Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שקיים עדיין גם הנוזל הישן, כמה הוספת?

ליטר או שניים?

במועכת קירור יש 6-7 ליטרים של נוזל.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה לשים את מה שהיצרן ממליץ? כי הוא יודע מה התערובת מתכות שמרכיבות את המנוע שלך.

הוא יודע אילו חומרים ייגרמו נזק למנוע ולכן ממליץ על נוזלי קירור ושימון שמתאימים למנוע מבחינת הכימיה שלו.

סתם דוגמא: בבעלותי קןרסה 2001 שמאז ומעולם היו בא רק נוזלים מומלצי ייצרן. 0 התחממויות , 0 נזילות מים. נכון הנוזלים יותר יקרים אבל לטווח הארוך אני רק חוסך כסף.

פורסם

ברור שעדיף להשתמש בהתאם להמלצות היצרן, אבל מכיוון שהיתה בעיה במציאות בזמן אמת,

לא היה לי זמן לברר את הסוגיה לעומק, ולא רציתי לנסוע עם מנוע לוהט, אז מילאתי משהו סטנדרטי.

השאלה היחידה כעת היא לא האם כדאי להקשיב באופן כללי להוראות היצרן,

אלא האם במקרה הספציפי הזה שימוש בנוזל כללי הוא קריטי וחייבים להחליפו,

או שכמו הרבה המלצות של הרבה יצרנים בהרבה תחומים, חלקם חשובות מאוד וחלקם הרבה פחות.

פורסם

לא חושב שיש מישהו שיכול להגיד לך אם הנוזל ששמת יעשה נזק או לא.

רוצה ראש שקט?? לך למוסף ותנקז את הכל מהמערכת קירור ותשים מחדש את הנוזל המתאים.

כמובן אחרי שתיבדוק מדוע המנוע התחמם

פורסם

אני רוצה ראש שקט ולא ראש בקיר :-)

לראש שקט יש עלות (לא רק כסף, בעיקר זמן והתעסקות), לכן אני מעדיף לשלם את העלות הזו אם אני בטוח שזה לא ראש בקיר,

כלומר, רק אם מישהו שבאמת מבין בנושא, יאמר לי שהוא יודע עובדתית שמדובר בנזק.

פורסם

אני אענה בפעם אחרונה:

יש סיכוי טוב שלא יקרה כלום. יש אנשים שנוסעים שנים עם מים במערכת קירור או נוזלים מעורבבים והכל בסדר.

יש סיכוי גם שכן יקרה משהו בטווח הרחוק ולא במיידי. יכול להיות שבנתיים תמכור כבר את האוטו.

אף אחד כאן לא יכול לעשות בדיקת מעבדה לנוזל שיש כרגע ברכב שלך ולתת תשובה וודאית האם זה יהיה המצב הראשון או השני ולכן ממליצים ללכת על בטוח.

מקווה שעכשיו זה מובן.

פורסם
אני אענה בפעם אחרונה:

יש סיכוי טוב שלא יקרה כלום. יש אנשים שנוסעים שנים עם מים במערכת קירור או נוזלים מעורבבים והכל בסדר.

יש סיכוי גם שכן יקרה משהו בטווח הרחוק ולא במיידי. יכול להיות שבנתיים תמכור כבר את האוטו.

אף אחד כאן לא יכול לעשות בדיקת מעבדה לנוזל שיש כרגע ברכב שלך ולתת תשובה וודאית האם זה יהיה המצב הראשון או השני ולכן ממליצים ללכת על בטוח.

מקווה שעכשיו זה מובן.

תודה רבה, נראה לי שאשאר עם המצב כפי שהוא.

אגב, שאדע לפעם הבאה או לרכב אחר, הייתי יכול באופן זמני למלא מים במקום נוזל הקירור הורוד?

כלומר, פשוט למלא מים כדי שאוכל להמשיך לנסוע באופן זמני?

פורסם
בראבו.

:brickwall:

אני דווקא חושב שלרוץ להחליף בהיסטריה זה לדפוק את הראש בקיר.

אם להחליף היה לוקח לי שתי דקות, אז הייתי רוכש את הנוזל ומחליף בשמחה,

אבל צריך לנסוע לרכוש את הנוזל, צריך למצוא זמן פנוי מהעבודה, צריך למצוא מישהו או מוסך שיעשה זאת וכו'.

לכן אמרתי שאם יש תמימות דעים שזה קריטי וחובה לביצוע, אבצע,

אבל אני מבין שהאינטואיציה הראשונה שלי היתה נכונה, כנראה שמומלץ אבל לא קריטי ולכן אוותר.

(וזה בסדר שבפורום מקצועי שואפים לפרפקציוניזם)

פורסם (נערך)

חבר, כבעל פונטו אמנם ישנה יותר, אני ממליץ לך בחום לגשת למוסך, לבדוק לאן נעלם נוזל הקירור, לתקן ולמלא פראפלו לאחר שטיפת המערכת.

כמובן שעדיף לנסוע עם נוזל כלשהו מאשר לנסוע בלי נוזל בכלל, אבל רצוי מאוד להחליף לפראפלו לאחר מכן (ולבצע שטיפה כפי שכבר אמרתי).

יש לי שני מיכלי פראפלו אדום שרכשתי בטעות (אני שם כחול) - אשמח למסור לך אותם, אני מאזור כפר-סבא.

עריכה אחרונה על ידי dsela
פורסם

נראה לי שאשאר עם המצב כפי שהוא.

אגב, שאדע לפעם הבאה או לרכב אחר, הייתי יכול באופן זמני למלא מים במקום נוזל הקירור הורוד?

כלומר, פשוט למלא מים כדי שאוכל להמשיך לנסוע באופן זמני?

לצערי לא הפנמת את זה, ננסה שוב.

עזוב כרגע את סוג הנוזל. מאיפה אתה יודע שהיה לך לפני כן פארפלו?

אולי היו סתם מים כחולם בשקל וחצי?

וכן, אפשר להשלים עם מים באופן זמני, זה אפילו עדיף כי אתה רק מוריד את ריכוז הנוזל הקיים ולא מערב שני נוזלים.

עכשיו, בפעם העשירית:

יש באוטו שלך תקלה. יש תקלה. יש תקלה. יש תקלה. צריך לטפל בה. לבדוק באופן יומיומי את מפלס הנוזל, כל יום בבוקר, בצהריים, לפני הצהריים ואחרי הצהריים. וגם בערב ובלילה. לעקוב.

לגשת למוסך ולבדוק את מערכת הקירור. לבדוק שהכל תקין. לבדוק. ולתקן אם צריך. לוודא שאין ירידה במפלס הנוזל. לוודא שאין בעיות אחרות. לתקן מה שצריך.

סוג הנוזל כרגע לא קריטי. מים לא מים, פארפלו לא פארפלו. לא משנה.

אחרי שאתה בטוח ב 100% שהכל תקין שטוף את מע' הקירור ומלא פארפלו.

יותר טוב מזה אני לא יכול להסביר.

• תוכן חדש...