ML של גנאש בערך. (כוס חד פעמית מלאה), ערבבתי יחד והעברתי לשקית זילוף. המינון לדעתי נכון. חריגה מהכמות הזו תגרום למצב שאחד המרכיבים (שוקולד / קפה), פשוט לא יורגשו.

M-TECH E46

פורסם

מאיפה אתה? אני קניתי תבנית מפוליקרבונט בבווא ברח' שטראוס בירושלים. במחיר אם אני זוכר נכון היה 60 ש"ח בערך.

• תוכן חדש...