Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש גרנד לאונה, מה לבדוק חוץ מהדברים הרגילים שבודקים בכל רכב? מה מחלות ילדות של הרכב? מה צריך לדעת על הרכב מבחינת תחזוקה? באיזה שנים להתמקד ואיזה תת דגם ולמה?

פורסם

תראה סך הכל מדובר ברכב אמין.

לרכב יש מחלה של ציריות,תפתח את מכסה המנוע ותראה שגומיית הצירייה לא קרועות,למרות שהנזק לא יקר.

בכללי כמו לכל רכב בדוק את מצבו,לבעלי רכבים שנחשבים לאמינים כמו סובארו יש נטייה לא לעשות טיפולים בטענה שהרכב הזה עמיד וזה ממש לא כך.

מבחינת תתי דגמים,יש 3:

Dl

Lx

Gl

ההבדלים קטנים,ה gl יותר נדירה,אז תשאף ל lx,אבל בגלל שמדובר בדברים קטנים כמו חלונות חשמל,כוונון גובה הכסא,אפשרות לקיפול המושבים האחוריים ופה זה נגמר בערך,אז אין סיבה לפסול אקזמפלר בגלל תת דגם.

אני בעל גראנד לאונה ואם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לפנות אליי.

Miata ND2

פורסם

"גרנד ליאונה" היא המצאה ישראלית, מדובר באימפרזה מדור ראשון, אשר בשנת הופעתה בארץ (1994) מותגה בשם הדגם הקודם והפופולרי.

אישית היתה לי כזו (מנוע 1600 סמ"ק, תיבה ידנית) שנרכשה ממקור אמין בגיל 4 שנים ועם כ-40,000 ק"מ, ונמכרה כעבור 3 שנים ו-54,000 ק"מ נוספים. האקזמפלר שלי הראה חוסר אמינות משווע, נגרר מספר פעמים בגלל כשל של מחזירי שמן ודליפה על מערכת הפליטה (שגרמה פליטת הרבה עשן), היתה תקלה יקרה במדחס המזגן, מספר תקלות במערכת ההגה ועוד הכנה וכהנה - בממוצע ביקור לא מתוכנן במוסך מדי 3-4 חודשים בעלות לא קטנה. היתרון - היתה נוחה, יציבה ומרווחת מאד.

מבחינתי המכונית שהיתה בידי פסלה כל מחשבה על רכישה נוספת של תוצרת סובארו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה זה לא יקר בציריות? באיזה תכיפות מדובר? אין פיתרון לציריות מחוזקות אולי?

מושבים מתקפלים זה מצויין, באיזה דגמים זה כן מגיע?

איך התיבה האוטומטית? אמינות? מספר הילוכים?

מחירי חלפים ותיקונים? (בעברי הלא רחוק פונטו ספייס שעלות התחזוקה שלה הייתה בדיחה)

מזגן טוב?

פורסם
כמה זה לא יקר בציריות? באיזה תכיפות מדובר? אין פיתרון לציריות מחוזקות אולי?

מושבים מתקפלים זה מצויין, באיזה דגמים זה כן מגיע?

איך התיבה האוטומטית? אמינות? מספר הילוכים?

מחירי חלפים ותיקונים? (בעברי הלא רחוק פונטו ספייס שעלות התחזוקה שלה הייתה בדיחה)

מזגן טוב?

-עושים בדיקה שבועית לגומיה ואם היא נקרעת ניגשים לתקן בכ 150-250 שקלים, אם זה אבוד והיא כבר מתקתקת, אני שילמתי 500 לציריה חלופית ,אבל בפועל מחליפים רק את הפעמון שעולה הרבה פחות.

מומלץ לקנות ציריה מקורית משופצת,מחזיקה יותר.

-האוטומטית בסובארו דווקא אמינה וביחס ליפניות אחרות באותה תקופה גם טובה,אך כמובן כיאה לתיבה ישנה יש לה אורך חיים.

-מושבים מתקפלים רק בדגם ה GL.

-מחירי החלפים דומים לשאר הרכבים בשנתון שלה,כנראה שיותר יקרים מהפונטו, הציעו לי על החלפת קלאץ' מקורי כרגע 1500 ש"ח כולל עבודה.

-מזגן מעולה.

אכן מדובר באימפרזה דור ראשון.

אני לא אומר לך לא להקשיב ל SPERIAL, אבל אני בטוח שזה מה שקרה לו בגלל שקנה אקזמפלר לא שמור או בעייתי.

מוזמן לחפש שרשורים שלי על אחזקה שנתית של הרכב (אני איתו כבר כמעט 3 שנים), ואמינותו המופלאה.

אין לי שום חיבה או סיבה להגן על הרכב, אבל באמת שביחס לשנתון ולרכבים האחרים שאפשר לקנות בתקציב הזה,מדובר ברכב לא פחות ממעולה.

Miata ND2

פורסם

האקזמפלר שלי היה שמור ומלוקק ונקנה בתוך המשפחה, כך שברור שהיה שמור לגמרי - ולמרות זאת עלה לי בהרבה שעות במוסך, עם העלויות הכרוכות בכך. אני יודע שזה בניגוד למוניטין של סובארו, אבל אולי בגיל 4 הלימון הבשיל.

ד"א - הרכב שהחליף אותו היה קורולה 1998 שנרכשה מאותו אדם, ועלות התיקונים הלא צפויים במהלך 9.5 שנים שהיתה אצלי הסתכמה בפחות מ-2000 ש"ח (פעם אחת כיוון מנוע עם מחשב בגלל כשלון בבדיקת פליטה בטסט, פעם אחת משאבת מים ופעם אחת פקק רדיאטור). אני לא כולל בהתחשבנות שלי טיפולים שוטפים ושחיקה רגילה. הבחלט רקורד שאושריקו יכול לצטט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגדול יפנית טיפוסית, אבל באמת צריך בדיקה שבועית לצירייה? זה באמת משהו שנהרס ברמה כזו תכופה?

מה המהירות שיוט הסבירה של הרכב בכביש בינעירוני?

פורסם

אני לא עשיתי בגראנד לאונה שלי בדיקה שבועית לצירייה, חשוב מאוד לבדוק בחלק התחתון של הרכב ובמכסה מנוע ובתוכו כמובן שאין חלודה, ואם יש לטפל ולא להשאיר את זה ככה.

הרכב באופן כללי עמיד מאוד והחלפים זולים.

הרכב משייט בלי בעיה ב 90-100 קמ"ש, יכול גם קצת יותר אבל זה מתבטא בסל"ד גבוה וצריכת דלק, בסך הכל מרגישה יציבה על הכביש.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תוכן חדש...