Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנתיים שאלתי פה לגבי החלפת לוח שעונים ביונדאי גטס דור ראשון , מכזה שאין בו מד טורים לכזה עם.

חיפשתי רבות מידע על כך, פה בפורומים , אצל בעלי גטס, אפילו אצל מומחים במוסכי יונדאי השונים ומסתבר שאף אחד עדיין לא ניסה את זה בארץ.

כולם אמרו לי לא יעבוד, לא הגיוני שיעבוד, קונקטורים שונים, אין לך בכלל אות שייתן את סיבובי המנוע ושאר ירקות.

הלכתי לפורומי רכב בחו"ל , שם בדרך כלל יש לא מעט יודעי דבר, הגעתי לפורומים המתעסקים ברכבי יונדאי וגם שם שאלתי את השאלה. מעבר לכל הסקפטיים שהיו שם שטענו (כמו פה) שזה "פשוט לא יעבוד" ו"השעון טורים שתביא יהיה לא רלוונטי ויידום לגמרי". היו גם מבשרי רעות שהגיעו לרמה של שריפת הלוח השעונים. נו מיילא.

מפה לשם, קצת חפירות בספר הטכני של הרכב , מיפיתי את כל חריצי הקונקטור על הדף, ירדתי לרכב וגיליתי הכצעקתה. החיבור בכל הדור הראשון של יונדאי גטס סטנדרטי ומתחלק לשני חלקים

• לוח שעונים עם מחשב דרך
  • לוח שעונים ללא מחשב דרך.

פה נגמר ההבדל בניהם, עם זאת , יש מעל 5 סוגי לוחות שעונים , חלקם עם מד טורים, חלקם ללא, המתחלק בין תת דגמי הרכב (רובם דגמים שלא הגיעו ארצה , דוגמא למשל - גטס מנוע 1.1,

החיבור עצמו מספק את כל הפונקציות, אך הלוח משתנה בהתאם לדגם הרכב.

מפה לשם, החלטתי לנסות את מזלי , השגתי לוח שעונים בעל מד טורים מגטס מלוקקת שירדה מהכביש לא מזמן (תאונה מאחור) והחלטתי לחבר, חיברתי , עובד מצויין , אבל... הבעיה היחידה שמופיעה לי מול העיניים הינה הקילומטרז שדי רחוק שנות אור מזה של רכבי.

היות שאני לא מעוניין לזייף או להוריד קילומטרז למרות הפיתוי 8) (מי לא יחטוף גטס עם 40000 קילומטר בשעון) , אני צריך לבצע התאמה בין השעון החדש לישן.

Am1olQ3glhw19HDm2Gi8Sya7EfpqAjt5c6Jtl6fXbJLt.jpg

הלוח החדש, גם המד טורים עובד למרות כל הציפיות והסקפטיות של "יודעי דבר"

והלוח המקורי של הרכב

20150123_151113.jpg

התקשרתי לכמה מכונים , רובם אמרו שלא מתעסקים ברכבים פרטיים (למרות שפורסמו כך ברשת) והיה אחד שהגדיל לעשות ותקע לי סכום בו אני יכול לרכוש לפחות 3 שעונים אחרים מפירוק.

אז.. לסיכום , הלוח מתאים , אך מבקש את עזרתכם במציאת מקום הולם שמכבד את עצמו וייתן סכומים אנושיים לפעולה כה בסיסית של התאמת קילומטרז בלוח שעונים דיגיטלי , מכירים כזה? 8)

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

ע"פ הנאמר פה, יש צורך בתוכנה בכדי לבצע זאת.

תנסה את חבר הפורום "אוו ספידומטר" בה"פ, אולי הוא יוכל לעזור לך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

גם לסטארלט שלי החלפתי בזמנו את הלוח שעונים לאחד כזה עם מד סל"ד ורקע לבן (מקורי).

במקרה שלי זה לא היה ממש Plug & Play והיה צורך לחווט מחדש את הקונקטורים, למשוך חוט סיגנל סל"ד מהמפלג ללוח ולהחליף את מנגנון מדידת המרחק ממיילים לקמ"שים.

את החיווט אני עשיתי, את ה"ניתוח" של החלפת הגג"שים בלוח, התאמת הקילומטרז' והחוט של הסיגנל עשו לי במחוון ספידומטרים (נראה לי שזה השם שלהם) בחולון, ברחוב הפלד. שווה לבדוק גם איתם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פשוט מאוד:

משיגים את התוכנה הבאה: http://www.tachosoft.com/calc.htm

בתוכה בוחרים את סוגר הרכב, והיא מראה לך איזה רכיב בלוח שעונים צריך לצרוב, מוציאים את הרכיב מההלחמות, בד"כ זה ג'וק עם 8 רגליים, הולכים לכל מכללה או לכל חבר שלומד הנדסאי אלק' ויש לו מעבדת מיקרו מעבדים ומבקשים ממנו לקרוא את הקוד מהג'וק, לאחר מכן בקוד שמתקבל נדרש לשנות שורה של מספרים, את המספרים הללו אתה מקבל מהתוכנה שהורדת בהתחלה, התוכנה מייצרת לך את המספרים בהתאם לקילומטראז שאתה רוצה שיהיה לך בלוח, לאחר שעידכנת את הקוד שקראת מהג'וק בהתחלה אתה צורב את הג'וק עם הקוד המעודכן ולבסוף מלחים מחדש את הג'וק ללוח השעונים.

לבסוף תקבל לוח שעונים עם קילומטראז' שרצית.

אני יודע שזה נשמע מסובך אבל כל אחד שלומד הנדסאי אלק' או כל אחד שיש לו ידע בסיסי במיקרומעבדים ויש לו גישה לצורב רכיבים הכי פשוט יידע לעשות לך את מה שרשמתי כאן.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אם כך, למה פשוט לא להחליף בין הג'וק הישן לנוכחי?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כי ייתכן הבדל בסידור הקוד בין הלוח שעונים החדש לישן בגלל שייתכן מאוד שהלוח החדש מציג עוד דברים על הצג הקטן וזה כבר משנה את כל הקוד.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

מתעלק לשאלה, מכל הבדיקות שעשית כדי לקבל את הלוח שעונים עם המחשב דרך מה צריך לעשות?

וגם איך עשית את האור כחול בלוח של הקילומטרים?

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם
מתעלק לשאלה, מכל הבדיקות שעשית כדי לקבל את הלוח שעונים עם המחשב דרך מה צריך לעשות?

וגם איך עשית את האור כחול בלוח של הקילומטרים?

לחבר לוח עם מחשב דרך זה הרבה יותר מורכב , אני לא יודע עד כמה אפשרי משום שברתמת חיבורים ללוח עם מחשב דרך, הקונקטורים שונים לגמרי. (38 חוטים לעומת 34 בכזה עם ללא מחשב דרך)

לגבי האור הכחול, שחקתי בלא מעט וארסיות של צבעים, בעיקרון הכל עניין של החלפת נורות בלוח השעונים.

האור הכחול הינו נורת לד מסוג T5 דקה (נרכשית באיביי בקלות בשלל צבעים) , יתר הלוח אצלי בצבע לבן בוהק, הנורות הוחלפו לT10 מסוג LED.

צירפתי גם דוגמא ללוח כחול וירוק במרכז כפי שהיה בעבר, אפשר לשחק עם כמעט כל גוון.

000000001.jpg

00000003.jpg

פורסם
ע"פ הנאמר פה, יש צורך בתוכנה בכדי לבצע זאת.

תנסה את חבר הפורום "אוו ספידומטר" בה"פ, אולי הוא יוכל לעזור לך.

שלחתי הודעה פרטית ומייל דרך האתר, נקווה שהסכום יהיה הוגן, אם לא אשקול לרכוש את הציוד הנדרש ואבצע זאת בעצמי , אחרי הכל יש לי ידיים לזה ואני תמיד אוהב ללמוד דברים חדשים.

פשוט מאוד:

משיגים את התוכנה הבאה: http://www.tachosoft.com/calc.htm

בתוכה בוחרים את סוגר הרכב, והיא מראה לך איזה רכיב בלוח שעונים צריך לצרוב, מוציאים את הרכיב מההלחמות, בד"כ זה ג'וק עם 8 רגליים, הולכים לכל מכללה או לכל חבר שלומד הנדסאי אלק' ויש לו מעבדת מיקרו מעבדים ומבקשים ממנו לקרוא את הקוד מהג'וק, לאחר מכן בקוד שמתקבל נדרש לשנות שורה של מספרים, את המספרים הללו אתה מקבל מהתוכנה שהורדת בהתחלה, התוכנה מייצרת לך את המספרים בהתאם לקילומטראז שאתה רוצה שיהיה לך בלוח, לאחר שעידכנת את הקוד שקראת מהג'וק בהתחלה אתה צורב את הג'וק עם הקוד המעודכן ולבסוף מלחים מחדש את הג'וק ללוח השעונים.

לבסוף תקבל לוח שעונים עם קילומטראז' שרצית.

אני יודע שזה נשמע מסובך אבל כל אחד שלומד הנדסאי אלק' או כל אחד שיש לו ידע בסיסי במיקרומעבדים ויש לו גישה לצורב רכיבים הכי פשוט יידע לעשות לך את מה שרשמתי כאן.

האמת שזה לא נשמע מסובך כלל, גם מבירור קליל שעשיתי ברשת מסתבר שגם אותו ציוד צריבה לEEEPROM לא נראה כזה מסובך, אפילו יצא לי לעשות את זה לפני כמה שנים במקום עבודה בו עבדתי, כמו שרשמתי קודם, אבדוק מחיר, אם זה שווה את זה ולא עניין של 300 שקל ומעלה כמו שתקע לי מכון ספידומטרים, אעשה זאת, אם לא, מקסימום אקנה את הציוד הנדרש ואעשה בעצמי , אחרי הכל , אני בהחלט אוהב ללמוד דברים חדשים ואולי גם אחרים פה יוכלו להנות מכך.

פורסם

שילמתי על עידכון ק"מ בלוח שעונים כ 250 ש"ח לפני כ 7-8 שנים ולכן לא נראה לי שהיום מישהו יעשה בפחות.

מה שכן, זה בוצע תוך כמה דקות ללא הוצאת רכיבים מלוח שעונים.

פורסם (נערך)

אכן יש שיטה גם ללא הוצאת רכיבים מהלוח אבל זה דורש ציוד יותר משוכלל ויקר ומשתמש ביתי בספק אם ישקיע את כסף לקניית הציוד לעומת האפשרות לעשות זאת לבד בעלות כמעט אפסית (כל זה כמובן בתנאי שהוא לא מצא מכון שיעשה לו את זה במחיר סביר, כי אם יש מישהו שלוקח על זה 250 שקל ולא דורש פירוק אז שווה לשלם ולשכוח).

תראה, עלות של צורב הכי פשוט באיי ביי כ 20 שקלים:

http://www.ebay.com/itm/New-CH341A-Series-Chip-24-EEPROM-BIOS-Writer-25-SPI-Flash-USB-Programmer-/301387748608?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item462c1c1500

קצת ידע בהלחמות בסיסיות וזהו יותר מזה לא צריך כלום! אם הוא רוצה ללכת ממש רחוק אם זה אז שילחים כבר תושבת לג'וק:

http://www.ebay.com/itm/20PCS-8-Pin-DIP8-Integrated-Circuit-IC-Sockets-Adaptor-Solder-Type-/221550499022?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33957054ce

ואם בעתיד הוא יצטרך לעשות עוד עידכונים אז תוך 5 דקות הוא עושה את זה בלי להתעסק בהלחמות.

עריכה אחרונה על ידי Slava 1982
פורסם
שילמתי על עידכון ק"מ בלוח שעונים כ 250 ש"ח לפני כ 7-8 שנים ולכן לא נראה לי שהיום מישהו יעשה בפחות.

מה שכן, זה בוצע תוך כמה דקות ללא הוצאת רכיבים מלוח שעונים.

שמעתי גם על אפשרות של חיבור כדרך המחשב של הרכב, אבל זה רק במקרים שהקילומטרז נחתם במחשב רכב.

הקוריאנים משום מה החליטו ביונדאיי לשריין את הקילומטרז בלוח שעונים עצמו.

פורסם

אצלי זה לא היה במחשב רכב, רק בלוח שעונים.

התכוונתי שהעידכון בוצע ללא פירוק רכיבים מלוח שעונים, אבל כן עם פירוק לוח שעונים מהרכב.

פורסם

עדכון: מאז חלו מספר עדכונים.

הלוח שעונים המשודרג הוחלף בכזה עם קילומטרז כמעט זהה לשלי , מבחינת מחירים של שינוי קילומטרז רשום. הנמוך ביותר שאותר היה 250 שקלים, רובם נעים בין 300 ל400 שקלים והיו כמה מטורפים שדרשו 800 שקל על אותו תהליך.

כעת אני עושה את החושבים , האם לספוג את הקילומטרים שמופיעים בלוח החדש לרעתי או ללכת להשקיע 250 שקל ומעלה באיפוס זהה.

פורסם

ממה שאני זוכר בפירוק של לוח שעונים מגטס, פשוט אתה פותח את הלוח שעונים הישן ומחליף את הרכיב קומפלט של המסך בין החדש לישן.

תנסה לפתוח(בעדינות) את הלוח שעונים ותראה אם ניתן לנתק את המסך בלי לשבור יותר מידיי בדרך.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תוכן חדש...