Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכי מומלץ זה לקנות רכב דרך המבצעים של המועדונים הגדולים - "חבר"/הוט. באם אינך באחד מהם - ימי המבצעים של הסוכנויות יהיו לרוב אטרקטיביים יותר מימי מכירות רגילים.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האיביזה החדשה צפוייה להחשף רק לקראת סוף 2015 תחילת 2016, עד שתגיע לארץ תוסיף לזה עוד כמה חודשים, מה שאומר בערך עוד שנה ו...עד שתגיע החדשה לארץ, ומניסיון קודם (אחרי המתיחת פנים של אמצע 2012) הקופרה הגיעה בערך 6-7 חודשים אחרי שהמתיחת פנים נחתה בישראל (זאת אומרת רבעון ראשון/שני של 2013), זה אומר שעד שהקופרה הבאה תגיע (ובטח תעלה יותר מהנוכחית גם בתחילתה, שעלתה 159,900 והיום 10 אלף פחות) ועם המנוע החדש (1.8 כמו בפולו gti החדשה) זה אומר שכמעט שנתיים יעברו עד אז, מה שאומר שהאיביזה היא עדיין לא דגם יוצא (במיוחד לא הקופרה) ומחיר של 144 על הכביש לדעתי נשמע מחיר מצויין אם בא לך רכב חדש מהחברה (תוכל למצוא בכיף שנת 2014-2013 ב 40 אלף פחות).

אני מדבר נטו מניסיון, הייתה לי איביזה fr שנת 2013 אחרי המתיחת פנים, ובעלים נוכחי של לאון fr 1.8 2015 (חודש אצלי).

פורסם

ואני גם יכול לומר מנסיון (של אחי) משהו:

הלאון הקודמת, למרות שהוחלפה בארץ רק בסוף 2013/תחילת 2014, התחילה להימכר במחירי חיסול הזויים כבר לפני אמצע 2012.

רק לשם המחשה - גרסת ה-1.8 DSG , ששוויה במחירון כחדש היה בסביבות ה-160 (!), נמכרה באפריל 2012 ב-120 כולל מערכת מולטימדיה.

אני לא יודע כמה אנשים קנו אותה במלוא שוויה במחירון המקורי, אבל אפילו אלו שקיבלו ״הנחה״ על המחירון בדמות כמה אלפים טובים - אכלו אותה בגדול.

אגב, גם בקשר לדגם החדש של הלאון אמרו לנו אז בסוכנות שהוא יהיה בארץ ״לא לפני 2015, בהתחייבות של יצרן סיאט״. הסוף - ידוע.

לכן דעתי היא שסיאט קונים ב״הנחות״ מטורפות, או שלא קונים בכלל.

פורסם

אני עם mogo

אותו סיפור גם על האיביזה.

ואגב - בסיאט לא ברור מה זה ״הנחה מטורפת״.

לפעמים אתה בטוח שקיבלת הנחה מטורפת ואחרי חודשיים המחיר מתרסק.

פורסם
לתלתן אין גג פנורמי וקסנון

אני ער לכך שכל אחד וסדר העדיפויות שלו. אני גם יודע שענייני אבזור חשובים לי פחות מאשר לאחרים.

אבל פנסי קסנון?!?! איך זה נכנס כשיקול בשלב כזה ראשוני? מדהים....

פורסם

גם אני עם MOGO, סיאט לקנות רק בימי מכירות המיוחדים שלהם אחרת חבל על הכסף.

ועל אלפה לא הייתי ממליץ בכלל אלא אם המוסך זה מקום שאתם אוהבים לשרוץ בו.

קסנון? זה לא הדבר הזה שערסים שמים כדי שכולם ידעו מי נוהג באוטו?

פורסם
אני עם mogo

אותו סיפור גם על האיביזה.

ואגב - בסיאט לא ברור מה זה ״הנחה מטורפת״.

לפעמים אתה בטוח שקיבלת הנחה מטורפת ואחרי חודשיים המחיר מתרסק.

אתה צודק.

ככלל אצבע הייתי אומר שכאשר מדובר בדגם יוצא (ולא משנה לצורך העניין אם הוא יתחלף עוד שנה או רק עוד שנתיים), הנחה ראויה היא 20% לפחות.

ההנחה שהציעו לפות"ש משקפת פחות מ-10% הנחה מהמחירון, ולפיכך אינה משתלמת בעליל לדעתי.

צריך לזכור שהמחירונים המקוריים של סיאט הם בדר"כ גבוהים מאוד יחסית, ולכן הנחות כאלה הן לא באמת כאלה "מטורפות", אלא משקפות את השווי האמיתי של הרכבים.

פורסם (נערך)
ואני גם יכול לומר מנסיון (של אחי) משהו:

הלאון הקודמת, למרות שהוחלפה בארץ רק בסוף 2013/תחילת 2014, התחילה להימכר במחירי חיסול הזויים כבר לפני אמצע 2012.

רק לשם המחשה - גרסת ה-1.8 DSG , ששוויה במחירון כחדש היה בסביבות ה-160 (!), נמכרה באפריל 2012 ב-120 כולל מערכת מולטימדיה.

אני לא יודע כמה אנשים קנו אותה במלוא שוויה במחירון המקורי, אבל אפילו אלו שקיבלו ״הנחה״ על המחירון בדמות כמה אלפים טובים - אכלו אותה בגדול.

אגב, גם בקשר לדגם החדש של הלאון אמרו לנו אז בסוכנות שהוא יהיה בארץ ״לא לפני 2015, בהתחייבות של יצרן סיאט״. הסוף - ידוע.

לכן דעתי היא שסיאט קונים ב״הנחות״ מטורפות, או שלא קונים בכלל.

זה בדיוק מה שאני אומר.

תבין, הלאון הקודמת כבר באמצע לקראת סוף 2012 נמכרה כמו במכירת חיסול בארץ מכיוון שהלאון החדשה כבר הוכרזה בשנת 2012 באירופה.

בסיאט ישראל כבר ידעו שאמורה להגיע לאון חדשה תוך כמה חודשים, ובגלל זה התחילו להעיף את המלאי.

כרגע זה לא המצב, האיביזה החדשה צפוייה להחשף רק בסוף השנה הזאת או תחילת הבאה, אז סיאט ישראל יתחילו במכירות חיסול שדיברת עליהן, ואז נמתין עוד כמה חודשים שתגיע האיביזה החדשה (ובנתיים יחסלו את המלאי של הנוכחית), ואחרי עוד כמה חודשים האיביזה קופרה החדשה.

נכון להיום אם אתה משווה את המכירת חיסול שהייתה ב 2012 זה לא אותו דבר, כי הדגם עוד לא הוכרז לעומת הלאון שכן ורק שנה אחרי הגיעה לארץ.

ככה שהנחה של 6000 שקל, כולל כל התוספות בקופרה על הכביש לדעתי זה מחיר מעולה, אבל שוב פותח השרשור יעשה מה שהוא חושב, מה שכן מי שנדפק היה אלו שקנו את הקופרה שיצאה בתחילת 2013 ושילמו אז קרוב ל 160 אלף והיום נמכרת ב 20 פחות.

עריכה אחרונה על ידי IdoCuper
פורסם
גם אני עם MOGO, סיאט לקנות רק בימי מכירות המיוחדים שלהם אחרת חבל על הכסף.

צודק. האלפות כל הזמן מתקלקלות ומלאות חלודה, הצרפתיות עם בעיות חשמל, האמריקאיות רק ספינות שלא יודעות לפנות והיפניות הכי טובות. עזוב, שיקח מזדה 3...

פורסם
זה בדיוק מה שאני אומר.

תבין, הלאון הקודמת כבר באמצע לקראת סוף 2012 נמכרה כמו במכירת חיסול בארץ מכיוון שהלאון החדשה כבר הוכרזה בשנת 2012 באירופה.

בסיאט ישראל כבר ידעו שאמורה להגיע לאון חדשה תוך כמה חודשים, ובגלל זה התחילו להעיף את המלאי.

כרגע זה לא המצב, האיביזה החדשה צפוייה להחשף רק בסוף השנה הזאת או תחילת הבאה, אז סיאט ישראל יתחילו במכירות חיסול שדיברת עליהן, ואז נמתין עוד כמה חודשים שתגיע האיביזה החדשה (ובנתיים יחסלו את המלאי של הנוכחית), ואחרי עוד כמה חודשים האיביזה קופרה החדשה.

נכון להיום אם אתה משווה את המכירת חיסול שהייתה ב 2012 זה לא אותו דבר, כי הדגם עוד לא הוכרז לעומת הלאון שכן ורק שנה אחרי הגיעה לארץ.

ככה שהנחה של 6000 שקל, כולל כל התוספות בקופרה על הכביש לדעתי זה מחיר מעולה, אבל שוב פותח השרשור יעשה מה שהוא חושב, מה שכן מי שנדפק היה אלו שקנו את הקופרה שיצאה בתחילת 2013 ושילמו אז קרוב ל 160 אלף והיום נמכרת ב 20 פחות.

תראה מה זה - איך ניתן שלא לדייק בכמה נתונים וכל התמונה משתנה.

ראשית, התחילו למכור את הלאון 1.8 DSG במחירי חיסול לפחות מתחילת 2012 (יש אומרים הרבה לפני).

אלא שעד חודש מרץ-אפריל בערך הם מכרו אותה עם מולטימדיה ב-130, והחל ממרץ-אפריל ב-120. ככה או ככה מדובר בהנחה של יותר מ-15%.

שנית, הלאון החדשה הוצגה רק לקראת סוף 2012, והתחילה להימכר בעולם רק בפברואר 2013.

שלישית, אין משמעות להגעת דגם הקופרה הספציפי לארץ. ברגע שהאיביזה הרגילה תגיע, אף אחד לא ירצה איביזה קופרה מהדור הקודם, אלא במחירים נמוכים משמעותית. (אגב, אני לא בטוח שדגם ה-1.8 הגיע מייד עם הגעת הלאון החדשה לארץ. אף על פי-כן, היא נמכרה במחירי חיסול).

בקיצור - עסקה פשוט לא משתלמת. האיביזה החדשה כנראה תתחיל להימכר כאן בערך בתחילת 2016, ולפי מה שכתבתי קודם - זה אומר שאוטוטו נתחיל לראות מבצעים אגרסיביים הרבה יותר על דגמי האיביזה הנוכחיים.

פורסם
תראה מה זה - איך ניתן שלא לדייק בכמה נתונים וכל התמונה משתנה.

ראשית, התחילו למכור את הלאון 1.8 DSG במחירי חיסול לפחות מתחילת 2012 (יש אומרים הרבה לפני).

אלא שעד חודש מרץ-אפריל בערך הם מכרו אותה עם מולטימדיה ב-130, והחל ממרץ-אפריל ב-120. ככה או ככה מדובר בהנחה של יותר מ-15%.

שנית, הלאון החדשה הוצגה רק לקראת סוף 2012, והתחילה להימכר בעולם רק בפברואר 2013.

שלישית, אין משמעות להגעת דגם הקופרה הספציפי לארץ. ברגע שהאיביזה הרגילה תגיע, אף אחד לא ירצה איביזה קופרה מהדור הקודם, אלא במחירים נמוכים משמעותית. (אגב, אני לא בטוח שדגם ה-1.8 הגיע מייד עם הגעת הלאון החדשה לארץ. אף על פי-כן, היא נמכרה במחירי חיסול).

בקיצור - עסקה פשוט לא משתלמת. האיביזה החדשה כנראה תתחיל להימכר כאן בערך בתחילת 2016, ולפי מה שכתבתי קודם - זה אומר שאוטוטו נתחיל לראות מבצעים אגרסיביים הרבה יותר על דגמי האיביזה הנוכחיים.

זה לא נכון מה שאתה אומר, אני קניתי את האיביזה הקודמת שלי בסוף 2012, ואז הלאון נמכרה ב 135 בערך (התעניינתי בה בזמנו) אז זה יופי שאתה אומר דברים, אבל לא באמת מוודה ובודק שזה ככה.

דבר שני, הלאון אומנם הוכרזה באמצע 2012 והוצגה בז'נווה, אבל התחילה להימכר בסוף 2012 (ולא ב 2013 - תסתכל בויקיפדיה), זאת אומרת מאז, סיאט בארץ התחילו עם המבצעים על הלאון הקודמת.

נכון להיום ידוע שתצא איביזה חדשה, ויש רק השערות לגבי מתי היא תצא ותיכנס לפס היצור, ועד שתגיע לארץ.

אני מאמין שהמצבעים שאתה מדבר עליהם בקשר לאיביזה יחלו מתי שהחדשה תוכרז, כמובן שאין קשר לתאריך ההגעה לארץ מכיוון שכולם כבר ידעו מראש שיצאה איביזה חדשה.

וכן ה 1.8 (אם אתה מדבר על הלאון החדשה) הגיע יחד עם הלאון האחרון לארץ, רק לא הבנתי את הקשר, או שהתבלבלת בין לאון לאיביזה.

פורסם (נערך)
אני ער לכך שכל אחד וסדר העדיפויות שלו. אני גם יודע שענייני אבזור חשובים לי פחות מאשר לאחרים.

אבל פנסי קסנון?!?! איך זה נכנס כשיקול בשלב כזה ראשוני? מדהים....

כן, לגמרי. פנסי קסנון (או LED) לדעתי זה אביזר בטיחותי שמזלזלים בו הרבה יותר מדי. אני מנחש שלא יצא לך לנהוג ברכב שמצוייד בתאורה כזו?

ת'שמע, ניצחת את האינטרנט. התגובה הזאת כל כך אידיוטית שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל. אני לא אגיב על האלפא (כי אני לא רוצה להסיט את השרשור) אבל האמירה על הקסנון... וואו... אני אשאל אותך את אותה שאלה ששאלתי את ראזי_פאזי - נהגת? או שאתה סתם בחור רומנטי שאוהב ארוחות ערב לאור נרות, טיולי לילה ארוכים על החוף ולז**ן את המוח עם שטויות?

לגבי האיביזה. רק בהנחה, וכמה שיותר גדולה יותר טוב. כי מישהו יקבל אותה בסוף, או אתה או זה שיקנה ממך אותה אחר כך. ולגבי הדגם הבא, אני לא ארחיב יותר מדי, אבל אתם (עידו ומוגו) טועים ופות"ש יותר צודק ממה שהוא חושב בזה שהוא מעדיף להמתין.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
כן, לגמרי. פנסי קסנון (או LED) לדעתי זה אביזר בטיחותי שמזלזלים בו הרבה יותר מדי. אני מנחש שלא יצא לך לנהוג ברכב שמצוייד בתאורה כזו?

ת'שמע, ניצחת את האינטרנט. התגובה הזאת כל כך אידיוטית שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל. אני לא אגיב על האלפא (כי אני לא רוצה להסיט את השרשור) אבל האמירה על הקסנון... וואו... אני אשאל אותך את אותה שאלה ששאלתי את ראזי_פאזי - נהגת? או שאתה סתם בחור רומנטי שאוהב ארוחות ערב לאור נרות, טיולי לילה ארוכים על החוף ולז**ן את המוח עם שטויות?

לגבי האיביזה. רק בהנחה, וכמה שיותר גדולה יותר טוב. כי מישהו יקבל אותה בסוף, או אתה או זה שיקנה ממך אותה אחר כך. ולגבי הדגם הבא, אני לא ארחיב יותר מדי, אבל אתם (עידו ומוגו) טועים ופות"ש יותר צודק ממה שהוא חושב בזה שהוא מעדיף להמתין.

וכתבתי בסוף, שפותח השרשור יעשה מה שהוא חושב ושימתין או ייחפש רכב אחר בסכום הזה (לא חסר בכלל).

פורסם
זה לא נכון מה שאתה אומר, אני קניתי את האיביזה הקודמת שלי בסוף 2012, ואז הלאון נמכרה ב 135 בערך (התעניינתי בה בזמנו) אז זה יופי שאתה אומר דברים, אבל לא באמת מוודה ובודק שזה ככה.

דבר שני, הלאון אומנם הוכרזה באמצע 2012 והוצגה בז'נווה, אבל התחילה להימכר בסוף 2012 (ולא ב 2013 - תסתכל בויקיפדיה), זאת אומרת מאז, סיאט בארץ התחילו עם המבצעים על הלאון הקודמת.

נכון להיום ידוע שתצא איביזה חדשה, ויש רק השערות לגבי מתי היא תצא ותיכנס לפס היצור, ועד שתגיע לארץ.

אני מאמין שהמצבעים שאתה מדבר עליהם בקשר לאיביזה יחלו מתי שהחדשה תוכרז, כמובן שאין קשר לתאריך ההגעה לארץ מכיוון שכולם כבר ידעו מראש שיצאה איביזה חדשה.

וכן ה 1.8 (אם אתה מדבר על הלאון החדשה) הגיע יחד עם הלאון האחרון לארץ, רק לא הבנתי את הקשר, או שהתבלבלת בין לאון לאיביזה.

1. אולי אתה סתם אומר דברים?

על כמה מתערבים שהלאון 1.8 DSG נמכרה ב-120 לא יאוחר מחודש אפריל (אולי אולי מאי, אני כבר לא זוכר במדויק) 2012 ?

2. לא מצאתי שהיא התחילה להימכר ב-2012. אפשר קישור? (בכל מקרה זה לא היה ברוב השווקים).

3. כפי שכבר אמרתי, הלאון התחילה להימכר במחירי רצפה (אחי הוציא ב-130 על הכביש בחודש מרץ והיו כאלה שקנו את זה לפניו באותו מחיר) כבר בתחילת 2012, אלא שהחל מחודש אפריל בערך היא נמכרה במחיר חיסול ממש - 120 כולל מולטימדיה וחיישני רוורס. כל זה קרה הרבה לפני שהלאון הוכרזה בעולם - בדיוק כמו מצבה של האיביזה.

4. הזכרתי את גרסת ה-1.8 כדי להפריך את דבריך שגרסאות מסוימות (כמו הקופרה) שומרות על ערכן אם הן באופן ספציפי לא הגיעו לארץ בעוד שהדגם עצמו כן הגיע. לא משנה..

פורסם

רק תיקון קטן לדבריו של Mogo,

הלאון 1.8TSI DSG נמכרה ב-120K ללא מולטימדיה, המולטימדיה היתה בתוספת של 8K אם אני זוכר נכון.

בכל מקרה, קניתי את שלי באפריל 2012, חודשיים לאחר מכן כבר יצא מבצע על הלאון Copa,

1.8TSI DSG עם לדים מאחורה, חיישני גשם ועוד כל מיני פיצ'פקס באותו מחיר של 120K.

• תוכן חדש...