Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ארחיב בסיפורי התאונות שלי (קיבלת כבר דיי והותר), רק אומר שאני חושב שקורס נהיגה מתקדמת יגדיל לך באופן משמעותי את הבטחון וגם את הידע

כל זה כאשר אתה עדיין נהג חדש יקנה לך מיומנויות נהיגה טובות, כנראה שימנעו תאונות עתידיות ותרגיש הרבה יותר בטוח ונינוח על הכביש.

למרות זאת אגיד שנשמע שהתאונה שלך נגרמה מחוסר תשומת לב, וזה קורה לכולנו, זה חלק מהחיים, תחזור לנהוג ועוד זמן קצר כבר לא תזכור שזה קרה.

פורסם

כולם הגיבו נכון ואני מצטרף, זה מקור הביטוי 'לעלות חזרה על הסוס' לאחר נפילה,

שוב לנהוג - אבל כעת אתה משודרג בניסיון שלך ואתה תהיה בפועל נהג טוב יותר :

עשית רוורס קטן באופן לא נכון :

לפעמים רוורס קטן ולא נכון נגמר בלעלות על ילד קטן ולעשות לו פיתה מהקרסול, או גרוע מכך.

זו טראומה ממשית - פגשתי בחיי כמה נהגים שעשו זאת [וממש גרוע מכך גם] -

אבל אפילו זה חלק מהדבר המלאכותי הקרוי 'נהיגה'.

אני מאחל לך וגם מאמין שהאירוע הלא נעים הזה יצמצם את סיכוייך לטעות שוב,

וככל שעיניך פקוחות - ונראה שהן כאלו - זה בפירוש יהפוך אותך לנהג טוב יותר :

חלק ניכר מהנהיגה תלוי בנהג וככל שתנהג ביתר תשומת לב, הסטטיסטיקה בעדך.

The first one to get angry loses

פורסם

אם לא היית מגיב כמו שהגבת, משהו לא היה בסדר.

שב עם עצמך, תסביר לעצמך שזה תקין וחיובי, תלמד את הלקח ותמשיך הלאה.

פורסם (נערך)
לא ארחיב בסיפורי התאונות שלי (קיבלת כבר דיי והותר), רק אומר שאני חושב שקורס נהיגה מתקדמת יגדיל לך באופן משמעותי את הבטחון וגם את הידע

בנוסף, חלק מהמדריכים בארץ עוסקים גם בתחום ההתנהגותי ובעלי נסיון בטיפולים בבעיות חוסר בטחון ואף בחרדת נהיגה, וכן יכולים לתת מענה גם לסוגית הנסיעה לאחור, שלא תמיד נוגעים בה בהדרכות. צעד מומלץ עם או בלי קשר למעורבות בהתנגשויות בפועל.

ופותח השרשור, זכור שזו לא "תאונה" (ש"קורית"), זו "התנגשות" שנגרמת, עקב ביצוע (או, לרוב, אי-ביצוע) של פעולות מסוימות מאחורי ההגה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני אחריי תאונה עם רכב של העבודה(הגלגלים ננעלו) אחריי שעתיים כבר הייתי על הרכב שלי בדרך הביתה להירגע והיום אחריי חודשיים נוהג על דו-גלגלי בלי רעידות או פאניקה.

רוצה באמת ללמוד איך לצאת ממצבי לחץ זה רק קורס נהיגה מתקדמת מעבר לכך סע בזהירות.

פורסם

הפוסט שלך מאוד מזכיר תגובה פוסט טראומטית מתונה. צודקים פה אלה שאומרים שאתה צריך להתמודד עם החשש כמה שיותר מהר, כי להימנע מנהיגה רק יחמיר את החשש שלך.

פורסם

צודקים, תודה לכם.

אני פשוט אתמודד עם זה, כנראה השילוב שלי בתור נהג חדש + עדיין ילד שלא כל כך יודע מה עושים במצבים האלו ונפילת הלחץ שהייתה אדירה באותו רגע, מחשבות שרצו על הבאסה שהרכב טיפה נפגע + דברים שרצו לי בראש וחשש לחזור למצב דומה גרמו לי להבין שזה שילוב שבגללו ננעלתי בראש ולא אפשרתי לעצמי לשחרר את הלחץ.

אין מה לעשות, קרה, עבר, תודה לאל שלא היו נפגעים, מכאן אני רק יכול ללמוד ולהפיק לקחים לעתיד.

• תוכן חדש...