Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב .

ברשותי מיצובישי לנסר החדשה תת דגם ספורט מנוע 1.8 אוטומט שנת 2008

הרכב עבר 87.000 קמ .

לאחרונה שמתי לב כי במהלך נסיע במהירות של 60-100 קמש הבחנתי כי הטורים לפעמים לא יציבים (לא תמיד) וגולשים מ 3000 סלד למטה ל 2500 סלד ובחזרה למעלה .

כמו כן לפעמים קורה בנסיעה איטית עד 30 קמש ישנו רעש והרגשה כאילו האוטו עומד להתכבה (הרגשה כמו בגיר רגיל שמרימים את הקלאץ קצת מעל הנקודה ) כמו גמגום רגעי .

בזמנו נאמר לי שהגיר בדגם הזה הוא אלקטרוני (אם אני לא טועה) וכי אופן העבודה שלו שונה מגיר אוטומטי רגיל . הייתכן כי זה תקין ואני פשוט לא רגיל לזה ? יש לי את הרכב קצת יותר משבוע.

תודה

פורסם

תתחיל מקטן, סריקת תקלות עם מחשב אבחון תקלות אפילו עם מתאם אנג'י אם יש לך או לאחד החברים, תעשה ניקוי מצערת,תחליף מצתים(פלאגים).

אם כל זה לא יעזור אז כדאי לגשת למוסך.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

60-100 בכל רכב זה אוטומטי זה ככה- ככל שהמהירות הקבועה גבוהה יותר הרכב עובד בסלד גבוה יותר (אצלי ב90 הרכב על 2500-2700 וב 100 קמ"ש על 3000 סל"ד.

לגבי הגמגום במהירות נמוכה לא תקין- אם לא הוחלפו לעולם מצתים זה הזמן וכמו כן מתי הוחלף מסנן דלק ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
60-100 בכל רכב זה אוטומטי זה ככה- ככל שהמהירות הקבועה גבוהה יותר הרכב עובד בסלד גבוה יותר (אצלי ב90 הרכב על 2500-2700 וב 100 קמ"ש על 3000 סל"ד.

לגבי הגמגום במהירות נמוכה לא תקין- אם לא הוחלפו לעולם מצתים זה הזמן וכמו כן מתי הוחלף מסנן דלק ?

לא צודק, בגיר מסוג זה CVT בתאוצה הסלד עולה אבל כאשר מגיע למהירות הרצויה הוא אפילו יורד ושומר על קן מסוים.

לדוגמא אצלי מנוע 1.8 גיר CVT במהירות של 120 האוטו עובד סביב ה 2400 סלד .

פורסם

זה גיר רציף, יש לי כזה בפונטו ספייס, הסל''ד תלוי בהאצה שלך, כשאתה לוחץ חזק על הגז הסל''ד יעלה וישאר גבוה עד שתוריד את הרגל מהגז. ההרגשה שונה מגיר פלנטרי רגיל. ומדי פעם כשאתה בסל''ד יחסית נמוך אז הרכב מרגיש קצת רועד, לא נסעתי ברכב שלך, אבל אצלי ברכב ככה זה, בכביש מהיר כשאני לוחץ על הגז חזק הסל''ד מגיע ל-4000 ונשאר שם עד שאני מוריד את הרגל מהגז קצת ואז הוא מתייצב על 2200 סל''ד ב-100 קמ''ש, ב-80 הוא על 2000 סל''ד ומרגיש קצת רועד. למי שעבר מרכב עם תיבה אוטומטית פלנטרית זה מרגיש מוזר.

פורסם

בדיוק ככה, עברתי מרכב אוטומט רגיל לגיל רציף לפני כשבוע , ומאז אני לא מצליח להבין מה תקין ומה לא .

לפעמים בתחילת נסיעה יש רעש סוג של תרתור מהגיר - מה שמצאתי ברשת על זה שמדובר בחגורת מתכת בין שני גלגלי שיניים והיא זאת שעושה את הרעש ... השאלה אם תקין.

וכמו כן נושא הסלד שמטייל לפעמים האם זה בסדר ?

כבר חשבתי לגשת למוסך מורשה לשאול להתעניין ולבדוק מה אמור להרעיש ומה לא ..

פורסם

לדעתי, העניין עם הסל''ד תקין, אני חושב שבשביל השקט הנפשי אם יש לך זמן, גש למוסך מורשה, הם מטפלים במאות רכבים כאלה ואמורים לדעת אם משהו נשמע תקין או לא. אתה תראה שאתה תתרגל לגיר הזה, וכשתסע ברכב עם גיר פלנטרי רגיל לא תבין למה הסל''ד כ''כ גבוה בנסיעה במהירות גבוה.

פורסם

שים לב מתי מתבצעות הקפיצות. לדוגמא בעליות אפילו הכי קטנות הטורים עולים אוטומטית, ככה הרכב מרגיש קליל.

גם בירידות הוא מעלה טורים.

פורסם

לגבי רעשים או משהו עדיף שתיגש למוסך.

מנסיון של שעה שעתיים עם גיר רציף ברכב אחר (סוזוקי קרוסאובר) הסל"ד באמת משתנה לפי הגז והוא מתאים את עצמו למהירות, יכול ליפול ויכול לעלות בשנייה.

לדעתי - תקין, לדעתך לא - גש למוסך - הכי טוב.

פורסם

לאחר ביקור שנעשה היום במוסך מיצובישי חובר מחשב ובוצע סריקת תקלות.

לא נמצאו תקלות , האוטו נלקח לנסיעה על ידי בוחן שאימת כי אכן יש בעיה של תורים לא יציבים.

הועלה חשש כי הבעיה היא בבית מצערת., לאחר ניקוי התקלה עדיין נמשכת .

חובר מחשב לרכב ובוצע בדיקה יזומה של הפלת מזרקים..... עלה חשד כי מזרק מספר 4 מזייף טיפה מאחר ולרכב לוקח קצת יותר זמן לחזור לעבודה רציפה לאחר הפלה של המזרק ה4 .

כרגע אני ממתין להצעת מחיר עבור הטיפול .

מה דעתכם על הנושא ומה הן עלויות של מזרק / בית מצערת

תודה רבה

• תוכן חדש...